Zabij mě znovu

Zabij mě znovu https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/310953/bmid_zabij-me-znovu-3qH-310953.jpg 4 589 171

Detektiv Tom Douglas série

< 5. díl >

Když Maggie Taylorová přijme v Manchesteru nové zaměstnání, je přesvědčená, že z pohledu její rodiny jde o krok správným směrem. Děti si zvyknou záhy, ovšem manžel Duncan už tak nadšený není. Nic ale nemůže Maggie připravit na šok, který zažije, když jednou večer přijde z práce domů a zjistí, že Duncan zmizel a jejich malé ratolesti nechal samotné. Nemůže se mu dovolat a vůbec netuší, kam mohl manžel odejít a proč. A pak zjistí, že není jediná, kdo po něm pátrá. Když dojde k brutální vraždě ženy, která se Maggie nesmírně podobá, a vyšetřování převezme inspektor kriminálky Tom Douglas, uvědomí si Maggie, jak málo toho ví o Duncanově minulosti. Je tím, koho miluje? A před kým chtěl utéct? Na rozhodování, zda mu důvěřovat, nebo ho zradit, nemá mnoho času. Jedno už totiž Maggie pochopila – brzo zemře další žena a možná to bude ona sama.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Kill Me Again , 2016


více info...

Přidat komentář

santa1212
04.04.2024 5 z 5

Velmi dobrý thriller, napínavý až do konce.

janina66
04.03.2024 5 z 5

Skvělá audiokniha. Knihu jsem si zopakovala po 5ti letech od první četby. Už jsem si moc nepamatovala, jen ten konec, ve vodě. Opět jsem byla spokojená.


Tina.orl
05.10.2023 3 z 5

Kniha mě zaujala svým názvem a to, že se jedná o knihu ze série jsem se dozvěděla při čtení, jelikož se objevila jména známých detektivů. Za mě není problém, pokud jste nečetli předchozí díly - unikne vám možná jen info o soukromém životě detektivů.

Když Duncan zničeho nic zmizí a nechá doma děti bez dozoru, naplňují Maggie rozporuplné pocity a neví, co si myslet. Stejně tak vlastně i já, nevím, co si mám o knize myslet...

Je to zajímavý psychologický thriller s mnoha zvraty a překvapivými momenty. Některé věci jsem neodhalila, některé ano. Kniha ve mně ale zanechala tak zvláštní pocity, že vlastně nevím, jestli se mi líbila nebo ne. Rozhodně ale vím, že po přečtení nejásám a proto hodnotím knihu průměrně. Kniha nenudí, ale ani ohromně nenadchne.

januska82
14.09.2023 5 z 5

Moja prvá kniha od tejto autorky a zároveň prvá audiokniha.... Som z knihy nadšená!!!!

Od samého začiatku je dej plný napätia, v nastavenom tempe ani na chvíľu nepoľaví. V závere ešte napätie vyvrcholí a ženie prípad do zaujímavého finále. Príbeh je prepletený, že sa v ňom občas človek stratí, ale vždy nájde cestu späť

A potvrdil sa výrok, že do hlavy druhého nevidíš, a že aj človek, o ktorom si myslíme, že ho poznáme, poznať vôbec nemusíme...
Za mňa určite odporúčam prečítať, kto miluje psychotrihlery

dlabikk
14.09.2023 4 z 5

Napínavý a zvraty nabitý thriller, který pěkně odsejpá :o)

moudivlacek
08.07.2023 5 z 5

Tak tohle mě dostalo! Nejde tu ani tak o brutalitu vražd na místě činů, jakož o psychologické drama velmi vysoké úrovně.
Manžel advokátky Maggie Duncan náhle zmizí z domu, kde nechá napospas jejich dvě malé děti, žádný vzkaz, žádná omluva. A od té doby jde život Maggie a jejich dětí do spirály padající do hlubokých neznámých vod. A Maggie si zprvu musí přiznat, že vlastně po 10 letech manžela vůbec nezná.
Detektiv Tom se pouští do vyšetřování záhadných vražd mladých dívek, což mu připomene nešťastné dávné vyšetřování podobných činů. A aby toho nebylo tolik, tak Tom si vyzkouší i pocit, který by nikomu nepřál, musí se postavit osobní hrůze. Po jeho boku má svou věrnou Becky, která s ním jde až na doraz svých sil a možností, aby zlo bylo konečně potrestáno.
Konec jsem tak trochu čekala, nepřekvapil, ale..... Určitě pochopíte, až knihu přečtete.
Doporučuji milovníkům psychodramat či psychothrillerů.

Zlatinka.Emilly
07.06.2023 5 z 5

První čtení od této autorky a moc se mě to líbilo. Je to síla!!! Známe svého manžela? Známe svého lékaře? Do hlavy druhému nevidíme, takže je to jako sázka do loterie.

Dendulka118
23.02.2023 5 z 5

Tato kniha me nadchla jako i ostatní knihy od této autorky. Knihy ze série vyšetřovatele Toma Douglase jsou vždy napínavé a velmi hezky napsané. Musím říct, ze me kniha držela v napětí a nemohla jsem ji skoro odložit. Kniha se velice hezky četla a dej se nevlekl. Zajímavé rozuzleni a zakončení knihy. Tuto knihu mohu jediné doporučit. Rozhodne to není poslední kniha co jsem od autorky četla.

Bara52
20.02.2023 2 z 5

Myslim,ze uz jsem to cetla,vubec si to nepamatuju a ted se do toho nemuzu vubec zacist a nebavi mne to.Bohuzel.Odkladam.

baryska0751
10.02.2023 5 z 5

(SPOILER) Musím říct, že právě kvůli té nerozhodnosti hlavní hrdinky, kterou tu mnozí zmiňují jako mínus, se mi kniha obzvlášť líbila. Možná je to tím, že sama jsem nedávno zažila prozření týkající se blízké osoby a nejspíš i proto se dokážu dost dobře vcítit do Maggiiny zdráhavosti. A do jisté míry i její nechuti manžela udat i poté, co ho prokoukla. Vždyť je to otec jejích dětí!
Co se práce policie a právníků týče, nevím o ní nic moc, takže jsem byla celkem spokojená i s touhle stránkou věci. A co se týče překvapivých odhalení, rozhodně jsem neprokoukla všechny, takže dostatek šoků se taky dostavil.
Na závěr musím zmínit ještě jeden důležitý aspekt. Detektiv a jeho pomocnice jsou sympatičtí lidé, které si dokážu oblíbit. A to je obrovské plus. Tom Douglas je totiž po fňukně Wallanderovi, arogantním Dupinovi, neslaném nemastném Gamachovi a neschopném břídilovi Riskovi první skutečný detektiv, o kterém za poslední rok čtu.
Rozhodně se chystám na další autorčiny knížky.

Timkim
30.08.2022 3 z 5

Musím konstatovat, že je to "chtě nechtě" děsná bramboračka.
Maggie je na advokátku děsně nerozhodná, Duncan si myslí, že děláním mrtvého brouka vše vyřeší a Tom se stále stará o svoji ex. Opravdu dobrých bylo jen posledních 5-6 kapitol.
Shrnuto podtrženo, lehce zapomenutelný průměr.

Veroba
21.08.2022 5 z 5

Některé postavy mě svým chováním štvaly, nicméně kniha je hodně napínavá.

Januli
11.04.2022 3 z 5

Mám ráda knihy, kdy rozuzlení je šokující a čtenář je překvapen. Nemůžu říct, že by kniha zde úplně zaostavala, ale něco se dalo již vyčíst v průběhu příběhu Tom je mi sympatický, takže se těším na další díl.

P3_tis
01.04.2022 5 z 5

Tohle byla první kniha, kterou jsem od autorky četla a byla to jízda. Přečetla jsem ji již dvakrát a pořád mě baví. Tom je neskutečný sympaťák a o závěru knihy ani nemluvím! Prostě nemůžete se odtrhnout!

michaela5515
18.03.2022 4 z 5

Tato série mě velmi baví. Nezvěstná nebo Spi sladce mě bavily o fous víc. Ale i tentokrát mě bavilo rozkrývat tajemství stará několik let. A i tentokrát nechápu některé lidské pohnutky.

mi-380
06.03.2022

Velmi krátké kapitoly, těch několik úvodních jsem se nestačil divit. Pohádky ovčí babičky, švandrlíkovská parodie, nebo něco jako mé středoškolské slohové práce, kdy jsem neuměle napodoboval detektivky a myslel si, že jednou budu slavným spisovatelem? Podle hodnocení mých přátel jsem se tentokrát o mnohá potěšení ochudil, ale trpělivost mi došla už na straně 25. Pěkně to vyjádřil uživatel Koňadra: „Najmä ma neustále zmáral pocit, že autorka nemá ani vzdialenú predstavu o práci advokátky a polície všeobecne.“

Youn@n
22.02.2022 3 z 5

nebylo to špatné, ale na nezvěstnou to nemá :-)

Vlaďkaa4
07.02.2022 5 z 5

Toho kdo všemi manipulovat jsem odhalila. Ovšem i tak zde bylo dost překvapení

anája
07.01.2022 3 z 5

Čekala jsem thriller, ale slo spíše o detektivku. Do půlky knihy se to strašně tahlo, pak to nabralo grady a drželo se. Ale žádný wow efekt se nekonal.

Adriena838772
02.12.2021 5 z 5

Uzasná autorka píše hodně dobré knížky