TinaStar TinaStar komentáře u knih

☰ menu

Vztahy a mýty Vztahy a mýty Jan Vojtko

Moc hezká kniha, žádné složité definice a vysvětlování - milé, lidské, moudré a vtipné. Čte se jedním dechem a člověka určité věci musí trknout i kdyby nechtěl. Boří hodně mýtů a předsudků, možné je cokoliv - jak je v knize psáno, máme 21. století, důležité je se domluvit. Určitě doporučuji.

21.02.2021 5 z 5


Giro 100 na koloběžce a jiné příběhy Giro 100 na koloběžce a jiné příběhy Jan Vlášek

Také patřím mezi nadšence koloběhu, takže jsem knihu hltala plnými doušky - rozhodně doporučuji k přečtení i těm, kdo na koloběžce nejezdí, obdivuhodné sportovní i lidské výkony.

02.12.2020 5 z 5


Navěky Navěky Adriana River (p)

Od začátku jsem Adamovi fandila a proto mi tento díl nemohl chybět. Přemýšlím, co napsat, abych nevyzradila nic z děje a přitom vyzdvihla jak skvělá knížka Navěky je. Stejně jako předchozí díly mě uchvátila a odnesla za hranice běžných dnů, chtělo se mi nespat a nejíst a jen číst a číst a vstřebávat vše napsané, i to mezi řádky. Adri umí nádherně vyjádřit psychologii postav, budete se smát, budete brečet, budete se bát, ale hlavně tahle sága vás vezme za srdce tak, že na ni nikdy nezapomenete, tím jsem si jistá.

27.08.2020


Soudný den Soudný den Adriana Michálková

Dočteno, poslední řádky padly v noci za svitu baterky pod peřinou. Nějak nemohu věřit, že příběh je u konce a už není žádná další tištěná stránka ;-) Jak teď napsat recenzi a neprozradit nic z děje... Poslední díl nezklamal, byl nabitý emocemi, ale i okamžiky na oddechnutí, spoustou slz, ale i smíchu - humor, který se tímto příběhem proplétá jak kouzelná nit, je prostě nepřekonatelný. Na konci knihy jsem byla u konce s dechem, totálně ponořená do příbehu a tiše doufající, že vše dopadne tak, jak jsem si to představovala.
Celá série mne chytla za srdce už na svém počátku a určitě se mu z toho objetí nebude chtít ven. Jde nejen o strhující příběh, který opravdu nemůže nikoho nechat chladným a totálně nepohltit, ale i o obrovské množství životní moudrosti, ať už vyřčené přímo nebo mezi řádky.
Tyto knihy řadím do svého "zlatého fondu" a Adri děkuji za to, že je - a jaká je. Jsi prostě úžasná spisovatelka ;-)

16.11.2019 5 z 5


Inferno Inferno Adriana Michálková

Přečetla jsem Inferno jedním dechem za přibližně dva dny, nešlo se odtrhnout. Stejně jako u předchozích dílů, jsem se smála i smutnila, ale vše mnohem intenzivněji, protože graduje nejen příběh, ale i vztah k jednotlivým postavám. Stejně jako někteří čtenáři níže přemýšlím, jak napsat recenzi a nic neprozradit těm, kteří ještě nečetli nebo nedočetli. Je to strhující, uchvacující a nenechá vás to spát. Dokonale propracovaný příběh! Odpočítávám minuty do vydání Soudného dne!!

10.10.2019 5 z 5


Očistec Očistec Adriana Michálková

Stále v sobě zpracovávám pocity z dnes dočtené knihy - jsem uchvácená! Příběh graduje, nenechá vás v klidu, jiskřivý (mě blízký) humor, napětí i akce, romantika, citace písniček, nečekané zvraty. Přemýšlím co napsat, abych nevyzradila důležité momenty z děje a tak napíšu asi tolik - dobrou knihu poznáte srdcem, máte chuť se v průběhu čtení smát, plakat, bát, modlit, vše prožíváte s hlavními hrdiny tak hluboce, že se vám o tom i zdá. A tak s čistým svědomím říkám, tohle je opravdu hodně dobrá knížka ;-)

01.07.2019 5 z 5


Žil jsem zbytečně Žil jsem zbytečně Jiří Hejda

Pana Hejdu jsem neznala a kniha pro mě byla velkým objevem - přečetla jsem ji jedním dechem, velmi poutavé čtení o nelehkém životě. Jak již bylo uvedeno níže, pan Hejda zbytečně rozhodně nežil.

06.08.2018 5 z 5


Jana Eyrová Jana Eyrová Charlotte Brontë

Krásný příběh, četla jsem víckrát a stále mě baví.

25.06.2018 5 z 5


Manon Lescaut Manon Lescaut Vítězslav Nezval

Čítávali jsme si ji na VŠ kolejích - klasika, která neztrácí lesk. Nádhera.

25.06.2018 5 z 5


My děti ze stanice ZOO My děti ze stanice ZOO Christiane Vera Felscherinow

Skvěle napsaná, ale velmi, velmi smutná kniha....

25.06.2018 5 z 5


Sedmé nebe Sedmé nebe Adriana Michálková

Kniha mě naprosto pohltila a nemohla jsem se od ní odtrhnout - prožívala jsem intenzivně celý příběh, bála se, smála se, divila... Kniha je neskutečně čtivá a vtáhne vás během prvních řádků. Rozhodně se těším na pokračování a určitě se k ní ještě vrátím.

24.06.2018


Moje milá smrti Moje milá smrti Veronika Hájek Hurdová

Krásná kniha, která ve finále není jen o smrti, ale spíš o životě. Sleduji autorčin blog, její styl psaní i uvažování mám moc ráda.

24.05.2018 4 z 5


Vždy je cesta aneb Ztracený bílý muž a pochroumaný pes napříč kontinenty Vždy je cesta aneb Ztracený bílý muž a pochroumaný pes napříč kontinenty Jan Drobný

Osobitě psaný příběh, který dokáže pobavit, přinutí přemýšlet a místy i slzu zamáčknete.

24.05.2018 5 z 5


Najděte si svého marťana Najděte si svého marťana Marek Herman

Naprosto báječná kniha psaná s vtipem, nadhledem a přitom neztrácí na odbornosti. Vřele doporučuji zejména rodičům!

24.05.2018 5 z 5


Pod ochranou andělů Pod ochranou andělů Adriana Michálková

Když jde o dítě, život se otočí vzhůru nohama, když jde o jeho zdraví, vystřelí nás to do jiného vesmíru - a pak už je jen na nás, kterou cestou se vydáme. Tato kniha není další teorie jak se něco naučit, toto je ukázka, jak prakticky vše žít. Vřele doporučuji, řadím ji mezi jednu ze svých nej, opravdu hodně mě oslovila.

24.05.2018 5 z 5


Cesta domů - praxe Cesta domů - praxe Daggy

Podivuhodný příběh a osobitá výpověď - nemohla jsem se od čtení odtrhnout, mezi řádky jsem si nacházela "to své". Velmi inspirativní příběh, který vřele doporučuji.

24.05.2018 5 z 5