Ohňová země

Ohňová země https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/163327/bmid_ohnova-zeme-2B4-163327.jpg 4 12 6

1982. Válka o Falklandy. Mladý příslušník SAS Mark Black riskuje život, aby zajal argentinskou špionku. Kvůli vyřazení nepřátelských bombardérů z boje velení naplánovalo troufalou akci proti opevněné letecké základně v Ohňové zemi, nejvzdálenějším koutě jihoamerické pevniny. Black a jeho kamarádi ze SAS jsou vysláni na průzkum. Nepřítel je však odhalí – a oni si musí probojovat cestu zpět… Po 20 letech se argentinská vojenská junta vrací k moci. Generálové jsou odhodláni znovu dobýt Falklandy. Black, nyní jako starší poddůstojník, je zpátky v jižním Atlantiku. Hlavou se mu honí vzpomínky, o nichž si myslel, že je již dávno pohřbil. Britská protiletadlová obrana utrpěla při plíživém útoku nepřítele značné škody a argentinské jednotky se opět tajně připravují k útoku na ostrovy. Britská jaderná ponorka skrytě vysazuje na argentinský břeh tým horských jednotek SAS. Něco je však špatně. Byla mise prozrazena od samého začátku? Když osud svede Blacka s dívkou z minulosti, musí čelit konfliktu protichůdných pocitů. Může jí nyní věřit? Dokážou vojáci SAS uniknout včas, aby zařídili zničení nepřátelských bombardérů, a tím se vyhnuli vypuknutí otevřené války?... celý text

Literatura světová Romány Válečné
Vydáno: , Naše vojsko
Originální název:

Land of Fire , 2002


více info...

Přidat komentář

SteveG
18.11.2022 5 z 5

Za mě pět hvězd. Skvělý válečný příběh. Nenudil jsem se ani okamžik. Je to jeden z mých nejoblíbenějších autorů. Docela by mě zajímalo jestli se kniha psala podle skutečných událostí, nebo byl příběh pouze vsazen do války o Falklandy.

ThomasRuhe
06.10.2021 3 z 5

Jsem z toho spíše zklamaný. Docela dlouhé, hodně popisné, a místy trochu nuda. Výsledek je lehký podprůměr.


hnusák
31.08.2021 5 z 5

Moc pěkně napsáno, akce jako střižená od začátku až do konce. Zpočátku se mne to jaksi nezdálo, ale nakonec to předčilo mé očekávání. Pro fanoušky military akcí, palec nahoru.

CharlesWard
24.04.2019 3 z 5

Čtivé to ano. Jen se nemůžu zbavit dojmu, že Ryan píše válečné romány na objednávky. Jeho knihy se totiž podobají jedna druhé jako vejce vejci, jen s vyměněnými hlavními postavami.

Badger
26.07.2017 4 z 5

Od Ryana už jsem pár knih četl a poslední zkušenosti nebyli tak silné,ba mi přišlo že se již dost opakuje.
Nyní ale musím říct,že tahle kniha mě bavila poměrně hezký příběh s nutnou davkou akce.
Velmi živě popsaná scéna s bajnonetem a mladým argoušem, až se mi huba krčila.

Hodnotím tedy knihu kladně ,určitě bych ji čtenáři prahnoucímu po akci ve sněhu a pampě doporučil.

keduler
25.06.2013 4 z 5

Slušně napsaný román, částečně zasahující do období války o Falklandy a částečně probíhající o 20 let později. Autor udržuje čtenáře v napětí hlavně v druhé polovině knihy. Z mého pohledu jsou sice poněkud zavádějící některé pasáže kdy elitní příslušník SAS se klepe strachy, či odvrací pohled od čerstvé mrtvoly a hlavně poněkud přehnaná a neodůvodněná důvěra v určité osoby…, ale to už bych prozrazoval příliš, takže milovníkům četby o válečných konfliktech a speciálních jednotkách mohu jen popřát pěknou dobrodružnou četbu.