VílaElvíra VílaElvíra komentáře u knih

☰ menu

Edith Piaf Edith Piaf Simone Berteaut

Úžasná kniha, divoký život, strhující příběh. Velice čtivě napsáno, hltala jsem jednu stránku za druhou.

05.01.2024 5 z 5


Šepot z lesa Šepot z lesa Kateřina Surmanová

(SPOILER) Jsem ráda, že jsem se nenechala odradit začátkem. Zvykala jsem si na jiný styl psaní, než jsem obvykle čtu. Ze začátku jsem měla problém s velkým množstvím závorek. To bylo peklo. A hovorová čeština byla také chvíli nezvyklá. Sympatické mi bylo české prostředí. Horory nečtu, takže jsem si při prapodivných situacích musela připomínat, jaký žánr držím v ruce. Kniha je psaná velice čtivě a napínavě, ale Petr mě teda neskutečně štval.
SPOILER
Proč sakra Helenu nevaroval? Proč to neřekl komukoliv, aby měl případně alibi? A že se za tím tak urputně žene a pak pro samou práci zapomene, že možná umře dítě její kamarádky?? Samotný konec vyvolal také pár otazníků, ale to by mě až tak nevadilo, jako Petrova neprozíravost.

14.01.2023 4 z 5


Pravda, nebo lež Pravda, nebo lež Colleen Hoover

Čtivá kniha, hltala jsem každou stránku. Tedy kromě těch, kde se popisují sexuální scény, to mě fakt neba. Takových stránek je tu zbytečně moc. Příběh je ale skvěle vystavěný, chvílemi děsivý. Doporučuji všem, kdo má rád rychlý spád a napětí.

02.01.2023 5 z 5


Podraz Podraz Sandra Brown

Protože jsem chronický dočítač, tak jsem dojela až do konce. Ale bylo to tedy trápení.. Začátek vypadal zajímavě, ale pak se děj začal zamotávat a pak už mě kniha nebavila ani trochu. Od autorky mám ještě Špinavou hru, tak jí dám časem ještě šanci.

15.12.2022 2 z 5


Kouzelná třída o Vánocích Kouzelná třída o Vánocích Zuzana Pospíšilová

Úplně nejlepší dětská kniha. Syn chodí do druhé třídy a knihu jsem mu koupila teď před Vánoci, že to bude takové tématické.. Už jsme pod stromeček nakoupili i první díly série. Velice dobře se čte, syn ji přečetl za pár dní. Byl zvědavý, jak bude děj pokračovat, takže ji bral do ruky každý den a četl nám.Potěšilo mě, že jsem dnes zjistila, že vyšel další díl! Super!

12.12.2022 5 z 5


Listopád Listopád Alena Mornštajnová

Po dočtení knihy jsem zapomněla dát komentář. A teď s odstupem vidím, že ve mě kniha nic moc nezanechala. Pro mě to bylo spíš sci-fi. Každopádně myšlenka na to, že se něco takového v podstatě dělo, je strašná a děsivá. Hana a Tiché roky jsou za mě určitě lepší, nicméně paní Mornštajnová píše velice čtivě, takže nechávám vyšší hodnocení.

01.10.2022 4 z 5


Prázdniny v Česku Prázdniny v Česku Ladislav Zibura

Od Ládi jsem četla všechny knihy a tahle je pro mě nejméně zajímavá. Je to zkrátka takové - české..
Z vyprávění je hezky vidět, že zážitky ze zahraničí jsou dobrodružné, pestré, poutavé a i lidé jsou za hranicemi jiní. K ostatním Ladislavovým knihám se ráda vrátím, k této už pravděpodobně ne.

03.06.2022 3 z 5


Dopisy, které nikdo nečetl Dopisy, které nikdo nečetl Iona Grey

Krásný, romantický příběh, velice čtivě napsaný.

22.11.2021 5 z 5


Sběratel sněhu Sběratel sněhu Jan Štifter

Je pro mě zajímavé, jak vysoké hodnocení dávají ostatní čtenáři. Já jsem se dlouhou dobu vůbec nemohla zorientovat v postavách. Vztah jsem si nevytvořila k nikomu. Nevím, kdo ke komu patří a postavy z nejstarší dějové linky mi zůstali utajeny až do konce. V závěru jsem trochu chápala, o co vlastně jde, ale kniha mi celkově nepřišla dobrá. Vzhledem k počtu vysokých hodnocení je to asi čistě můj problém, autor mi prostě nesedl a už se k němu vracet nebudu.

26.09.2021 2 z 5


Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Velmi čtivá kniha, ve které je napětí a zvědavost na každé stránce.

13.06.2021 4 z 5


Dalajlamova kočka a síla meditace Dalajlamova kočka a síla meditace David Michie

Ani třetí díl nezklamal. Milé čtení plné velkých a důležitých myšlenek.

04.06.2021 5 z 5


Dopis Dopis Kathryn Hughes

Krásný příběh. Dlouho jsem takhle hezkou knihu nečetla a vřele doporučuji..

31.01.2021 5 z 5


Houbařka Houbařka Viktorie Hanišová

Když jsem začala knihu číst, nevěděla jsem, o čem je. Takže to pro mě bylo velké překvapení. A je to teda nářez. Je děsivé, že se tohle v některých rodinách opravdu děje.
Styl psaní mi vyhovoval, četlo se to samo. A obálka je super!

19.01.2021 4 z 5


Já o koze, on o voze… Já o koze, on o voze… Simona Monyová (p)

Jednoduché čtení na WC. Vhodné pro ženy, které rády nadávají na muže. Kniha mě nenadchla, k autorce se nemám v plánu vracet.

11.01.2021 2 z 5


Kouzelník ze Lhasy Kouzelník ze Lhasy David Michie

Po prvních pár stránkách jsem chtěla knihu odložit, nemohla jsem se začíst. Jsem ale ráda, že jsem počáteční nudu překonala, děj nabral spád a s napětím jsem čekala, jak to dopadne. Sice je konec zvláštní a těžko uvěřitelný, nicméně poselství knihy je jasné. Jednu hvězdu ubírám za úplný začátek a pak za úplný konec :-)

30.12.2020 4 z 5


Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Čtivá kniha, zajímavý příběh, ale jednu hvězdu ubírám za ukončení knihy. To je dost zvláštní. Jinak ale doporučuji k přečtení.

24.12.2020 4 z 5


Chlapec v pruhovaném pyžamu Chlapec v pruhovaném pyžamu John Boyne

S čím kdo zachází, tím také schází...

Kdyby to nebyl příběh z tak příšerného prostředí, bylo by to svým pojetím čtivo pro děti. Takhle ale je to rychlý, drsný příběh z pohledu malého chlapce.

30.11.2020 4 z 5


Poslední paní Parrishová Poslední paní Parrishová Liv Constantine

Čtivá kniha s překvapivým dějem. Ne všechno je tak, jak na první pohled vypadá. Kniha po přečtení nutí k zamyšlení, kolik podobných příběhů se za zavřenými dveřmi odehrává.

26.11.2020 4 z 5


Vlastní životopis Vlastní životopis Agatha Christie

Některé popisy byly zbytečně rozvleklé a trochu jsem přeskakovala, ale jinak je to neuvěřitelně podrobně a poutavě sepsaný životopis od dětství až po stáří. Zajímavé je uvědomit si, jak se ještě v nedávné době cestovalo.. Doporučuji k přečtení.

15.11.2020 5 z 5


Dalajlamova kočka a umění příst Dalajlamova kočka a umění příst David Michie

Druhý díl, který je stejně dobrý jako první. Dalajlamovu kočku si určitě přečtu ještě mnohokrát, je to krásné, milé čtení plné pravdy a laskavosti.

18.05.2020 5 z 5