Žožik Žožik komentáře u knih

☰ menu

Batman: Náměsíčnice Batman: Náměsíčnice Marie Lu

Pecka. Autorku zbožňuji stejně jako tuhle sérii takže jsem se na knihu ohromně těšila. A navíc batman je mým nejoblíbenějším superhrdinou takže co víc si přát! Kniha rozhodně nezklamala

16.08.2019 5 z 5


Nikdynoc Nikdynoc Jay Kristoff

No tak tohle byla taky dokonalost. Jay je jedním z mých nejoblíbenějších autorů a ani s touhle knihou mě nezklamal. Byla úžasná. Celé to bylo napsané vtipně a zároveň ohromně napínavě a prostě to bylo úžasné :D

16.08.2019 5 z 5


Warcross Warcross Marie Lu

Dokonalost. Naprosto zbožňuji autorčin styl psaní. Přečteno jedním dechem a už se nemůžu dočkat dalšího dílu.

16.08.2019 5 z 5


Protivníci Protivníci Marissa Meyer

Jako rozhodně lepší než první díl. Už to nebylo jen samé klišé a taky se tam něco občas stalo. A teď mě zajímá, jak to dopadne.

22.07.2019 4 z 5


Obsidio Obsidio Amie Kaufman

Naprostá dokonalost. Přečteno jedním dechem. A SPIRO? Jak ho někdo může nemít rád?

22.07.2019 5 z 5


Wonder Woman: Válkonoška Wonder Woman: Válkonoška Leigh Bardugo

Velice dobrá kniha, rozhodně hodně čtivá. Děj rychle plynul, u čtení jsem se nikdy nenudila. Jediný problém - já prostě nemusím knihy psané v er-formě :/

19.01.2019 5 z 5


Válka hluku Válka hluku Patrick Ness

Jako předchozí dvě knihy byla i tahle naprosto dokonalá. Děj pěkně plynul, líbily se mi pasáže z pohledu 1017. Jediné, co mě trochu otravovalo, byla Toddova naivita.

18.01.2019 5 z 5


Temný ráj Temný ráj Patrick Ness

Stejně jako první díl i tenhle se mi moc líbil a přečetla jsem ho jedním dechem. Líbilo se mi, že se nejednalo jen o pouhý 'výplňový' díl (jako tomu často bývá a trilogií), ale i tady se pořád něco dělo a příběh byl velice zajímavý. Pasáže z pohledu Violy jsou naprosto super.

05.01.2019 5 z 5


Hlas nože Hlas nože Patrick Ness

Tak po téhle knize jsem sáhla hlavně kvůli chystanému filmu. Velice mile mě překvapila. Tak nějak jsem se obávala, že to nebude nic moc a kniha mě nebude bavit, ale opak se stal pravdou. *wau, ze mě bude básník jaký výrazy tady používám xD* Jakmile jsem se začetla, už jsem knihu nemohla odložit. Trochu mi trvalo se vžít do psychologie postav - klasický problém když jsou postavy mladší než já. Jinak příběh byl takový krásný, tak akorát - žádné klišé, ale ani žádné velké přkvapení. Celkově knížka byla velmi dobrá. No a teď už si jdu přečíst ten další díl.

03.12.2018 5 z 5


Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Příběh mě nijak moc nenadchnul. Nebylo to nijak moc originální. Ale i přesto byla kniha velice čtivá a zábavná. Jen by to prostě chtělo nějak oživit, udělat nějakou nečekanou zápletku, aby se stalo něco, co bych dopředu nepředpokládala. Nevím, věřím, že další díly budou lepší, tak uvidíme.

07.11.2018 4 z 5


Ready Player One - Hra začíná Ready Player One - Hra začíná Ernest Cline

Tahle kniha byla opravdu něco. Jako asi všichni ostatní tady jsem nejprv viděla film, a až potom jsem četla knihu. Obojí má co do sebe. I když každé je v podstatě až na hlavní námět o něčem jiném. Do knihy jsem se začetla rychle i přesto, že jsem ji četla v angličtině, což je pro mě celkem nezvyk. Jinak docela mě štve, že jsem musela knihu neustále odkládat kvůli nedostatku času. Celkové zpracování knihy bylo podle mě velmi propracované a všechno dávalo smysl (což je u knih jako tahle dost důležité). No a hlavní postavy byly prostě zlatíčka.

25.10.2018 5 z 5


Nocte Nocte Courtney Cole

Tak tahle kniha byla opravdu dobrá. Vtáhla mě do děje a já se od ní nemohla odtrhnout. Četla jsem ji trochu déle než ostatní knihy, a to hlavně protože jsem u ní dost přemýšlela. Během celé knihy mě pořád deprimovalo, že vůbec nerozumím způsobu přemýšlení postav nebo proč dělají to, co dělají, ale po dočtení knihy to najednou začalo všechno dávat smysl. Celkově knihu hodnotím velmi pozitivně.

22.09.2018 5 z 5


Zelená jako smaragd Zelená jako smaragd Kerstin Gier

Tak tohle byl podle mě nejlepší díl z této série. Dějová linie byla mnohem zajímavější a také přibylo mnohem víc akce (že to ale trvalo...). Stále ale nechápu to veliké narychlo utvořené pouto mezi Gwendolyn a Gideonem. Ale u tohoto typu knížek bych si asi na něco takového ani neměla stěžovat... :D
SPOILER!! Nehápu celou tu záležitost s Jamesem.. Pokud by ho Gwen vyléčila, nikdy by se přeci nestal duchem, a tudíž by ho Gwen také nikdy nepotkala. Hlavně že tyhle věci se po celou dobu řeší, jak jsou strašně důležité, že to funguje tak, jak má, a potom autorka udlá tohle...
No nicméně jinak byla knížka velice čtivá a zábavná a tentokrát už musím dát i těch 5* :)

30.08.2018 5 z 5


Modrá jako safír Modrá jako safír Kerstin Gier

Opět krásná a čtivá knížka. A opět také vyloženě nenáročná četba. Musím ale uznat, že to bylo lepší než první díl. Alespoň už se stihlo trochu něco stát a zápletky začínaly být vážnější. Jenom pořád nechápu, jak se Gwen podařilo tak rychle zamilovat do Gideona. :D

30.08.2018 4 z 5


Rudá jako rubín Rudá jako rubín Kerstin Gier

Klasická, nenáročná četba. Ale krásná. A také velice čtivá. Od této série jsem se v podstatě nemohla odtrhnout. Akorát mi připadalo, že by se klidně mohly všechny tři knihy spojit v jednu (nebo ve dvě) delší, zato by se v nich alespoň stihlo něco pořádného stát. Jako chápu, že takhle je to možná víc napínavé, když musíte čekat na další zvrat do další knížky, ale já bych spíš ocenila, kdybych se v průběhu knížky dostala do další části děje. Obzvlášť v tomhle prvním dílu mi přišlo, že jsme se pořádně ještě nic nedozvěděli a kniha už skončila... :/

30.08.2018 4 z 5


Ódinovo dítě Ódinovo dítě Siri Pettersen

Na tuhle knihu jsem slyšela jen samé dobré recenze a musím říct, že mě ani trochu nezklamala. Opravdu jedna z nejlepších fantasy knížek, co jsem kdy četla.
Jakože když jsem začala číst první kapitolu, musela jsem se snad u každého druhého slova zastavovat a přemýšlet, co asi znamená, a každou větu číst tak třikrát, abych ji pochopila. :D To ale netrvalo moc dlouho a o pár kapitol dál jsem už pobírala všechno. (Tipuju, že na tomhle ale bude mít velký podíl moje pomalé chápání:))
Příběh mě uchvátil neskutečně rychle a okamžitě jsem se do něj začetla. Byla jsem ráda, že bylo všechno tak hezky vykreslené, protože tenhle styl já naprosto miluju. Autorka má opravdu působivý styl psaní. I to, že je kniha psaná v er-formě, mi tentokrát nevadilo, i když obvykle se mi takové knížky tolik nelíbí.
No a hlavní postavy? Tak ty byly naprosto dokonalé. Neskutečně mě zaujala Rimeho povaha. Tuhle postavu začínám mít čím dál tím víc ráda. No a Hirka byla taky úžasná. Celkově všechny postavy se chovaly tak, jak by se měly chovat, a všechno mi do sebe tak pěkně zapadalo.
Co dodat? Už se moc těším, až si někde obstarám další díl a budu moct v téhle sérii pokračovat.

30.08.2018 5 z 5


Renegáti Renegáti Marissa Meyer

Tak tohle nebylo vůbec špatný. Příběh, i přestože byl velmi předvídatelný a ne zrovna moc originální, byl překvapivě hodně čtivý. Nevím ale, čím to je (nejspíš jsem si ještě nezvykla na styl autorčina psaní), že mi na knize něco tak trochu vadilo. Po celou dobu tam pro mě prostě bylo něco rušivého. Nedokážu to jinak popsat. Fakt nevím. Nicméně jinak byla kniha fakt úžasná. Hlavní hrdinové mě nadchli. I když teda taky jsem se nad některými jejich vlastnostmi dokázala slušně naštvat. Zejména nad Novinou naivitou. Sakra holka, když žiješ mezi padouchama, tak bys snad mohla vědět, že všichni na tebe nemusí být tak úplně hodní a taky nemusí mít úplně nejlepší úmysly.

26.08.2018 3 z 5


Návrh Návrh Elle Kennedy

Skvělá kniha. Jakože fakt dost dobrá. A ty vtipný hlášky? Ten dokonalej humor? Naprosto super. No a samozřejmě ty postavy, který mi přirostly k srdci hned od začátku. Neskutečně jsem se bavila. Příběh velice čtivý.

22.08.2018 5 z 5


Gemina Gemina Amie Kaufman

Tak tohle byla stejně jako první díl naprostá bomba. Příběh (i přestože se trochu podobal prvnímu dílu) byl nádherný a hodně se mi také líbily myšlenky o způsobu fungování vesmíru (nebo nevim jak jinak to popsat, snad mě chápete xD). Dost se mi líbilo, jaké dokázali autoři vymyslet zápletky. No a postavy jsem si zamilovala snad ještě víc než v jedničce. Nik je prostě zlatíčko. :D

22.08.2018 5 z 5


Illuminae Illuminae Amie Kaufman

Tak tahle knížka se četla opravdu sama. Příběh byl napínavý, čtivý. A samozřejmě nesmím zapomenout vychválit (jako všichni ostatní) nádherné grafické zpracování. I když teda na pár stránkách mi to už přišlo trochu moc. Jinak postavy jsem si naprosto zamilovala.

22.08.2018 5 z 5