Sochaři masa přehled

Sochaři masa
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520169/bmid_sochari-masa-6533a7d57027a.jpg 4 48 48

Nathaniel Darnsworn série

< 4. díl

HODNÍ. ZLÍ. OŠKLIVÍ. SMRT JE POHLTÍ BEZ VÝJIMKY. Nad obzorem se sbíhají černá mračna a rozbahněnou krajinou Aisante projíždí dostavník. Uvnitř veze starého lovce lidí, známého pod zaslouženou přezdívkou Smrťák, a jeho vězně, neblaze proslulého psance Lambrechta – což ovšem není nic proti společnosti v kupecké stanici, kde se chystají strávit noc. Žádný z jejích obyvatel tam není náhodou, a ti, co se tváří nejnevinněji, ze všech nejméně. Vypadá to na pěkně zlých pár hodin, a to nejen kvůli bouři, která jim zabraňuje odejít. Neříká se tam tomu totiž Ďáblův chřtán jen proto, že nynější stanice kdysi bývala sídlem rodu Boistureů, uvrženého do klatby za paktování se s pekelnými silami Navíc existuje nemalá šance, že v ní cestující nejsou tak docela sami. Na tohle dostaveníčko uprostřed stoletého deště zkrátka nikdo z nich dlouho nezapomene. Alespoň tedy, pokud se dožijí rána, protože nic není smrtonosnější než tajemství. Snad jen hrozby, které nepocházejí z tohoto světa. ____ „Deviantní řezničina jako od Tarantina. Tuhle krvavou fantasy nesmí minout žádný příznivec Osmi hrozných a kultovního hororu Věc.“ – PEVNOST... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sochaři masa. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

Jaruš7
včera 1 z 5

Čtivé, leč nelibé.
Jak moc jsem se těšila, tak moc jsem zklamaná.
Je to síla, tolik energie na zmar.
Citát co má ducha se tam ale zaskvěl :" Každá kniha je svým způsobem nebezpečná, protože když si nedáš pozor, může změnit tvé myšlení, aniž by sis toho vůbec všiml."

Jaksi se mi zobrazila v paměti stvůra z knihy "Nesnáším Pohádkov" , taky měla na konci rozeklaného jazyka další hlavičky. Taky si Gerda užila příšerek, jen což.
Zdeť , v jiném ranku je to ošklivé.

Nelámu hůl, snad mi další dílko udělá radost a na nové obživování démonů nedojde.

Alfimaster
22.06.2024 1 z 5

Kniha je síce remeselne zvládnutá, ale žiaľ je to remeselne zvládnutá vykrádačka Hateful eight. Hrdinovia drsní ako šmirgeľpapier náhodou ocitnuvší sa na jednom mieste odkiaľ nie je cesty von, lebo noc v búrke neprežijete. Fakt veľká slabota.


Terva
26.05.2024 odpad!

„Annabell plakala.
Poručík ani nezvedl hlavu.
Julius se tiše modlil.
Smrťák klel jak pohan.
Horn se . . . vracel.¨“

Ačkoliv se mi zdálo v předešlých knihách, že je pan Jakub Hoza samostatně uvažující spisovatel, v této jeho poslední knize mě krutě vyvedl z omylu. Zdá se mi, že až skoro sprostě vykradl Tarantinovo filmové zpracování Osm hrozných. Ano v anotaci je to dokonce reklamováno, že je to styl Tarantino. Ovšem tohle není styl Tarantino, to je prach sprosté opisování. Jsem zklamán i z toho, že druhá půlka příběhu není o upírech, nebo mimozemšťanech. (když už jsme u toho Quentina) ale o kožoměncích.

Citát: Už od prvního setkání mám nutkání ho zabít.

V půlce se totiž příběh vydává tak trochu úplně někam jinam. A když už se v anotaci mluví o Věci (Kultovní horor o mimozemské entitě od Billa Lancastera), tak jsem opravdu očekával mimozemšťany. Ale hovno, jsou to jen obyčejní pekelníci. Už jsem si zvykl na styl pana spisovatele a to jak v sérii Strašák, tak v sérii Nathaniel Darnsworn. Ale zde mě zklamal. Měl jsem za to, že má na víc, a ne jen přepsat pár scén z filmu i scénáře z roku 2015 . . . a pak k tomu dodat nějaký mišmaš o pekelné bráně. Bral jsem příběhy Nathanilea Danrsworna s nadhledem, jako součást image, ovšem toto poslední dobrodružství mě skutečně otrávilo ve všech významech tohoto slova. (Pardon pane spisovateli za papouškování jednoho vašeho výroku v této knize.)

Citát: Jestli jsem se něco naučil, tak to, že jak se jednou rozhodnou k činu, krutost trestu je neodradí.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Beren a Lúthien, Láska z jiného života a další knižní novinky (47. týden)

19.11.2023


Citáty z knihy (8)

V divočině jsou na tom boháč a chudák stejně. Uvaří si, nebo hladovět.


Sudy s černým prachem v místnosti s otevřeným ohňem, to nepochybně vyřeší dost hlasitě vyslovený zákaz.


Už od prvního setkání mám nutkání ho zabít.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Sochaři masa v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených56x
ve Čtenářské výzvě4x
v Knihotéce50x
v Chystám se číst19x
v Chci si koupit21x