Takyumímčíst Takyumímčíst komentáře u knih

☰ menu

Korunní princezny Korunní princezny Catherine Doyle

Bavil mě námět i jednotlivé postavy, líbil se mi svět. Zápletka možná trochu předvídatelná ale za mě dobrá. Trochu mě mrzel konec knihy, kdy mi přišlo, že byl napsaný tak nějak zkráceně (zrychleně) "aby už to nějak skončilo". A stejně je myslím druhý díl, na který jsem ale zvědavá, jak dopadne:))

18.10.2023 4 z 5


Zrádné srdce Zrádné srdce Mary E. Pearson

(SPOILER) Druhý díl se mi velmi líbil. Byla jsem natěšená z prvního. V knížce už víme kdo je kdo. Prostředí Vendy, zde žijících lidí a jejich zvyků byl velmi zajímavý. Dozvídáme se víc o Kadenovi i jeho minulosti. Knížka se četla sama, pokud se vám líbila jednička, rozhodně budete pokračovat i dál.

07.09.2023 5 z 5


Kroniky prachu Kroniky prachu Lin Rina

Skvělá knížka! Měla jsem od ní vzhledem k hodnocení a co jsem tak slyšela, celkem velká očekávání, ale splnila je. Knížka má skvělou atmosféru, kterou jsem si opravdu užívala. Charaktery postav mě bavily, romantika je tam pomalá, ale řekla bych, že stojí za to. Četla se sama a rozhodně se bude číst znovu.

07.09.2023 5 z 5


Kouzla rodu Thornů Kouzla rodu Thornů Margaret Rogerson

Nevěděla jsem co mám od knížky moc čekat, ale velmi mě lákalo prostředí děje a grimoáry. Postavy jsem si poměrně lehce oblíbila, i když u hlavní hrdinky mi to chvilku trvalo, přišla mi nevýrazná (ale alespoň mě neštvala). Romantická linka tam je pokud ji chcete vidět, pokud na romantiku moc nejste, myslím, že si knížku můžete přečíst taky, protože tam není nijak moc nucená. Knížka mě bavila, byla tam akce, kouzla, prostředí knihovny s kouzelnými knihami, tajemství...

07.09.2023 5 z 5


Krev a med Krev a med Shelby Mahurin

Na druhý díl trilogie jsem se po předchozím velmi těšila, bohužel mě ale zklamal. Měla jsem velká očekávání ale děj druhé knížky se spíš táhl, postavy podle mě řešily nedůležité věci, navíc zdlouhavě. Knížka by klidně mohla být poloviční a asi bych si jí víc užila. Od druhé půlky se konečně taky vyskytla nějaká akce a začalo to být čtivější. Doufám, že třetí díl se přiblíží kvalitou spíše prvnímu dílu.

07.09.2023 3 z 5


Holubice a had Holubice a had Shelby Mahurin

Holubice a had mě velmi bavila, hlavním tahounem je samozřejmě nucený vztah mezi čarodějnicí a lovcem čarodějnic. Děj se odehrává ve Francii? Občas se tam vyskytovala francouzská slova, kterým jsem nerozuměla a trochu mě mrzelo, že jsem moc nevěděla co s nimi. Celkově ale hodnotím knížku velmi dobře, byla čtivá a bavila mě i napodruhé.

07.09.2023 5 z 5


Síla vzdoru Síla vzdoru Suzanne Collins

Můj nejméně oblíbený díl. Četla jsem ho strašně dlouho, vůbec mě to nebavilo. Myslím, že kdybych si dnes dala rereeding všech dílů, asi to bude jiné, ale nevím.
Prostě mi tam chyběla ta aréna. 13. kraj mě nezaujal tolik jak by asi měl. Film hodnotím stejně. S koncem jsem spokojená, i když bych kromě epilogu o pár let později, kde nám toho zas tolik neřekli, zjistila, jak to po tom všem v Panemu vypadá. Možná by se hodil nějaký sequel, kdo ví.

22.06.2021 3 z 5


Vražedná pomsta Vražedná pomsta Suzanne Collins

Kniha by byla přečtená za jeden den, kdybych si ji nechtěla šetřit :D. K filmovému zpracování - za mě druhý díl odpovídá více knížce než předchozí díl, takže super.

Strašně mě to bavilo, bylo super nahlédnout zpětně i do předchozích her, dozvíte se třeba jakým způsobem vlastně vyhrál Haymitch atd. Určitě najdete vývoj hlavních postav a děj bezesporu taky (žádný "vycpávkový" prostřední díl. Asi nemám moc co dodat. Jsem velká HG fanynka.

22.06.2021 5 z 5


Aréna smrti Aréna smrti Suzanne Collins

Miluju Hunger Games!
Nejprve jsem viděla film, za což jsem ráda, protože má oproti knížce několik nesrovnalostí, a kdybych nejprve četla knihu, tak bych na film úplně zanevřela. I přesto, že Katniss občas leze trochu na nervy, mám ji ráda, je lidská - má i záporné vlastnosti, není to ta dokonalá hrdinka.

Moje srdcovka Doporučuju.

22.06.2021 5 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

(SPOILER) Nejprve jsem viděla knížku a pak film který je mimochodem fakt boží.
Hlavní hrdinka je skvěle střeštěná a hrdina suprově sarkastický (až opustí svojí neustálou nerudnost). Přečtená velmi lehce, slza ukápla (čtěte: bulela jsem jako želva :D). I přesto, že jsem tušila jak to skončí, stejně jsem do poslední stránky doufala v opak.

22.06.2021 5 z 5


Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Krásná knížka. Miluju asi všechny citáty.
Prvně jsem viděla film, u kterého pochopitelně ukáplo nemálo slz. Takže když jsem šla do knížky, věděla jsem, jaký bude mít konec. Knížka je plná krásných myšlenek, které se ale občas bijí s poněkud depresivnějšími myšlenkami a názory. Je to zajímavý pohled na svět. Hlavní hrdinka mi sice byla poněkud sympatičtější ve filmovém zpracování, tady mi občas přišla trochu dětinská, což je ale k jejímu "teen věku" vlastně v pořádku - na druhou stranu byla pak zas až přespříliš "dospělá". Nebrala jsem to ale jako žádné mínus a nijak mě to neobtěžovalo :)

22.06.2021 4 z 5


Miluju tě. Já vím Miluju tě. Já vím Nofreeusernames (p)

Skvělé! Ava je boží! Vážně jsem si ji moc oblíbila. Sice byla chvílema i na mě dost ujetá, ale bavila mě. Vášeň pro knížky a romantické komedie s ní sdílím, StarWars jsem neviděla (chystám se). Děj stejně jako u předchozí autorčiny knížky poměrně jednoduchý, ale sladký a za mě bavil mnohem víc než první knížka (která ale byla taky super). Je znát autorčin posun. Kromě zas nádherného vizuálního zpracování (a snazšího držení otevřené knížky bez bolavých prstíků XD) jsem byla nadšená z nápadu s QR kódy a pouštěním písniček. To mě taaaak nadchlo. Vždycky jsem si pustila část písničky a úplně jsem se dostala do Avina rozpoložení a do celé situace. Boží nápad!

22.06.2021 5 z 5


Dopisy ztraceným Dopisy ztraceným Brigid Kemmerer

Přečteno velice rychle a velice snadno. Úplně jinej level YA literatury. Zabývá se totiž mnohem vážnějšími tématy, ale s takovou lehkostí, že je vážně příjemné tuhle knížku číst. Téma dopisování s "někým kdo nevím kdo je" se mi sice zdá už maličko ohrané, ale zatím stále baví. Knížku bych ale ještě o nějaký ten kousek natáhla, ráda bych věděla, jak to s hlavními hrdiny pokračovalo ještě alespoň malou chvíli. Snad se něco dozvím v Na co slova nestačí.

22.06.2021 4 z 5


Zelená jako smaragd Zelená jako smaragd Kerstin Gier

Za mě nejlepší díl celé série. Oproti prvnímu dílu, kdy toho moc nechápete, je tenhle takový akčnější. Nejprve jsem viděla filmy, takže jsem od všech knížek měla nějaká očekávání a myslela jsem si, že vím co se stane - VŮBEC. Po přečtení celé série jsem nevěřila, jak může děj knížky do filmu někdo tak moc pozměnit. Třetí díl byl úplně jiný a knížka stonásobně lepší! Za mě pecka, bavilo mě to. Pěkné zakončení série, přečteno raz dva.

22.06.2021 5 z 5


Prokletý rok Prokletý rok Kim Liggett

Knížku bych popsala jedním slovem - divná. Ale tím se nenechte odradit! To vůbec ne. Vždycky když se mě na ni někdo zeptá, tak nevím jak ji popsat, a právě slova jako divná nebo zvláštní se v mém popisu objevují víc než dost.

Knížka je ale tak nějak "skvěle divná" XD. Nápad a děj mi přijdou neskutečně zajímavý, dostalo mě, že knížka není rozdělená do kapitol - jen do ročních období. Skvěle popsané vztahy mezi dívkami, které jsou spolu rok zavřeny v táboře v lese (bylo mi jasné, že si budou určitě lézt na nervy, víme jaké umí být vztahy mezi holkami :D). Suprově popsané i prostředí, kterým vás ale autorka neznudí.

Co bych knížce vytkla je romantická linka. Přišla mi taková moc uspěchaná, určitě by se z ní dalo vymáčknout mnohem víc.

Čte se velice rychle - řekla bych, že počet stránek je akorát vyhovující (kdyby se to snažila autorka nějak natahovat asi by to už jen nudilo, takhle super).

22.06.2021 4 z 5


První První Kiera Cass

Můj asi nejoblíbenější díl celé série, přečten za jeden den. Boží zakončení. Bylo mi akorát smutno, že už je konec. Četla bych tuhle sérii pořád dokola. Je to pro mě opravdu srdcovka a nedám na ni dopustit. I když člověk zřejmě tuší jak knížka dopadne, stejně jsem byla poprvé napnutá jak kšandy a doufala, že skončí přesně tak jak si přeju.

27.12.2020 5 z 5


Elita Elita Kiera Cass

Někdo sice tvrdí, že je druhý díl jen jakási výplň, s tím já ale naprosto nesouhlasím. Mně se druhý díl moc líbil, řekla bych, že až tam se Maxon s Americou dokáží pořádně poznat. Ano člověk by Americu často nejradši zabil za její uvažování a chování. Ale jelikož hodnotím už s letitým odstupem času a spoustou rereadingů, všechno je to pro mě už spíš úsměvné.

27.12.2020 5 z 5


Selekce Selekce Kiera Cass

Naprostá srdcovka. Myslím, že už nehodnotím úplně objektivně, protože jsem četla prvně už před několika lety. Selekci jsem od té doby četla už nespočetněkrát a pokaždé jsem do ní úplně stejně zamilovaná.

27.12.2020 5 z 5


Navždycky Navždycky Nofreeusernames (p)

Culila jsem se a culila. Je to sladký tak jak se slibovalo. Ta kniha celkově je přesně to co slibuje. Nikdo nečeká nic převratného, prostě se ví, že je to jednoduchý a hodně sladký a takový prostě ňuňu. Já už když viděla obálku věděla, že chci knížku domů, natož když jsem viděla ty chaty a obrázky a jak je to prostě všechno hezky barevný a krásný. Obálku a celkový design by byl bez pochyby za 5/5. Jak jsem už zmiňovala, děj je jednoduchý a na nic si nehraje, což je fajn. Někoho sice může štvát, jaký boom kolem téhle knížky, především na ig byl, pokud ji ale kvůli tomuhle někdo strhává hodnocení, není to vůči knížce fér. Musím přiznat, že jsem taky všechny hlášky neznala, ale nijak mě to neobtěžovalo, trošku mi přišlo, že to těm postavám trvá, než se něco teda stane. Nakonec to všechno vypadalo slibně a kouzelně a blížil se konec knihy. A já se s ubývajícími stránkami začala bát, jestli vůbec přijde nějakej zvrat. Dost by mě mrzelo kdyby to prostě skončilo jen tak prostě sladce. Díkybohu i na zvrat došlo (za mě mohl být klidně trošku dřív a trošku větší, ale byl). Celkově tuhle knížku doporučím, pro zlepšení nálady je naprosto vhodná. Moc jsem si oblíbila charaktery Avy (těším se na další knihu a další krásnou obálku!)a Liama.

27.12.2020 4 z 5


Prohnilé království Prohnilé království Erin Watt

(SPOILER) Nechci říkat, že mě Eastonova část bavila stejně jako ta v prvních třech dílech. Chybělo mi tu to kozlo celé Royalovic rodiny, dva z bratrů už jdou totiž na vysoké a je doma tedy celkem prázdno. Zajímala mě ovšem situace kolem Hartley a později i Easton samotný. To, že je synem Steva byl pro mě celkem šok i když do děje to sedělo. Série jako celek za mě bomba a určitě ji někdy přečtu znovu.

27.12.2020 4 z 5