Ala787 Ala787 komentáře u knih

☰ menu

Vysoký účet Vysoký účet Louise Penny

Po delší době jsem sáhla po dalším dílu série. Opět nezklamalo. Za dva dny přečtené, čekala jsem, co se objeví nového. Překvapení to bylo. Těším se na další díly.

03.07.2022 5 z 5


Inspektor Prevít Inspektor Prevít František Niedl

Opravdová oddechovka. Občas podle mě až nemožné, jak se na něj lepí smůla. Vším projde až neuvěřitelně, s neuvěřitelným štěstím až hloupostí. Nicméně kniha absolutně bez přemýšlení a za chvilku přečtená.

01.06.2022 3 z 5


Dlouhá cesta domů Dlouhá cesta domů Louise Penny

Jako vždy moc dobrá kniha. Mám ráda všechny díly, už se těším na poslední. Trochu mě překvapil konec, nebudu prozrazovat. Ale doporučuji.

16.12.2020 4 z 5


Kudy vchází světlo Kudy vchází světlo Louise Penny

Za mě jeden z nejpovedenějších dílů.

11.06.2020 5 z 5


Kaštánek Kaštánek Søren Sveistrup

Pro mě super kniha, nesmírně napínavá a vzrušující. Rozhodně bych nečekala, kdo je vrah.

10.02.2020 5 z 5


Honicí psi Honicí psi Jørn Lier Horst

Poslouchala jsem audioknihu. V některých okamžicíh jsem se trošku nudila, ale nakonec jsem neposlouchala. Ke konci jsem i měla o hrdinku strach. Za mě oddychovka. Ale znovu bych po ní nesáhla.

10.02.2020 2 z 5


Sluneční bouře Sluneční bouře Åsa Larsson

ha byla jako většina těch, co poslední dobou čtu. Do poloviny nic moc, pak mě začalo zajímat, jestli skutečně bude v zápletce něco z toho, co si myslím. A bylo tomu tak. Závěr nic moc, i když se dal očekávat. Ve zlobě hlavní hrdinky jsem našla i docela zájem.
Velmi se mi líbil popis prostředí - zima, sníh, led.
Nejsem věřící, takže myšlenka fanatismu náboženství a víry mi vyhovovala.
Prostě kniha na poslech ok. Nicméně podruhé po ní určitě nesáhnu.

30.12.2019 2 z 5


Lži Lži T. M. Logan

Knihu jsem nečetla, ale poslouchala. Trvalo mi to hodně dlouho, občas jsem úplně ztrácela chuť poslouchat dál. Zajímavé, ale ne vynikající.

25.09.2019


Vražedný chlad Vražedný chlad Louise Penny

Sice čtu díly na přeskáčku, je totiž o ně v knihovně velký zájem, přesto jsem ráda i za tuhle. Tak trochu jsem tentokrát už v poslední třetině knihy tušila, kdo je vrah. Nicméně pořád se čte skvěle.

02.09.2019 4 z 5


Spi sladce Spi sladce Rachel Abbott

Moje druhá kniha od autorky. Napínavá, četla se dobře. Jen závěr mě překvapil, i když někde v podvědomí jsem to čeakala.

19.08.2019 4 z 5


Panský dům Panský dům Anne Jacobs

Příběh se mi moc líbil. Nebyla jsem si jistá, když jsem si knihu půjčovala, jestli se začtu. Ale začetla jsem se a byla zvědavá, jak příběh dopadne. Oddychovka. Asi se ke čtení znovu nevrátím, ale přesto na dovolenou jako klidnou četbu doporučuji.

19.08.2019 4 z 5


Světelný klam Světelný klam Louise Penny

Další díl oblíbené autorky. Díl od dílu se mi líbí více a více. Knihu jsem přečetla jedním dechem. Při hledání vraha jsem se zatajeným dechem sledovala osudy hlavních hrdinů. Nedočkavě budu číst další díly.

15.07.2019 5 z 5


Pohřběte své mrtvé Pohřběte své mrtvé Louise Penny

Už pátá kniha od autorky. Vždy se hodně začtu a knihu čtu 2-3 dny. Zase jiný příběh, volné pokračování předešlého. Za mě ale báječná kniha. Musím přiznat, že poslední strana knihy mi vehnala slzy do očí.

12.06.2019 5 z 5


Zabij mě znovu Zabij mě znovu Rachel Abbott

Nejdříve se mi kniha trošku vlekla, ale asi od poloviny už jsem byla zvědavá, jak to dopadne. Závěr mě trošku vyvedl z míry, tohle jsem nečekala. Určitě stála kniha za přečtení. Zkusím ještě další od autorky.

27.05.2019 4 z 5


Oživlý kámen Oživlý kámen Louise Penny

To je již třetí kniha od Luise Penny a pro mě zatím ta nejlepší. Změna prostředí se mi líbila a zápletka také. Absolutně jsem neměla představu, jak by mohl někdo zabít těžkou sochou. A teď už vím. :-)

27.05.2019 5 z 5


Nejkrutější měsíc Nejkrutější měsíc Louise Penny

Hned po přečtení prvního dílu jsem se musela vrhnout na další. A tento díl jsem přečetla za dva dny, jak jsem byla zvědavá. Ani ne tak na vraha jako na situaci inspektora Gamache. Už mám zamluven další díl. Jako sběratelka Agathy Christie mám další autorku, která se stává mou oblíbenou.

06.05.2019 5 z 5


Zátiší Zátiší Louise Penny

Moje první kniha od Louise Penny. Líbila se mi. Přečetla jsem ji během 3 večerů a oblíbila si jak vrchního inspektora Gemache, tak i kanadské prostředí. Jsem velká čtenářka Poirot a Marplová, tak jsem ráda, že mám někoho dalšího, s kým je mi dobře. Trochu mi připomíná Maigreta. Už se těším na další díl.

15.04.2019 4 z 5


Ztracená knihovna Ztracená knihovna A. M. Dean

Kniha mě příliš nezaujala. Nemohla jsem se začíst. A dočíst ji byla skutečně výzva. Určitě se k ní nevrátím.

16.02.2019 2 z 5


Jedinečný Jeeves Jedinečný Jeeves Pelham Grenville Wodehouse

Kniha pro odpočinek dobrá, není totiž podle mě vůbec náročná. Nemusí se přemýšlet, být z knihy smutný, nic ... nicméně téma pořád stejné. Ale v současné době, kdy mám jen stres a jsem unavená, tak pomohla.

05.01.2019 3 z 5


Zmizela v mlze Zmizela v mlze Michaela Klevisová

Už druhá kniha od autorky. Dlouho jsem se nemohla začíst, ale nakonec jsem ji dočetla s chutí. Závěr byl překvapující. Nezklamala, ale nečetla jsem ji "na jeden dech". Nicméně si přečtu další oddychovou knihu od autorky.

24.12.2018 4 z 5