Sochaři masa

Sochaři masa https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520169/bmid_sochari-masa-6533a7d57027a.jpg 5 32 9

Nathaniel Darnsworn série

< 4. díl

HODNÍ. ZLÍ. OŠKLIVÍ. SMRT JE POHLTÍ BEZ VÝJIMKY. Nad obzorem se sbíhají černá mračna a rozbahněnou krajinou Aisante projíždí dostavník. Uvnitř veze starého lovce lidí, známého pod zaslouženou přezdívkou Smrťák, a jeho vězně, neblaze proslulého psance Lambrechta – což ovšem není nic proti společnosti v kupecké stanici, kde se chystají strávit noc. Žádný z jejích obyvatel tam není náhodou, a ti, co se tváří nejnevinněji, ze všech nejméně. Vypadá to na pěkně zlých pár hodin, a to nejen kvůli bouři, která jim zabraňuje odejít. Neříká se tam tomu totiž Ďáblův chřtán jen proto, že nynější stanice kdysi bývala sídlem rodu Boistureů, uvrženého do klatby za paktování se s pekelnými silami Navíc existuje nemalá šance, že v ní cestující nejsou tak docela sami. Na tohle dostaveníčko uprostřed stoletého deště zkrátka nikdo z nich dlouho nezapomene. Alespoň tedy, pokud se dožijí rána, protože nic není smrtonosnější než tajemství. Snad jen hrozby, které nepocházejí z tohoto světa. ____ „Deviantní řezničina jako od Tarantina. Tuhle krvavou fantasy nesmí minout žádný příznivec Osmi hrozných a kultovního hororu Věc.“ – PEVNOST... celý text

Přidat komentář

panPatejl
25.03.2024 5 z 5

Čekal jsem rozběhanou dark fantasy vyvražďovačku jako v prvním díle, ale nakonec se z toho vyklubala zajímavá detektivka říznutá Osmi Hroznými. Což o to, vyvražďování bylo taky dost, ale změna stylu byla značná. Trochu mi chyběl tajemný geniální lovec, ale hrábě taky dobrý. Takže nakonec spokojenost.

orson
22.03.2024 5 z 5

Originální, vtipné, napinavé a dobře napsané. Teším se na další!


petrulka
06.03.2024 4 z 5

Předchozí díl mi seděl víc. Nathaniel a pomalu romantická linka..? Nemohla jsem si zvyknout. To bylo jediné, co mi trochu nesedělo, jinak skvělé, perfektní. Pohádka pro milovníky potvor, které jakoby vylezly z hororů 80 let.

Franc
28.01.2024 5 z 5

I tentokráte jsem ohromen, nadšen, po všech literárních stránkách uspokojen.

Náhoda a okolnosti stejně tak nepravděpodobné, jako že pustíte TV Barrandov a poběží tam film od Larse von Triera, svede na místo skupiny osob, nemajíce na první pohled vyjma zbraní pranic společného.

Ale Nathaniel záhy vytuší, že maska některých není tou, za kterou se vydává. Než však stačí odhalit smrticí pravdu, vstupuje na scénu nový účastník děje, razící heslo: Ať jsi padouch nebo hrdina, tvoje střeva budou moje hostina.

A v tento okamžik autor rozjede vír událostí, který Vás doslova pohltí. Akce střídá akci, že zrádce je pomocník, z pomocníka zrádce. Nikdy nevíte, která vteřina bude Vaše poslední, jestli se ze stínu vynoří pomocná ruka, nebo kudla do zad.

Smrt si bere plnými doušky, peklo otevírá brány aby přijalo své vyvolené.

Není co dodat, jenom snad, že si budu muset pořídit klobouk, abych mohl autorovi smeknout.

Slepy
13.01.2024 5 z 5

První příběh o lovci lidí mě dostal,čekal jsem volné pokračování a další osudy Nathaniela na podobné kostře.Z počátku jsem byl tedy překvapený,potom mi ovšem došlo,že by to nefungovalo,byla by to jen řezničina o ničem.Prostě nesmyslná sága s tuctovým příběhem.Inspirace filmem,nebo filmy mi v tomto případě mi vůbec nepřijde na mysl"fanfikce".Naopak skvěle použité téma a kulisy a děj vystavěný mistrovsky i Tarantinovské vsuvky jsou výborně načasované a úžasně dovysvětlují kde v příběhu se právě ocitáte,dokreslují postavy,které máte v mlze a najednou se vynoří.Za mě super práce,moc se líbila,děkuji pane Hozo

Roniki
07.01.2024 4 z 5

Pro mě jde o zatím nejpovedenější autorovu knihu. Doufám, že v podobném tónu bude pokračovat.

nero 13
18.12.2023 5 z 5

(SPOILER) Pokračování příběhu lovce lidí Nathaniela Darnsworna, bylo trochu jiné než jednička, zatímco tam krev stříkala už od prvních stran, tak v druhém dílu je vlastně první polovina knihy věnována budování napětí, a až v druhé polovině se to pořádně rozjede, to ovšem neznamená že by se v první půlce nějaká ta pěkně rozseklá mrtvolka nevyskytovala.
Sochaři masa se inspirují filmy Věc, a Osmi hroznými, což mi vůbec nevadí, vím že to autor dělá už z předchozích jeho knih a umí to dobře zapracovat do svých příběhu.

jan8470
13.12.2023 5 z 5

Za mě nejpropracovanější autorova kniha. Řemeslně výborně zvládnutá. Co se inspiračních zdrojů týká, oba filmy z nichž čerpá znám a nemyslím si, že je kniha jejich fanfikcí. Bezesporu autora inspirovaly, ale jeho invence včetně vypravěčských postupů je natolik zřejmá, že se dá kniha považovat za originální a čtivou poctu oběma filmům, nikoliv za fanfikci.

Frizer
11.12.2023 2 z 5

(SPOILER) Knížka vůbec není špatná. Pro fanoušky dospělé, temnější fantasy ideální. Možná trochu svižnější než bych potřeboval, ale akce je dostatek a čte se dobře. Potud ok. S jednou věcí mám ale problém.

Pokud tedy knihu více rozeberu.

Worldbuilding/ Svět- Funkční, ale nic převratného. Premisa "prokletého sídla" je provařená a ověřená. Napadá mě na první dobrou Warhammer- Lovec Čarodejnic, Prokletí domu Usherů a mnoho jiných. Ale proč ne, pro temnou, akční fantasy se hodí. 2,5/5

Characters/ Postavy- V rámci příběhu a žánru dostačující a funkční. Žádná velká charakterová studie se nekoná, ale víme o co komu jde, hlavní motivace atd. Občas je vzhled na můj vkus popsán až moc konkrétně, ale proč ne. Hlavní duo hrdinů je fajn. 4/5

Plot/ Příběh- Tady nastává pro mě zásadní problém. Příběh je skvělý, akční, svižný a občas i překvapí. To ale není překvapením, jelikož je derivací dvou slavných předloh. A to bohužel nejen kostrou, ale kompletně s masem i cévami. Osm hrozných znám skoro nazpamět a Věc jsem viděl také mnohokrát. Styčných a doslovných bodů je na můj vkus tolik, že se již nejedná o inspiraci jinými příběhy....ale, když budu hodně mírný, o fanfikci. Osobně se mi tento přístup nelíbí, zvláště ve Fantasy žánru. Usnadnění práce je obrovské a namísto originálního příběhu se mi dostane známý příběh v jiných kulisách.

Pro neznalé předlohy bude fungovat ale velice dobře 4/5... za mě osobně 1/5.

Osobně bych byl rád, aby se tímto přístupem neinspirovali další autoři, míru tolerance se ale každý musí nastavit vlastní.