Prázdniny v Česku

Prázdniny v Česku
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/479178/bmid_prazdniny-v-cesku-hHw-479178.jpg 4 1112 1112

Výlet za vším, co jste o Česku nevěděli. Vydejte se s Ladislavem Ziburou na dvouměsíční výlet po českých luzích a hájích a připomeňte si, v jak rozmanité a krásné zemi žijeme. Můžete se těšit na vyprávění plné zajímavostí, pozoruhodných příběhů z naší historie a setkání se svéráznými lidmi. Navštívíte všech čtrnáct českých krajů, načerpáte tipy na vlastní výpravy a jako obvykle se také od srdce zasmějete. Tak přisedněte do roztomilého bílého autíčka a nezapomeňte se připoutat! Váš řidič je začátečník. O čem to je? Mladý spisovatel cestuje po Česku na lodi, autem, pěšky a na oslu. Hledá u toho zajímavá místa a lidi. Co se mi na tom může líbit? Dobrodružství, vtip, příběhy neobyčejných lidí a krásné ilustrace. Komu to můžu koupit? Všem příznivcům cestování a milovníkům zajímavostí se smyslem pro humor. Jak to skončí? Autor objede Česko kolem dokola a konstatuje, že je u nás opravdu hezky.... celý text

Přidat komentář

fruitbueno
20.07.2024 5 z 5

Jako obvykle nemám co vytknout. Knihy Ladislava Zibury v zimě zahřejí, v létě vlijí do žil chuť cestovat a objevovat. Autor (a jeho redaktorský tým) odvádí báječnou práci a každé čtení jeho knih pro mě představuje zážitek.

pakoshka
15.07.2024 4 z 5

Posloucháno na cestách na prázdniny. Škoda jen, že si princ Ládík nenamlouvá knihy sám.


Ctenaricek4
15.07.2024 5 z 5

Tak toto byly opravdu skvělé prázdniny! Knihu jsem si užila jak to jen šlo. Moc mě bavily samostatné informace o nějaké události či o různých místách. Ladislav má skvělý smysl pro humor, který je mi milý, takže se při čtení cítím, jako by mi vše vyprávěl blízký přítel.

milan2310
06.07.2024 4 z 5

Jako letní jednohubka dobrý, ale čekal jsem od toho něco jiného. Ještě zkusím mrknout na web autora, kde by měly být tipy z pléna.

ladagot
05.07.2024 5 z 5

Moje první kniha od Ladislava ,dovedl mě k němu čro a jeho vyprávění z cest .kniha mne nadchla a pobavila až si člověk říká že si to musí hodně vymýšlet nebo je opravdu takový ,dobře se čte .

Lucissia
02.07.2024 5 z 5

Posloucháno jako audiokniha a tak moc se mi to líbilo, že jsem si navíc půjčila i knihu. A líbila se mi strašně moc. Nejsem na cestopisy, ale tohle je naprostá letní paráda. :-) Milé, vtipné, poučné, laskavé a tak moc letní a prázdninové. :-)))

Honey0105
19.06.2024 5 z 5

Tak konečně jsem se k Láďovi dostala. Už si na něj brousím zuby opravdu dlouho, ale až knižní výzva našeho Knižního klubu mě uvrhla do řádků jeho knihy. Takhle před prázdninami byl zrovna tento titul určitě vhodný, protože přinesl mnoho kuriozních typů. Asi nejvíce mě nadchla podhledna, kterou snad někdy také navštívím. Musím ale pochválit styl ve kterém je kniha napsaná. Já jsem se opravdu od začátku do konce bavila. Pan Zibura je opravdu vtipálek a všechny absurdní situace do kterých se dostává stojí za to.
Všichni, co už mají Zuburu zvládnutého říkají, že jeho předchozí knihy jsou o dost lepší a více se podobají cestopisu, než Prázdniny v Česku. Já už byla nadšená z téhle knížky, tak jsem opravdu zvědavá na ty další.

Jidu
17.06.2024 5 z 5

Tahle knížka mě zaujala, protože jsem spíš fanoušek prozkoumávání naší krásné země, než cest do zahraničí, takže jsem musela omrknout rady a tipy od zkušeného cestovatele.

Autor nás vytáhne do všech koutů ČR. Do těch známých, ale i do těch odlehlých, krásně autentických, turistikou pomalu nepolíbených. A ty mě lákají nejvíce.

Kromě spousty tipů zde máme vtipné situace, ať už z lodi, nebo z auta, nebo zkrátka ze situací, které cestování často přináší.

Dalším plusem, který je potřeba zmínit, jsou absolutně dokonalé ilustrace, které knize přidávají na autentičnosti. Upřímně se mi to líbilo více, než kdyby zde byly třeba fotografie. To už by byl takový výletní "spoiler". Takhle mě to nalákalo ještě víc a reálný pohled mám stále jako překvapení.

Další věc, která zaslouží zmínku, jsou historické poznatky k zrovna řešené oblasti. Takže i když se třeba v naší historii tolik neorientujete, tak vám autor vše přiblíží a vysvětlí a opět naláká.

Co víc říct, kniha je absolutně úžasná a já si určitě s radostí přečtu autorova další díla.

Lucciella_L
09.06.2024

Po výletě do Jeruzaléma jsem se nechala zavést i po výletech u nás.

Musím říci, že mi v této knížce něco chybělo, Jeruzalém mě tak nějak nadchl víc....
Přesto jako milovnice výletů u nás oceňuji, jaká místa si Láďa zvolil a že vybíral i místa, která nejsou tak úplně "profláklá". Některé zážitky neměly chybu :)

Těším se na další díl, který se mi dostane do rukou a pokud někdo neví, kam vyrazit v létě, nechť se nechá inspirovat!

Marcela52
31.05.2024 5 z 5

Vtipné postřehy mladého cestovatele, který cestuje po České republice, mě pobavily i poučily. Oceňuji nejen čtivý styl autora, ale také zajímavé příběhy z naší historie i setkání se svéráznými lidmi. Na dvouměsíčním výletě tento mladý nadšenec procestoval všech čtrnáct českých krajů, a velmi zábavou formou se o své cestovatelské zážitky podělil se čtenáři. Doporučuji tedy nejen jako tip, kde a jak strávit dovolenou, ale především jako dobré pohodové čtení...

Lienilda
27.05.2024 5 z 5

Myslela jsem si, že v knize už mě moc překvapení nečeká, když jsem byla před časem na přednášce. Ale hned začátek o plavbě do Českých Budějovic na přednášce nebyl a přitom je tak perfektní :) Super knížka pro odreagování, prošpikovaná historickými zajímavostmi a souvislostmi. Doporučuji.

martousek
19.05.2024 3 z 5

Zibura se ke mně dostal na doporučení, jako kniha, která jde v knihovně z ruky do ruky a je to trhák.
Nadšení se nekonalo, rádi cestujeme a naší republiku máme projetou, proto mi možná některé věci přišly nesmyslné.

Janevl
05.05.2024 5 z 5

Okusila jsem zas jiný žánr.Knížka mě nadchla nejen že oživila místa, která jsem už navštívila, ale dozvěděla jsem se i spoustu zajímavého.Určitě doporučuji všem co rádi cestují a objevují nová místa. Je to psané s humorem a nadsázkou.

traceybeegee
01.05.2024 4 z 5

Rádi cestujete??? Vlakem, autobusem lodí nebo autem???
Jestli zní Vaše odpověď ano, tak Vás zvu na krásné putování

PRÁZDNINY V ČESKU

Vydejte se na výlet s Láďou, s jeho humorem a jeho bílým fárem Nissankem, pravda už něco pamatuje, ale službu stále dělá svému novému majiteli hodně dobrou.

A že se zrovna s jízdou Láďa nemaže.
Navštívíte spoustu krásných míst v naší zemičce.
V prvním přiběhu se dokonce sveze lodí...
Jeho zastávkou jsou známé i neznámé místa, hrady, dokonce i jeho výpravu zpestří velká výprava se dvěma osliky, prý aby jim nebylo smutno...
Na jednom z hradů, kde je kastelán ubytovali, čekali na tajemné bytosti a s nimi i nebezpečí.... I já jsem tak trošičku doufala, že nějaké to strašidlo se tam objeví...

Každá kapitola má svůj název a svůj vlastní příběh, který nám vypráví o historii města nebo nějakou hodně zábavnou historku.

Já jsem se dokonce dozvěděla pár zajímavých informací. Mám ráda putování a popisování malebných krajin a měst.
Kniha má hezké ilustrace a tak si místa díky nim lehce vybavite.
Kniha se mi líbila a já za ni. moc děkuji Lucie Svobodová .
Dávám 4z 5 a možná se pustím do dalšího putování s panem Ziburou...

harena
25.04.2024 5 z 5

Skvělá kniha, jsem nadšená, je to snad zatím nejlepší kniha od Ladislava Zibury. Tentokrát si pořídí super autíčko a cestuje po Česku. Přečteme si nejen humorné příhody na cestách, ale vždy se ještě dozvíme něco zajímavého o místech, kde se cestovatel právě zastavil. Je to pohodové, inspirující vyprávění, které jsem začala číst s úsměvem a také s úsměvem na tváři končím. Určitě doporučuji!!!!!!

Ishir
12.04.2024 5 z 5

Výlety po Česku jsou dobrodružství a někdy i humorné. Kniha se čte výborně. Oceňuji tipy na neobvyklé výlety.
Určitě si přečtu další autorovi knihy.

skark
08.04.2024 5 z 5

Nejde o klasický cestopis. Jde o vtipné, zajímavé a mnohdy i informacemi nabité povídání o putování po Česku. Naprosto mi vyhovuje styl i humor. A touhle knížkou si mě "Láďa" získal a jdu na další z jeho výtvorů. :-)

Jančislava
05.04.2024 5 z 5

Moje druhá knížka od pana Zibury a jsem spokojená. Na jeho styl vyprávění jsem si zvykla a knihu jsem si užila. Díky němu jsem poznala zase kus naší země a dozvěděla se zajímavosti o kterých jsem nic netušila. Děkuji za příjemnou jízdu.

Ivka14
22.03.2024 2 z 5

Nevím jestli tohle byl úplně cestopis, kniha byla na mě dost chaotická. Ale pár nových věcích jsem se dozvěděla.

(audiokniha)

Maky78
09.03.2024 4 z 5

Hodně míst kam si zajedu. V paměti jsem se vracela na místa kde už jsem byla, bavil mě humor, historie i problémy na cestě. Příjemná knížka.