TheB TheB přečtené 336

☰ menu

Ten, co kráčí se Smrtí

Ten, co kráčí se Smrtí 2022, Barb Rýdl
4 z 5

Dlouho jsem váhala, jestli knize dát tři nebo čtyři hvězdičky. Nakonec jsem dala čtyři, ale uznávám, že hlavní podíl na tom má to zpracování. Protože to, jak je kniha celá ilustrovaná, je prostě nádhera. Jedna z nejkrásnějších knih, které v knihovně mám. Vlastně jsem si říkala, že těmi božími ilustracemi si to autorka hezky pojistila - tuhle knihu si v knihovně prostě chcete nechat, i když vás děj tolik nenadchne. No.. a to je vlastně i můj případ. 
Ve zkratce kniha pojednává o postarším detektivovi, který se setká se Smrtí (která je v knize opravdová osoba) a kvůli kletbě se z nich stane nerozlučná dvojice. 
Zní to dobře, ne? Na knihu jsem taky slyšela jen samou chválu a díky tomu se na ní taaak moc těšila. No a jak už to při přílišném očekávání bývá.. po přečtení jsem byla zklamaná. 

Smrt v knize je veselá a barevná, což je zajímavá představa. ALE.. stále jsem při čtení tak nějak čekala na ty úžasné myšlenky, kterých je kniha údajně plná. Já je tam ale bohužel nějak nenašla.
Zároveň mi dějová linka připadala celkem moc jednoduchá. A můj největší problém - vůbec jsem nevěřila detektivovi jeho věk. Jeho chování ani vyjadřování mi k jeho věku zkrátka vůbec nesedělo. Zkrátka a jednoduše.. čekala jsem knihu nabitou zajímavými myšlenkami, ale při čtení jsem měla spíše pocit, že čtu nenáročnou Young adult knížku.
Přiznávám, že si za to můžu asi sama - holt vysoké očekávání je většinou na škodu. Každopádně jestli vyjde další díl, což předpokládám že ano, tak si ho stejně koupím. Jo, hlavně kvůli těm ilustracím.. ale zároveň jsem i celkem zvědavá, jak se bude děj dál vyvíjet a jak si s tím vším autorka poradí. 
Teď už aspoň budu vědět co čeho jdu, no ne?... celý text