Moriarty

Anthony Horowitz

přehled

Sherlock Holmes je mrtvý, zanechte všech nadějí. Krátce poté, co se s profesorem Moriartym zřítil do hlubiny Reichenbašských vodopádů, přijíždí do Evropy americký pinkertonský detektiv Frederick Chase. Má informace o tom, že Moriartyho záhy nahradil jiný arcizločinec a nyní řádí v Londýně. Chase a jeho pomocník Athelney Jones ze Scotland Yardu se ho s využitím starých dobrých holmesovských taktik pokusí dopadnout...... celý text

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha vyvolává rozporuplné reakce mezi čtenáři. Někteří chválí autorovu schopnost překvapit a udržet napětí. Jiní však kritizují nedostatek autenticity a slabší postavy. Atmosféra příběhu je často označována za zajímavou, ale závěr zklamal mnohé, kteří očekávali něco jiného než v předchozím díle. Celkově se názory liší, ale kniha má své příznivce i odpůrce. Více v komentářích.

Komu by se kniha Moriarty mohla líbit?

• Fanoušci detektivních příběhů
  • Čtenáři, kteří hledají napětí a překvapení
  • Milovníci literatury inspirované Sherlockem Holmesem
  • Ti, kteří ocení propracované postavy a atmosféru

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Moriarty. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Hasickat
07.12.2025

Za mě bylo popravdě na počátku knihy zklamáním, že se bude příběh nejspíš odehrávat bez Sherlocka Holmese a pořád jsem čekala, kdy se objeví, ale ve finále mi jeho nepřítomnost až tak nevadila. Rozuzlení a vlastně takové to procitnutí, kdy zjistíte, kdo za tím vším stojí, pro mě bylo velké WAU. Hned jsem řekla: “ Ne ne! To přece nejde!” A popravdě mi bylo i do breku z toho, jak to dopadlo. Na poslední kapitolu, kde autor vysvětluje všechny detaily, jsem se nemohla soustředit, protože jsem byla jednoduše rozezlená z toho, jak to dopadlo. Možná proto nebo právě proto hodnotím na 4,5 hvězdy.

všech 34 komentářů

Související novinky - Moriarty (1)

Připravované knižní novinky (30. 3. - 5. 4.)

29.03.2015

Kniha Moriarty v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně104x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi