Temná harmonie přehled

Temná harmonie
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518354/bmid_temna-harmonie-E64-518354.jpg 4 203 203

Handlíř série

< 4. díl

TEMNOTA SE CHYSTÁ POHLTIT VŠE. DOKÁŽOU JI ZASTAVIT DŘÍV, NEŽ JE NAVŽDY ROZDĚLÍ? Siréna Callypso unikla jen o vlásek smrti a nyní jí v žilách koluje vílí krev, což je pro ni současně požehnáním i prokletím. Její pouto s Desmondem Flynnem – pro víly králem noci a pro smrtelníky Handlířem – je konečně kompletní a uzdravené. Jenže noční můra zdaleka neskončila. Existují totiž i věci horší než smrt. Mnohem horší. Takové, vůči jejichž moci je nyní Callypso zranitelná. Jednou z nich je Zloděj duší – bytost číhající ve stínech, která vůbec nepatří do tohoto světa. Která kdysi spala a teď se probouzí. A má v plánu podrobit si celý Jinosvět a Callypso s ním. Nadpřirozenou říši ale neterorizuje jen on. Galleghar, Desův otec, vstal z mrtvých a chce se mstít – především svému synovi, který ho kdysi poslal do hrobu. Des a Callie musejí přijít na to, jak oba muže zastavit, a dochází jim čas. Ve hře jsou totiž i síly, které chtějí milence jednou provždy rozdělit. A naneštěstí pro krále a královnu noci už není ztráta života to nejkrutější, co by je mohlo potkat... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Mystery Press
Originální název:

Dark Harmony, 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Temná harmonie. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (48)

elii.reads
19.10.2024 4 z 5

Za mě nejlepší díl série. V knize byla spousta zvratů, rozplétání hádanek a napětí. Hlavní hrdinka konečně přestává být pěšákem ve hře svého druha a na povrch se dostává její pravá povaha.

S každou knihou mě příběh Callypso a Desmonda bavil víc a víc. Je i vidět vývoj v autorčiném psaní. Líbí se mi, že udržuje krátké kapitoly a kniha tak nemá moc hluchých míst. Nevěřím, že to říkám, ale klidně bych obětovala pár spice scén za více rozplétání tajemství, protože mě bavilo, jak si postavy postupně spojovaly jednotlivé body hádanek. Autorka ale dokázala hezky uzavřít všechny důležité linky a čtenář tak nemá pocit, že by něco zůstalo nevysvětleno.

Ticiana
28.09.2024 5 z 5

Za me je cela serie pecka. Tady jsem se dokonce i zasmala. To, ze bylo vic peprnych casti mi ani nevadilo, nebyli nejak extra dlouhe a prece Callie je sirena. Tak se nedalo nic jineho cekat. Pribeh byl propracovany a i zaver se mi libil. Za mne skvela serie.


Thalin
10.09.2024 2 z 5

Jak mě první díl bavil a těšila jsem se na vývoj událostí, tak mě každý další zklamával. A souhlasím s tím, že někdy by bylo lepší zůstat u duologie a neroztahovat děj na tři díly + doplňkové, které jsou tvořeny hlavně omáčkou a o děj se spíš otírají.
Už od druhého dílu mi přišlo, že se děj až moc soustředí na neustálé cukrování Dese a Callie a příběh ohledně zloděje, únosů a podstatných věcí ohrožující říši, se řeší spíš jen sem tam, aby se neřeklo. U závěrečného dílu bych čekala opak, ale ne.
Tady se dobrých dvě stě stran akorát mluví o sexu, schyluje se k sexu nebo se sex provozuje. A nebo má Callie noční můry. Z Dese, který byl v prvním díle zajímavý a měl nějakou tajnůstkářskou osobnost se stal rozněžnělý medvídek na mazlení a souložení a mě vážně nebavilo to pořád dokola číst.

Na posledních sto stranách to celkem vzalo spád a konečně se začalo něco dít a i Callie začala víc pracovat se svou sirénou. Ale na můj vkus prostě trošku pozdě. Opět mě zaráželo, jak pomalu jim docházely věci, které čtenáře dávno praští přes nos a jak lhostejně vlastně první polovinu knihy ke všem hrozbám přistupovali. Holt zaskotačit si, všude kde to jen jde, je pro děj přednější.

Já vím, že tyhle knihy se hodně soustředí na vztahy ústředních hrdinů, ale když už si autorka vymyslí zajímavý svět a zápletku, kterou hodí postavám na hlavu, mohla by se jim taky věnovat. Tady mi přijde, že ani autorka sama to vlastě neměla pořádně promyšlené, jen potřebovala nějaký dvorek pro svou romanci.

Mě tyhle knihy většinou relativně baví, je to fajn oddechovka, je to dobře napsané, odehrává se to v zajímavém prostředí. Ale autorka prostě až moc kašle na zápletku, co si vymyslela. Des mi taky byl mnohem sympatičtější na začátku. A kdo mi ani tady nepřirostl nijak k srdci, byla obhroublá Temper. Já prostě nemám ráda, když někdo neumí prohodit dvě věty bez nadávek a chová se jak pubertální křupan. Třeba Malachiáš by mě zajímal mnohem víc, ale vedlejší postavy tu opravdu skoro nemají prostor, což je škoda.

Celkově vzato, jak mi u prvního dílu přišel Handlíř jako zajímavý nápad a neotřelé fantasy, tak to postupně sklouzlo do naprosto typického erotického vílího průměru, až takřka nudného. Nic zajímavého, co by mě kdoví jak nadchlo, což je vážně škoda. Mělo to potenciál.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Pasažér, Zmije a další knižní novinky (34. týden)

20.08.2023


Citáty z knihy (1)

Tajemství nejlépe jedna duše chrání.


Kniha Temná harmonie v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených247x
ve Čtenářské výzvě13x
v Doporučených13x
v Knihotéce167x
v Chystám se číst85x
v Chci si koupit43x
v dalších seznamech4x