Rapsodie přehled

Rapsodie
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500469/bmid_rapsodie-nvw-500469.jpg 4 587 587

Handlíř série

1. díl >

ZA CO BYSTE BYLI OCHOTNÍ PRODAT VLASTNÍ DUŠI? Callypso je siréna, jejíž život se právě obrátil naruby. Sedm let nosila na ruce náramek s více než tři sta korálky. Na první pohled obyčejný šperk, jenže každý z těch korálků představoval magickou směnku – dluh Handlíři, vílímu králi. Handlíř má pověst nelítostného vyjednavače, který dokáže splnit jakékoli přání – za přiměřenou cenu. A dluhy neodpouští. Po Callypso za své laskavosti nikdy nic na oplátku nechtěl. Až teď. Do jejího života se ale nevrátil jen proto, aby obnovil jejich dávný vztah. V Jinosvětě, který existuje paralelně s tím naším, se děje něco podivného. Vílí bojovníci mizí a vracejí se jen ženy – ve skleněných rakvích, s kojenci na hrudích. A mezi otroky se šíří zvěsti o probouzejícím se zlu. Pokud má Handlíř svůj lid zachránit, musí požádat o pomoc sirénu, které před lety zlomil srdce. Jenže jeho nepřítel má naneštěstí v oblibě jedinečné tvory. A Callypso patří k těm nejvzácnějším…... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Mystery Press

Rhapsodic, 2016

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rapsodie. Přihlašte se a napište ho.

Saryinka
14.04.2025 4 z 5

(SPOILER) Spoiler!

Tak tohle bylo fakt švihlý. Ale tím dobrým způsobem.
Callie a Temper jsou prostě dvojka... Bavily mě obě. Obě mají prořízlé pusy, což je mi nesmírně sympatické.
Příběh je taky zajímavý, je to zase něco jiného než ostatní fantasy série.
A pak je tady Des.
Hrozně se mi líbí, jak se jejich vztah vyvíjí.

Myslím si, že to bude dobrá série, která stojí za to, aby si ji člověk přečetl.

LuckaK.088
10.04.2025 4 z 5

Tak na tuto sérii jsem se těšila. A ne, že bych byla úplně zklamaná, ale čekala jsem něco jiného. Čekala jsem více originality, objevování světa, více děje. Siréna a handlíř znělo neotřele, ale bohužel to sklouzne k velmi otřelému světu víl, dvorů, družek a naparování s křídly. Dějová linka naprosto v pozadí, romantická na piedestalu. Romantické duše (a ti, kteří neprahnou po originalitě) si ale čtení užijí. Já si to ostatně užila také, i když očekávání bylo někde jinde. Callypso je snadné si oblíbit pro její humor a drzé hlášky. Jistě, a ten bělovlasý tajnůstkář s břišáky taky není k zahození :-) Na další díl se těším, ale skrytě doufám, že tentokrát se linka se spícími válečnicemi a jejich krvelačnými dětmi dostane více do popředí.

Lavender756
26.02.2025 3 z 5

Fantasy svět je tu upozaděn na úkor až násilné milostné linky hlavních hrdinů. Přesto se ale kniha čte sama a máte nutkání stále pokračovat. Na konci už to bylo až moc uslazené a jakoby useknuté. Tyto poslední části chtěly mnohem více propracovat.

7 vánočních tipů pro natěšené knihomoly!

14.12.2022

Temná new adult fantasy, kterou si zamilují fanoušci Sarah J. Maas!

24.10.2022

Vychází Rod nebes a dechu, Pavouk a další knižní novinky (42. týden)

16.10.2022

Lidé jako my nejsou oběti, andílku. My jsme něčí noční můra.

Já jsem tma

Kniha Rapsodie v seznamech

v Mé knihovně303x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)