Směšné lásky
kniha od: Milan Kundera
KoupitKoupit eknihu
Soubor povídek, dříve vydaných ve třech „sešitech“, jsou vydávány v jedné knížce. Popisují muže a jejich komické zážitky s láskou a ženami. Povídková sbírka, kterou autor po jejím třísvazkovém vydání v šedesátých letech podrobil přísné kritické revizi (vyřadil texty „Sestřičko mých sestřiček“ a „Zvěstovatel“), přichází znovu na český čtenářský stůl, aby obohatila své starší i nové příznivce autorovou radostí z vyprávění, z fabulování a kombinování a přiměla k zamyšlení nad situací soudobého člověka opuštěného bohy a zanechaného truchlivým pokusům řídit vlastní i cizí osudy....celý text
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/404/big_smesne-lasky-gkX-404.jpg 4.21920Komentáře (181)
Kniha Směšné lásky

Některé povídky hezky a zajímavě pojaty, například autostop byl výborný kousek, stejně tak i zlaté jablko věčné touhy.

Osm povídek s tématem láska, ale červenou knihovnu nebo televizní romanci nečekejte! Kundera vztah mezi mužem a ženou pitvá a řeže na kusy, obnažuje v kontextu doby reálného socialismu, plní ho žárlivostí, sentimentem, vypočítavostí a přetvářkou. Nečte se to lehce a romantické lásky je zde pramálo. O to jsou povídky zajímavější.

Některé povídky zaujaly, některé ne, každopádně všechny donutily k zamyšlení jak to s těmi ženskými je :)

Ze začátku mě to hodně bavilo. Povídky o lásce, trošku vtipné, trošku na zamyšlení... Ze začátku jsem si říkala: "ty jo, už chápu, proč je ten Kundera tak chválený... ". Na konci si říkám, že se to dobře čte, ale všechno je napsáno z pohledu chlapa... Všechny ženy jsou hloupé žárlivé husičky... Chlapi jsou páni tvorstva, nad věcí, nevěrní s grácií... Chjo... Tak já vám to teda odpustím a zkusím další dílo.

Knihu jsem zvolila díky čtenářské výzvě a docela jsem byla mile překvapena. Kniha povídek o lásce a vztazích muže a ženy byla příjemné čtení.
Doporučujeme

Část díla
- Ať ustoupí staří mrtví mladým mrtvým 1968
- Doktor Havel po dvaceti letech 1968
- Eduard a Bůh 1968
- Falešný autostop 1965
- Já truchlivý bůh 1963
Štítky
povídky socialismus láska milostné povídky erotika
Autor a jeho další knihy
2021 | ![]() |
2006 | ![]() |