Zmitko.m Zmitko.m komentáře u knih

☰ menu

Divoký příliv Divoký příliv Wilbur Smith

Pěkný příběh, který mě bavil.

13.04.2024 4 z 5


Kopírák Kopírák Sam Holland

Tahle kniha mě celkem dostala. Napínavá, občas člověku běhal mráz po zádech, obzvláště při těch brutálních vraždách, to jako na mě byla docela síla. Závěr byl silný a po epilogu jsem si říkal Cože jako?....masakr

05.02.2024 4 z 5


Hrůza na Šibeničním vrchu Hrůza na Šibeničním vrchu Darcy Coates

Velice zajímavý příběh s parádním koncem, ten byl skutečně efektní. Přiznám se ale, že více se mi líbí Darceyny vyloženě duchařské příběhy než tato forma, ale budiž. Nápad Šibeniční vrch skutečně měl a v celé sérii ho řadím k těm lepším.

25.12.2023 4 z 5


Volání mrtvých Volání mrtvých Rebecca Netley

Kniha se mi velmi líbila. Strašidelný dům na ostrově, malá holčička co nemluví obklopena "divnými" lidmi...paráda...A když se pak rozezněla Vdovina flétna...

jeden z těch lepších hororů, co jsem četl.

24.10.2023 4 z 5


Ti, co vidí Ti, co vidí J.R. Erickson

Kniha se mi místy četla obtížně, jiné pasáže zase byly velmi chytlavé a znepokojivé. Za nejsilnější považuji asi scénu, kdy Sophii podrobují tomu testu a ona vidí, to co vidí. To byla asi opravdu nejděsivější scéna v knize. Dávám 4* protože se mi hodně líbil námět i celkové rozuzlení příběhu, ale občas jsem se v něm místy ztrácel. Ale už mám objednaný další díl, takže se těším.

17.09.2023 4 z 5


Dům zrcadel Dům zrcadel Ben Cheetham

Tato kniha mě z počátku vůbec nebavila. Ale postupně, asi od té doby, kdy Hary utekl od rodičů, mě začala velmi bavit a přitáhla si mě jako ten dům Haryho. Hodně dobrá pro mě byla postava té Grace s rudými vlasy. Nakonec jsem měl z příběhu docela dobrý pocit a myslím, že tato kniha je lepší než Neohlížej se.

10.08.2023 4 z 5


Prokletí hradu Mydlovar Prokletí hradu Mydlovar Martina Novotná

Kniha se mi docela líbila, mám rád historické romány a příběhy ze středověku. Navíc rád dávám šanci českým autorům, takže celkem spokojenost.

03.08.2023 4 z 5


Děsy Leigh Harkerové Děsy Leigh Harkerové Darcy Coates

Příběh se mi líbil, ačkoliv jsem něco začal tušit cca ve 4. nebo 5. kapitole. Vše se vysvětlilo o něco později. Celkově mě zaujal jiný styl vyprávění - ich-forma, kterou Darcey zatím v této sérii neužila a vlastně i celý příběh byl stavěný úplně opačně než jindy. Neobvyklé, ale zajímavé. Hodně dobře bylo popsáno to plynutí času z pohledu hlavní hrdinky, to bylo skvěle udělané. Jedna z lěpších knih celé série, hlavně i tím, že byla odlišná ve formě vyprávění i příběhu než u ostatních děl. příjemné oživení série.

16.07.2023 4 z 5


Hodina psodava Hodina psodava Veronika Matysová

Kniha se mi hodně líbila, okamžitě jsem se do ní ponořil. Runu si oblíbíte prakticky ihned stejně jako její příběh. Krásně psaná kniha, je znát, že autorka miluje češtinu, knihy a psaní. Celý příběh jsem přečetl až příliš rychle. Super.

26.05.2023 5 z 5


Dokonalé propojení Dokonalé propojení Jana Jánská

Skvělý příběh, který jsem si užil. Oblíbil jsem si spoustu postav a až téměř do konce jsem nedokázal rozklíčovat, kdo je vrah. Což je u knihy tohoto typu rozhodně super věc. Krom hlavní linie příběhu a postavy Anny mě velmi zaujala linka Dany, ta teda byla také hodně silná.
Kniha se mi velmi dobře četla, líbil se mi styl autorky, který mi sedl, příběh krásně plynul i a díky krátkým kapitolám jsem v ní velice rychle postupoval. Nebylo výjimkou, že jsem většinou dokázal přečíst i "dva vyšetřovací dny". Zkrátka, kdykoliv jsem knihu odložil, za chvíli jsem ji už měl opět v rukou.
Dokonalé propojení je parádní kniha, kterou bych rozhodně doporučil ostatním čtenářům.

29.04.2023 5 z 5


Motory Boha Motory Boha Jack McDevitt

Přiznám se, moc mě nezaujala. Sice se mi líbilo to nalezení soch a jejich popis, ale přišlo mi, že časem jsem se v ději občas ztrácel a stále se mi nedařilo se do něho nějak výrazně ponořit. Myslím, že sci-fi knihy pro mě asi nebudou to pravé.

10.04.2023 2 z 5


Římská krev Římská krev Simon Scarrow

Jsem rád, že je Cato s Macronem zase zpět v terénu. Hodně na mě zapůsobil psychycký zlom Catona a jeho následné činy. To bylo takové zlidštění příběhů našich hrdinů. král Rhadamistus mi byl nepříjemný už od začátku, za to mě však překvapila ta zajatkyně. Scarrow prostě nezklame a Macron už vůbec ne.

03.03.2023 4 z 5


Fotografujeme krajiny: Jak zachytit krásu krajin na fotografii Fotografujeme krajiny: Jak zachytit krásu krajin na fotografii Scott Kelby

Kniha Fotografujeme krajiny je velmi cennou příručkou o tom, kterak vyfotit krajinu tak, abyste dokázali zachytit její krásu na úchvatné fotogrfii. Je psána velmi lidsky a čtivě, kolikrát se i zasmějete. Autor nás nezahlcuje záplavou odborných termínů a pouček, ale formou vlastních zážitků a zkušeností nás seznamuje se zákoutím focení.
Kniha je rozdělena do několik kapitol a ty následně do jednotlivých podsekcí, např. Jak fotit hory, Kam s linií horizonru, focení na dlouhý čas a pod. U každé kapitoly a podsekce jsou související fotografie, které vám samy o sobě vezmou dech a které sami budete chtít umět vyfotit. Hned v první kapitole vás Scott seznamuje s nezbytným vybavením každého fotografa-krajináře, od stativu až po typy objektivů, filtry nebo lepící pásku. Kniha Fotografujeme krajiny je pro nás - krajináře - úžasnou příručkou, kterou zpočátku budete jistě tahat s sebou na focení nebo pilně studovat. Kniha je podle mě zajímavá jak pro zkušené fotografy tak pro amatérské nadšence či laiky. Určitě ji doporučuji.

08.02.2023 5 z 5


Poslední, kdo zůstal Poslední, kdo zůstal Riley Sager (p)

Parádní příběh plný napětí a zadrženého dechu s neuvěřitelným a překvapujícím závěrem. Velmi jsem si oblíbil Meggie a stejně tak jejího otce a všechny další postavy, které se v příběhu vyskytují. A to ani nemluvím o panu Stínovi, slečně Penízkové nebo té holčičce, co nemluvila. Dokonce i jsem si oblíbil i samotný dům BaneberryHall, který měl tedy opravdu hodně tajemství.

Kniha je tvořena dvěma příběhy. Jeden je vyprávěn otcem hrdinky Meggie, a to formou knihy, kterou napsal a druhý je přímo její vlastní. V této knize čtete vlastně krom samotné knihy Riley Sagera i knihu hrdinčina otce, čímž je tento příběh naprosto unikátní. Alespoň pro mě, protože s tím jsem se ještě nikdy nesetkal. Kniha je velmi čtivá, nemůžete se od ní odtrhnout, obzvláště ke konci, kdy celý příběh graduje a jedno odhalení střídá jiné.
Tenhle příběh jsem si opravdu užil a mohu všem jen a jen doporučit.

28.01.2023 5 z 5


Katakomby Katakomby Madeleine Roux

Oproti předchozím dílům se mi Katakomby zdály trochu nepřehlednější a místy jsem se v ději trochu ztrácel. Čtvrtou hvězdičku dávám vyloženě za závěrečnou pasáž, která byloa opravdu napínavá a bavila mě z celé knihy vyloženě nejvíc.

08.01.2023 4 z 5


Najdu tě Najdu tě Haylen Beck (p)

Paráda! Super napínavý příběh a vaše sympatie se střídavě přelévají od Molly k Anně a zpět. Hodně dobře napsané, čtivé, krátké kapitoly. Závěr knihy vás nenechá chladnými.

17.12.2022 5 z 5


Tajemství Abigale Hall Tajemství Abigale Hall Lauren A. Forry

Uff, parádní příběh s totálně mrazivým koncem. Zatímco jsem celou dobu držel palce Elize, aby se společně se sestrou Rebekou dostala z toho příšerného domu a obzvláště od zdejší domovnice Paní Pollardové, linka Petera mě moc nebavila. Ale ta Paní Pollardová, ta byla parádní. Temná, odměřená, od počátku jí nemáte rádi a přitom z ní máte respekt. Na Elize se mi líbilo to, jak postupně jako osobnost sílí, Rebeka byla a je....to se prostě nedá popsat, musíte si to přečíst. Celý děj krásně vygradoval a uzavřel se. Hodnocení, které zde kniha má, podle mě vůbec neodpovídá kvalitě příběhu. Já musím dát aspoň 4 * (5* nemohu dát kvůli trochu slabší lince Petera)....Za mě, temný a propracovaný příběh plný napětí.

02.12.2022 4 z 5


Dům tajemných stínů Dům tajemných stínů Darcy Coates

Dům tajemných stínů byl trochu odlišnější od předchozích dílů. Pohybujeme se v 19. století, v příběhu je více romantiky, vyskytují se zde nejen duchové. Ale všechno to do sebe dobře zapadá, v příběhu jsou nádherně vykreslené postavy, které si zamilujete. Sophie, Joseph....Za zmínku určitě stojí Rose, přesně takhle bych si představoval hrdou paní strašidelného sídla v 19.století. Kniha se skládá ze 2 částí, ta druhá mi přišla více temnější. Tento díl řadím z celé série k těm lepším.

17.11.2022 4 z 5


Černá smrt Černá smrt Franck Thilliez

Uff, to byla pecka! Opravdu silný příběh, který byl každým dalším odhalením vyšetřovatelů temnější a temnější. Začalo to padajícími mrtvými ptáky a skončilo...no, to si budete muset přečíst. Posledních sto stran už jsem se od něho nedokázal odtrhnout. Síla. P.S. jo a pokud na tu výstavu jestě někdy půjdu, budou mi v hlavě znít i různé otázky..

28.10.2022 5 z 5


Sídlo hrůzy Sídlo hrůzy Lee Mountford

Tahle kniha se mi opravdu líbila. Byla mnohem temnější než strašidelné domy od D. Coates. Je zde hodně dobře vystižena ponurá atmosféra domu, nepříjemné věci se začínají dít poměrně brzy. V několika situacích mi opravdu běhal mráz po zádech, obzvláště při scénách z pokojíku maličké Emmy. Fandil jsem oběma sestrám, ikdyž trochu více jsem měl radši Sarah. Konec je celkem nečekaný a slibuje mnohé odkazy do budoucna. Sídlo hrůzy řadím mezi ty lepší knihy o strašidelných domech a sídlech, které už jsem přečetl ( a že jich není málo:-) ).

28.09.2022 5 z 5