scarletblue scarletblue komentáře u knih

☰ menu

Tajemství Tajemství Julie Garwood

Jedná se o jakousi pohádku z Vysočiny. Přesto se mi to líbilo. Autorka pojala příběh hezky a byl i místy napínaví. Pěkné čtení pro krácení volné chvíle

25.01.2024 5 z 5


Nevěsta, která měla smůlu Nevěsta, která měla smůlu Janna MacGregor

(SPOILER) Nebylo to špatné. Taková oddechovka. Asi mi chybělo jiskření mezi hlavníma postavama. I když se jejich vztah snažila autorka neuspěchat, tak jsem nezaznamenala žádný pořádný vývoj. Líbilo se mi však, jak se ke Claire choval Alex s úctou a něžností. Opravdu jako chápající manžel i jak vždy dobře zareagoval na její tajemství. Tajuplná smrt rodičů byla postupně odhalována, ale zklamání bylo, když vlastně Clair Alexovi řekla téměř to samé co mu řekla její teta. Občas nu přišlo, že se chtěla autorka pustit do něčeho zajímavého
a pak to utla v tom nejlepším jednou větou. Viz příchod Alicina milence, okamžik na mostě, Emmino zmizení. Čekala jsem větší rozuzlení, ale nevadí. I tak se mi to líbilo a Epilog je boží, dal tomu korunku. Nejedná se o nijak napínavé čtení, spíš jednorázovou oddechovku vcelku pěkně napsanou a s ubíhajícím dějem.

24.01.2024 4 z 5


Dokonalá hraběnka Dokonalá hraběnka Eleanor Webster

Na harlekýnku dobrý. Hezky se četla a rychle utekla. Je to však nepropracované, místy zbytečně utnutý děj. Takhle nějak bych si představovala kostru příběhu na který je potřeba nabalit spoustu děje. Pkud chce někdo čtení na večer, které neurazí, ale znovu si ho nepřečte, tak je to dobrá kniha.

23.01.2024 3 z 5


Osudové pouto Osudové pouto Elizabeth Briggs

Řekla bych, že má série spíše stoupavou kvalitu v ději. Stále je to na můj vkus příliš jednoduché, asi ani překlad do češtiny tomu nepomáhá. A nejvíc mi vadí, že je to ten styl vyprávění a stalo se to... o pár dní později, a tak. Prostě to není Maas. Přesto je však děj napínavý a dobře promyšlený. Čtu dál a dál a přitom nedýchám. Strašně mě mrzí, že musím čekat na další díl, ale co se dá dělat. Stejně si počkám. Váhala jsem, zda nepřidat další hvězdičku, jestli to půjde takhle dál, tak se tak asi stane. Co jsem tak koukala, tak autorka napsala další dva díly, čtvrtý by měl příběh uzavřít.

10.01.2024 3 z 5


Dotek jako led Dotek jako led Jennifer L. Armentrout

(SPOILER) Měla jsem od tohoto dílu větší očekávání než od prvního a to mi trochu zkazilo zážitek z děje. I tak to bylo pěkné čtení. Kniha si udržela úroveň prvního dílu. Od začátku mi je jasné že Layla a Zayne nemůžou být spolu, zatím to nebylo řečeno, ale určitě to tak dopadne, protože i když je pojí silné pouto, tak mají mezi sebou příliš mnoho překáže a neměla by být snad láska jednoduchá? Přírozená jako dýchání? :D Přesně tak to má s Rhotem a to je táké důvod, proč těm dvěma fandím. Navíc to mezi nimi správně jiskří. Záporák Sam? Nic mě nepřekvapilo více.

07.01.2024 4 z 5


Polibek bez duše Polibek bez duše Jennifer L. Armentrout

Nebylo to vůbec špatné. Kdyby se jednalo o starší, trochu vyzrálejší hrdiny, tak je to dokonalé. Jsem zvědavá na další díl. Buď to bude ten typ séeie, která je díl od dílu lepší a nebo naopak. Tak uvidíme. Rozhodně bych tomu teda nedala Žánr pro děti a mládež. :D

07.01.2024 4 z 5


Krutá krása Krutá krása Rosamund Hodge

Zajímavý příběh s řeckou mytologií, jen špatně odvyprávěný. Tento nový pohled na krásku a zvíře měl velký potenciál, ale jako by byl spíchnutý horkou jehlou a nedotažený do konce. Děj je uspěchaný a působí nereálně. Vztah krásky a zvířete se vyvíjel příliš rychle.

06.01.2024 3 z 5


Koruna z kostí a zlata Koruna z kostí a zlata Jennifer L. Armentrout

Přijde mi, že autorka pro tuto sérii volí čím dál pomalejší tempo. Rozhodně však jde o knihu plnou zvratů a překvapení. Líbila se mi stejně jako ty předchozí díly. Jsem prostě zvědavá, jak to bylo dál. :D

31.12.2023 5 z 5


Království těla a ohně Království těla a ohně Jennifer L. Armentrout

Ještě lepší než předchozí díl. Plné zvratů a napětí. Vůbec netuším, co očekávat od dalších dílů. I přes to, že byla kniha dlouhá a ve finále neměla tolik napínavého děje jako jednička, tak se zde především řešily vztahy a politika, a to bylo rozhodně potřeba. Odehrála se zde skvělá bitva a část v mlze byla velmi napínavá. Zbožňuji to a miluju to jak autorka ukončuje každou knihu. Mám pak vztek, že je konec.

30.12.2023 5 z 5


Z krve a popela Z krve a popela Jennifer L. Armentrout

(SPOILER) Bomba. Miluju originalitu tohoto díla. Upíři zase jinak ve vlastní zemi. Samostatné božstvo a podobně. Nemohla jsem přestat číst. Originální postavy s jejichž zabíjením se autorka nemaže. Naprosto úchvatné.

29.12.2023 5 z 5


Temná harmonie Temná harmonie Laura Thalassa

(SPOILER) Za mě nejslabší z celé série, ale pořád velmi dobré. Rozuzlení na konci a dopadení padoucha mě zklamalo. Mělo to neotřelý děj, tedy až na prostředí víl, které skutečně příliš připomíná říši S.J. Maas. Také Des se svou mocí připomíná příliš Rhysanda. Jinak ale můžu hodnotit pouze kladně. Ke konci mě už čtení sice nebavilo, připadalo mi to natahované a i rozuzlení vyloženě nudilo a přála jsem si konec, ale jinak dobré. Trochu jsem čekala víc od Calliina dědictví. Že se nám třeba poodkryje tajemství sirén, že je její otec víla a že patří k jednomu z dvorů. Toto se mi však nenaplnilo. Ani o její matce jsme se příliš nedozvěděli. Pouze o otčímovi, který byl hajzl a také kvůli tomu zemřel. To je za mě hlavní nedostatek celé série.

28.12.2023 3 z 5


Neznámý žalm Neznámý žalm Laura Thalassa

Na tomto díle mi asi nejvíc vadilo, že se to až nebezpečně začalo podobat Dvoru trnů a růží. Pořád hezké dílko, jen čím dál méně originální. Přesto tu však vystupuje originální padouch a není to jako přes kopírák, takže to stále za napínavost stojí za přečtení. Des mi až nebezpečně připomínal Rhysanda. Stejně tak i tento nový svět víl se svými dvory.

28.12.2023 4 z 5


Rapsodie Rapsodie Laura Thalassa

(SPOILER) U tohoto dílka jsem si především vážila originality. Líbili se mi všechny postavy. I nové pojetí sirén. Jen jsem čekala že dluh Callie bude mít větší význam a nečekala jsem, že se to zvrhne do takové romance. Zároveň se mi však líbilo Handlířovo tajnůstkářství.

28.12.2023 5 z 5


Zvrácená pouta Zvrácená pouta Lexi Ryan

Tento příběh je skutečně zdařilý. Možná jen zbytečně uspěchaný. Stálo by za to, aby na něm autorka více zapracovala. Jde o velice slibný projekt, který mohl skončit kouzelnou trilogií. Rozhodně má toto dílo potenciál. Nedá se však nic dělat série je již na světě a určitě si najde své fanoušky. Jen mě mrzí, že je tímto dílem konec mého putování vílí říší spolu s Brie.

16.10.2023 4 z 5


Prázdné sliby Prázdné sliby Lexi Ryan

Příběh se mi líbil. Jistě opět musím konstatovat, že knihy postrádají kouzlo a propracovanost S. J. Maas, přesto mě tento vílí svět okouzlil a ráda si od autorky přečtu něco dalšího.

16.10.2023 4 z 5


Zrádci krve Zrádci krve Lynette Noni

Čekala jsem větší rozuzlení na konci, víc emocí. Příběh je skvělý, výborné nápady jen nepropracované a tak nějak ořezané. Přesto výborná série.

14.10.2023 4 z 5


Zlatá klec Zlatá klec Lynette Noni

Příběhově skvělá knížka. Krásně se četla, děj mi utekl. Mám rada všechny postavy. Přesto mi něco chybělo. Asi větší propracovanost. Víc emotivních okamžiků. Knížka má opravdu skvělý děj i zvraty. Jen mě nedokázal vtáhnout jako to umí Sarah J. Maas.

14.10.2023 4 z 5


Síla vzdoru Síla vzdoru Suzanne Collins

(SPOILER) Poprvé na mě doléhá poslední díl v takové síle. Třesu se strachy a zlobou spolu s Katniss. Pláču a jsem zmatená s Peetou. Nenávidím s Johannou. Pohrdám vším a každým s Enobarií. Blázním jako Annie. Mozek mi šrotuje na plné obrátky jako Diodovi a nakenec jsem závislá jako Haymitch. Neuvěřitelné, že zbylo pouhých sedm splátců, kteří mohli vyprávět příběhy 75 vítězů, 75 let plné krve a nenávisti. Tuhne mi krev v žilách nad Priminou smrtí, zbytečnou a nepochopitelnou. Je jedno kolikrát tuto sérii přečtu a shlédnu v televizi. Vždycky mě naprosto rozdrtí.

Na tomhle díle mi vadila jediná věc. To jak Katniss vzdala snahu zachránit Peetu. Nebylo to od ní fér. On by za ni bojoval jak správně upozornil Haymitch. Epilog je katastrofa. Vyzněl jako by k dětem neměla žádný vztah, jako by je měla pouze kvůli Peetovi. A vlastně jako by z ní zbyla jen prázdná schránka, která nic necítí. Pouze hledá oporu v Peetovi a za odměnu mu dává rodinu, po které touží. Nevím, nějak mě to odrovnalo.

14.05.2023 5 z 5


Vražedná pomsta Vražedná pomsta Suzanne Collins

Miluji tuto sérii. Trochu mi chyběl náhled na opačnou stranu jako byl u filmu, ale i tak to bylo nádherný. Neuvěřitelný že se film příliš neodchýlil od knihy. Samozřejmě je knížka působivější. Co mě překvapilo je, že narozdíl od filmu Katniss začíná vystrkovat růžky poté co si uvědomí, že Snowa nedokáže přesvědčit. Prostě super.

13.05.2023 5 z 5


Aréna smrti Aréna smrti Suzanne Collins

I když jsem sérii viděla a četla několikrát, tak je to tentokrát poprvé, co jsem se nesoustředila tolik na děj jako na vztahy a emoce hrdinů. Katnniss jsem jako postavu nikdy ráda neměla, působila na mě bezcitně. Nyní však poprvé mám pocit, že jsem ji naplno pochopila. To jak ji změnila ztráta otce a vlastně i matky, která ji opustila v kritickém momentě, kdy neměla možnost skutečně truchlit za otce a musela se postarat o svou rodinu. Převzala tak jeho roli. Co asi udělá taková zkušenost s dítětem? Není divu, že je tak emočně nedostupná a Peeta nemá v prvním díle šanci se dostat do jejího srdce. Nebo spíš do její hlavy, která nepřipouští lásku jako sílu, ale lásku jako slabost. Láska pro Katniss znamená slabost a smrt. Proč by se tedy nechala znovu zranit? Musím uznat že si Katniss získala místo v mém srdci stejně jako si získala Peetovo či Cinovo. Je to vůbec poprvé, co jsem si vychutnala příběh osudem pronásledovaných milenců a ne Hladové hry!

11.05.2023 5 z 5