Letní noci

Letní noci https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/487046/bmid_letni-noci-UmN-487046.jpeg 4 342 78

Když zakopneš, udělej z toho součást choreografie! Volné pokračování bestsellerů Navždycky a Miluju tě. Já vím. Všichni si myslí, že Charlee vede dokonalý život. S tanečními videi kraluje TikToku, míří za svým snem hrát v muzikálech, a navíc ji obsadili do hlavní role ve školním představení Pomády. Koho by napadlo, že slečna dokonalá trpí úzkostmi a v noci nespí? Sladké sny se jí vyhýbají i kvůli Noahovi, představiteli Dannyho, který se mu dost podobá – obléká se do černé a kašle na pravidla. Charlee ho nemůže vystát, ale letní noci mají svoje nepředvídatelné kouzlo…... celý text

Přidat komentář

katerina1237
09.04.2024 5 z 5

Bylo to BOŽÍ!!!
Tak tohle zatím za mě nejpovedenější díl ze série. Ta romantická linka byla hrozně ňuňu a upřímně, když se z enemies stávali lovers pištěla jsem na celý byt, kopala nohama ve vzduchu a usmívala se jako lečooo
Dost mi to sedlo a cením, že do knihy byla zakomponovaná vážná témata, dodalo jí to takový šmrnc, který jsem v předchozích dílech kapánek postrádala.
A ještě jednou BYLO TO BOŽÍ!!

alnovka82
07.03.2024 3 z 5

Tohle bylo jak na houpačce, chvílemi mě to hrozně bavilo a chvílemi jsem měla chuť to odložit a už se k tomu nevracet. Noah mi byl sympatický, Charlee mi přišla taková nemastná neslaná. A ten konec byl hodně praštěnej. Přesto se mi to celkem líbilo a rozhodně to bylo o dost lepší než předchozí díl.


princesse
16.01.2024 4 z 5

Tak slovo bambilion a jeho podoby nechci slyšet nejlépe už nikdy. Ale je fakt, že nejsem cílová skupina a vím, že spousta slov, která teď mladí používají, jsou přinejmenším zvláštní a mě cizí. Stejně tak jsem se párkrát zarazila a našla si význam některého slova z virtuálního světa. Mám dospívající dceru, takže spousta výrazů mi rozhodně nebyla cizí. Je to celkem roztomilé a dobře čitelné, takže mi taková vsuvka vůbec nevadila. Tuto knihu dostala dcera k Vánocům, tak jsem chtěla mít trochu povědomí o tom co pro její věkovou kategorii trh nabízí. Určitě se dá.

Fani
14.01.2024 5 z 5

Tohle je vždycky tak hezký za mě určitě vede normální konec a ne těm alternativní

whiolet
31.12.2023 2 z 5

No jde vidět, že nejsem cílová skupina.
Příběh by nebyl,tak špatný kdyby autorka neměla potřebu ho tolik obohatit hláškami z různých filmů, seriálu a muzikálu z toho jsem mela v hlavě slušný guláš, taky teda moc nechápu mozkové pochody hlavní hrdinky a její chování k věku.
Na druhou stranu si myslím, že dívky 12-14 let budou z téhle knížky nadšené, pro mě to byla spíše taková lobotomie a ztráta času.

Jaehyun
22.11.2023 3 z 5

Tak tohle bylo oproti Miluju tě. Já vím. o kus lepší. Dějově to na mě bylo trochu utahané a první půlka knihy se strašně táhla a nic se tam prakticky nedělo. Druhá půlka byla lepší a nakonec to bylo docela fajn, znovu bych si to ale nepřečetla. Ony ty knihy jsou vesměs všechny stejné.

Grafika byla opět velké plus a myslím, že to je na všech knihách to jediné, co opravdu stojí za to.

Týna24
31.08.2023 4 z 5

Miluju a jednoduše miluju, do této knih jsem dala i lepíky(4) pro mě to je hodně aneb nelepikují max. 1, tá série má pořád co nabídnout, miluju ty vtípky na seriáli a filmy.

ElessaRiverbow
16.08.2023 2 z 5

K této knize jsem musela přistupovat trochu jinak než k ostatním, a to kvůli autorce, která mi je nesympatická. Kdyby se nejednalo o štafetu, knihu bych pravděpodobně minula a nikdy si ji nepřečetla. Začátek byl utrpení. Už po první kapitole mi nestačily prsty na počítání narážek na různé filmy a seriály. Navíc spoustu z nich jsem nepochopila. Charlee byla strašná postava, za celou knihu jsem si k ní nenašla cestu a její chování mě vytáčelo. Alespoň Noah byl fajn. Četlo se to celkem dobře, i když se tam objevovaly scény, nad kterými jsem kroutila hlavou a říkala si, co to sakra je. Konec byl ale fajn a celkem to zachránil. Musím vyzdvihnout grafické zpracování, to se mi moc líbilo.

KnihoSny
16.08.2023 5 z 5

Opět sem dostala co jsem chtěla chybí mi ještě od autorky jedna kniha k přečtení a pak se mi budou příběhy chybětmyslím si že v knihach je ještě dost námětů PS nějak nevím která dvojice je mi blíž přečtu ještě 4 knihu a pak uvidím knihu doporučuji mooc

Luckyes
14.08.2023 5 z 5

(SPOILER) Kniha se mi líbila. Romanťáren jsem už přečetla spousty a u žádné nemůžu říct, že bych si u něčeho řekla - ty jo, to je dobrá myšlenka. Tady ale jo. Myslím myšlenky typu: Nebuď rohožka, ale ani kráva. To je prostě boží. Charlee jsem měla ráda, i když mě někdy trochu štvala. Hlavně ten paradox, jak se snaží nikoho neotravovat svými problémy, ale vlastně díky tomu pak když někdo potřebuje pomoc, tak ona už nemá kapacitu a místo pomoci na něj ty svoje problémy nahází. Vlastně je celou dobu uvězněná ve své hlavě. Ale to je na tom i to krásné - takhle přesně to totiž je. Vaše problémy vám někdy prostě připadají jako ty nejhorší věci na světě a je vám úplně jedno, že se někdo trápí víc a že řešíte vlastně malichernosti. I to, jak máte pocit, že když něco zkazíte, tak si toho určitě všimnou všichni a všichni to budou strašně řešit - a vlastně si neuvědomíte, že všem je tohle třeba úplně jedno. Ale i přes všechnu zahleděnost do sebe a svých problémů se vlastně o sebe nestaráte a nezaměříte se na to, co by vám mohlo pomoct. Charlee s Harper mi trošku připomínali Mei a Avu, ale stačilo pár zpráv od Avy, abych si uvědomila, že Ava je jen jedna. Jsem ráda, že v tomhle díle byla hlavní postavou Charlee, protože už od minulého dílu mě zajímalo, jak se vyrovnala s tou hnusnou věcí. Těším se, až se pustím do dalšího dílu a doufám, že Ola bude psát dál, chci aspoň bambilion dalších příběhů.

lucie5019
14.08.2023 3 z 5

Jako oddechovka to bylo moc fajn, ale obecne knizka byla takovy prumer. Obalka je teda bomba (duvod, proc jsem si knizku koupila), ale jinak je to proste 50 na 50. Romanticka linka byla fajn, ale nevim jestli knizka byla za me prumer kvuli tomu, ze jsem jeste nevidela nikdy Pomadu? Pomáda linka tam sla docela do detailu, takze mozna proto:)

bafometamendes
23.07.2023 3 z 5

Létní romanťárna s obří porcí muzikálů a Netflix seriálů.

Anastazie0810
13.07.2023 4 z 5

Další příjemná oddechovka. Skvělé grafické zpracování, ty konerzace viz chat mě hodně baví.
Příběh je taková klasická středoškolská idylka. Námět muzikálu a jeho téma skvěle sedí k létu. Pořád ale je to krásně napsané, filmové a seriálové a knižní hlášky jsou za mě super a vždy mě rozesmáli.
Takže pohodové čtení, při kterém má člověk chuť se vrátit na střední ! :)

Vlci.Sestra
28.06.2023 5 z 5

Letní noci přečteny už podruhé. Miluji je.

Eorin
03.06.2023 2 z 5

Sladkobolné peklíčko.
Asi mi to nesedlo. První dvě knihy super, tato ovšem zklamala. Hrdinka meganesympatická, až jsem se divila, co se na ní tomu klukovi líbí..?
Děj takový nějaký.. no, moc jsem tomu nevěřila a zase mi vadilo to "české" prostředí přetřené anglickými jmény a názvy, aby to "jako" bylo z Ameriky.. A ten konec? Ne, ne a ne, tohle už bylo příliš mnoho cukrkandlu pro nic.
Celkově jsem se knihou spíš prokousala, jak moc mě štvala a nebavila. Velká škoda..

Knižní_kout
25.05.2023 2 z 5

Jako vždy začneme nejdříve s klady.
Budu se opakovat, a to asi u jakékoliv Oliny knihy, ale grafické provedení je bombastické a kdejaká kniha jí může závidět. Je vidět, že této knize (sérii) byla věnována náležitá pozornost.

Pozor nezůstávám pouze u jednoho pozitiva, ale mám tu i druhé!!! Noah...ano, postava, která mi sedla a byla to ta nejmilejší osoba v celém příběhu a díky němu byla i ta romantická linka fakt romantická. Na mou duši!

Čekali jste, že toho bude víc? Omyl, teď se jde na to pravé peklíčko. Trigger warnigns activated.

Kde jen začít...asi bych začala s narážkami...byla jsem blbá a počítala je (opět). Docela se to sem bojím napsat, ale pokud uvedu v potaz, že jsem započítávala úplně všechno, tak se k číslu 300 vyhoupnu. Ani nevím, co na to říct, protože je to síla a když mi konečně číslo vyskočilo v mobilu, úžasem jsem oněměla. Když si vezmu, že jsem Pomádu viděla asi jen jednou v životě, tak většina narážek šla úplně mimo mě a trpěla jsem jako kůň. To jsem do toho ani nezapočítávala bonusovou kapitolu, na to jsem už síly neměla.

Další věcí je čtivost první poloviny knihy...Od prvních stránek jsem věděla, že to bude pain, ale až takový? Po prvních 3 stranách jsem listovala, kdy bude konec kapitoly a pocit, že to bude dlouhé jako týden do výplaty...no...chtěla jsem se tou knihou umlátit a doslova jsem se radši šla učit matiku než to číst. Od poloviny knihy se asi vyměnil autor nebo já nevím, ale kniha pěkně plynula a bylo to něco jiného.
S tím souvisí i to, že si začátek už vůbec nepamatuji o co tam šlo.
Pak se musím zmínit o obrovských skocích v ději. Jako číst jednu kapitolu z 27. června a pak to hned skočí třeba o měsíc dál je taky paráda. Chápu, že se to udělalo pro zrychlení děje, ale pro mě jako čtenáře to nepůsobí vůbec dobře. Takhle to vyzní, že se v knize děje velké.... (a ono se tam děje).
A nyní se dostáváme na zlatý hřeb celé recenze a není to nikdo jiný než naše úžasná, nejkrásnější a nejdokonalejší Charlee!!!...ne?...dobře, tak ne. Akorát se u ní ukázala šablonovitost hrdinek této série. Sebestředné, panovačné, urážlivé, zakomplexované děcko. Viděla jsem v ní jak Mei, tak i Avu, a to nevěstí nikdy nic dobrého. Jediné (občas) světlé chvilky měla s Noahem, a to bylo asi všechno. Pokud byla s někým jiným, byla to neuvěřitelná kravka a nudou bych okousala všechny rohy u nás v domě. Prostě ne...
~°~
HODNOCENÍ: 2/5

VítVápno
09.05.2023 2 z 5

První díl se mi líbil ale tento díl nebavil mě asi proto že je ta kniha spíše určená po mládež

Hehtomelobytme
20.04.2023 4 z 5

K této knize jsem se dostala od prvního dílu. Celá série je dobře napsaná. Konkrétně tato kniha je s tématikou hate for lovers. Co se týče žánru, tak je to romantická komedie. Nejlepší pasáž je, jak hlavní postava trefila tu druhou batohem do obličeje. Přijde mi úžasné a originální, jak je zpracována kniha graficky, jelikož ve většině knih je jen text a tady je zobrazen i chat. Originální je také, že autorka spolupracuje s cosplayerkou a přidává playlisty na Spotify i YouTube. Na knihách se mi nejvíce líbí bad boy téma. Tady je bad boy dokonce potetovaný, což je za mě ještě lepší. Obálka taky není vůbec špatná. Kniha je určena pro čtenáře od třinácti let. Dle mého názoru je nejlepší kniha ze série Miluje tě. Já vím. Za pár týdnů má vyjít už čtvrtý díl, který nese název 'Jsme nevyhnutelní'.

Butterfly340
17.04.2023 4 z 5

Tohle nebylo vůbec špatné. Ne že by to bylo nějaké "wow", ale rozhodně lepší, než jak se může zdát podle recenzí.

Knihu jsem si rozhodla přečíst, protože mě prostě zajímalo, jestli je všechna ta kritika oprávněná. A závěr je, že ani ne. Chápu, proč autorku plno lidí nemusí. Upřímně, štve mě, že jejím knihám se dostává v nakladatelství takové péče, když knihy jiných autorů jsou odbyté. Vážně, viděli jste někdy, že by v knize byl barevný chat i s fotkami? Já ne a to už toho mám hodně načteno. Letní noci jsou prostě vymakané díky tomu, že autorka má konexe. Je to nefér vůči ostatním, jejichž knihy by mohli být taky tak super, kdyby se nakladatelství snažilo i v jejich případě...

Ale teď už k těm pozitivním stránkám. Oceňuji, že romantická linka není jen o fyzické přitažlivosti, jak bývá často zvykem a že hlavní postavy po sobě neskáčou jak králíci na jaře. Velké plus, vážně.
Taky se mi líbilo, že kniha může sloužit i jakási inspirace ke kreativitě na sociálních sítích. Že člověk nemusí jen scrolowat do zemdlení, ale může i nějaký zajímavý obsah sám přidávat.

Poslední, co bych vypíchla, byla realistická řeč. To se víceméně dařilo, když nepočítám používání emojis v chatech. Vážně, tolik emojis snad nepoužívá ani moje máma...

Tím plynule přecházím k těm ne úplně povedeným částem.
Nejvíc mi vadil nadbytek parazitických slov ve větách. Já chápu, že teen je používají, sama se bez nich neobejdu, ale v té knize by jich mohlo být míň. Přece jen, je to kniha :D
S tím souvisí i to, že se mi Letní noci nečetly tak dobře, jak by mohly. Do čtení jsem se musela místy hodně nutit.
Taky bych ocenila, kdyby autorka víc popsala prostředí. O městě, v němž Charlee žije, jsme se nedozvěděli vůbec nic. A já tyhle věci pro vykreslení atmosféry potřebuju :D

Poslední věc, kterou bych zmínila, jsou "úzkosti", kterými má Charlee trpět. Moc se mi to nezdálo. Maturitní ročník mám v živé paměti a upřímně, vyšilovala jsem daleko hůř než ona, přesto bych o úzkostech nemluvila. Je to normální. Je to stresový období a je úplně běžný, že ty děcka se hroutí. Neříkám, že je to v pořádku. Říkám, že to není nic tak extra, jak je v knize popisováno.
Taktéž panické ataky, které Charlee má zažívat. V průběhu knihy zažije jednu a tu rozdýchá. Přičemž tu ataku vyvolalo něco, co se dá pochopit jako stresový faktor.
Já si třeba předevčírem přivodila "hezkou" panickou ataku přečtením článku...
Ještě mě tak pobavilo, jak Noah hned ví, že Charlee má panickou ataku, když na to přišlo :D Takový expert.

Abych to shrnula - není to dokonalé, ale je to míň blbé než jiné populární romanťárny. Proto dávám čtyři hvězdy.

MakiMel
13.04.2023 2 z 5

Romantika pro mládež. Od poloviny už v podstatě jen čistě vztahová gradující, ale předpokládatelná záležitost. Rozhodně se to dá přečíst jako odpočinková četba, ale strašně mě rušily všechny ty rádoby hluboké úvahy o ničem a taky ty názvy všech možných seriálů a filmů a písniček.

Autorovy další knížky

Nofreeusernames (p)
česká, 1986
2020  67%Navždycky
2021  70%Miluju tě. Já vím
2022  74%Letní noci
2023  78%Jsme nevyhnutelní
2023  75%Vánoční kdože, cože?!

Kniha Letní noci je v

Právě čtených5x
Přečtených415x
Čtenářské výzvě129x
Doporučených24x
Knihotéce212x
Chystám se číst112x
Chci si koupit52x
dalších seznamech7x