Poslední lež přehled

Poslední lež
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/415541/bmid_posledni-lez-9MN-415541.jpg 4 414 414

Dvě pravdy a jedna lež. Hra, které se dívky v Campu Nightingale věnovaly pořád dokola. Vivian, Natalie, Allison a Emma Davis, která je nejmladší ze skupiny a na táboře je poprvé. Hry skončily, když Emma rozespale pozoruje, jak se ostatní uprostřed noci plíží pryč a Vivian při zavírání dveří Emmě ukazuje ukazováček přitisklý na rtech. Nyní Emmě strmě stoupá hvězda na newyorské umělecké scéně. Svou minulost proměňuje v obrazy – masivní plátna plná listů a větví a mezi nimi stíny v bílých šatech. Obrazy přitahují pozornost Francescy Harrison-Whiteové, společenské a bohaté majitelky Campu Nightingale. Když ji Francesca přiměje, aby v nově otevřeném kempu pracovala jako instruktorka malby, bere to Emma jako příležitost zjistit, co se tehdy s jejími přáteli stalo. Na první pohled je jasné, že v Nightingale není všechno v pořádku. Emmu už tak trápí patnáct let staré vzpomínky, když objeví kameru, která směřuje přímo na její chatu, což důvěře k Francesce moc nepřidá. Objevuje stopy, které Vivian zanechala. Jak zachází hlouběji a hlouběji, zjišťuje Emma, že čelí lžím člověka i přírody. Čím blíž je pravdě, tím víc si uvědomuje, jak smrtící může být cena za vědění.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

The Last Time I Lied , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poslední lež. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (132)

sarka0168
01.07.2024 2 z 5

Něco tak rozvleklého, kde se skoro nic neděje, jsem už dlouho nečetla. Někdo je zkrátka grafoman... Jiné jeho knihy se mi líbily, proto 3 hvězdy, ale tohle bylo doslova utrpení. Téměř žádná gradace a konec? Logiku v tom nehledejte.

iveetka
27.06.2024 2 z 5

Moje třetí kniha od autora a za mě doposud nejslabší. Co se týká námětu, byl dobrý. Šlo by z toho udělat dle mě vynikající "psycho" ovšem to se nestalo. Do strany 300 příběh nic moc. Nuda to úplně nebyla, ale nezáživné to bylo... Konec se povedl.


KerliDepp
16.06.2024 5 z 5

Sager můj oblíbený spisovatel, který mě nezklame. Poslední dívka má u mě 10/10, Zavři poslední dveře má u mě 9/10 a Poslední lež 8/10. Jeho knihy jsou napínavé, záhadné, propletené a konce dechberoucí. Umí mě vtáhnout do děje natolik, že se mi kniha usadí v mysli a zůstane tam. I po letech přečtení si dokážu příběhy živě představit. Poslední lež byla sice o něco slabší ale i tak si zasluhuje plný počet.
SPOILER!
Pár detailů k vytknutí by se tentokrát našlo. Lottie tvrdí, že její předkové zatopením ústavu nikomu neublížili a dívky byly přestěhovány ale při pozdějším pátrání se objevilo několik x pozůstalých kostí na dně jezera, tak komu tedy patřily? A jak Chet mohl plánovat celou dobu jakousi "pomstu", aniž by tušil, že jednoho večera se děvčata vypraví ven? A co ta složená mikina v lese od Vivian? Jaká byla vlastně pointa tohoto vodítka?

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (45. týden)

03.11.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Kniha Poslední lež v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených521x
ve Čtenářské výzvě59x
v Doporučených37x
v Knihotéce357x
v Chystám se číst278x
v Chci si koupit61x