Dvůr stříbrných plamenů diskuze

Dvůr stříbrných plamenů https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/486598/bmid_dvur-stribrnych-plamenu-4ne-486598.jpg 4 1313 238

Čtvrtý díl bestsellerové série Dvůr trnů a růží Nesta Archeron se marně snaží zapomenout na hrůzy války a vydobýt si své místo mezi vznešenými vílami. Na Nočním dvoře navíc stále potkává Cassiana, který ji přivádí k zuřivosti… a zároveň ji nebezpečně přitahuje. Mezitím zrádné lidské královny ohrožují křehký mír a jejich plány zhatí možná jen to, že se Nesta s Cassianem postaví své temné minulosti. Oba se budou muset utkat s démony všeho druhu, aby našli přijetí – a uzdravení – v náruči toho druhého.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

A Court of Silver Flames , 2021


více info...

Diskuze o knize (24)

Přidat komentář

IroKlára
29.02.2024 5 z 5

...Uf... Přečtena celá série... 14 dní nicnedělání... jsem ostuda... ale já si jí tááák užila... Fakt doporučuji :D

padajicidvere
16.11.2022 4 z 5

(SPOILER) Všiml si někdo těch nepřesností? Možná mi něco uniklo.. Nesta řekla že matka otcem opovrhovala, ale v 1. díle Feyer říkala, jak matka otce zbožňovala. Nesta pak popisovala, že když Tamlin poprvé přišel do jejich chalupy, zeptal se jí jestli chce jít místo Feyer, ale v 1. díle tahle scéna nebyla. A pak popsala, jak ji Cass poprvé uviděl v chalupě, ale ona, sestra a otec hned po odchodu Feyer žili v novém paláci.


Lenka.Vílka
30.05.2022

Monik91: ještě ani není termín vydání originálu...

Monik91
29.05.2022 3 z 5

Ahojte,chcem sa spýtať na info. Či viete, kedy výjde ďalšia kniha. Teraz som dočítala celú sériu a pozerám, že táto vyšla až po 4 rokoch od poslednej. Čo je dosť. Dúfam, že ďalšia časť bude skorej. No a k tejto časti sklamanie.

EwelynDark
09.04.2022

Obsahuje preklad aj bonusové kapitoly?

Lenka.Vílka
06.12.2021

Fa.sci.ko: tak doufám, že proběhne i smazání těch nevhodných ;)
(Edit: proběhlo, super!)
Teď jsem udělala experiment a nahlásila změnu žánru. U celé série. Tak uvidíme, třeba to dopadne dobře :)
(Edit: proběhlo, super!)

fa.sci.ko
06.12.2021 4 z 5

Lenka.Vílka: Ty štítky jsem tam dnes přidala :DD původně tam byly jenom ty s dětským označením

Lenka.Vílka
06.12.2021

Fa.sci.ko: a proto je pohled na štítky tak vtipný. Protože jeden vzájemně vylučuje druhý...

fa.sci.ko
06.12.2021 4 z 5

Naias: SJM opakovaně na svém instagramovém profilu zdůrazňovala, že A Court of Silver Flames NENÍ YA. Sama knihu označila jako “pro dospělé“. V USA proto byla do této kategorie zařazena, v dětských odděleních ji nenajdete a mám pocit, že byla dokonce i označena 18+. Tudíž je záhadou, proč u nás je plánováno prodávat ji v kategorii pro děti.
Jako někdo, kdo knihu četl, bych ji po té dospělácké stránce klidně přirovnala ke knihám E. Kennedy, Ch. Lauren nebo V. Keeland.

SPOILER
Acosf obsahuje velmi explicitní erotický obsah. Řeší se zde znásilnění, násilí na ženách, psychické problémy, promiskuita, diskriminace, problémy s alkoholem, vysoce rizikové těhotenství, potrat a traumatický porod, PTSD, smrt blízké osoby, válka, traumata z dětství a spousty dalších věcí, co v kategorii pro děti vážně nemají co dělat.
KONEC SPOILERU

Pokud vás zajímají podrobnosti, můžete si vyhledat tzv. trigger warning.

Lenka.Vílka
06.12.2021

Siena: zas až tak ne. Určitě se najde něco lepšího, kam to aplikovat, ale kdyby to nevyšlo, tak mě máte v záloze ;)

siena
06.12.2021

Lenka.Vilka, takže si mohu za dnešek odškrtnout dobrý skutek... :-)))

Lenka.Vílka
06.12.2021

Siena: :D :D :D
Děkuji za tuto informaci, zasmála jsem se. Tohle už deska nic nepřekoná....

siena
06.12.2021

No, před časem tu byla doporučována série Hra o trůny jako vhodné čtivo pro 13-letou slečnu...

Lenka.Vílka
06.12.2021

Naias: narozdíl od Trůnů, kde šlo o romantiku, dala autorka do Dvorů erotiku. Už od prvního dílu...
Ale když to člověk neví, jaksi čeká, že to bude zase to stejný. O to víc je šokující, že je tohle už čtvrtej díl a stále se to vede jako pro děti. Na to jak, se všichni teď tváří jako odborníci na knižní svět, v praxi to na mě tak nepůsobí...

Naias
06.12.2021

Ak sa smiem opýtať, tie četná upozornění SJM sú o čom?

siena
06.12.2021

Lenka.Vilka, ano, prodejce/vydavatel nějak označí a přes to na DK nejede vlak...

Lenka.Vílka
05.12.2021

Fa.sci.ko: nechci vám kazit iluze, ale tak 95% sem přidaných knih vkladatelé nedrželi v ruce, nemají to v plánu a čtou klidně i úplně něco jiného, a když to uvádí prodejce, vkladatel to od něj opíše. Tak by bylo fajn toto směřovat jinam. Odkud to má ten prodejce? Od vydavatele? No, kde jinde by ty informace vzal. Teď nedávno jsem četla jedno doslova fantasy porno, kterému byl taky přidělen tento žánr. S víte, co se stalo, když jsem to změnila na "pro ženy"? Někdo tam po chvilce vrátil zase děcka. No, ženy tam jsou zpátky a snad chvíli vydrží :) což je problém téhle knihy i mého příkladu. Bohužel, je to tak. Protože je potřeba furt něco škatulkovat....
Jsem zvědavá, co udělají a zda budou něco podstatného znamenat ty značky, co teď teď budou u CooBoo. Přitom by úplně stačilo, a dost knih to má, napsat věkový doporučení na zadní stranu. Který stejně zůstane ignorované a knihu prodají každému...
Ale myslím, že v dnešní době každej, kdo si o knize alespoň něco dopředu zjistí, moc dobře ví, co čekat...

fa.sci.ko
05.12.2021 4 z 5

Žánr Pro děti a mládež? To vážně? Ten, kdo tuhle knihu přidával, ji zjevně nikdy nedržel v ruce nebo se absolutně rozhodnul ignorovat četná upozornění SJM.
Acosf je hodně věcí, ale NENÍ literaturou vhodnou pro děti a mládež. Proč to celý svět pochopil, jenom Češi a Slováci se zase rozhodli dělat věci po svém. Nechápu to.

KnihoMorka
26.11.2021 5 z 5

Počkám si na českou verzi Dvůr stříbra a plamenu.

Medasek
18.10.2021 3 z 5

(SPOILER) !!!POZOR SPOILER!!!
Knihu jsem četla v originále a musím říct, že se mi nelíbila tolik jako původní trilogie, ale přesto to byla typická Maas. Četlo se to rychle, ale bylo tam velmi málo uvěřitelných zvratů.
Oblíbila jsem si tu Nestu i všechny nové postavy. Jenom mi strašně vadilo, jak se k Nestě, mé oblíbené postavy chovali.
Když Feyre v druhém dílu se vyrovnávala se svými problémy, tak všichni "Jsme tu pro tebe. Nikam nespěchej. Nenecháme tě spadnout do problémů."
Ale tady "za všechno si můžeš sama. Jsi monstrum, které musí zůstat samo. atd. atd."
Docela mě to štvalo.
A pak druhá věc, která mi v knize vadila, bylo Feyreino těhotenství. Jediný důvod, proč to tam bylo mi přišlo, že potřebovali ještě něco, kvůli čemu budou Nestu ještě víc nenávidět a nakonec milovat.
Já vím, že to teď vypadá, že si jenom stěžuji, ale kniha se mi jinak četla dobře, ale už to hold nebylo ono. Rozhodně nechci někoho od knihy odrazovat.
Celkově knihu hodnotím pozitivně na takových 3,8 hvězdy.

Lenka.Vílka
14.10.2021

Kačičí410: nepochopila jsem stížnost na název knihy. To je slovenský název, ne český a tam všechny knihy začínají "Na..."

maxa21
14.10.2021

Český překlad vyjde 31.1.2022. Jsem zvědavá. Navíc autorce už vyšlo i pokračování Půlměsíčního města.

De.De.
21.08.2021

(SPOILER) Taky se přidávám s negativní reakcí, nejen na tuhle knihu, ještě bude novela, která má být mezičlánkem téhle a Dvůr mrazu a hvězd.
Docela se obávám, že ještě v 5 díle bude i další překopání ve vztahu Feyr a Rhys, že nakonec i mezi nima bude konec, když se vidí ty problémy v tomto díle.

Kačičí410
17.08.2021

(SPOILER) Knihu jsem četla v angličtině a bylo to velké zklamání. Jedno z dalších zklamání pro mě je i překlad. Proč na dvoře stříbrných plamenů? Předcházející díly se také nejmenují na Dvoře trnů a růží, ale prostě Dvůr trnů a růží.

Další věc je obálka. Je jiná než předchozí a nenavazuje na původní dvory, ale budiž autorka se soustředí na jinou postavu.

Kniha je snad ze všech nejdelší a nic moc se tam neděje. 3/4 knihy je o tom, jak se Nesta snaží vyléčit své srdce po otcovi smrti. Je tam pár dobrých scének, ale víc jsem si užila, jak se Feyře vrátila chuť do života v druhém díle.
Nicméně celkový děj v knize by se dal o dost zkrátit, byl příliš dlouhý a nemohla jsem se začíst. Nebyl ani zdaleka tak poutavý, jako v předchozích dílech!!! V 3/3knihy se konečně něco začne dít. Konec není nijak překvapivý, dá se odhadnout už v 1/3 knihy a nedočkáte se ani nějak velkého zvratu. Napětí o knihu téměř nezavadilo. Moc akcí se tam neděje celkově 4-5 a to je velmi málo na knihu, která má 763 stran! Kniha není zdaleka tak poutavá, jako předcházející. Je ještě slabší, než novela Dvůr mrazu a hvězd.

Vy, kteří čekáte, že se dozvíte něco málo i o Rhysandově vztahu s Feyrou budete naštvaní. Moc informací nedostanete, a to nepočítám to, jak se tentokrát užší kruh a hlavně Rhysand chová k Feyře. Přišlo mi, že jejich vztah se velice změnil a už nevidím volbu od Rhysanda a jeho laskavost ve vztahu. Jediné, co teď bylo vidět z jeho očí, bylo chránit, chránit, chránit.... jako to tehdy dělal Tamlina.

Osobně doufám, že kniha o Azrielovi a Elain bude o dost poutavější.
Celkové hodnocení knihy 4/10. Hodnocení knihy od S. J. Mass 2/10. Měla jsem o dost větší nároky a očekávání. Kniha mi přišla i odfláknutě napsaná a nějak jsem v tom autorku a její styl psaní neviděla. Knižní sérii dvorů jsem si zamilovala a četla ji několikrát. Ovšem tento díl je... je prostě jiný.
Knihu Vám nedoporučuji číst, i když vím, že si ji všichni přečtou, protože to je pokračování dvorů. :D Takže. raději od toho moc neočekávejte ať nejste zklamaní jako já. Raději si přečtěte Půlměsíční město, rod země a krve. Jestli jste ještě nečetli. To se rozhodně povedlo!