Slepy Slepy komentáře u knih

☰ menu

Narrenturm Narrenturm Andrzej Sapkowski

Úplně něco jiného než Zaklínač,ale pro mě a Bože pomoz mi, lepší.Človek žasne jak moc je pan Sapkowski vzdělaný a jaký má přehled .Dlouho jsem kolem série nevěřícně kroužil (nemám rád jednostrannou glorifikaci husitského hnutí,opírající se zejména o Jiráska)Tohle ale byla úplně jiná klouzačka,parádní,jdu na druhý díl.

16.01.2024 5 z 5


Sochaři masa Sochaři masa Jakub Hoza

První příběh o lovci lidí mě dostal,čekal jsem volné pokračování a další osudy Nathaniela na podobné kostře.Z počátku jsem byl tedy překvapený,potom mi ovšem došlo,že by to nefungovalo,byla by to jen řezničina o ničem.Prostě nesmyslná sága s tuctovým příběhem.Inspirace filmem,nebo filmy mi v tomto případě mi vůbec nepřijde na mysl"fanfikce".Naopak skvěle použité téma a kulisy a děj vystavěný mistrovsky i Tarantinovské vsuvky jsou výborně načasované a úžasně dovysvětlují kde v příběhu se právě ocitáte,dokreslují postavy,které máte v mlze a najednou se vynoří.Za mě super práce,moc se líbila,děkuji pane Hozo

13.01.2024 5 z 5


Na zemské stezce Na zemské stezce Martin Nesměrák

Nejprve musím předeslat,že jsem nebyl schopen knihu dočíst,kapitola 61 byl strop kam až jsem dokázal zajit.V té chvíli už jsem Oda upřímně nenáviděl,přirovnal bych ho k dokonalému šprtovi,který nejen všechno umí,vždy je skvěle připraven,často moudřejší než učitel,premiant ve všech směrech,nepostradatelný referent ve sběru,strážce třídní knihy ...........Poslední kapkou byla věta "Já vlastně nevím co jsem čekala(řekla Johanka) a co jsi tedy čekala? (zeptal se Odo)" ......Dooooost ,Námět jistě zajímavý,doba super,historicky určitě obohacující,ale jestli ještě někdy uslyším(přečtu )jméno Odo vybuchnu jak papiňák.Tretina stran by bohatě stačila a byla by to milá knížka,ale takhle za dvě a to stěží.

05.12.2023 1 z 5


Válečník Válečník Miroslav Žamboch

Určitě to není pro každého,ale téměř každý kluk si na vojáky hrál a ti co toho kluka v sobě ještě mají,ti tuhle sérii musí ocenit.Dostal jsem se k ní oklikou přes audioknihu a zasekla hned po pár minutách.Nebýt této náhody,knihu bych ani neotevřel,vhledem k její příšerné obálce,ale byla by to škoda.Postava Maxe naprosto uvěřitelně dozrává v chlapa, velitele válečníka,navzdory tomu je stále lidštější a lidštější.Nemyslim si,že by prospělo (jak zde kolegové čtenáři píší) přidat letectvo a další složky existující armády,tohle jsou prostě tankáni.Pro mě naprosto jiná nic nekopírující fantasy na military základu.Určitě se k ní po čase vrátím,super .

13.11.2023 4 z 5


Přístav u řeky Styx Přístav u řeky Styx Pavel Fritz

Neuvěřitelné na autora z ,luhů leviatan ,tohle je neuvěřitelně překvapení

11.09.2023


Písně temnoty Písně temnoty Anthony Ryan

Povídky ze světa Vélina?Vynikající nápad,a výborně zrealizovaný,vždyť i první dvě knihy o zaklínači jsou povídkové.Musim souhlasit s paní Aykiru,že kvalitativně se hodně liší,první je jakýsi datadist k postavě která se v Písni krve jen mihne a máme tak možnost nahlédnout do (zákulisí).Určitě nebyla zlá,ale kdyby nebyla taky by se moc nestalo.Zatimco povídka druhá,to je Ryan v té nejlepší formě,super .Třetí,je opravdu nejslabší počin z této knihy a musím se přiznat,že jsem se nutil ji projít,ale dokonale vše napravila závěrečná,ihned mě vrátila k začátku série ,k dokonalému vypravěči který mě provedl Písní krve .Celkové určitě stojí za přečtení a pro fanoušky série je to povinnost,na pět hvězdiček to bohužel není,těsně čtyři,protože to je přeci Ryan,ne?

29.07.2023 4 z 5


Na králův příkaz Na králův příkaz František Niedl

Mistře,opět skvělé, děkuji

19.07.2023 5 z 5


Mistr platnéř Mistr platnéř František Niedl

Úžasná trilogie,když jsem četl Flanagena,těžko bych si představil, že máme doma jeho plnohodnotný protějšek,bravo mistře.

22.06.2023 5 z 5


Poslední batalion Poslední batalion František Niedl

Mé první setkání se stránkami pana Niedla byl první díl o Ondřejovi z Rohatce a musím se přiznat,že hlavně kvůli obálce.To spustilo Niedlavinu,která mě naprosto pohltila,převracela, strhávala,nechala nadechnout a zase hrnula dál.Vřesovští,Hynek Tas,detektivky inspektora Previta,skvělý Michal Dabert,neohrožený Pavel Vencl, Platnéř.Prostě co téma to vynikající výkon a znalosti,jak doby tak řemesel,myslel jsem si,že laťka těmito sériemi nasazena se dá těžko překonat,pak přišlo na řadu "Slunce na útěku" Cože ? Postapo,to už je úplně jinde a on to zase dokázal.A poslední co přišlo na řadu,jako by symbolicky "Poslední batalión" Fantastické mistře,děkuji.

21.06.2023 5 z 5


Útěk do pekel Útěk do pekel František Niedl

Nejprve se musím přiklonit k již zmíněným názorům,že knížka je dlouhá,na pana Niedla až extrémně.uvital bych kdyby se dej odehrával v etapách , protektorát,Anglie, Amerika,přijde mi to ,že každá anabáze je trochu okradená.Nicméně styl vyprávění je opět excelentní.Po českém 007 MichalDabert je to zase trochu jiné,autor ač sáhne po jakékoliv tématu,vystřelí pecku.

02.05.2023 4 z 5


Ano, můj pane Ano, můj pane František Niedl

Dlouho jsem se tuzemských autorů stranil,vyjma pana Vondrušky.Až náhoda mi přihrála tuto pecku,doslova mě uchvátila.Vubec jsem netušil,že máme takového autora historických románů.Nebal bych se přirovnat s Cornwellem,ale tady tomu přidává půvab ta naše domovina.Navic je to nášlapané českou historií,škoda jen že je tak útlá a treti díl vyjde až v květnu.Zatim hurá k Vřesovským

26.01.2023 5 z 5


S vlčí hlavou v erbu S vlčí hlavou v erbu František Niedl

(SPOILER) Série o Hynkovi je skvělá,pan Niedl umí nacpat příběh do přesné historické události,to je bez debat,nebudu tudíž hodnotit jednotlivé tento díl.To co mě zarazilo a s čím jsem si neporadil až do konce série jsou dvě postavy?První je šenkýřova pomocnice Terka,která ve velmi mladém věku porodí Hynkovi syna jak jinak Hynka,se v tomto dílu stává Kateřinou,a druhá je postava Kadrnožky,která coby králův šašek v minulosti umírá v předpokoji královy ložnice při pokusu o vraždu Hynka,se v tomto dílu zjeví jako Hynkův špehéř.Mozna mi něco uniklo,nevím.Každopádně to nic nemění na tom že série je výborná.

01.01.2023


Svět pirátů - Historická kronika nejobávanějších mořských lupičů Svět pirátů - Historická kronika nejobávanějších mořských lupičů Angus Konstam

Vynikající, úžasně zpracované téma,obrovská spousta informací od počátku až po současnost.Kniha je našlapaná historii,super jsou dobové mapy a celkové rozdělení období ,včetně neslavnějších bitev.Plusem je určitě použitý papír,pro každého piráta povinnost.

11.07.2022


Moriarty Moriarty Anthony Horowitz

Musím říci, že začátek je dost americký a volba s inspektorem Jonesem, ve z počátku vyděsila. "Vzpomeňme na dřívější dobrodružství Holmese a postavu Jonese, nafoukaný detektiv z Londýna co považoval Holmese za amatéra, navíc naprosto hloupý, viz" Podpis čtyř". Najednou se tvářící, jaký byl Holmes vzorem a oplývající dedukní metodou jak sám Mistr" Nicméně poté co pomineme nešťastnou volbu, představitele Britské policie(Lestrade, by byl lepší volba, sic též hlupák, ale z Holmese si alespoň neutahoval) je příběh strhující a velice nápaditý, dílo se čte jedním dechem a myslím, že takhle to přesně Doyle myslel, když si přál, aby Holmes žil i po autorově smrti.

12.04.2020


Děs Děs David Hidden

Musím se se přiklonil ke zde zveřejněnému komentáři a připodobnit autora ke Carterovi, je v popisech neuvěřitelně brutální, ale nenechá vás nečíst dál, Se severskou krimi bych nesrovnával, tohle je mnohem jednodušší, ne že by byl odhalen vrah brzy, ale není tam tolik příběhů, které odvádějí od kostry příběhu a nejsou zde podstatné(narozdíl od Nesba, či Keplera ) tohle je přímočarý příběh, surový a hnusný, leč opravdový. Jsem fanda Nesba a miluji jeho dějové propletence, toto dílo je jinde, zápletka ano. problém ano,. komplikace ano, ale nic víc.

26.10.2019 4 z 5


Alexandre Dumas st. - Tři mušketýři Alexandre Dumas st. - Tři mušketýři Václav Dušek

Proč proboha, nebo koho, má potřebu předělávat dnes již klasiku, ať si každý mysli co chce o tvorbě pana Dumase, jisté je, že jeho tvorba je nesmrtelná, tudíž počin pana Duška považuji za vykrádání hrobek, nerozumím důvodu. Jelikož ovšem svou "tvorbu" věnoval více klasiků, zřejmě nebylo v úmyslu "tvořit".

15.10.2019


Stalker Stalker Lars Kepler

Další Keplerovka, opět strhující a nepředvídatelná, vraha jsem objevil až po dlouhé, dlouhé době. Souhlasím, že písečný muž má více napětí, i onoho Keplerovského hnusu, přesto však výborná krimi.

28.09.2019 3 z 5


Národní třída Národní třída Jaroslav Rudiš

Výborné čtení, myslím, že právě opakování stejných frází, dělá z Vandama tu jednoduchou bytost, která si myslí, že přesně to není. Je to velice vtipně napsané a dovedu si představit, že takhle to mohlo být i skutečně. Mimochodem znám pár lidí kteří, mají ten osud dost podobný Vandamovi a s jistotou tvrdím, že kdyby si ji přečetli, najdou se v tom. Jen je paradoxní, že tito lidé moc nečtou. Každopádně jsem moc zvědav na film a pokud bude scénář trochu věrný předloze, Hynek Čermák bude excelovat, stejně tak, jako když tuto knihu převedl do audia.

28.09.2019 4 z 5