Dvůr stříbrných plamenů přehled

Dvůr stříbrných plamenů
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/486598/bmid_dvur-stribrnych-plamenu-4ne-486598.jpg 4 1427 1427

Čtvrtý díl bestsellerové série Dvůr trnů a růží Nesta Archeron se marně snaží zapomenout na hrůzy války a vydobýt si své místo mezi vznešenými vílami. Na Nočním dvoře navíc stále potkává Cassiana, který ji přivádí k zuřivosti… a zároveň ji nebezpečně přitahuje. Mezitím zrádné lidské královny ohrožují křehký mír a jejich plány zhatí možná jen to, že se Nesta s Cassianem postaví své temné minulosti. Oba se budou muset utkat s démony všeho druhu, aby našli přijetí – a uzdravení – v náruči toho druhého.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

A Court of Silver Flames , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dvůr stříbrných plamenů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (251)

Viwi
24.07.2024 4 z 5

(SPOILER) Tak. S veeelmi pomalým otočením poslední stránky mě přepadl strašný smutek... cítily jste to taky, že ano? Mentálně jsem asi stále ještě ve Velarisu. První knihy jsem slupla rychle jako malinu, a tu poslední si musela dávkovat, aby se (prozatimní) konec série nepřikradl tak rychle.

Byla to skvělá výprava Prythianem, a já si užila každou chvíli. Mám takový pocit, že mi bude nějaký čas trvat, než se psychicky odpoutám od všech postav, které jsem si postupem času - dříve, či později - naprosto zamilovala. (To ani nešlo jinak) Přiznávám se bez mučení, že jsem knihu četla hlavně kvůli dalším událostem týkajícím se Feyre a Rhyse, a že o Nestin příběh jsem po Dvoře mrazu a hvězd vůbec nestála..
Byla jsem trochu (čti: hodně) skeptická, ale nakonec nemůžu jinak, než mít Nestu ráda, byť mi opravdu povětšinu času drala neskutečně nervy. Hlavně její bezdůvodná nevraživost vůči Feyre.. Byl to jistě záměr, utvořit extrémně zlou, zkaženou a zahořklou duši, která se probojuje k (vlastnímu) odpuštění a nakonec i štěstí. Taky je pravda, že ta paralela s Feyřiným příběhem tu je zřejmá, to nelze nevidět.

Je trošku škoda, že celá kniha plyne pomalu a nic extra zásadního se neděje, a pak se klasicky všechno zlomové "nahonem" uděje během posledních 100 stran? No, tak jako u celé série vlastně.. Nejvíc mi vadilo, jak nudný byl "bossfight" s Briallyn.. to se jaksi nepovedlo a rozhodně si ta obávaná ohavná královna zasloužila víc, ale chápu, Maas zřejmě tlačil čas či prostor. Nicméně asi proto ubírám hvězdu, zklamalo mě to. Dále mě zklamala ta spousta nedořešených/nedořečených osudů různých postav, jsem tedy jedině ráda, že bude další kniha, protože tu si zasloužíme, haha! A snad se nám dostane i odpovědí na otázky.

No a k tomu, že je to knižní porno... sama nevím, co si mám o sobě myslet, ale mně to tak úplně nepřišlo, anebo jsem už asi přivykla současnému trendu, kde ty spicy scény jsou častější a častější? V porovnání se zbytkem serie JE to rozhodně pikantnější a odvážnější, autorka se nám tu rozdováděla a použila slova, která v předešlých knihách snad nikdy nebyla, no a možná právě ten kontrast bije tolik do očí a vzbuzuje to všeobecné rozpaky? V porovnání s Rhysem a Feyre je to mezi Cassianem a Nestou divočejší a tvrdší (panebože, proč to tu píšu? :D) ale rozhodně nemají sex na každé druhé stránce.. Vlastně to však kopíruje charakter a vztah jich samotných, tak proč ne? Každopádně jestli máte rádi/rády cudnou literaturu, doporučuji spíš něco od Austinové *mrk mrk*

K ACOTARU se s železnou jistotou rozhodně vrátím, miluju to. Doporučuji.

Anele631
18.07.2024 5 z 5

Po pár letech jsem si připomněla, jak krásný svět Sarah J. Mass vytvořila. Nechci psát, zda se mi líbil příběh Nesty a Casiana víc než Feyre a Rhyse či ne. Mám je ráda oba dva, jen každý jiným způsobem. A nyní už mohu jen doufat v další díl (díly:))
PS: Nebojte se počtu stran, užijete si z nich každou;)


Romaticka.4ever
17.07.2024 2 z 5

Nemůžu uvěřit, že to říkám, ale jsem zklamaná. Tahle série je pro mě srdeční záležitostí, ale tento díl... prvních 400 stránek je to spíše p*rno a pak se tedy konečně dostáváme k ději.
Chování některých postav mi přišlo přitažené za vlasy a celkově na mě kniha působila, jako kdyby ji autorka chtěla mít za sebou, jakmile se Nesta a Cassien dali dohromady.

Trochu se bojím dalšího dílu. Ne nadarmo se říká, že v nejlepším se má přestat.

Ale pokud máte rádi eroťárny, budete nadšení.

všechny komentáře

Související novinky (8)

100 nejčtenějších knih roku 2022

27.12.2022


50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2022)

04.09.2022


E-knihy s jarní slevou až 40 %

25.04.2022

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (4)

Nejsem zvíře, které můžete zkrotit. (Nesta)


Už nikdy víc. Už nikdy nebude slabá. Už nikdy nebude odkázaná na něčí milost. Už nikdy neselže. Už nikdy víc, už nikdy víc, už nikdy víc. (Nesta)


Jsem skála, do níž naráží vlna.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Ocenění knihy (1)

2021 - Goodreads Choice Awards (Best Fantasy)


Kniha Dvůr stříbrných plamenů v seznamech

v Právě čtených61x
v Přečtených1 870x
ve Čtenářské výzvě362x
v Doporučených156x
v Knihotéce639x
v Chystám se číst438x
v Chci si koupit185x
v dalších seznamech13x