Dokonalá pohádka

Dokonalá pohádka https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/507459/bmid_dokonala-pohadka-hbL-507459.png 4 146 44

Co se stane, když zjistíte, že váš příběh neskončil tak, jak jste si vysnili? Byla jednou jedna žena, která měla všechno, a jeden kluk, který neměl nic. Byl jednou jeden příběh lásky, lapené mezi úspěchem a pochybnostmi. Margot, dědička hotelového impéria, právě utekla od oltáře. Žena, která má vše, si najednou uvědomila, že její pohádkový princ není tím, s kým by chtěla strávit zbytek života. A za nejvhodnější řešení považuje úprk do nočního klubu se svými sestrami. Ale co když právě tento večer její život promění v dokonalou pohádku? Elísabet Benavent, alias Beta Coqueta, přichází s novým románem, ve kterém se podrobně zabývá tím, co znamená životní úspěch, a s ironií a humorem se zamýšlí nad pravidly, která nám ukládá společnost, skupinovým tlakem a vysokými nároky na sebe sama, které, i když je těžké tomu uvěřit, nejsou synonymem štěstí.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Red
Originální název:

Un cuento perfecto , 2020


více info...

Přidat komentář

Petra_V
01.04.2024 3 z 5

(SPOILER) Jako oddechovka to nebylo vůbec špatné, určitě by ale knize jen prospělo zkrácení o 100-150 stran. Z mého pohledu by neuškodilo vynechat "druhý konec", protože příběhů s dobrým koncem máme v knihách spousty, ale realita je mnohdy jiná, tak by bylo fajn si občas i přečíst, že vše není jen Dokonalá pohádka. ;-)

NikyTaky
08.03.2024 2 z 5

Tohle číst, bylo čistý utrpení. Strašně moc stran, klidně to mohlo být o 150 stran kratší a nic by se nestalo. Stejný věci ze dvou úhlů pohledu, uplně zbytečně. Možná to tak zachránily postelové scény, jinak teda nic extra. Vůbec jsem se nemohla začíst. Na konci si můžete vybrat dva konce - jeden je extremně tragickej, že by se Vám chtělo až brečet a druhej zase cukrovej, až vás bolí zuby. Jediné co z knihy plyne je to, že pokud v životě něco nezkusíte, budete toho litovat spíš, než že jste to udělali.


bezzink
17.02.2024 3 z 5

Moc mi to nesedlo. Ani vlastne nevim, cim presne to bylo. Jen vim, ze mi to neprislo ctive a nutila jsem se to docist. Ani oni dva mi k sobe nesedeli. Nezlobte se na me, ale ja mam v tehle knihach proste rada, kdyz on je chlap, muz, ma charisma, sarm. David na me pusobil presne tak, jak asi autorka chtela aby pusobil. Tedy jako kluk, mladicek, bez vize, bez cilu, bez ambic, vlastne skoro zoufalec, chvilemi jak 15ti lety pubertak. Ale teda veta ze “on je tak hezky ´ zaznela asi miliardakrat. :)) To zase jo. Tak aspon neco.
No velice zvlastni kniha a na muj vkus zbytecne dlouha. Konec sladky, vsechno sladke? Asi jak kdy, jak si to kdo prebere.

piskotjanicka
09.02.2024 5 z 5

Tato kniha mě neskutečně překvapila. Nejprve to vypadalo na běžné oddychové čteni, ale příběh mě pohltil. Mnohdy rozesmál hlavní postavy jsou z počátku jak dva puberťáci, ale jen do doby než došlo na sex. , Byla jsem napnutá a prožívala vše s hlavními hrdiny. Děj poukazuje na životní a vztahové problémy a komplikace a odhaluje velkou životní pravdu, ale ten konec.Prostě to si musíte přečíst.

Ráčkajda
15.01.2024 3 z 5

No trvalo mi se začíst, myslela jsem, že to nedám.....pak se to zlepšilo, střed knihy byl fajn.

adela.hol
30.12.2023 5 z 5

Dvaatřicetiletá Margot má všechno. Je dědičkou hotelového impéria, za peníze si může koupit cokoliv a má snoubence, kterého jí může každá žena závidět. Bohužel až v den svatby si uvědomí, že nežije život, jaký si opravdu přeje a ze svatby uteče.
Sedmadvacetiletý David nemá nic. Má tři práce, aby si na sebe vydělal, spí na kamarádově gauči, a právě se s ním jako s největší nulou rozešla jeho přítelkyně.
Tito dva lidé nemohou být rozdílnější. Přesto jedné noci v jednom baru potkají smutné oči Margot smutné oči Davida. Dva cizí lidé, kteří shodou okolností začnou plánovat, že by si mohli vypomoct získat své bývalé partnery zpět.
Jenže co když při cestě za napravováním chyb a za hledáním sebe sama, najdou ve smutných očích toho druhého světlo, které jim tolik schází?

Kniha je vyprávěna z pohledu obou postav. Nestřídají se pravidelně, větší prostor má Margot, ale to neznamená, že David by strádal. Oba mají na vyjádření svých pocitů dostatečný počet stran. Kniha je velkoformátová bichle o pětistech stránkách s malým písmem. Nudila jsem se při čtení a četla knihu dlouho? Ne. Chtěla jsem po dočtení ještě více stran? Ano. Příběhu Margot a Davida jsem naprosto propadla a nedokázala jsem se jich nabažit.

Kdybych si během čtení měla z knihy vypisovat vtipné hlášky nebo zajímavé citáty, mohla bych knihu rovnou opsat celou. Neskutečně mi sednul autorčin humor, který doplňoval velmi realistické scény. Toto není typická romantika, kde hned na první stránce víte, jak příběh skončí. To bych vás ráda vyvedla z omylu. Autorka si vás hezky povodí jako loutku a vy do poslední chvíle nevíte, na čem jste. Především v poslední části knihy jsem myslím i zapomněla dýchat.

Autorka se po jediné přečtené knize zapisuje na můj seznam autorů, od kterých vím, že budu číst všechno a že nemůžu být zklamaná. Za mě na závěr roku jedno obrovské doporučení.

vera5841
28.11.2023 3 z 5

Margot je dívka z dobré rodiny, má skvělou práci a zrovna se má vdát za italského krasavce. Prostě dokonalá pohádka! Nebo ne?
Po odložené svatbě se náhodou seznámí s Davidem a stanou se z nic dobří přátelé, kteří si radí, jak získat zpět svou lásku. Může jejich přátelství zvládnout společnou dovolenou v Řecku nebo to není dobrý nápad?

Moc se mi líbilo prostředí Španělska a první polovina docela zajímavě utíkala.
Bohužel jsem si nevšimla, že kniha má i štítek "erotika" a tak mě dosti překvapilo množství erotických a někdy dost detailních scén. Za sebe musím říct, že bych více ocenila, kdyby kniha měla méně stran a některé víceméně opakující se scény vypustila.
Konec mě dost zmátl. Přišel mi po celé knize velmi rychlý, uspěchaný, jakoby se tam toho autorka najednou snažila nacpat co nejvíc. Úplný závěr jsem díky prologu pochopila, co měla autorka namysli, ale bohužel nějaká ta pachuť přece jen zůstala.

MAU256
26.11.2023 3 z 5

Život není pohádka, ale kdyby byl, asi nikdy nebude dokonalá.

Nevím, tuto knihu jsem přečetla, ale musela jsem se do jejího čtení nutit. Něco mi prostě vadilo. Určitě bych všem přála - a žili spolu šťastně až do smrti -, jenže v tomhle případě je vždycky někdo, kdo to odnese se zlomeným srdcem.

HošTer
23.11.2023 5 z 5

Rozhodla jsem se, že si budu kupovat jen ty knihy, které si chci určitě přečíst znovu, jinak si půjčuju v knihovně. Tohle je rozhodně jedna z nich, protože hned po dočtení jsem si objednávala jeden výtisk jen pro sebe.
V knize se příběh odehrává z pohledu obou hlavních postav a krásně to navazuje a prolíná se. Příběh plyne krásně přirozeně a je to přesně ten typ příběhu, do kterého se začtete takovým způsobem, že najednou zjistíte, že jsou dvě ráno a vy za chvíli vstáváte do práce. Konec jsem, upřímně řečeno, obrečela, kniha byla za mě úplně dokonalá. Citlivá, dojemná a rozhodně se kní brzy vrátím znovu. Jen je škoda, že zatím od autorky nemáme v českém překladu její další počiny.

adela2230
09.11.2023 2 z 5

Popravdě sice nevím co přesně mi nesedlo, ale bylo toho dost. Ze začátku jsem se nemohla začíst a chtěla knihu odložit, pak se to trochu spravilo, ale jen na chvíli. Myslím, že kdyby kniha měla o hodně stran méně bude to lepší. Takle se příběh zbytečně táhne a je v tom pak chaos.

aquaver
08.11.2023 5 z 5

Tuhle knížku jsem nedávno objevila náhodou. Sice jsem se trochu obávala tolika stran, ale naštěstí zbytečně. Z konce jsem trochu rozpolcená, nemůžu se rozhodnout jestli jsem s takovým ukončením spokojená nebo ne. Rozhodně je ale konec jiný a je celkem dost k zamyšlení.
Jsem moc ráda, že jsem na tuto knížku narazila.

lejera
31.10.2023 1 z 5

Achjo, to bylo veliké zklamání. Nemohla jsem se začíst. Hlavní postavy mě strašně štvaly, on nevyzrálý a ona neví co chce... Děj bohužel o ničem, o to větší problém, že má kniha 500 stran. Dočetla jsem jen z důvodu, že nerada rozečtené knihy odkládám, trvalo to tedy několik týdnů a ráda bych napsala, že to stálo za to přemáhání, ale bohužel tomu tak není.

Špekyn
08.10.2023 4 z 5

Velmi povedená romantická kniha. Nejedná se oddechovku, jak by se mohlo na první pohled zdát. Příběh je podaný dosti realisticky. V knize jsou ukryté hluboké myšlenky, které, myslím si, mohou pomoci pochopit řadu věcí a souvislostí čtenáři samotnému, pokud si do příběhu promítne část sebe. Kniha je čtivá a hlavní hrdinové sympatičtí. Konec je pak velmi pěkně uchopený.

Didi15
05.10.2023 5 z 5

Tento žánr moc nemusím, ale tohle nebylo špatné. Pro mě dost vtipných frází a příběh také nebyl špatný , každopádně je to nutné brát opravdu jako pohádku :)

Andrejka91
28.09.2023 4 z 5

Bylo to pěkné, ale dokážu si představit kdyby to mělo třeba o 200 stránek méně a nebylo tam tolik omáčky okolo. Ale napsané to bylo skvěle, hltala jsem každé slovo a hlavní hrdiny jsem si oblíbila oba.

kopeceli
21.09.2023 1 z 5

Naprostá blbost. Číst tohle bylo utrpení.

EmillyT
19.09.2023 4 z 5

Zaujal mě název knihy a hltala jsem jí od první stránky. Moc se mi líbilo jak David učil Margo skutečně žít, protože "dobrodružství se přeci samo nezažije". Příběh má moc příjemnou atmosféru, hlavně část odehrávající se v Řecku, a je plný myšlenek, které stojí za zamyšlení. Dlouho jsem vůbec nevěděla co čekat od konce knihy, ale to co přišlo jsem nečekala a četla úplně nevěřícně. Určitě zkouknu i seriál.

Ronnie68
18.09.2023 4 z 5

Opravdu spíš pohádka pro dospělé... nebyl to špatný příběh dvou lidí, kteří řeší návrat ke svým bývalým partnerům... až se jejich přátelství přehoupne o level výše .. červená knihovna moc není pro mě... ale nebyl to špatný příběh...

monika0181
17.09.2023 5 z 5

Když sáhnete po knize s takovým názvem, říkáte si lení oddechovka.... předvídáte dle anotace. Příběh je velmi pěkně psaný, vtipný. Kniha obsahuje tak hluboké myšlenky, že Vám v duši zatrne, jak jsou pravdivé a že je to opravdu život. Zažíváte s Margot i Davidem vše, kniha Vás vtáhne do děje. Je na Vás jak moc si ji pustíte k tělu. Já to udělala hodně a u konce jsem utírala slzy, protože realita života je neúprosná. Ale kniha ukazuje jedno velmi důležité: pokud něco nechceš, změň to, i když to setsakra bolí. Tedy letní oddechovka úplně neklapla. Sama jsem překvapená, jak moc mě kniha zaujala, vtáhla do děje a myšlenek. Je nadčasová, pokud po ní sáhnete i po letech po vydání, má vám co předat.

hlavajda93
15.09.2023 5 z 5

Nejprve jsem na doporučení kamarádky shlédla seriál, který byl boží a hlavně David v něm a ty jejich pohledy. Po seriálu mi kniha přišla trochu slabší a trošku mi trvalo se do ní začíst, ale asi jsem byla ovlivněná seriálem a trochu mě štvaly ty odlišnosti. Ale celkově moc pěkná kniha se spoustu krásných myšlenek o životě, v kterých jsem se často našla.

Štítky knihy

zfilmováno romantika

Autorovy knížky

Elísabet Benavent
španělská, 1984
2023  81%Dokonalá pohádka

Kniha Dokonalá pohádka je v

Právě čtených5x
Přečtených182x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených6x
Knihotéce210x
Chystám se číst204x
Chci si koupit29x
dalších seznamech14x