Zabijáci – Vraždili pro vlast

Zabijáci – Vraždili pro vlast https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/266133/bmid_zabijaci-vrazdili-pro-vlast-jyX-266133.jpg 4 14 6

Chet Freeman, voják SAS, musel službu ukončit kvůli bojovému zranění. Jako specialista na detekci moderních špionážních systémů příležitostně získává zakázky od americké společnosti Grosvenor Group. Během jednání zástupců společnosti s britským premiérem odhalí mladou aktivistku s odposlouchávacím zařízením. Chet pochopí, že se zástupci společnosti snaží britského premiéra podplatit, aby svoji zemi zavlekl do války. Někomu záleží na tom, aby toto tajemství nebylo vyzrazeno – Chetovi a mladé ženě jde o život. Snaží se před svými pronásledovateli ukrýt. Začíná hra na kočku a myš…... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Naše vojsko
Originální název:

Killing for the Company , 2011


více info...

Přidat komentář

SteveG
28.05.2022 5 z 5

Super kniha. Čtenář je v napětí od začátku až do konce. Pro mě zatím nejlepší kniha od Ryana.

hnusák
22.06.2021 5 z 5

Opět pecka, která se čte sama a opět zde nevystupuje žádný nesmrtelný hrdina, ať už je z jakékoli tajné nebo sebelépe vycvičené organizace.


Renda698
08.11.2020 5 z 5

nádhare je mi 12

CharlesWard
30.03.2020 2 z 5

Ryan píše pouze 2 druhy knih: ty skvělé a pak ty ostatní. Netřeba zmiňovat, kam patří tahle.

Radous
29.01.2020 5 z 5

Další z řady vánočních darů. Popravdě, když jsem tuto knihu dostal do ruky, byl jsem skeptický. Po několika zkušenostech s podobnými tituly (přijde mi, že v rámci tohoto žánru lze soudit knihu podle obalu) jsem v podstatě chtěl splnit povinnost, že - přelouskat to, mít to za sebou. I když je fakt, že mě docela zajímalo, na jaké úrovni autor knihy je (myslím, že jsem četl jeho prvotinu, v podstatě autobiografii).
No první klišé přišlo teprve ve čtvrtině knihy, což mě poměrně překvapilo. Pak už jsem tak nějak čekal konstantní příděl... který se nekonal. Namísto toho, brutální (to slovo je vskutku odpovídající) vývoj, akcelerace děje, no čuměl jsem jak blázen. Tomu se (alespoň částečně) vyrovnají nějaké úseky v pár knihách Toma Clancyho. Nechci tady nějak spoilerovat (ale nemohu si pomoci) - Chris Ryan byl asi někde na kávě s R. R. Martinem. To mluví za vše. Zmákl jsem to za tři dny.
Nevím, jestli se zkusím podívat i nějakou další jeho produkci, přecijen laťka je nastavená vysoko a moje mínění taky. Uvidíme. Každopádně - v rámci žánru - určitě velice osvěžující záležitost.

ThomasRuhe
21.10.2018 4 z 5

Příběh se odehrává v průběhu několika let, a postupně Ryan čtenáře provede Srbskem, Irákem a končí v Izraeli. Zápletka je dobrá, k tomu musím přidat realistické vojensko - taktické operace. Ty jsou popsané velice přehledně, musím je ocenit, protože při četbě jsem si je dovedl bez problémů představit. Jednou věcí mě Ryan nemile překvapil, když nechal zabít dvě postavy u kterých jsem to vážně nečekal. Soudím, že většina autorů by tyto postavy, poté čím si v příběhu prošli, nechala žít. Ne tak Ryan. Pokud chtěl ve mně, jako čtenáři, vyvolat chuť po pomstě, tak se mu to zdařilo. Palec nahoru. 4/5.

Štítky knihy

vraždy války SAS - britské speciální jednotky politické vraždy zabijáci

Autorovy další knížky

Chris Ryan (p)
anglická, 1961
2007  90%Jediný unikl
2007  77%Blackout
2010  82%Pomsta
2012  89%Zóna smrti
2000  82%Bouda na Kreml

Kniha Zabijáci – Vraždili pro vlast je v

Přečtených24x
Doporučených2x
Knihotéce36x
Chystám se číst9x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x