Národní třída přehled

Jaroslav Rudiš

Klub osamělých rváčů. Hlavní hrdina, přezdívaný Vandam, vypráví příběh svých životních soubojů s městem, nedávnou minulostí a rodinnými démony. Drsná a zároveň melancholická novela ze sídliště, kde lidé a domy vzdorují přírodě i neodvratnému zániku. Nový Rudiš zasáhne čtenáře přímo na solar. Inspirováno skutečnými událostmi. „Vždycky může vyhrát jen jeden. Takhle a ne jinak funguje svět. A když zkusíš někoho zmlátit, tak pochopíš, jak to funguje a nebudeš mít už potřebu dál pátrat a tápat. Někoho poučíš o životě a sám budeš taky poučenej.“... celý text

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha Jaroslava Rudiše přináší jedinečný pohled na život v sídlišti. Hlavní postava, Vandam, je tragikomický antihrdina, který se snaží najít smysl v bezútěšném světě. Autor používá syrový jazyk a úsečné věty, což dodává příběhu dynamiku. Audiokniha v podání Hynka Čermáka umocňuje atmosféru a přináší silný zážitek. Rudišovo vyprávění je drsné, ale přesto hluboce lidské a vyvolává zamyšlení nad životem a jeho hodnotami. Více v komentářích.

Komu by se kniha Národní třída mohla líbit?

• Čtenáři hledající hluboké příběhy
  • Milovníci syrového a realistického vyprávění
  • Fanoušci audioknih a kvalitní interpretace
  • Ti, kdo se zajímají o životní příběhy z okraje společnosti

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Národní třída. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

DaViD_082
15.11.2025 audiokniha

Postmoderní manifest rádoby uvědomělého čecháčka, co je poučen o životě. A je to cajk. Jako trochu míň cajk je to v pasáži se vztahem na jednu noc, tam je to spíše taková divadelní aktovka, ale jinak je to cajk. Hodně cajk je to v hrátkách s češtinou, větnou stavbou, rytmem apod. A úplně nejvíc moc cajk je to v audio verzi, protože lepší „hlasový výkon“ jsem na poli tuzemských audioknih ještě neslyšel. Je to jedna z těch výjimek, kdy hercův přednes povyšuje text o úroveň výše.

všech 117 komentářů

Související novinky - Národní třída (0)

Já vím, že politika je jenom hra se stínama v pozadí, co držej politiky v šachu a maj na autech nalepený čísla 1111 a 6666 a 1010. Tyhle kouzelný čísla, a ne politici, všude a všechno rozhodujou.

Zfilmováno

Národní třída (2019)

Kniha Národní třída v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně138x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi