Mezi mlýnskými kameny

Mezi mlýnskými kameny https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499984/bmid_mezi-mlynskymi-kameny-642c5f16141f5.jpg 5 87 20

Shay Bastableová je žena ve středním věku, která se obětuje pro druhé. Podporuje svého manžela, stará se o svou matku i o své již dospělé děti. Zapomíná přitom na svůj vlastní život, náhle však přijde šok a vystřízlivění. Zjistí, že ji manžel podvádí s její nejlepší kamarádkou, které také po jejím rozvodu pomáhala. Shay se však brzy vzchopí. Místo aby se hroutila, bere svůj život do vlastních rukou a radikálně ho změní... Emocionální, poutavý a inspirativní román si po svém vydání získal velkou pozornost čtenářů.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Woman in the Middle , 2021


více info...

Přidat komentář

uzivatel1190
27.03.2024 5 z 5

Velmi čtivá kniha se zajímavým dějem, chvílemi jsem se bohužel i poznávala.

zvídaváStela
02.03.2024 5 z 5

Vážně krásná kniha, která se četla sama. Hlavní hrdinka to neměla vůbec jednoduché - takový ten zákon padajícího h*vna. Rozhodně stojí za přečtení!


4xbabča
04.02.2024 5 z 5

Krásná kniha s opravdovým příběhem ze života ženy středního věku, ale takových jako je Shay je spousta, které se obětují pro své okolí, až jsou na pokraji svých sil. Bylo dobře, že nakonec našla odvahu to změnit a být šťastná.

Vatter83
02.02.2024 5 z 5

Moc hezká čtivá knížka. Spíš oddychovka že života. Smutné, veselé, romantické,... Tak nějak od všeho něco. Moc se mi toto dílo líbilo.

Annannas
06.01.2024 5 z 5

Tak to byla čtenářská jízda, stránky jsem otáčela jako zběsilá,... Doporučuji|!!

Ophelie
02.01.2024 4 z 5

Moc hezká, čtivá kniha o životě - o jeho strastech i radostech, aneb jednou jsi dole, jednou nahoře. Kniha je o sebelásce a sebeúctě (hlavní hrdinka toho na svých bedrech měla naloženo opravdu mnoho), o rodičovství, lásce, smrti, ztrátách, o naději i smíření. Kniha se opravdu velmi dobře čte, od první stránky čtenáře vtáhne a nepustí, dokud příběh Shay nedočte. Doporučuji.

boeink
07.12.2023 5 z 5

Kniha, která vás zaujme krásnou obálkou na první dobrou. Přestože není o ptáčcích, je fakt trefná.
Na Shay je toho naloženo opravdu hodně, naštěstí čtu anotace jen tak letmo, takže dopředu jsem nevěděla nic podstatného. V této knize se může najít každá žena, protože je opravdu ze života. Navíc je tak poutavě napsaná, mě se líbila od prvního písmenka až po to poslední.

Han-nah
05.12.2023 5 z 5

Pro mě nová autorka, krásný jemný obal knihy, který ve mně vyvolává nádherný pocit. Krása s tzv. zahnízděním, to co chce i Shay, hlavní hrdinka, alespoň tak si vysnila svůj život. Dvě, skoro dospělé děti, se osamostatnily, vylétly z hnízda, ale pořád má o ně strach. Vše věnovala péči o ně a manžela. Od oslavy výročí svadby si hodně slibovala, ale dočkala se tak akorát zrady manžela a kamarádky. Shay se dokáže vzchopit a svůj život přehodnotí.
Už jen název ukazuje, co zde mlýnské kameny znamenají
žena - dcera, matka, manželka, milenka, obětuje se pro blaho dětí a rodinu.
Především by ale měla zůstat ženou a myslet v prvé řadě také na sebe.
V této knize se v určitých fázích příběhu najde určitě skoro každá žena.

WaN635
12.11.2023 5 z 5

Žen jako je Shay jsou tisíce, jsou matkami, manželkami, vrbami, perfektně zvládají logistiku rodiny, jen prostě zapomínají žít i pro sebe a ano pro mě jsou to superhrdinky.
Shay je obzvláště silná žena, milující, obětavá, chytrá ....
Knížka mě chytla do svých spárů a hodně mě donutila přemýšlet.
Poslední stránky jsou limonáda, ne že ne, ale nevadilo mi to.
Telefonní rozhovor Shay se svou dcerou byl fenomenální.

anovy64
10.11.2023 4 z 5

Podle recenzí jsem od knihy očekávala více. První půlka byla nevýrazná, zdlouhavá, pak se děj rozjel, ale nic oslňujícího. Nejvíce se mi líbil příběh týkající se Dennyho.

Len2očka
03.11.2023 5 z 5

Knížka,která mě bavila moc,mám ráda takovéhle příběhy ze života rodin a tahle kniha se opravdu povedla.

alnahu
11.10.2023 5 z 5

Další příběh ze života, tentokrát od britské spisovatelky,ale takto mohou dopadnout ženy kdekoliv.
Název knihy"Mezi mlýnskými kameny ",je opravdu trefný-tak se cítí hlavní hrdinka tohoto příběhu čtyricetiletá Shay.
Život jí nešetří, děti již vylétly z rodinného hnízda,její manželství je v troskách, dochází do nemocnice za svým otcem,který je v kómatu a přitom všem se ještě stará o svou matku,která trpí alzheimrem.
V tomto příběhu, je na jednu ženu,toho až dost-bylo mi ji upřímně líto.
Dojemný dobře propracovaný psychologický román,který stojí za přečtení.

Marluksa
08.10.2023 5 z 5

Já vlastně ani nevím, jak začít.
Byť to není zrovna žánr, který bych vyhledávala, tak tahle knižní lahůdka mě doslova posadila na zadek.
V životě jsou okamžiky, kdy se v hlavě rodí prapodivné myšlenky, že náhody neexistují, co se má stát, se stane, a že cesty osudu bývají nevyzpytatelné.

V téhle knize je všechno, co si jen můžeme přát. Od líbivé obálky, lákavé anotace, skvělého stylu, perfektně propracovaných a chytlavých dialogů až po emoční hitparádu, kdy jsme nuceni chvíli milovat, poté nenávidět, důvěřovat, plakat, smát se, litovat a doslova se sžít s postavami i jejich osudy.
Díky perfektnímu načasování všech možných životních situací, vzpomínek, logické propletenosti a vazeb všech zúčastněných, se toužíte co nejrychleji dostat do finále, ovšem jakmile přelouskáte i epilog, toužíte být znovu na začátku.
Určitě nespěchejte. Vychutnejte si každý řádek. Odstavec. Kapitolu. Pěkně pomalu. Nic vám totiž neuteče a tenhle jedinečný zážitek si musíte uchovat.
Určitě doporučuji všem. Je to vskutku brilantně napsáno.

Katania
24.09.2023 5 z 5

Hezký a čtivý román. Doporučuji.

Imor
14.09.2023 4 z 5

Dobře promyšlený a propracovaný příběh. Opravdu ze života. Kniha se velmi dobře čte, nenudí, ALE jen pro zajímavost asi tak kolem třicáté stránky jsem si začala vypisovat jména účastníků příběhu a pokud jsem pozorně četla bylo jich 59 ! Tak do toho, kniha stojí za přečtení.

martisek21
28.08.2023 5 z 5

Knížka se mi moc líbila. I když bylo dost "zvratů" předvídatelných, neubíralo to na čtivosti.

bookcase
07.08.2023 5 z 5

To mi sedlo, přesně příběh, jak mám ráda, poklidný, příjemný, i když řešil těžší věci. Shay byla hodně sympatická.

VasnivaCtenarka
16.07.2023 3 z 5

Přestože tento příběh nabízí možnost hlubokého tématu, který se dotýká velké části populace, osobně musím napsat, že jeho zpracování mi přišlo poněkud plytké, jednoduché a ne zcela pohlcující.

První půlka se nesla v pomalém tempu, kdy si říkáte, že už by to snad i nějaký zvrat vážně chtělo. Když ten zvrat přišel, nebylo to nic velkého, nečekaného a i to, co následovalo, bylo velmi plíživé. Na druhou stranu v tom lidském prožívání a uvědomění to tak zkrátka skutečně chodí. Málo kdy si člověk začne vytyčovat hranice nějak drasticky. Vždy je to jakýsi pozvolný proces přeměny, což tento příběh skutečně pěkně vystihuje. Jen mi přišlo, že do knihy by se hodilo něco více živého, nějaká větší gradace. Nějaký silnější šmrnc. Ocenila bych i větší hloubku průniku do vnitřního světa hlavní hrdinky.

Tento příběh proto musím hodnotit spíše průměrně. Nebylo to špatné, ale žádné terno taky ne. Jsem si jistá, že se najdou čtenáři, kteří se v knize najdou a bude s nimi příběh rezonovat. Já však od knihy očekávala něco více. A nebo jsem možná už jen náročná a nebo jsem postižená psychologickou deformací.

iška
09.07.2023 4 z 5

Pokud pominu ty kudrlinky starých tajemství, tak jsem se tu našla. Jen se stále cítím jak ten sendvič, ale třeba se to jednou také změní jen na obložený chlebíček. Moc pěkně se to četlo a určitě stojí za doporučení.

Paja1709
19.06.2023 5 z 5

Moje první kniha od autorky. A jelikož má na Goodreads velmi vysoké hodnocení, tak jsem na ni byla zvědavá. Kniha se cetla úplně sama.Musim říct, že až místy mi bylo Shay velmi líto.Me se kniha líbila a můžu jen doporučit.

Štítky knihy

nevěra

Autorovy další knížky

Milly Johnson
anglická, 1964
2023  90%Mezi mlýnskými kameny
2011  63%Trojitý zásah
2012  80%Šialený plán
2023  98%Želám si Vianoce každý deň
2024  0%Opäť spolu

Kniha Mezi mlýnskými kameny je v

Právě čtených5x
Přečtených110x
Čtenářské výzvě11x
Doporučených7x
Knihotéce91x
Chystám se číst113x
Chci si koupit17x
dalších seznamech3x