Pravidla moštárny přehled

Pravidla moštárny
https://www.databazeknih.cz/img/books/78_/78461/bmid_pravidla-mostarny-JnP-78461.jpg 5 2876 2876

Uprostřed jabloňových sadů v úrodné krajině státu Maine leží podivný svět, v němž začíná odysea Homera Wellse. Po několika traumatizujících zkušenostech u adoptivních rodičů se stane natrvalo součástí sirotčince v St. Clouds a jako nejstarší chovanec se učí mladým i starším ženám pomáhat od jejich starostí. Jeho učitelem je zakladatel sirotčince Wilbur Larch, lékař, který vede své soukromé křížové tažení proti zlu, často v rozporu se zákonem. Sledujeme Homerův příběh, jeho snahu stát se užitečným, učednické období v sirotčinci, dospělá léta v moštárně, prazvláštní vztah k manželce jeho nejlepšího přítele, neustálé odchody i návraty…... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Odeon

The Cider House Rules, 1985

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pravidla moštárny. Přihlašte se a napište ho.

Agatha84
24.03.2025 5 z 5

Netuším, jak jsem se kdysi dávno (před dlouhými 20 lety) dostala k Irvingovi... Doma mám jen zásobu knih a obecné povědomí, že se mi to líbilo :-)
Po opakovaném přečtení Pravidel se na mém vnímání a hodnocení nic nemění, není co vytýkat, k čemu mít připomínky, kniha zůstává zážitkem ...

Jen mi tak běží hlavou, co přesně jsem na tom příběhu mohla ve svých ne zcela dospělých letech tehdy pobírat... Říkám si, že ke všem zmiňovaným tématům je třeba si dozrát, mé vnímání se (zcela logicky) vlivem věku a zkušeností mění, posouvá se mi hranice "správného" a "nesprávného", takže se moc těším na to, co na Homera a ostatní řeknu za dalších 20 let :-)

lencin
10.03.2025 5 z 5

Četla jsem poprvé a byla jsem uchvácena. Pro mě ještě lepší než Garp i Owen Meany.
Silný příběh. A také mě jako ženu mrazilo z toho, že o právech žen na potrat se právě v USA opět rozhoduje bez nich.... Dr. Larch by se asi divil. I když on umí nadevše dobře čekat....

myrna0868
23.02.2025 5 z 5

Miluju filmovou verzi. Knihu jsem stále odkládala...až do letošní čtenářské výzvy. Je hodně jiná a vlastně se mi v tomto případě asi více líbil film.

Myslím na tebe, Homere. Myslím na tebe víc a víc, ale nemrhám svým časem - nebo tvým - tím, že bych přemýšlel o tom, kým jsi byl, než jsem tě poznal.

Historie sestává z těch nejmenších, často nepovšimnutých chyb.

Zfilmováno

Pravidla moštárny (1999)

Kniha Pravidla moštárny v seznamech

v Přečtených4 439x
v Mé knihovně960x
v Chystám se číst1 479x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)