Psí hvězda

Psí hvězda https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/487431/bmid_psi-hvezda-iuD-487431.jpg 4 16 6

Skutečný příběh Lajky Dojemný příběh založený na skutečném životě Lajky, fenky, která změnila svět Lajka je toulavé štěně, které v ulicích Moskvy bojuje o přežití. Jedné zimní noci je odvlečena ze svého úkrytu v průchodu, aby se stala hvězdným letcem – psem vycvičeným pro let do vesmíru. Lajka nemá důvěru k lidem, a tak se všemožně snaží utéct. Dokud však nepotká Ninu. Nina je osamělé děvče s hlavou plnou otázek. Její nejlepší kamarádka se náhle odstěhovala do Ameriky, a Nina tak musí čelit šikaně ze strany spolužáků úplně sama. Její tatínek navíc pracuje jako vědec v sovětském kosmickém programu a jeho práci postupně opřádá čím dál víc tajností. Když se v tatínkově laboratoři Lajka s Ninou setkají, začne mezi nimi vznikat pouto, které pomalu rozehřívá chlad, jež jim oběma sídlil v srdcích. Zatímco boj o dobytí vesmíru mezi Spojenými státy a Sovětským svazem nabývá na síle, Lajka s Ninou odkrývají šokující tajemství a nepříjemné pravdy, které prověří sílu jejich přátelství. Budou natolik statečné, aby se odvážily následovat své sny až daleko ke hvězdám?... celý text

Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: , CPress
Originální název:

Dog Star , 2022


více info...

Přidat komentář

Renike
15.10.2023 5 z 5

Ano, dětská kniha, ale mohla by být určená nejen dětem. Moc hezky napsaný smutný život Lajky a doby komunistické. Doporučuji přečíst.

mizunka
25.07.2023 5 z 5

Krásně napsaná kniha. Doporučuji nejen dětem.


Pavčule
11.01.2023 5 z 5

Pro děti,ale to nevadí . Jsem ráda za jemnější styl , protože realita byla opravdu ošklivá a jako milovnici psů mě tohle trhá srdce . Nicméně tento příběh byl krásně dojemný .

mfajmanova
16.07.2022 4 z 5

Krásný příběh, který je poutavě napsaný, přečetla jsem jedním dechem.

LunaL.
16.05.2022 4 z 5

(SPOILER) Nebyla jsem cílovým čtenářem, knížka mě ale zaujala jak obalem, tak hlavně tématem. A nelitovala jsem! Moc pěkně, poutavě psané, střídavě z pohledu Lajky a dvanáctileté Niny. Neskutečně čtivé, smutné, reálné. I když každý ví, jak to dopadne, tak to člověku nedá a prostě musí do poslední stránky doufat..! Není to jen o příběhu Lajky, ale i o komunismu, víře, přátelství a odvaze.
Jediné, co mě mrzelo bylo, že je většina knížky vymyšlená. Popravdě byl popsán osud Lajky (i když taky rozepsaný víc, než se ví) a popis doby. Na druhou stranu se mi líbilo, že autorka na konci knihy stručně napsala, co se opravdu stalo a co se určitě stát nemohlo. Moc se mi líbilo povídání si Lajky s Psí hvězdou :)

zvídaváStela
04.05.2022 4 z 5

Sice je to knížka pro čtenáře od deseti let, ale mě natolik zaujal obrázek na obalu, že jsem knížku musela nutně koupit. :) Člověk čeká příběh, který trhá srdce na kusy, což taky dostane. Nicméně se mi autorčino zpracování líbilo a palec hore za srovnání příběhu vs. skutečnosti na konci knihy.