Divoký příliv

Divoký příliv https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/502676/bmid_divoky-priliv-HO2-502676.jpeg 5 32 9

Sága rodu Courtneyů série

< 20. díl >

Píše se rok 1774. Rob Courtney žije svůj život v poklidné obchodní stanici na východoafrickém pobřeží a sní o dobrodružství. Po smrti dědečka využije příležitost a odplouvá jako černý pasažér do Anglie. Brzy ovšem přijde téměř o všechno a nezbývá mu než nastoupit na britskou válečnou loď, která míří přes Atlantik zkrotit vzbouřené americké kolonisty…... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Storm Tide , 2020


více info...

Přidat komentář

Zmitko.m
13.04.2024 4 z 5

Pěkný příběh, který mě bavil.

soukroma
29.07.2023 4 z 5

Pořádná dávka pravého dobrodružství, historie a romantiky, ve stylu dobrodružných románů těch nejlepších - až na jistou míru vulgarity a erotiky na hraně porna, to opravdu v minulosti v těchto románech nebylo, nechybělo to tam a zde je zřejmě příspěvkem "dopisovače" knihy jako úlitba jakési moderní potřebě.
Námořní bitvy, plavby z Afriky do Británie, Ameriky, Karibiku a zpět, Francouzi proti Britům, Američané proti Britům, korzáři proti všem stejně jako uprchlí otroci na Jamajce... Vůně exotiky, zápach střelného prachu a krve v mnoha bojích na palubách i mimo, tajné příkazy a utajené osobní zájmy, rodinná tajemství stavící jednu větev na jednom kontinentě proti té africké. Majetek a moc jako hlavní hybná síla, zejména otrokářů v Jižní Karolíně a na Jamajce.
Správně předvídatelné, ti sympaťáci a správňáci vše přežijí a zůstanou neochvějně čestní a spravedliví. A samozřejmě dobrá věc se podařila a hrdina odchází ze svou černou láskou hrdě vstříc budoucnosti. 85%

Dobré historické připomenutí, že přes silné imperiální zájmy zákon proti otroctví byl v Británii řešen již na konci 18. století (schválen parlamentem 1807, to už je ale informace z jiné knihy: Krvavý cukr).


čef
26.03.2023 5 z 5

Hezký dobrodružný příběh konající se hlavně na moři především v okolí východního pobřeží USA tenkrát za osvobozenecké války proti králi Jiřímu v 18. století. Opět nesmírné city, nezřízené zlo a mnoho napínavých scén. Otevřený konec láká na další díly a není na tom nic špatného.

Dandy1
13.02.2023 5 z 5

Po delší době jsem našla zajímavou knihu plnou dobrodružství. I když jsem nic jiného z této ságy nečetla, vůbec to nevadilo.

nero 13
31.01.2023 5 z 5

Divoký příliv, mi hodně připomněl časově první díl ságy Courtneyů Dravce, stejně jako jeho předek Hal Courtney, tak i jeho potomek Rob zjistí že jeho první láska je sadistická mrcha a oba se pak při prožívání dobrodružství kdy jim jde o život zamilují do Afrických krasavic.
Myslel jsem že je to poslední dílo mého oblíbeného spisovatele Wilbura Smitha, ale trochu jsem zapátral a zjistil že má vyjít v anglosaských zemích román Nemesis, kde je tedy jako hlavní autor na prvním místě už uveden Tom Harper, který sleduje osudy další generace Courtneyů, v době Francouzské revoluce a nástupu Napoleona. Vůbec bych se nezlobil kdyby Tom Harper dokončil ságu Courtneyů a propojil je s prvním dílem Když loví lev, kde vystupují dvojčata Sean a Garrick Courtneyovi.

Mája777
27.12.2022 5 z 5

Konečně je klid po svátcích a já si mohu vychutnat tuto knihu. Opět je zde dobrodružství, napětí, láska i intriky, hrdinové, padouši i obyčejní lidé. Prostě vše je takové, jaké to má být. Čte se velice dobře a čas při ní neskutečně utekl.
Tento autor mi bude velice chybět. S jeho knihami jsem strávila mnoho příjemných chvil.
(27. 12. 22 - 28 613 - 64)

boban01
06.12.2022 5 z 5

Čest památce pana spisovatele. Jeho knihy mně provázely dlouhý čas a tuto jsem si přečetl velice rád. Nezklamal. Ano, byly i lepší, ale nebudou... Zavzpomínal jsem na staré časy.

rimar
01.12.2022 3 z 5

Proti starším dílům kde byl skvěle vystavěný příběh propracovaný do detailu tak tahle kniha působila jako čínské polévka z pytlíku a ještě naředěná vodou. Borec který vyrůstá mimo civilizaci v Africe se vše naučí za pár měsíců, porazí soupeře kteří trénovali celý život, všichni hned odhalí jaký je to superman a obdivně ho následují. To fakt nejde. Co sem mi líbilo zhodnocení Američanů kteří obhajují otrokářství, ty evidentně pan autor nemusí:-).

Elapheg
06.11.2022 5 z 5

Další knižní perla z pera autora Wilbura Smithe. Kniha Divoký příliv navazuje na knihy Dravec, Monzun, Kořist, Modrý horizont a taky knihu Tajemný oheň. Opět se s Wilburem vydáme na moře. Robert Courtney, který vyrůstal v Africe s rodinou se vlivem osudu a jeho vlastním pričiněním dostane na loď, poté co je připraven o svůj majetek, až do Ameriky jako branec v bitvě Anglie proti americkým koloniím, které se chtějí dostat z nadvlády anglické koruny. Tato kniha je další perlou, co se námořního života a bitev na moři týče. Nechybí zde nic, hlavní hrdina Robert bude muset začínat od piky, jsou zde velké intriky i nepřátelství na život a na smrt, nechybí zde mamon po penězích, otrokářství, láska, nevraživost, touha dobrati se své cti nazpět a hlavně dobrodružství na každém kroku, takže milovníci námořních dobrodružství si přijdou na své. Wilbur je v této knize tedy pro mne opět ve své velké kvalitě. Kniha se mi četla jedním dechem. Konec je trochu otevřený, takže kdyby zde byl další díl, byl bych tomu velmi rád. Autora je velká škoda, zemřel v pokročilém věku, ale i kdyby tohle byla poslední kniha od něj, tak by to bylo hvězdné zakončení jeho spisovatelského umu na poli dobrodružných ság, které jsem všechny četl. Na tuhletu knihu jsem se velmi těšil a jako vždy jsem nadšeně dočítal poslední stránky. Tato kniha by přiznivcům Wilbura Smithe neměla uniknout.

Štítky knihy

Afrika 18. století Amerika dobrodružné romány

Autoři knihy

Wilbur Smith
britská, 1933 - 2021
Tom Harper (p)
německá, 1977

Kniha Divoký příliv je v

Přečtených51x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených2x
Knihotéce82x
Chystám se číst23x
Chci si koupit6x
dalších seznamech2x