zamek zamek komentáře u knih

☰ menu

Kafka na pobřeží Kafka na pobřeží Haruki Murakami

Velmi příjemný příběh, který mimo jiné nutí k přemýšlení a takové knihy já mám rád. Konečná pointa mi sice nejspíš unikla, ale to mi vůbec nevadí.

03.04.2013 5 z 5


Směšné lásky Směšné lásky Milan Kundera

Málo kdy se u knihy směji nahlas. Některé povídky z této sbírky mě skutečně donutili se smát.

03.04.2013 5 z 5


Na západní frontě klid Na západní frontě klid Erich Maria Remarque (p)

Pokud jste se ještě nenaučili válku odmítat a nenávidět, přečtěte si tuto knihu. A nebo klidně i jinou od Remarque. Já osobně se ale raději raduji, než upadám do depresí a tak už válečnou literaturu nechci nikdy vidět. Tím ovšem nehaním tuhle knihu, je brilantní a určitě by to měla být povinná četba na všech školách :)

06.07.2012 4 z 5


Dívka, která si hrála s ohněm Dívka, která si hrála s ohněm Stieg Larsson

Nemám rád detektivky a kdybych věděl, že se z této knihy vyklube detektivka, nikdy bych si ji nepřečetl (dostala se mi do ruky jako dárek a já se prostě začetl) - a to bych udělal opravdu velikou chybu! :)

06.07.2012 4 z 5


Inheritance Inheritance Christopher Paolini

Vynikající uzavření povedené knižní série! :)

06.07.2012 5 z 5


Pravidla moštárny Pravidla moštárny John Irving

Všechny postavy jsem si tak zamiloval, že jejich skrytý, ale přesto přítomný konflikt mě dost ubíjel. Jak to říct, no vždy když jsem otáčel stránku knihy jsem se skoro modlil, ať se postavám, a hlavně samozřejmě Houmerovi, nestane nic špatného. Vážně skvělá kniha.

06.07.2012 5 z 5


Čtyři dohody – Kniha moudrosti starých Toltéků Čtyři dohody – Kniha moudrosti starých Toltéků Don Miguel Ruiz (p)

Kniha která rozhodně může měnit životy :)) Poprvé, když jsem ji četl, jsem ji moc nepřijal, přesto jsem se zkusil na některé věci dívat jinak. Po druhém čtení mi začalo vše nějak dávat smysl, věřím, že je to opravdu skvělý návod na štěstí.

06.07.2012 5 z 5


Nesnesitelná lehkost bytí Nesnesitelná lehkost bytí Milan Kundera

Běžte a zamilujte se do téhle knihy.

06.07.2012 5 z 5


Čtyři západy slunce (Román o románu) Čtyři západy slunce (Román o románu) Mika Waltari

Příjemné odpočinkové čtení, zvláště pokud máte rádi Sinuheta.

06.07.2012 4 z 5


Egypťan Sinuhet – Patnáct knih ze života lékaře Egypťan Sinuhet – Patnáct knih ze života lékaře Mika Waltari

Má nejoblíbenější kniha. Miloval jsem popisování způsobů života lidí tehdejší doby, miloval jsem, když Sinuhet cestoval a poznával nové kraje. Příběh se ani na moment nezastaví na nudné pevnině, neustále je v pohybu a já ho hltal bez přestání. Navíc je kniha brilantně napsaná a rozhodně si zaslouží 5/5. Kdo tvrdí že ne, jeho slova jsou pro mne jako bzukot much u mých uší.

06.07.2012 5 z 5


Lolita Lolita Vladimir Nabokov

Pro mě kniha z TOP 3. Způsob jakým je kniha napsaná, hrátky s jazykem a se slovy, za které patří určitě i uznání překladateli, mne neustále nepřestávali překvapovat. Kniha ve mě probouzela neustále nové a nové emoce a já osobně jsem ji nedokázal ani na moment odložit. Rozhodně si ji brzy přečtu znovu.

06.07.2012 5 z 5


Kronika ohlášené smrti Kronika ohlášené smrti Gabriel García Márquez

Knihy Márqueze se mi moc dobře čtou, autor mě umí zaujmout a nepustit. Přesto po "100 roků samoty" mě kniha celkem zklamala, možná i proto, že skutečnou pointu knihy jsem pochopil až po přečtení komenátře od Tripedalia o pár řádků níže.

06.07.2012 4 z 5