Toldist Toldist komentáře u knih

☰ menu

Přiveď mě zpátky Přiveď mě zpátky B. A. Paris (p)

Kniha Přiveď mě zpátky by se dala zařadit hlavně svou kvalitou i tempem na třetí místo. Tentokrát si autorka vybrala formu vyprávění takovou, že každou kapitolu střídala minulost a budoucnost. Kniha má navíc tří části a každou z nich vypráví jiná postava (viz Poslední paní Parrishová). Nemyslím si, že by to příběhu nějakým způsobem uškodilo, ale v druhé části mi přišlo, že děj díky tomu ubral výrazně na tempu. Zvláště v té fázi toho odpočítávání (ti, co už knihu četli, pochopí). Ano, bylo to děsivé, ale připadalo mi to zbytečně natahované na úkor kvalitě. Určitě znáte ten pocit, když jste napnutí, něco čtete, chcete vědět, jak to dopadne a děj se nikam neposouvá. Tohle je přesně ten případ. Naštěstí pro mě to autorka pořádně vynahrazuje ve třetí části, ve které je tolik zvratů, že už tu knihu prostě dočtete a věřte mi, že si budete říkat to samé, co já: To si ze mě děláš srandu! Závěr knihy v podobě velmi emotivního dopisu mě naprosto šokoval a ten samotný konec asi jen tak nerozdýchám, ale i přesto všechno si myslím, že předchozí knihy byly lepší a titul Za zavřenými dveřmi je pořád u mě na prvním místě. Udělejte si názor sami.

17.04.2019 3 z 5


V pasti lží V pasti lží B. A. Paris (p)

Další skvělý psychologický thriller od B. A. Parris. Nikdy jsem si nepřipadal tak v pasti jako v této knize. Konec je sice trošku slabší, ale i přesto je to opět geniální. Celá recenze na mém blogu: https://bigdogcz.wordpress.com

06.05.2018 5 z 5


Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Musím se přiznat, že tahle kniha mě naprosto dostala. Ne jen, že se dobře četla ale taky nešla odložit. Je stoprocentně tím nejlepším psychologickým thrillerem, co jsem kdy četl a musí si ho přečíst úplně každý, komu je tohle téma blízké. Jasně tohle téma tu bylo zpracováno už tolikrát, že to není vtipný, ale nikdy ne až takhle dobře. Za mě naprosto aboslutní TOP díky tomu, jak je to geniální a co napsat na závěr? Mám rád Jacka ale nemám rád Džordže Kunyho - Millie :)

19.04.2018 5 z 5


Klíč k času Klíč k času Natalja Ščerba

Nechápu humbuk kolem této knihy. Ne jen že mi neseděl styl vyprávění ale žádnou z postav jsem si neoblíbil, což je v tomhle žánru hodně špatně. Chtěl jsem to vyzkoušet protože autorka o té knize mluvila v Praze velmi poutavě, ale fakt jsem měl problém to číst a to fantasy děsně miluji. Problém je, že tolik časových nesmyslů jsem ještě nikdy nečetl, což nedávám za vinu knize, jen pro ně určena fakt nebyla

06.12.2017 1 z 5


Skryté okno Skryté okno Rachel Abbott

Když jsem se dozvěděl, že je nová kniha od Rachel konečně na pultech neváhal jsem ani sekundu a hned jsem si pro ní zaběhl. Opět Rachel dokázala to co vždycky, přikovat mě ke své knize, dokud jsem ji nedočetl až do konce. Je to zajímavé a napínavé už od začátku, sice autorka používá stejnou šablonu: matka dcera problém s chlapem, zdrhnout pryč a mít větší problém. V této knize se ale řeší ožehavé téma sexuálního zneužívání dětí, které autorka popsala velmi dobře. Soucítil jsem nejvíce se Scarlett, vůbec nevím, jak bych se v takové situaci zachoval já. Každopádně pokud se vám líbili předchozí knihy, je i tahle povinnost. Bohužel jsem na konci čekal peckovní zvrat a ten nepřišel, to je jediná škoda.

13.11.2017 5 z 5


Zabij mě znovu Zabij mě znovu Rachel Abbott

Rachel Abbot dokázala opět to co vždycky, přišpendlit mě k její k tvorbě až do samotného konce. Jen si to představte, žijete s někým tolik let, máte dvě děti a zjistíte, že je to úplně jiný člověk. Jak se vypořádat s tím pravým já je opravdu těžké a Rachel to opět odvádí na výbornou. Právě proto zamrzí fakt, že postava Meggie skvělé advokátky je tak hloupá natolik, že až po deseti letech si zjistí o svém manželovi tolik. Jistě nikdy neznáte člověka dokonale, ale tohle je zásadní. Tak či tak bych dodal, že koupě knihy nelituji a už se těším na další knihu Šesté Okno. Zahalen černé noci tmou, hlubinou chmurnou, nezměrnou....

30.07.2017 5 z 5


Ohrožená Ohrožená Rachel Abbott

No to si ze mě děláš srandu. Jako první musím napsat, že jsem nečekal, kdo za tím vším bude. Fakt geniální a Rachel jako vždy tleskám, dokázala opět to, že umí psát poutavě a vymyslet skvělou zápletku. Jenže bohužel musím souhlasit s ostatními. Díky počtu postav je děj překombinovaný a bohužel degraduje tu hlavní zápletku, kterou si připomenete po pár stránkách s menším posunem. Je to velká škoda, ale i tak mě to neodradilo a celé to přelouskal. Mrzí mě jen, že nemám stejný pocit jako po přečtení předchozích knih a proto nedávám tolik hvězdiček.

07.12.2016 4 z 5


Smrt a jiné vrcholy mého života Smrt a jiné vrcholy mého života Sebastian Niedlich

Smrt a jiné vrcholy mého života je příběh o nezvyklém přátelství mezi smrtí a lidskou osobou. Zpočátku malý chlapec nechápe průběh událostí a často se dostává se smrtkou do potyček, jenž jsou místy úsměvné, ale celkově je příběh zabalen do hořkého obalu. Postupně pochopí smysl života a taky to, jaký vztah má k samotné smrti. Moc jsem se nezasmál, ale díky tomuto neobvyklému přátelství jsem knihu dočetl až dokonce.

25.09.2016 3 z 5


Ready Player One - Hra začíná Ready Player One - Hra začíná Ernest Cline

Ready Player One pojednává o světě, který se rozpadá a všichni jeho obyvatelé se cítí bezpečněji ve virtuálním světě hry. Dokonale kombinuje realitu a OASIS a tím sebou přináší spoustu palčivých otázek jako je například: Jestli to dopadne tak i s námi? Jedinou útěchou hlavního hrdiny je vybojovat tu největší bitvu v dějinách MMO. Kniha obsahuje spoustu referencí na náš současný svět a ten minulý. Je psána poutavě a přijde mi jako bible všech geeků/hráčů. Sice je konec jako z pohádky a trošku mi neseděl, ale z touto knihou jsem byl naprosto spokojen. Doporučuji.

24.09.2016 5 z 5


Let 305 Let 305 A.G. Riddle

Strašně moc rád mám sci-fi a tématiku cestování časem. Jenže tahle kniha pro mě byla jedním velkým zklamáním. Ze začátku jsem si připadal jak v seriálu Ztraceni, navíc jsem byl i sám ztracen. Hlavní hrdinové se snažili adaptovat na novém kontinentě, tudíž na začátku bylo moc omáčky, která mi nechutnala. Bylo to nezáživné a ne moc čtivé a po zhruba sto stránkách se začala rozplétat hlavní zápletka celé knihy, která mě vůbec nezaujala a více odradila knihu dočíst. Došel jsem až nakonec, který je jak z jiného žánru. Škoda.

09.09.2016 1 z 5


Inferno Inferno Dan Brown

Inferno je nejděsivější kniha, kterou jsem kdy četl. Měl jsem dost velký strach a hodně mi tento díl zaměstnal mozek. Dan Brown tentokrát zvolil dost nepříjemné a závažné otázky a odpovídal na ně dost nečekaným způsobem. Do posledních stránek jsem nevěděl, kdo je na jaké straně a komu se dá věřit. Proto mě překvapil fakt, jaké konečné řešení Brown zvolil a jakým způsobem se ujal finálního řešení. Jestli mě potěšilo, těžko vyjádřit, na tuhle otázku si už odpoví každý z nás sám :)

02.09.2016 5 z 5


Ztracený symbol Ztracený symbol Dan Brown

Už je to skoro 10 let, kdy jsem četl naposledy knihu od Dana Browna byla to také první kniha od něj: Šifra mistra Leonarda. Tohle dílo mi už na prvních stránkách dokázalo, že bude o velký kus lepší než šifra. Už dlouho jsem nezažil pocit být připoutaný ke knize několik hodin a mít velkou potřebu ji co nejdříve dočíst. Mistrovsky napsaný záporák, geniální zápletka a šok jeden vedle druhého, kdy něco tipujete a jste sakra hodně vedle. Nejlepší kniha, kterou můžete dostat jako dárek. Pokud máte rádi šifry jako já, rádi objevujete zajímavosti z minulosti, bude vás kniha bavit. Vřele doporučuji.

21.08.2016 5 z 5


Apokalypsa Z: Začiatok konca Apokalypsa Z: Začiatok konca Manel Loureiro

Kniha je ze začátku velmi napínavá a čtivá, ale od půlky se hrozně táhne a zpomaluije tempo, škoda.

09.08.2016 3 z 5


Nezvěstná Nezvěstná Rachel Abbott

Vynikající psyhothriller, který se četl jedním dechem od začátku až do konce. Jeden šok vedle druhého, které střídaly pocity smutku a radosti. Po dočtení knihy zůstal jen pocit zklamání s nezodpovězenou otázkou proč to muselo dopadnout takhle, ale i tal se musí nechat, že tahle autorka píše velmi poutavě.

30.07.2016 5 z 5


Němý křik Němý křik Angela Marsons

Kniha byla velmi zajímavá. Případ mě velmi zaujal, stejně jako hlavní postavy. Četlo se to velmi dobře a neztrácelo to dech asi tak přibližně do 200 strany. Ke konci jsem už musel bohužel knihu hodněkrát odložit a přemáhat se, abych ji dočetl. Závěr celého příběhu mě nenadchl a proto hodnotím pouze třemi hvězdičkami :)

27.07.2016 3 z 5


Erebos – Hra, která zabíjí! Erebos – Hra, která zabíjí! Ursula Poznanski

Pro fanoušky počítačových her jako stvořené. Bylo to hodně zajímavé a dobře se to četlo, jen mě finální rozuzlení velice zklamalo. Nečekal jsem takový konec, od takové knihy jsem čekal vážně víc, ale špatné to nebylo. Bylo to fakt děsivé a napínavé :)

18.06.2016 4 z 5


Stopy v krvi Stopy v krvi Steve Robinson

Já jsem se teda nezorientoval ani po polovině knihy. Totální nuda chaosu a také nechápu, jak tohle může někdo srovnávat s Danem Brownem a tak. Pěkně zaplacená propagace, to je jediný, co se tomu může nechat :)

14.06.2016 odpad!


Dívka, která si říkala Tuesday Dívka, která si říkala Tuesday Stephen Williams

Tuesday je velmi dobře napsaná postava, která bere zákon do svých vlastních rukou, když nikdo jiný toho není schopen. Ta holka je fakt dobrá a rozpoutá velké peklo, mě zas připomínala jen malinko Buffy přemožitelku upíru. Velice se mi líbilo, že Tuesday mluví jakoby s čtenářem knihy a tohle dílo mě vtáhlo do děje více než jiná. Četlo se to jediným dechem a koupě mě nezkalamala, fakt super!

08.06.2016 5 z 5


Spi sladce Spi sladce Rachel Abbott

Je těžké vyjádřit pocity po přečtení téhle knihy, ale můžu ji s velkým klidem označit za nejnapínavější thriller, který jsem kdy četl. Napínavý případ od začátku až do konce, který je plný nečekaných zvratů až do konce. Přečteno za jeden den, doporučuji!

05.06.2016 5 z 5


Volání Kukačky Volání Kukačky Robert Galbraith (p)

První detektivka od autorky Harryho Pottera dopadla pro mě průměrně. Hodně se mi líbil vztah mezi Comoranem a jeho asistenkou, ale co se mi hodně nelíbilo byly rozsáhlé popisy prostředí a tolik popisů postav, až se v tom člověk ztratil. Myslím si, že si zde autorka chtěla vyzkoušet jestli takový žánr dokáže, ale bohužel ho moc překombinovala. Doufám, že pokračování bude o něco lepší, ale z Volání Kukačky mi zůstane v paměti jen těch pár zábavných momentů, místy napínavého děje a zajímavých vyšetřovacích postupů. Velká škoda, že jsem se trošku ztrácel.

02.05.2016 3 z 5