Pravidla moštárny přehled
Uprostřed jabloňových sadů v úrodné krajině státu Maine leží podivný svět, v němž začíná odysea Homera Wellse. Po několika traumatizujících zkušenostech u adoptivních rodičů se stane natrvalo součástí sirotčince v St. Clouds a jako nejstarší chovanec se učí mladým i starším ženám pomáhat od jejich starostí. Jeho učitelem je zakladatel sirotčince Wilbur Larch, lékař, který vede své soukromé křížové tažení proti zlu, často v rozporu se zákonem. Sledujeme Homerův příběh, jeho snahu stát se užitečným, učednické období v sirotčinci, dospělá léta v moštárně, prazvláštní vztah k manželce jeho nejlepšího přítele, neustálé odchody i návraty…... celý text
Originální název: The Cider House Rules, 1985
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha "Pravidla moštárny" od Johna Irvina je silným a emotivním příběhem. Protagonista Homer Wells prochází složitými životními situacemi, které formují jeho osobnost. Autor mistrně vykresluje různé postavy, které obohacují děj a přinášejí důležité otázky o životě a morálce. Čtenáři oceňují hloubku příběhu a jeho schopnost vyvolat silné emoce, ať už radost nebo smutek. Příběh je plný lidskosti a upřímnosti, což z něj činí nezapomenutelný zážitek. Více v komentářích.
Komu by se kniha Pravidla moštárny mohla líbit?
- Fanoušci emotivních a hlubokých příběhů
- Čtenáři, kteří hledají literární výzvy
- Milovníci knih s komplexními postavami
- Ti, kdo se zajímají o etické otázky
- Čtenáři, kteří ocení detailní vyprávění
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pravidla moštárny. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 396 komentářůSouvisející novinky - Pravidla moštárny (0)
„Myslím na tebe, Homere. Myslím na tebe víc a víc, ale nemrhám svým časem - nebo tvým - tím, že bych přemýšlel o tom, kým jsi byl, než jsem tě poznal.“
„Historie sestává z těch nejmenších, často nepovšimnutých chyb.“
Zfilmováno
Pravidla moštárny (1999)
Kniha Pravidla moštárny v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 71x |
| v Přečtených | 4 543x |
| ve Čtenářské výzvě | 305x |
| v Doporučených | 457x |
| v Mé knihovně | 979x |
| v Chystám se číst | 1 507x |
| v Chci si koupit | 215x |
| v dalších seznamech | 31x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
zfilmováno 20. století americká literatura USA (Spojené státy americké) hledání smyslu života potraty rozhlasové zpracování sirotci sirotčince rodinná tajemstvíJohn Irving také napsal(a)
| 2003 | Svět podle Garpa |
| 2005 | Pravidla moštárny |
| 2016 | Ulice Záhadných tajemství |
| 1994 | Modlitba za Owena Meanyho |
| 2013 | V jedné osobě |

88 %
74 %

Nejdřív jsem se tím musela trochu prokousat, ale nakonec se kniha četla docela hezky. Opět je to typický Irving, ať už se jedná o postavy nebo zápletky. Jediné, co mi v knize vadilo, byly šííííleně dlouhé kapitoly.