Sídlo hrůzy přehled

Sídlo hrůzy
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495431/bmid_sidlo-hruzy-xEk-495431.jpg 4 206 206

Štvanci série

1. díl >

Sestry Sarah a Chloe společně zdědí dům, o jakém se jim v životě ani nesnilo. Zní to jako pohádka, má to však jeden háček... Krátce poté, co se ženy do monumentálního sídla nastěhují, se v domě začnou dít zvláštní věci. Na různých místech po domě se objevuje odporný zápach, prudce klesá teplota, ozývají se nevysvětlitelné zvuky a majitelky mají každou chvíli pocit, jako kdyby je někdo pozoroval. K tomu všemu najdou v horním poschodí tajnou studovnu plnou bizarních okultních artefaktů a záhadnou knihu psanou v latině. Podivné zážitky jsou čím dál častější a hrůzostrašnější. Postupně dospějí až k nervy drásajícímu vrcholu, kdy obyvatelé stanou tváří v tvář ďábelské moci ovládající dům Perronových. Podaří se jim toto setkání přežít a spasit vlastní duše?... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: , Fobos
Originální název:

Haunted: Perron Manor , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sídlo hrůzy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (59)

vercatko20
24.07.2024 4 z 5

Dobré to bylo!
Nebudu lhát, musela jsem si trochu zvykat na styl autorova psaní - co se hororů a strašidelných baráku týká, jsem zvyklá na Darcy a ta má prostě jiný způsob vyjádření, který se mi čte asi líp.

Místy mě ale mrazilo a hlavně jsem nečekala ten konec. Jak jsem zmínila, Darcy a její happyendy mě asi už hodně ovlivnily, takže tohle byl trochu šok.
Už se těším na další díl!

Janettaku
19.07.2024 4 z 5

Dům do kterého se nastěhovali Chloe, Sarah, Emmička a Andrew se mi z popisu vážně moc líbil, takové to obrovské panské sídlo s přebytkem pokojů a velkou síní, jo, dokážu si představit tam žít. Ale.... Konkrétně tady, to nechceš.
Hodně krát jsem se v příběhu dostala do situace, kdy jsem si sama říkala, že taky potřebuji takovou " studovnu" s mahagonovým nábytkem. K jádru věci...
Obdivuji obě sestry za iracionální myšlení v tíživých a velmi zapeklitých situacích, včetně nástrah, které si pro ně onen dům přichystal.
Proč nevzali nohy na ramena dřív ??? Krucifix...
Jak Chloe, tak Sarah nechali někde v postranní strach i obavy a doplatili na to ?? .... Nu, myslím že jste na špatné cestě, pokud si myslíte, že to bylo tak jednoduché a prosté.
U této knihy je to vlastně taková zkouška každého z nás, naší bujné fantazií a vlastnosti si věci umět po svém představit, je to přesně ten příběh, kdyby naráz mělo sto lidí namalovat své pocity z příběhu a představu o postavách, naskytla by se nám neskutečná podívaná lidské představivosti v plné své kráse, ale i bizardnosti.


KateBeckett
18.06.2024

Málo který horor mě zaujme a něčím okouzlí. Musí být hlavně děsivý a napínavý. Ne vždy to plní moje kritéria ale tahle kniha byla fantastická. Cítila jsem strach a úzkost. Mrazení v zádech a špatný pocit, že v bytě nejsem sama. Za mě moc dobrý čtení.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Vychází Čtenářský diář 2023, Sváděj mě a další knižní novinky (35. týden)

28.08.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Kniha Sídlo hrůzy v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených245x
ve Čtenářské výzvě21x
v Doporučených6x
v Knihotéce166x
v Chystám se číst115x
v Chci si koupit33x
v dalších seznamech3x

Štítky knihy

strašidelné domy sestry

Autorovy další knížky

2022  72%Sídlo hrůzy
2023  74%Ďáblovy dveře
2024  82%Očistec