zvídaváStela zvídaváStela komentáře u knih

☰ menu

Dokonalá pohádka Dokonalá pohádka Elísabet Benavent

Minulý rok jsem viděla seriál na Netflixu a chtěla jsem si přečíst předlohu. Bohužel mě kniha moc nenadchla. Možná to bylo stylem autorčina psaní, možná tím, že jsem příběh už znala... Ale ty opakující se fráze a rozhovory byly otravné a 500 stran se dost táhlo.

03.05.2024 2 z 5


Pekař příběhů Pekař příběhů Carsten Henn

Úplně cítím tu vůni chleba, která člověka při čtení knihy provází. Hezky zpracované téma ztráty milovaného zaměstnání a znovuobjevení sebe sama.

07.03.2024 4 z 5


Mezi mlýnskými kameny Mezi mlýnskými kameny Milly Johnson

Vážně krásná kniha, která se četla sama. Hlavní hrdinka to neměla vůbec jednoduché - takový ten zákon padajícího h*vna. Rozhodně stojí za přečtení!

02.03.2024 5 z 5


Vinice ve Francii Vinice ve Francii Julie Caplin

Knížky od Julie Caplin mám moc ráda, ale tato mě bohužel nenadchla. Příběh se táhnul a musela jsem se nutit do čtení.

01.01.2024 2 z 5


Jelení vršek Jelení vršek Hana Marie Körnerová (p)

Třetí kniha, kterou jsem od autorky četla a bohužel jsem trošku zklamaná. Děj mi přišel zdlouhavý a předvídatelný.

13.09.2023 3 z 5


Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Silný příběh, který se mi nečetl snadno. Člověk u něj zažívá beznaděj a vztek. Jak může někdo tolik trpět a nebýt vyslyšen těmi nejbližšími? Klobouk dolů za autorčino skvělé zpracování tak bolestného tématu. Přečteno téměř jedním dechem... Zatajeným dechem...

17.08.2023 5 z 5


Řetěz Řetěz Adrian McKinty

Už od první stránky neuvěřitelně čtivá kniha, krerou jsem nedokázala odložit. První část byla napínavá jako kšandy. Ve druhé části už se dá odtušit, kam asi děj směřuje a tepovka už u čtení tolik nevzlétá. Za mě super kniha, která vám nedá spát.

30.07.2023 4 z 5


Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Na mě malinko depresivní knížka s předvídatelným koncem. Nápad s různými životy se mi líbil, ale asi jsem čekala trošku něco jiného. Nicméně se mi příběh četl dobře... Přidávám hvězdičku za krátké kapitoly. :)

29.04.2023 4 z 5


Dům U Tří borovic Dům U Tří borovic Hana Marie Körnerová (p)

Hezké oddechové čtení. Gradující příběh mě nezklamal a těším se na další autorčiny knihy.

08.04.2023 4 z 5


Jsi divný Jsi divný Oliver Heyn

Čekala jsem od knihy mnohem víc... to, že peníze kazí charakter, se ví ;)

02.09.2022 2 z 5


Prsa a vajíčka Prsa a vajíčka Mieko Kawakami

Zajímavý náhled do ženského světa japonské kultury. Hlavní hrdinka a její nejbližší v podstatě řeší typické problémy na jiném konci světa. Některé dialogy často působily jako dlousáhlé monology, což mě občas unavovalo... i tak mě ale příběh slečny Nacuko bavil.. :)

31.08.2022 3 z 5


Slušní lidé Slušní lidé J. P. Delaney (p)

WOW! Tak tohle byla jízda.. těch nervů, co u čtení člověk zažívá je až neskutečné. Spisovatel vytvořil skvělého záporáka, ke kterému budu pociťovat nenávist určitě ještě dlouho, než příběh dostanu z hlavy. Za mě super napínavý příběh. :)

14.07.2022 5 z 5


Psí hvězda Psí hvězda Megan Shepherd

Sice je to knížka pro čtenáře od deseti let, ale mě natolik zaujal obrázek na obalu, že jsem knížku musela nutně koupit. :) Člověk čeká příběh, který trhá srdce na kusy, což taky dostane. Nicméně se mi autorčino zpracování líbilo a palec hore za srovnání příběhu vs. skutečnosti na konci knihy.

04.05.2022 4 z 5


Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Musím říct, že takhle jsem se u knížky dlouho nezasmála. Mám ráda tento typ humoru. Oddechové čtení. :)

20.04.2022 4 z 5


Žádost o přátelství Žádost o přátelství Laura Marshall

Knížka napínavá jak kšandy. Myslím, že dneska budu spát s rozsvícenou lampičkou, jak mám nahnáno... Hodně poutavý příběh s překvapivým koncem.

09.09.2021 4 z 5


Deník japonské manželky Deník japonské manželky Veronika Ageiwa

Po přečtení některých komentářů jsem měla strach, jestli je knížka dobrá volba. Nakonec jsem ale ráda, že jsem si jí přečetla. Řekla bych, že jde autorce spíše o poukázání na rozdíly v obou kulturách než o příběh samotný. A že se toho člověk dozví opravdu dost. Japonsko je zajímavá země a doufám, že se tam jednou podívám. Autorce děkuji za rozšíření obzorů. :)

30.07.2021 3 z 5


Zuzanin dech Zuzanin dech Jakuba Katalpa (p)

Mně se tak moc líbil styl, jakým je kniha napsaná. Krátké věcné věty a děj tak krásně plynul, že jsem litovala, že kniha nemá více stran. Příběh byl zajímavě pojatý a konec mě dostal! Určitě si přečtu další knihu od této autorky.

02.07.2021 5 z 5


Dlouhý pochod Dlouhý pochod Richard Bachman (p)

Ufff, tak tohle byl dlouhý pochod i pro mě. Myslela jsem, že to jejich utrpení snad nikdy neskončí. Ale určitě stojí za přečtení.

24.06.2021 3 z 5


Heřmánkové údolí Heřmánkové údolí Hana Marie Körnerová (p)

Poutavý příběh o neskutečně odvážné Anušce, která toho zvládla na svých bedrech unést tolik, až mi nad tím zůstává rozum stát. První kniha, kterou jsem od autorky četla na doporučení od mé babičky :) a určitě ne poslední. Krásně se mi četla.

05.05.2021 5 z 5


Dokonalá manželka Dokonalá manželka J. P. Delaney (p)

Napínavý a čtivý příběh s hodně překvapivým koncem. Hlavní postava, robotická Abbie, mi přišla sympatická. Po předchozí knize "Věř mi", která mě moc nenadchla, jsem příjemně překvapená. :)

15.04.2021 4 z 5