Sentir Sentir komentáře u knih

☰ menu

Cestování – nejlepší životní investice Cestování – nejlepší životní investice Lukáš Kerhart

Kniha jako motivace k cestování není vůbec špatná, dá se zde najít spoustu dobrých rad, ale nečekejte žádného praktického průvodce. Doporučuji všem mladým lidem, kteří nevědí kam se životem dál a hledají své uplatnění. Nechte se inspirovat četnými krátkými příběhy, kterých je v knize spousty.

22.03.2017 4 z 5


Tady je ráj: svědectví o životě v Severní Koreji Tady je ráj: svědectví o životě v Severní Koreji Hjok Kang

"Tady je ráj" jsem četl chvilku po "Obyčejné životy v Severní Koreji" a dobové zařazení mi připadá podobné, čímž myslím příběhy které se odehráli v průběhu hladomoru v 90. letech kdy se zhroutil systém přídělů jídla a Korejci se museli spolehnout jen sami na sebe. Nejzajímavější částí pro mě zůstává útěk a asimilace v Jižní Korei kde Severokorejec musí tajit svůj původ aby nevyvolával zažité předsudky.

26.01.2016 5 z 5


Vražedná léčba Vražedná léčba James Dashner

Sice jsem od konce čekal něco víc, ale rozhodně neurazil. Z trilogie je Vražedná léčba asi nejslabším článkem, avšak nejslabší článek v tak silné trilogii je stále nadprůměr.

23.10.2015 4 z 5


Spáleniště: Zkouška Spáleniště: Zkouška James Dashner

No co dodat, přečteno za tři dny stejně jako první díl a v podstatě jsem dostal stejnou porci zábavy jako v prvním díle. Na film se teprve chystám, ale rozhodně jsem zvědavý jak bude zpracován post-apo svět.

20.10.2015 5 z 5


Labyrint: Útěk Labyrint: Útěk James Dashner

Po přečtení pár stránek jsem měl jak již tu zmiňovali mnozí předemnou problém s výrazy jako je plopák, frase, čón, ovšem po další desítce stránek mě to přešlo. Příběh jsem zhltl za tři dny jelikož mě stejně jako hlavní protagonisty hnala touha zjistit co že se to v tom labyrintu vlastně děje. Film je oproti knížce o dost chudší a ve spoustě důležitých i nedůležitých detailech se s knížkou rozchází (například Gally byl ve filmu mnohem snesitelnější, když pominu vzhled).

20.10.2015 5 z 5


Carrie Carrie Stephen King

Abych se přiznal nemam rád náboženský fanatismus a po přečtení Carrie ho nemam rád ještě víc :D ("nečisté polštáře" mě dostali). Každopádně knížku jsem přečetl během dvou dnů, nezaujala, ale ani nezklamala...

06.08.2013 4 z 5


Světová válka Z Světová válka Z Max Brooks

Ze začátku mi moc nesedla forma knížky v podobě rozhovorů, každopádně zvykl jsem si na to a později už mi to ani nepřišlo. Co se týče děje našli se rozhovory které mě bavili (například mladý kluk z Japonska, kosmonaut, pilotka která se zřítila, slepý děda co žil v lese...), ale také rozhovory které tam byli naprosto zbytečně a s ničím dalším nesouviseli, takže bych rozhodně uvítal kdyby byla knížka aspoň o polovinu kratší.

04.08.2013 3 z 5


Noc trifidů Noc trifidů Simon Clark

Co k tomu dodat, ze začátku mě Noc Trifidů možná bavila víc než Den Trifidů, ale postupem času jsem si už jenom řikal že to musim dočíst abych se mohl vrhnout na něco nového. V průběhu se nestalo nic co bych neočekával, téměř u všeho jsem si dokázal domyslet jak to asi dopadne.... nevím chtělo by to víc autorů jako je George R. R. Martin.

28.07.2013 3 z 5


Den Trifidů Den Trifidů John Wyndham (p)

Knížka mě rozhodně bavila, ale nemůžu uvěřit že tu knížku autor nechal tak jak je a s tímhle koncem, jsem rád že někdo napsal pokračování.

28.07.2013 4 z 5


Kat Kat Martin Moudrý

Jsem rád že někdo dopsal konec celé série protože s Kulhánkovo koncem bych se asi nesmířil. Každopádně nepochopím tu věc kdy jeden člověk dokáže pozabíjet půlku vesmíru a vyjít z toho s pár jizvami, to už mi přišlo trošku přehnané a mentalita hlavního hrdiny mi taky nešla do hlavy, už se mohl tolikrát usadit a celou tu svojí pomstu hodit za hlavu, myslím si že žádný člověk by až takhle pomstu nikdy nechtěl. Kdyby se odstranili pasáže kde se bojuje děj by byl tak na 30 stránek a to by mi bohatě stačilo, nevím, nevím ale číst po stopadesáté jak je Maxmilian v Saladinu, stříká mu krev z nosu a pak opravdu NEČEKANĚ vyhraje už mě vážně nebavilo.

30.01.2013 3 z 5


Dobrák Dobrák Jiří Kulhánek

Dobráka sem přečetl v podstatě jedním dechem, jelikož sem stále chtěl vědět co, kde, jak se stalo :D a hned jsem na to navázal druhým dílem. Jediné co mi vadilo byli zdlouhavé akční pasáže při kterých sem si připadal jak když čtu scénář k holywoodskému akčnímu trháku :)

14.01.2013 4 z 5


Cynik Cynik Jiří Kulhánek

Mám rád tuhle tématiku ale knížka mě místy (především ve zdlouhavých akčních pasážích) nudila. Oba díly jsem dočetl kvůli tomu abych se vlastně dozvěděl jak to dopadne ale to ani nějak nedopadlo :D

14.01.2013 3 z 5


F-Station F-Station Georges Jean Arnaud

Knížka se mi dobře četla, je jednoduchá, perfektní čtení u kterého nemusíte tolik přemýšlet.

27.05.2012 4 z 5


Pistolník Pistolník Stephen King

Nevím, četl sem kladné hodnocení na tuto knihu a asi jsem od ní čekal něco víc nebo mi prostě nesedla. Knihy od Kinga mám rád ale pistolník mě tolik nezaujal. Každopádně několik světlých okamžiků bych našel a proto jsem knihu také dočetl.

15.05.2012 3 z 5


Řbitov zviřátek Řbitov zviřátek Stephen King

Moje druhá přečtená kniha od Kinga a určitě né poslední... Teď se jen rozhodnout po čem sáhnout dál :)

26.04.2012 5 z 5


Metro 2033 Metro 2033 Dmitry Glukhovsky

Jsem velkým fandou post-apo tématiky a tato kniha mě velice nadchla ale po něákém čase se dej velice táhnul a připadalo mi že se opakuje. To mě ale neodradilo a Metro jsem dočetl za což jsem rád :)

17.04.2012 5 z 5


Puls Puls Stephen King

Kniha dobrá, dokázala si mě udržet avšak konec až tak dobrý a propracovaný dle mého názoru nebyl.

17.04.2012 4 z 5