Warcross

kniha od:

KoupitKoupit eknihu

Warcross není jen hra, je to způsob života! Od autorky úspěšné série Legenda. Herní fenomén Warcross je pro některé únikem z reality, jiní si díky němu přijdou na slušné peníze. Hackerka Emika je na mizině. Aby si přivydělala, zariskuje a nabourá se do mezinárodního turnaje ve Warcrossu. Jenže omylem se ocitne ve středu dění a přes noc se stane celebritou. Dokonce dostane od tajemného tvůrce Warcrossu nabídku, která se neodmítá. A tak Emika zamíří do Tokia, kde odhalí spiknutí, které by mohlo mít nedozírné následky....celý text

https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/387912/big_warcross-iIA-387912.jpg 4.2409
Série:

Komentáře (102)

Kniha Warcross

Praevka
26. března

Vezmi kousek Ready, player one, smíchej se špetkou Minority Report, trochou YA romantiky nic nepokazíš, přidej to i ono... a vyjde ti ne zrovna konzistentní příběh s dost chatrnou akčně-detektivní linkou, která se ovšem velmi dobře čte. Tři hvězdy z 5, nebylo to zlé.

broskev28
10. ledna

Kniha mě příjemně překvapila. Pokud s knihami tohoto typu začínáte – a to naši mladší čtenáři ano, prozatím louskali pouze minecrafťácké a pokémonovské deníky – pak jsem nakloněna tomu považovat Warcross za více než důstojného pokračovatele "herních knih" pro mladší kategorii.
Nechám se překvapit a počkám si na názor čtenářů, ale za sebe se přiznám k překvapivě příjemné a napínavé četbě. Sice jsem kupodivu poměrně brzy odhadla, odkud vítr vane, ale to mi zas až tolik nevadilo. A rozhodně si nenechám ujít pokračování!

lukaso89
22.12.2022

Slibně se rozbíhající text se postupně mění na těžko uchopitelnou kombinaci teenagerské romance a aspoň trochu rozumné hranice neznajícího sci-fi vyprávění, která nejen nedrží pohromadě, ale často ani nedává smysl, což je nejvíc patrné v závěrečném rozuzlení. Škoda. V nápadu potenciál zcela jistě dřímal, nicméně v textu se ho žel bohu vytěžit nepodařilo.

Didi15
28.11.2022

Dostala jsem knihu zdarma ke své objednávce knih a byla jsem překvapená, jak super ta kniha je. Tento žánr moc nečtu , ale toto mě chytilo , takže je naprosto jasné , že jdu na další díl:)

tereza7804
30.07.2022

ze začátku mi nešlo zvyknout si na styl psaní, byl pro mě takový jiný než vše, co jsem kdy četla a ani vlastně nevím čím. Nápad skvělý, postavy a zápletka taky, jen bych potřebovala trošku větší popisy prostředí, které bylo někdy vážně obtížné si představit. Nebyla to kniha, u které bych si řekla WAU, ale byla vážně dobrá! 4,4/5

heliiinka
26.12.2021

Zapomněla jsem, jak moc miluju virtuální realitu.
Zhltnete to za dva dny a až ke konci vám začně vrtat hlavou, jak schopná, dokonalá a vynalézavá je hlavní hrdina. Klasika. Bohyně všeho, byť jí je jenom 18. Jo a je hezká, taky klasika. :D
Kniha mě opravdu bavila, postavy jsou sympatické a vtipné, turnaj jako takový neotřelý. Je to YA, takže některým postavám chybí hloubka a jsou předvídatelné, ale i tak je to jízda a doporučuji.

jitka_dankova
08.11.2021

Svět her a virtuální reality s odvážnou hackerkou v hlavní roli, to jsem si prostě nemohla nechat ujít. Velmi mne bavilo objevovat s Emikou jednotlivé intriky, pozadí událostí, tajemství. Knihou se dobře nesla linka nových přátelství a velmi si cením, že se Emika chovala konzistentně, měla v hlavě srovnané, na čí straně je a čeho chce dosáhnout, měla určité zásady. Prostě taková hrdinka, kterou jsem mohla obdivovat. Romantická linka je v knize spíš v náznacích, ale velmi hezká a milá. Vnímala jsem jinou kulturu, prostředí Japonska je podle mne vidět z chování Hidea a přišlo mi to celkem pěkně naznačené. V některých scénách při Warcrossu jsem se občas nechytala v tom, co se děje, ale myslím, že to čtivosti neuškodilo.
Kniha má i druhý díl, který dobře navazuje a vysvětluje to, co je tady jen v náznacích. Určitě si knihu přečtu vícekrát, hodně mne zaujala.

greenie05
13.10.2021

Nebyla jsem si jistá, jestli se mi bude tahle kniha líbit, jelikož mě autorčina Legenda moc nebavila, ale tohle bylo mnohem lepší. Napínavý děj, sympatické postavy a i když jednodušší, tak celkem zajímavá zápletka. Pravda, nebylo to nic extra dechberoucího, ale za mě příjemné počtení. Jen je škoda, že byla Zerova identita tak snadno odhadnutelná :D Ale těším se, až si přečtu další díl :))