Miluju tě. Já vím

Miluju tě. Já vím https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/465744/bmid_miluju-te-ja-vim-M0Z-465744.jpeg 4 513 140

Nejtěžší cosplay? Být sama sebou na střední! Volné pokračování bestselleru Navždycky. Avy si skoro nikdo nevšímá. Sice jí tak projde kdeco, ale jinak jí to pěkně štve. Na Instagramu je však populární skoro jako Baby Yoda a její cosplaye mají tisíce lajků. To hezouna Chrise Cartera žere celá škola nonstop – včetně Avy. Jenže co z toho, když s ním nedokáže ani mluvit? S tajemným klukem, co jí začne psát, tenhle problém nemá. Z rande naslepo se ale většinou vyklube průšvih, takže mise zní jasně: odhalit jeho identitu, než Avu najde sám.... celý text

Přidat komentář

Imaginárium
30.03.2024 4 z 5

Kto ste si obľúbili Avu z prvej časti, tak táto kniha je presne pre Vás, bude jej tu presne toľko, aká je aj hlavná hrdinka = trochu moc.

Ava je zvyknutá celú strednú prechádzať ako to neviditeľné dievča, lebo nech urobí čokoľvek, aj tak si ju nikdy nikto nezapamätá. Samozrejme musí mať obrovský crush do kapitána školského futbalového týmu, ktorý ako jej pravý opak, stojí vždy v centre diania. Všetko sa ale mení, keď jej začne vypisovať neznáme číslo a Ava v ňom začne vidieť chlapca svojich snov.

Rovnako ako prvá časť, aj “Miluju tě. Ja vím ma hodne bavila, páči sa mi dynamika textu, spôsob písania a odľahčený dej. Z každej stránky presakuje energia a nezamenitelný štýl Oly. Bála som sa, že budú hlavné hrdinky ako cez kopírák, ale thank god každá má svoju vlastnú osobnosť.

Kniha je vymazlená o spotify playlisty, ako vždy skvele graficky spracovaná s odkazmi na knihy, filmy a seriály, ktoré pozná snáď úplne každý. Ako bonus je v knihe zakomponovaný svet cosplayerov, čo je originálne a veľké plus, užila som si to na max.

alnovka82
07.03.2024 2 z 5

Po prvním dílu, byl tenhle pro mě velkým zklamáním. Hlavní hrdiny jsem si nedokázala oblíbit. Většinu knihy jsem se nudila.


katerina1237
14.12.2023 5 z 5

Tak toto bylo neskutečně vtipné, krásné a je to vše co si můžete od romantiky přát. Nejvíc mě bavili ty QR kódy, ikdyz jsem ty playlisty teda nemohla poslouchat u čtení protože to já nedokazu, ani se nenaděju a už tancim po pokoji :)
Bylo to teda hrozně předvídatelné ale ze čtecí krize vytáhne spolehlivě. Zprávy prostě supeeeer. Avu mám docela ráda, možná je to proto, že mi povahou připomíná pár lidí kolem mě. A těším se na další díl samozřejmě

roman9276
29.11.2023 3 z 5

(SPOILER) Autorka píše čtivě, to jí musím dát k plusu, odkazy na filmy a seriály, kdy téměř vše znám, mě těšily. Jinak mi celou dobu čtení knihy hlavou jelo CRINGE, CRINGE, CRINGE!!! Omílaný příběh, chudák bohatá holka, které si nikdo nevšímá, bla bla bla, které se líbí dva kluci, bla bla bla. Příběh, který jsme všichni četli asi v milionech verzích... Autorka má skvěle zvládnutý marketing, ale jinak je to kniha prázdná jak váza, postavy se chovají nelogicky až hloupě. Je to neoriginální vykrádačka klasických rom-coms. Jak říkám autorka píše dobře, je to její druhá kniha, tak další díl bude třeba lepší...

Jaehyun
08.11.2023 1 z 5

(SPOILER) Ufff tak tohle bylo něco...

Asi začnu klady, protože těch zas tolik není. Určitě jako plus počítám to, že je kniha, a vlastně celá série, pěkně graficky zpracovaná, ať jak navenek tak uvnitř. Líbí se mi tu textové zprávy doprovázené obrázky a navíc jsou tu QR kódy s playlisty, které myslím v předchozí knize nejsou.

Tím ale bohužel klady končí. Co mi hodně vadilo, byly ty neustálé popkulturní narážky na knihy/filmy/seriály/herce. Jako občasná zmínka by mi tolik nevadila, ale tady bylo těch narážek aspoň 5 na každé druhé stránce a pokud zmíněný seriál nebo herce neznáte tak se absolutně nechytnete (můj případ, nechápala jsem tak dobrou polovinu, hlavně co se Star Wars týče). Navíc je tu dost spoilerů, takže pokud se eventuelně na některý ze zmíněných seriálu budete chtít podívat, tak autorka vám tu které scény vyspoiluje!

Dále tu máme hlavní postavu, která si skoro v každé kapitole dost protiřečí. Má 4 kamarády, ale vlastně je úplně sama. Nechce chodit s hezkým klukem, protože by ji opustil a našel si lepší, ale o pár stran později doufá, že ten kluk se kterým si píše je dostatečně hezkej, protože jinak se a ním ani nesejde.

Chris byla další děsná postava. Možná ten moment přišel jako šikana pouze mně, ale vylepit něčí fotku po celý škole mi prostě nepřijde ok. Taky to líbání bylo dost random, jen aby se potěšilo publikum a nasypalo víc drobásků do futrálu na kytaru. O chemii ani nemluvě, žádná tam nebyla, aspoň já jsem ji neviděla.

Vjeerus
28.08.2023 2 z 5

Kniha, která mi opět trochu nesedla hlavní hrdinkou, protože mi vadila její absence jakéhokoliv společenského filtru. Trošku mě fakt mrzelo, co se z ní stalo, protože v Navždycky byla perfektní, ale tady se z ní vyklubala dost zakomplexovaná zbohatlice s problémy s důvěrou. A trošku odtržená od reality, kdy počítala s vzdušnými zámky jako jedenáctiletá a ne sedmnáctiletá.
Mrzí mě, že se v knize neobjevilo víc toho cosplayování, výroba a tak, protože to mě na knize opravdu zajímalo a místo toho jsem dostala vcelku velkou hromadu pro mě trapných obřích a přehnaných veřejných gest (pokud tyhle scény vyznání před celou školou máte rádi, mám za vás radost, mě je u toho bohužel opravdu spíš trapně).
Co ale nemohu knize odpustit je to množství spoilerů. Autorka se tentokrát nezaměřila na hlášky z filmů/knih, ale spíš na situace, takže hlavní hrdinka si dost často připadala jako postava z filmu X, během nějaké konkrétní scény. Pokud člověk film nezná, většinou se stejně nechytí a nebo ho třeba vyzrazení té zápletky může naštvat. A to jsem milovník spoilerů, ale v téhle knize toho bylo i na mě moc.
Plus je opět v grafické stránce, ta dělá opravdu hodně, je líbivá a taková přirozená k dnešní generaci.

Knihotyna
24.08.2023 3 z 5

Co se mi líbilo:
- grafická stránka - jestli je něco, na co bych si okamžitě vzpomněla, když by někdo tuto sérii zmínil (nebo bych ho měla navnadit na přečtení) byla by to grafika - pokud stejně jako já "nesnášíte" zářivě bílé stránky popsané pidi písmem, tak tady se najdete! Fotky, QR kódy a hlavně zprávy! Knížka je veselá a hravá! A díky tomu rychle odsýpá!
- vtípky a narážky na kulturní "cokoliv :D" - tak jo, chytala jsem se na Star Wars (i když nemám nakoukáno vše!). Harry Potter pohoda, ostatní věci, které se sem tam mihly taky, ale Zaklínač to byl oříšek :D (asi s tím budu muset něco udělat!)
- tento díl je obohacený o cosplayový svět!
- romanťárna - myslím, že spoustu lidí bylo "zklamaných" z toho, že je příběh romantický, předvídatelný (apod.) - jenže on takový má být! Chcete se pobavit, chcete se zasmát, vrátit do puberty (možná :D) a na chvíli věřit, že takhle to chodí!
- playlisty - další skvělý bonus! :)

První díl se mi sice líbil více - zatím jsem tým Liam - ale i tenhle byl rozhodně pohlazením po duši. A pokud jste trochu moc jako Ava (Zpíváte si na plné pecky? Pouštíte něco stále dokola? Chcete rande jako z filmu?) tak směle do toho! :) Počítejte však s tím, že pokud nejste naladění na teenagery a nějaké to klišé (někdy trošku moc, ale komu to vadí! :D) budete zklamaní.

lucie5019
17.08.2023 5 z 5

Jezis, ja tak miluju Avu!! Prisaham, ze tohle byla nejlepsi knizni hlavni postava a to už jsem jich poznala fakt dost. Ja naprosto miluju Olin styl psani, ty jeji knizky jsoi něco neskutecne skveleho. Zamilovala jsem si Avu, jeji styl pro humor, playlisty, hlasky, knizni styl, cosplay, proste vsechno. A romanticka linka byla taky uzasna, popravde jsem si myslela ze Navzdycky bude navzdycky top:) Ale neni!! Miluju te, ja vim zatim vede, za me rozhodne top!

KnihoSny
18.07.2023 5 z 5

Ola je prostě moje krevní skupina nebo fakt nevím :D opět sem dostala co jsem čekala a mimochodem za mě pořad vede Liem ale Chris byl super... Je to psáno fakt dobrou formou že to nutí číst porad dál stal se ze mě závyslá na Ole a jejímu humoru :D musím dnes začít další knihu:) Letni noci

ester4597
16.07.2023 3 z 5

@muj_dousek_knihy
Děkuji @albatrosmedia za zaslání téhle knihy k recenzi. #spoluprace .
Tenhle díl jsem si užila více než první.
Knihy na sebe nenavazují jen jsou tu stejné postavy jako v prvním dílu.
Dost mě tu bavil humor hlavní postavy, který byl dost vtipný a cely příběh se četl perfektně.
A ještě bych zmínila, že jsem nikde nečetla nic o cosplayich a tady byl dej tím hezky zpestřený.
Napište mi do komentářů, jestli jste už něco od @nofreeusernames četli .

Eorin
03.06.2023 4 z 5

Za mě rozhodně lepší, než první kniha. Hrdinka pro mě byla sympatičtější, uvěřitelnější, prostředí cosplaye hodně zajímavé. Bavila jsem se a to na odpočinkových knihách je fakt důležité. Za mě super, i když 1 hvězda dolů, protože to nebyl úplně top strop, co bych si představovala, neodrovnalo mě to. Ale za pobavení a oddych to stálo.

Luckyes
03.06.2023 5 z 5

Už Navždycky bylo boží, hlavně díky naprosto úžasnemu smyslu pro humor, ale tohle mě bavilo ještě víc. Avu fakt zbožňuju. A jedině tato autorka umí napsat poděkování tak, že se u něj nasmějete skoro stejně jako u samotné knihy.

Fortuna7
09.04.2023 5 z 5

Ani na podruhé mě tato kniha nezklamala. Neskutečně jsem se nasmála a užívala si ty chaty plné popkulrurních narážek. Ano, Ava není zrovna nejmilejší človíček pod sluncem, ale právě ten její sarkasmus je občas potřeba.

Vlci.Sestra
08.04.2023 4 z 5

Miluji tě. Já vím mi nesedlo tolik jako Navždycky nebo moje oblíbené Letní noci, ale i tak jsem si čtení moc užila a už na Spotify poslouchám Aviny playlisty. Já prostě miluji všechny ty filmové hlášky a ilustrace, které knihu protkávají.
Chris mi bohužel moc nesedl, takže jsem se do Avy vůbec nemohla vcítit, ale jsem moc ráda, že se tam objevovaly postavy z jiných dílů, bez kterých by to prostě nebyla tak skvělá série.

knihomolka27
19.03.2023 3 z 5

(SPOILER) U mě je to pořád na dost kvalitativně srovnatelné úrovni jako jednička. Oba ty příběhy jsou jiné a dvě hrdinky ještě odlišnější. Vím, že hodně lidí má s Avou problém nebo jí nemůže vystát, ale u mě se tyhle pocity během čtení nějak nedostavily. Líbilo se mi, že Ava nebyla dokonalá, krásná nebo extra populární hrdinka... samozřejmě to, že začne randit s nejhezčím klukem ze školy je takové věřte nevěřte a asi by se to dalo označit za nikdy se neudálo a ani nemůže udát, ale je to knížka tak proč ne, a tenhle motiv je stejně ve skoro všech teen filmech nebo knihách.

Jinak sdílím Avinu lásku k filmům, oblečkům a všeho co se dotýkalo nějakých popkulturních narážek. Jejich romance s Chrisem mi přišla prostě OK, nic z čeho bych si sedla na zadek, ale ani mě to nijak zvlášt neiritovalo, prostě jsem to brala jako fakt.
Nevím co víc dodat.... na další knížku se vrhnu asi až za nějakou dobu. Zase je to o tom dávkování, nějaké série prostě nemůžete číst hned za sebou, jelikož jsou si ty díly tak podobné, že vás to začne nudit, nebo si prostě potřebujete na chvíli vypláchnout hlavu nějakým krvákem.

VéjaTarabová
12.03.2023 3 z 5

Toto volné pokračování o vedlejší postavě se mi líbilo o něco více než první díl. Hlavní hrdinka byla zajímavější i když asi ne sympatičtější. Nejvíce se mi líbila paní Andersonová, postarší všímavá babička se smyslem pro humor. Romantická linka totálně ohrané klišé, předem zhruba víte, co se stane. Playlisty v knize jsou asi fajn dodatek, mě však vůbec nezajímaly. Neviděla jsem Star Wars, tudíž jsem tedy nechápala úplnou většinu popkulturních narážek v knize. Grafické zpracování knihy opět nejlepší, jaké jen může být. Celkově nejsem nijak nadšená, tentokrát ale nejsem ani zklamaná.

Já a příroda máme vztah na dálku, kdy ji toleruju a obdivuju jen z odstupu, kde po mně nic neleze, nic mě neujídá a neštípe.

Konfu97
01.03.2023 4 z 5

Další super oddechovka. :) A musím říct, že tento díl se mi líbil o dost víc, než první. Asi je to hlavně kvůli hlavní hrdince, ale Chris měl teda rozhodně taky něco do sebe :D Při čtení jsem se culila jako puberťačka. :D Rozhodně jsem zvědavá na další díly.

klarka41711
26.02.2023 3 z 5

Bohužel trošku zklamání. První díl je můj oblíbený a tak jsem se pustila i do druhého, protože mě zajímala kniha o Avě, což byla vážně skvělá hrdinka v navždycky. Jenže tahle knížka nebyla vůbec tak skvělá jako navždycky. Ano nebyla to úplně nejhorší kniha, to rozhodně ne. Ale celkově spoustu chyb tam bylo:( Chrise jsem vůbec neměla ráda. Ani nevím proč, ale prostě mi vůbec nesedl. Ava byla jiná než v navždycky, kde to byla moje velmi oblíbená postava. Tady se stala takovou zvláštní postavou. Mei a Liam byli taky zvláštní a nevím proč. Kniha je ale opět moc hezká, kvůli textových zpráv. Taky je to dost čtivá kniha. Celkově tato kniha nebyla nejhorší, ale oproti navždycky to bylo zklamání.

Smavla
16.02.2023 3 z 5

Neměla jsem od této knihy vůbec žádná očekávání, jelikož už tento žánr moc nečtu, ale měla jsem náladu na nějakou romantickou jednohubku, tak jsem po ní sáhla. Hlavní hrdinka byla sympatická a nebýt jí dám knize horší hodnocení. Odkazování na milion písníček mě nudilo, ale kniha svůj účel splnila.

Alžbětinka
14.02.2023 4 z 5

Avě napsalo neznámé číslo, které tvrdí, že mu Avino číslo někdo dal do skříňky.
Pod pseudonymem Nofreeusernames se skrývá Olga Zbranek Biernátová (nar. 1986), česká autorka. Kniha o Avě a ... (Kdybych napsala jméno byl by to spoiler), Miluju tě. Já vím, její druhou knihou. Její příběhy jsou proloženy textovými zprávami postav.
Ava je "neviditelná", jak o sobě sama říká, lidé s kterými chodí už třetím rokem do školy si jí stále nezapamatovali. Má jen pár dobrých přátel. Ava miluje Star wars a dělá cosplay. Najednou jí napíše neznámé číslo, které tvrdí, že mu Avino číslo někdo dal do skříňky. Ava a "Will" si píší a seznamují se. Oba ví o tom, že spolu chodí do školy a snaží se toho druhého odhalit.
Žánrově bych tuto knihu zařadila do romantiky a Young Adult. Doporučuji všem dívkám, je to krásně napsaný romantický příběh, od kterého se nelze odtrhnout.
K publikaci jsem se dostala tím, že jsem viděla spolužačku si ji číst a velmi mě zaujal obal až při čtení knihy jsem zjistila, že existuje první díl. Nemohu knize strhnout ani jeden bod. Je to krásné oddechové čtení. U mě to neodtrhnutí se od knihy přešlo do extrému čtení přes noc, proto jsem ji přečetla za den a půl. Každopádně to není žádné literární veledílo, ale vykouzlí Vám úsměv na tváři.

A. K

Štítky knihy

romantika dívčí romány

Autorovy další knížky

Nofreeusernames (p)
česká, 1986
2020  67%Navždycky
2021  70%Miluju tě. Já vím
2022  74%Letní noci
2023  78%Jsme nevyhnutelní
2023  75%Vánoční kdože, cože?!

Kniha Miluju tě. Já vím je v

Právě čtených4x
Přečtených635x
Čtenářské výzvě121x
Doporučených44x
Knihotéce250x
Chystám se číst118x
Chci si koupit42x
dalších seznamech12x