SteveG SteveG komentáře u knih

☰ menu

Žoldáci Žoldáci Frederick Forsyth

Čekal jsem víc akce, bohužel ta přijde až v posledních stránkách knihy, téměř celá kniha je o přípravě na útok v Africe. Z knihy mám rozpačitý požitek. Za mě průměr, tento autor dokáže psát lepší romány.

05.03.2024 3 z 5


Seznam smrti Seznam smrti Chris Ryan (p)

První díl série a laťka je nastavená hodně vysoko. Čte se to pomalu samo, není zde nouze o zvraty. Jen mi přijde, že celý příběh je moc rychle odvyprávěn a nejde tak do hloubky jako jiné romány od autora. Ale i tak 5 hvězd.

11.08.2023 5 z 5


Vítězství odvážných Vítězství odvážných Chris Ryan (p)

Další pecka od Ryana.

06.08.2023 5 z 5


Strážce Strážce Chris Ryan (p)

Kniha od mého oblíbeného autora opět nezklamala. Nechybí mi tu napětí, zvraty a překvapení. Za mě 5 hvězd.

23.07.2023 5 z 5


Čas vlků Čas vlků František Niedl

Mé hodnocení je za tři, čekal jsem rozhodně více, podle hodnocení knihy. Niedluv popis mi moc nesedí. Sérii zřejmě nedočtu.

11.06.2023 3 z 5


Čtvrtý králův pes Čtvrtý králův pes František Niedl

Souboje, šarvátky, bitvy autor moc dobře nedokáže popsat, asi jsem zmlsanej od Scarrowa, škoda. Ale jinak se kniha četla docela dobře. Ještě dodám, že podle hodnocení knihy jsem si myslel, že to bude top kvalita, ale bohužel není.

04.06.2023 3 z 5


Elitní Sniper: Neviditelný Elitní Sniper: Neviditelný Scott McEwen

Celá série od McEwen se mi docela líbila. Chris Ryan ale podle mě píše o level lépe Může mi někdo doporučit knihy o US Navy Seal ať už romány, nebo dokumentární? Díkec

27.05.2023 5 z 5


Kdo přežije, vyhrává Kdo přežije, vyhrává Chris Ryan (p)

Autora mám docela hodně v oblibě, ale tahle kniha za mě docela průměr. Zatím nejslabší kniha od Ryana a to už jsem toho od něj přelouskal docela dost. Děj začíná přibližně od půlky, jak už tady někdo psal.

07.04.2023 3 z 5


Ohňová země Ohňová země Chris Ryan (p)

Za mě pět hvězd. Skvělý válečný příběh. Nenudil jsem se ani okamžik. Je to jeden z mých nejoblíbenějších autorů. Docela by mě zajímalo jestli se kniha psala podle skutečných událostí, nebo byl příběh pouze vsazen do války o Falklandy.

18.11.2022 5 z 5


Jan Žižka Jan Žižka Petr Čornej

Skvělá učebnice Husitských válek.

13.10.2022 4 z 5


Zabijáci – Vraždili pro vlast Zabijáci – Vraždili pro vlast Chris Ryan (p)

Super kniha. Čtenář je v napětí od začátku až do konce. Pro mě zatím nejlepší kniha od Ryana.

28.05.2022 5 z 5


Římská krev Římská krev Simon Scarrow

+ Cato jako záporná postava v některých částech knihy. To mě překvapilo. Celá série už by mohla skončit. Už delší dobu to zavání stereotypem, na druhou stranu se to čte velmi dobře.

06.05.2022 4 z 5


Británie Británie Simon Scarrow

Řekl bych ,že tento díl je jeden z nejlepších z celé série. Rozhodně je nejakčnější , skoro pořád se tu něco děje. U konce knihy jsem si myslel ,že oba hrdinové to budou mít za sebou , ale autor je zase zachránil.Více se mi líbila z celé série jen Orlova kořist. Macro je jako nesmrtelný Richard Sharpe od Cornwella.

28.06.2017 5 z 5


Císař 3: Pole mečů Císař 3: Pole mečů Conn Iggulden

Dotazoval jsem se v nakladatelství , které celou sérii vydalo a bylo mi zděleno ,že o celou sérii nebyl zájem a nakladatele koupila jiná společnost která to poslala k ledu.Bohužel je to smutné , sám bych to táké rád dočetl , nesnáším rozečtené série.

29.04.2017 5 z 5


Císař 2: Smrt králů Císař 2: Smrt králů Conn Iggulden

Souhlasím s myelkou,tento druhý díl je rozhodně akčnější,ale co nepochopím,tak je konec knihy.Je tam uplně vynechaná poslední bitva se Spartakem,to mě docela zamrzelo.

01.11.2016 5 z 5


Bratři ve zbrani Bratři ve zbrani Simon Scarrow

Pro mě druhý nejlepší díl celé serie.

19.08.2016 5 z 5


Bojoval jsem na nesprávné straně v Rusku Bojoval jsem na nesprávné straně v Rusku Josef Grubhoffer

Kniha velice dobrá,někdy až příliš brutálně popsáno mučení valečných zajatců z obou stran.Jen jsem trošku na pochybách jestli její autor nebyl skutečný SSman,v knize popisuje,že se k této jednotce dostal omylem a nedokonalou znalostí Němčiny.I jeho příběh podle skutečné události mi připadá dosti neuvěřitelný,tohle všechno přežít co je psáno v knize je docela neuvěřitelný.Ale jinak dobrá a zajímavá četba.

23.07.2016 4 z 5


Jak jsem vyhrál válku Jak jsem vyhrál válku Patrick Ryan

Skvělý humor,ten kdo byl na vojně ,tak má roztaženou hubu od smíchu.Zejména u kriketové scény jsem doslova uchcával smíchy.

17.04.2016 5 z 5


Rudá bouře Rudá bouře Tom Clancy

Tak nevím,proč má kniha tak nízké hodnocení.Někdo tady psal,že je v knize moc postav.S tím nesouhlasím,příběh se docela dobře rozjíždí a každá postava v něm má specifické místo,tak aby se válka popsala jak na souši ve vzduchu,na moři i pod ním.Kniha se mi hrozně líbila a byla první od Clancyho.Za mě 5 hvězd.Chyběli mi zde jen fotografie bojové techniky,čtenář si pak knihu může ještě více užít.

24.03.2016 5 z 5


První muž Říma První muž Říma Colleen McCullough

To byla,ale tlustá bichle,něco podobného jako epopeje od Vondrušky.Střídají se zde velmi záživné úseky(senát,Marius,Sulla) s naprosto nezáživnými ,třeba jak Aurelie debatuje s nájemníky atd.odvádí to úplně od příběhu.Na druhou stranu člověk se docela dost dozví o hrdinech Říma,samozřejmě pokud jsou zde přesná historická fakta.

31.12.2015 4 z 5