Temná harmonie

Temná harmonie https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518354/bmid_temna-harmonie-E64-518354.jpg 4 160 39

Handlíř série

< 3. díl

TEMNOTA SE CHYSTÁ POHLTIT VŠE. DOKÁŽOU JI ZASTAVIT DŘÍV, NEŽ JE NAVŽDY ROZDĚLÍ? Siréna Callypso unikla jen o vlásek smrti a nyní jí v žilách koluje vílí krev, což je pro ni současně požehnáním i prokletím. Její pouto s Desmondem Flynnem – pro víly králem noci a pro smrtelníky Handlířem – je konečně kompletní a uzdravené. Jenže noční můra zdaleka neskončila. Existují totiž i věci horší než smrt. Mnohem horší. Takové, vůči jejichž moci je nyní Callypso zranitelná. Jednou z nich je Zloděj duší – bytost číhající ve stínech, která vůbec nepatří do tohoto světa. Která kdysi spala a teď se probouzí. A má v plánu podrobit si celý Jinosvět a Callypso s ním. Nadpřirozenou říši ale neterorizuje jen on. Galleghar, Desův otec, vstal z mrtvých a chce se mstít – především svému synovi, který ho kdysi poslal do hrobu. Des a Callie musejí přijít na to, jak oba muže zastavit, a dochází jim čas. Ve hře jsou totiž i síly, které chtějí milence jednou provždy rozdělit. A naneštěstí pro krále a královnu noci už není ztráta života to nejkrutější, co by je mohlo potkat... celý text

Fantasy Erotika Dívčí romány
Vydáno: , Mystery Press
Originální název:

Dark Harmony , 2018


více info...

Přidat komentář

Damonka18
24.04.2024 5 z 5

(SPOILER) Už při prvních stránkách jsem umírala smíchy. To už mě došlo že to bude skvělá kniha na zakončení série, i když jsem taktéž tušila co se stane s Handlířem. Už v půlce mě štvalo jak to zloděj duší stále prodlužoval a pak BUM!
I když byl konec uspěchaný, tak si tato série zaslouží skvělé hodnocení.

hlupec
22.04.2024 2 z 5

Hodnocení této knihy úplně nechápu, 350 stran jsem se nudila :( Stále se jen opakovaly "sny" a romantika/sex bez jakéhokoliv napětí. Tato série má velmi sestupnou tendenci.


denniys
19.03.2024 4 z 5

Lepší než druhý díl, ale pořád horší než první..
I přesto se jedná o poměrně dobré zakončení celkem slušné série..
Handlíře jsem si užila a nakonec se s ním i poměrně nerada loučím..

M.C.SMITH
28.02.2024 4 z 5

Tak tohle bylo skvělé, ke konci sice trochu moc přeslazené, ale jinak nemám co vytknout.
Naivní čtení, do kterého se musíte zamilovat. Pro mne parádní, jsem spokojená a za pár let se k sérii ráda vrátím.

kirstinrau
03.02.2024 4 z 5

Instagram: @kirstinrau

'Tajemství nejlépe jedna duše chrání.'

Máme tu skvelé zakončenie série. Desmond a Callypso prešli dlhú cestu a celkom sa mi páči kam to až prišlo. Callypso ma síce občas vytáčala, ale nebolo to nič strašné. Desmond bol skvelý ako inak, aj keď nejaké veci som teda nečakala.

Tento diel je určite obohatený o viac erotiky a aj keď mi to tentoraz nejako extra neprekážalo, uvítala by som viac prepracovaní záverečný súboj a dej. Neviem prečo, ale po tých šokoch, čo sme občas dostali, som čakala od toho naozaj viac. Prišlo mi to odfláknuté, aj keď chápem tú spojitosť, prečo sa udialo čo sa udialo , no čakala som niečo viac akčnejšie. Pozerala som na to a pýtala sa „ To je všetko? Len toto stačilo?“.

Napriek tomu som si to samozrejme užila a teším sa na novelu Vládce hvězdné oblohy, ktorá bude vlastne príbeh o Desmondovi a jeho tajomstvách.

knihomolkajanca
02.02.2024 4 z 5

Pokud je něco, co Laura Thalassa skvěle ovládá skvěle, pak jsou to dramatické závěry knih. Stejně jako v podmanivé Rapsodii, byl strhující i konec Neznámého žalmu, a jistě tak nejsem jediná, kdo netrpělivě čekal na poslední díl. Temná harmonie má rychlejší tempo a události nabírají na obrátkách - spící válečnice, děsivé děti a silný nepřítel, který se dokáže ukrýt do stínů i mysli.

Temný rytíř Desmond a poloviční siréna Callypso s pořádně prořízlou pusou jsou skvělá hlavní dvojka. Dobře se doplňují, jejich dialogy oplývají solidní dávkou sarkasmu a vtipu, a stále to mezi nimi hezky jiskří. Call je stále stejně svéhlavá, Des stále tak podmanivě tajemný. Jejich vztah se stále vyvíjí a nabývá na síle i přes veškeré překážky. Nechybí ani erotika a spicy scén je tu docela dost.

Z vedlejších postav za zmínku stojí Malachiáš s Temper, kteří jsou nejen přátelé jak mají být, ale dokázali si mě získat natolik, že bych si o nich klidně přečetla i celou další knihu. Hlavní záporák Zloděj duší je zajímavě zpracovaný, jeho temnota se rozpíná a schopnosti zneklidňující. Přestože do sebe vše postupně začíná zapadat, otázek je ale až do poslední chvíle dost. Tahle kombinace člověka nutí číst a stejně jako předchozí dva díly budete i tento těžko odkládat. Užijete si napětí, pořádnou řež a prozkoumáte nové kouty Jinosvěta.

Závěr negraduje tak dramaticky jako v prvních dvou dílech. Rozuzlení mě ale bavilo, všechno zapadlo kam mělo, a nakonec mi bylo skoro líto, že už je tu konec. Protože i když tato série nepřináší nic objevně nového a autorka staví hlavně na oblíbených prvcích, nic to nemění na tom, že si čtení užijete od začátku do konce. Pokud hledáte odlehčení, či jednoduše patříte mezi fanoušky romantasy, tohle je rozhodně jedna z těch sérií, které byste dát šanci. Ačkoliv na vztahu Dese a Callypso tady vše stojí i padá, zápletka je promyšlená, zajímavá i chytlavá.

Hodnocení: 80%

Za knihu k recenzi moc děkuji Knihy Dobrovský.

Kudík
26.01.2024 5 z 5

Parádní zakončení série, a to od celkem drsného začátku probuzení spících válečnic v rakvích, mužů ze stromů a děsuplných dětí. Říší fauny a flóry mi bylo celkem líto. Autorka opravdu uspořádala solidní řežbu, alias slovy Zloděje duší: „Užij si ta jatka. Doufám, že přežiješ“.
Callie a Des musí překonat hodně.... temnoty i světla, ale společně to jde přeci jen lépe. Líbilo se mi, jak celkem drsný děj autorka prokládá vtipem, ať již s pomocí aeleria nebo Temper, která nejde pro slovo daleko. :)
Celá série je opravdu čtivá, a i když mám pár drobných výhrad, přesto nemohu hodnotit jinak.

Lucie.285
22.01.2024 5 z 5

Krásné zakončení fantasy, od které jsem nic nečekala a byla neskutečně nadšená. Opět to mezi hlavními hrdiny jiskřilo a spicy scény neměly chybu. Des i Callie se řadí mezi mé oblíbené fantasy páry. O akci a dějové zvraty nebyla nouze. Doporučuji.

moma08
11.01.2024 5 z 5

Skvělé zakončení této série.
Já moc fantazi nečtu, ale tohle bylo fakt čtivě napsáno.

Dizzy3
03.01.2024 5 z 5

Miluju to! A miluji celou sérii! Fakt to nemá chybu. Magie na mne dýchala z každé stránky. Není víc co psát, prostě si to přečtěte a vůbec neváhejte!

*A já to jdu ořvat, že už mám dočteno

Duchoslp
31.12.2023 4 z 5

Celkově série nebyla špatná. Poslednímu dílu, ale trošku chyběla šťáva. Callypso je místy drobátko hysterická a to k ní vůbec nesedí

scarletblue
28.12.2023 3 z 5

(SPOILER) Za mě nejslabší z celé série, ale pořád velmi dobré. Rozuzlení na konci a dopadení padoucha mě zklamalo. Mělo to neotřelý děj, tedy až na prostředí víl, které skutečně příliš připomíná říši S.J. Maas. Také Des se svou mocí připomíná příliš Rhysanda. Jinak ale můžu hodnotit pouze kladně. Ke konci mě už čtení sice nebavilo, připadalo mi to natahované a i rozuzlení vyloženě nudilo a přála jsem si konec, ale jinak dobré. Trochu jsem čekala víc od Calliina dědictví. Že se nám třeba poodkryje tajemství sirén, že je její otec víla a že patří k jednomu z dvorů. Toto se mi však nenaplnilo. Ani o její matce jsme se příliš nedozvěděli. Pouze o otčímovi, který byl hajzl a také kvůli tomu zemřel. To je za mě hlavní nedostatek celé série.

Mishaacka
28.11.2023 5 z 5

Instagram misha_cte_eroticke.romany

Do této série jsem se naprosto zamilovala!!! New adult - škoda, že v češtině nevychází více takových fantasy. Pro YA už nejsem úplně cílovka, takže mám raději ty dospělé hrdiny. A taky musí být fantasy prošpikované pořádnou dávkou erotiky a to jsem tady dostala. Celou sérii jsem zhltla.
Nejsem úplně fanoušek víl - mám raději ty zubaté potvory, měniče a démony. No ale Desmond, to byla úplně jiná víla = vysoký, svalnatý, dlouhé platinové vlasy, kožené kalhoty, kanady = ahoj Henry Caville
Callie jako napůl člověk a napůl siréna, skvělá postava. Život jí teda pořádně naložil a musela prožít velkou bolest, aby nakonec našla svoji lásku a šťastný konec
*Hlavní záporák byl skvěle napsaný a opravdu jsem nečekala, kdo to vlastně je (taky první 2 díly ani náznak, až ve 3 se to dalo tipnout). Tajemná linka se zmizením válečnic, jejich démonické deti.... bylo to výborně vymyšlené.
Těším se na příští rok, kdy má od Laury vyjít nová série

Peťa2110
27.11.2023 2 z 5

Pre mňa to je jedna zo sérií, ktorá začala super. Ďalší diel bol slabší a záver nudný. Možno je dobre, že je to len trilógia. Už po druhom diely som nemala chuť pokračovať ale zvedavosť ma donútila. Dúfala som v strhujúci koniec ale žiaľ som sa dočkala len prílišnej erotiky s minimom napätia a akcie.

Holubka
23.11.2023 4 z 5

(SPOILER) Začátek byl super. Bitva, akce, konečně siréna k něčemu byla. Pak se to ale najednou utlo. Děs a Callie mě bavili, ale místo toho aby bojovali tak spolu jen š*kali. Nic proti tomu ale trošku mě to zklamalo. V tomhle díle jsem čekala akci od začátku do konce. I přes slabí prostředek příběhu se to četlo velmi dobře a stránky rychle ubíhaly. A závěr byl chvílemi srdcervoucí. Vypořádání se zlodějem mi přišlo super. Dojel na svoji pýchu a ego. Určitě se mi tohle vypořádání líbilo víc než kdyby najednou v sobě Callie objevila nějakou skrytou superschopnost. Pravděpodobně bych třetí díl hodnotila třemi hvězdičkami jako druhý. ALE!! Tu jednu hvězdu navíc má prostě Zloděj duší. To on mě na tomhle díle nesmírně bavil. Scény s ním jsem si užívala. Ta jeho zvrácenost byla skvěle napsaná až mi občas naháněl husí kůži. Takže palec nahoru za Zloděje a já bych asi nad sebou měla zamyslet když mě nejvíc bavil právě on :D

Miisha
19.11.2023 3 z 5

Za mě nejnudnější díl.

Tesset
27.10.2023 5 z 5

(SPOILER) Stejně jako první dva díly stránky se otáčely jedna za druhou a najednou byl konec. Ten byl krapet odfláknutý. Dozvěděli jsme se, kdo Zloděj je, ale vypořádání s ním bylo lehce neuvěřitelné. I když to tam v podstatě bylo řečeno - dojel na vlastní pýchu a neporazitelnost a umožnil Callie, aby ho zmáčkla. Mi to ale ani tak nevadilo, protože čtení všech knih jsem si užívala, takže za mě - není to o cíli, ale o té cestě a ta rozhodně stojí zato. Těším se i na Handlířův příběh a na novou sérii o Čtyřech jezdcích, ta vypadá luxusně a snad bude stejně dobrá nebo ještě lepší než tahle.

Slůník
10.10.2023 3 z 5

Nedokážu úplně posoudit, nakolik autorčino rozuzlení série dává smysl. I napotřetí ovšem určitě platí, že mě moc bavila hrdinčina dobře proříznutá pusa a že by mě zajímaly i osudy jinych postav Handlířova světa.

1259
09.10.2023 5 z 5

Kniha se sice rozjížděla trochu pomaleji, ale postupně to bylo čím dál lepší a ve finále naprosto boží. No a ten konec? Prostě celá kniha za mě naprosto peckózní.

Heaven001
29.09.2023 3 z 5

(SPOILER) Kniha ze začátku působila slibně. Těšila jsem se konečně na pořádnou akci, která tam sice byla, ale měla jsem současně pocit, jako by zlo v této knize mělo nějaký vypínač zapnuto/vypnuto.
Jak jinak si teda mám vysvětlit kolik času tady měla ústřední dvojice na prožívání svého románku, aniž by se museli strachovat o své bezpečí - a já jako čtenář jsem o ně tedy neměla v průběhu vůbec žádný strach.
Konec druhého dílu pro mě byl skvělý a dostavil se kýžený wow efekt. Zde se toto bohužel nekonalo.
Těšila jsem se až se záporáci pořádně pustí do terorizování, ale zklamali mě. Jak se říká, plná huba keců a skutek utek.
No alespoň jsem se v průběhu (až na pár scén) nenudila. :)
Líbil se mi vývoj sirény (i když teda Cal se projevila jako ne zcela nejostřejší pastelka v penále, když až na poněkolikáté dokázala pochopit něco, co já sama jsem už věděla - a pokládala to za zcela zřejmou věc - a vítězoslavně se s tím musela podělit) a těšila jsem se, jak se vypořádá s finálovým střetem se Zlodějem. Zde ale došlo ke zklamání.
Jestli někomu přijde, že zde dostaneme odpovědi na všechny otázky, tak jsme asi četli každý jinou knihu. Já jich mám tedy spoustu, které mi asi nikdo nezodpoví.
Tak například:
Jak přesně funguje časová osa jednotlivých událostí? Třeba zkušenost Mary a její sestry se Zlodějem? Kdyby Handlíř neudělal to co udělal na konci, nedopadlo by to vlastně úplně stejně?
Nejvíc se mi líbila úvaha Cal na konci knihy. "Pořád mě trápí spousta otázek. Například proč Euribios Galeghara probudil až po tolika letech, nebo proč se vůbec rozhodl dodržet svou část úmluvy, když evidentně mohl porušit slovo. Mám takový dojem, že se odpovědi nikdy nedozvím."
No Callie, myslím že se je ani nemáš šanci dozvědět, protože je autorka prostě nevymyslela. Myslím, že si prostě řekla, ale co, všechno nemusí dávat smysl :)
Ale jinak jsem si, kromě zpackaného finále, čtení užila. Místy to bylo vtipné a pro toho kdo má rád hlavně milostné příběhy, to bude určitě trefa do černého.