Rapsodie

Rapsodie https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500469/bmid_rapsodie-nvw-500469.jpg 4 406 100

Handlíř série

< 1. díl >

ZA CO BYSTE BYLI OCHOTNÍ PRODAT VLASTNÍ DUŠI? Callypso je siréna, jejíž život se právě obrátil naruby. Sedm let nosila na ruce náramek s více než tři sta korálky. Na první pohled obyčejný šperk, jenže každý z těch korálků představoval magickou směnku – dluh Handlíři, vílímu králi. Handlíř má pověst nelítostného vyjednavače, který dokáže splnit jakékoli přání – za přiměřenou cenu. A dluhy neodpouští. Po Callypso za své laskavosti nikdy nic na oplátku nechtěl. Až teď. Do jejího života se ale nevrátil jen proto, aby obnovil jejich dávný vztah. V Jinosvětě, který existuje paralelně s tím naším, se děje něco podivného. Vílí bojovníci mizí a vracejí se jen ženy – ve skleněných rakvích, s kojenci na hrudích. A mezi otroky se šíří zvěsti o probouzejícím se zlu. Pokud má Handlíř svůj lid zachránit, musí požádat o pomoc sirénu, které před lety zlomil srdce. Jenže jeho nepřítel má naneštěstí v oblibě jedinečné tvory. A Callypso patří k těm nejvzácnějším…... celý text

Fantasy Erotika Dívčí romány
Vydáno: , Mystery Press
Originální název:

Rhapsodic , 2016


více info...

Přidat komentář

Nikoll2
předevčírem 3 z 5

"Pro fanoušky Sarah J. Maas." Tak toto prohlášení mě k přečtení přesvědčilo, jelikož Maas je má nejoblíbenější autorka tohoto žánru. Určitě nejsem jediná čtenářka, která se tím nechal přesvědčit. V několika pasážích jsem si říkala, že je autorčina inspirace opravdu zřejmá: druhové, dvory, zákeřné i obměkčené víly,...ačkoliv tyto motivy samozřejmě najdeme v mnoha knihách.

Příběh se četl velmi dobře a určitě patří mezi ty lepší tohoto žánru. Na prvním místě je zde rozvoj vzájemných vztahů postav a psychické rozpoložení hlavní hrdinky. Větší akce, řešení oné záhady a poznání vílího světa je zde upozaděno. Pokud se rozhodnu v sérii pokračovat, tak doufám, že již tomu bude dán větší prostor. Co mi při čtení vadilo byly "lehké" vulgarismy a jisté přezdívky postav, bez čehož by se příběh určitě obešel.

Áňa 998
07.04.2024 5 z 5

Po spoustě kladných recenzí jsem se i já pustila do série Handlíř, jejíž prvním dílem je Rapsodie. Nebudu lhát, malinko jsem váhala, víly nejsou moje oblíbené bytosti. Byla jsem ale zvědavá po doporučeních a lákala mě temná obálka, která je pěkně záhadná.
.
Prvních pár stran jsem byla trochu zmatená. Děje se toho spoustu, autorka vymyslela zajímavý svět, který má své náležitosti. Trochu se s ním seznamujeme, ale hlavně s hlavními hrdiny.
.
Nejvíce prostoru tu má Callie, neboli Callypso. Není obyčejná, jedná se o sirénu. Svým hlasem může ovládat ostatní. A pak je tu Handlíř, vílí král, který je jako Ježíšek, plní přání na zavolání. Má to ale háček - vybírá si to. Callie u něj má spousty dluhů... A Handlíř si přišel pro něco na oplátku.
.
Mezi Callie a Handlířem je obří chemie a napětí. Můžete se tedy těšit na kroužení, romantickou linku, a i žhavější momenty... Za tím vším probíhá i linka s padouchem, který škodí v Handlířově říši.
.
Začetla jsem se po několika stranách, a pak už to byla jedna velká jízda. Díky přímé řeči a pošťuchování mezi hlavní dvojicí jsem četla rychle a ani ne za dva dny jsem měla dočteno!
.
Měním názor na víly, tohle bylo skvělé. Jsem ráda, že jsem se do série dala a zase se tak pomalu vracím k fantasy. Další díly si rozhodně nenechám ujít.


zatoulane_knihy
06.04.2024 5 z 5

~ RAPSODIE ~

No prostě úžasný!!!!!

Ve chvíli kdy jsem začala číst nemohla jsem přestat. Miluju tu knihu!! Určitě se řadí do mých oblíbených top 3 je to prostě úžasný!! Těším se rozhodně na další díly.

Kniha je rozdělá do dvou dějových linek, jedna je před 7lety a druhá v současnosti. Je to krásné a vtipné čtení. Romantická linka je geniální. Celý knižní svět je prostě za mě top!!! Najdete zde jak víly, sirény, měňavce atd. Vztahy milostné a zvraty.

Jsem moc ráda že se mi kniha dostala do ruky!! Určitě si ji přečtu znovu.

Vampucha
02.03.2024 4 z 5

Co mají společného siréna a vílí král? Více, než tři sta službiček a stejný počet dluhů. Vílí král je Handlíř, který splní vaše přání, ale bude za to chtít něco na oplátku a dluhy rozhodně neodpouští. Je to jako upsat svou duši ďáblu. Navíc zrovna tenhle “ďábel vypadá jako Geralt v podání Henryho Cavila a nemá rohy, ale za to parádní křídla!
Callypso čeká dlouhých sedm let, než se Handlíř objeví, aby si její dluhy vybral a je překvapená, jak její splátky občas vypadají.
V knize se střídají kapitoly z přítomnosti a minulosti, a čtenář tak lépe pochopí vztah mezi Calli a Handlířem. Vše se odehrává převážně v našem světě, ale Handlíř chce sirénu požádat o pomoc a je potřeba, aby s ním šla do vílího světa, kde na sirénu číhá nebezpečí a záhadné spící válečnice ve skleněných rakvích.

Musím říct, že siréna jako nadpřirozená bytost, je zajímavé osvěžení od všech víl, upírů, vlkodlaků a čarodějnic. A kombinace sirény a vílího krále působí dost exoticky.
Ze začátku mi příběh přišel takový nemastný neslaný a střídání kapitol mě spíše rušilo. Ale čím více jsem se do příběhu dostávala a poznávala Calli s Handlířem, tím to bylo zajímavější a nakonec mě to bavilo.
První díl je hodně o vztahu Calli s Handlířem, z vílího světa dostaneme jenom ochutnávku a magie či jiné nadpřirozené bytosti zde téměř nejsou. Ale i tak má kniha své kouzlo a v závěru je nějaká větší akce. Ale spíš si autorka připravila půdu pro pokračování, na které se nakonec moc těším.
Callypso jsem si ve finále oblíbila a doufám, že Handlíř bude v pokračování víc drsný král než jen vílí obchodník s magií.

Jita160
01.03.2024 4 z 5

Po delší době jsem do sebe nechala pustit velkou dávku fantazie,nadpřirozeneho světa a mýtů.
Knížka mě ,ale doopravdy vtáhla až tak od půlky kdy už jsem trochu chápala důvody a pohnutky Desmonda Flynna, nejděsivějšího a nejbezpečnějšího krále noci.
Callypso mně neskutečně bavila se Sirénou v jejím nitru. Byl to takový novodobý doktor Jekyll a pan Hyde.
Nedokáží asi úplně ocenit tento druh příběhu ,který čtu jen výjimečně, ale nedá se upřít čtivost a originalita.
Časem dám určitě šanci i pokračování.

denniys
26.02.2024 5 z 5

Tahle knížka mi neskutečně sedla..
Je sice lehce prvoplánová, předvítelná a klišoidní, ale vynahrazuje to sympatickými hrdiny a ohromnou čtivostí..
Mohlo by být více takovýchto romantických fantasy, přečetla bych všechny..

IroKlára
14.02.2024 5 z 5

Tak tohle nebylo vůbec špatný... I když tenhle žánr už nečtu. Potřebovala jsem oddych, tak jsem sáhla po tomhle a fakt se mi to líbilo. Mno nic, myslím, že si musím přečíst i další díly...

odel
14.02.2024 4 z 5

Dám šanci dalšímu dílu, kniha se mi líbila, až na ten konec - byl zvláštní a rozuzlení záhady žádné. Dávám 3,5*.

AnDyB
02.02.2024 5 z 5

Mě to prostě sedlo ! Moc se mi líbí kombinace napínavého vzrušujícího vztahu s fantasy, takže i přirovnání k Maas si myslím že sedlo. Hlavní hrdinka Callypso mi také ohromně sedla jejím vyjadřováním a povahou. Za mně top a hned jdu na další díl :)

Carolxc
26.01.2024 3 z 5

U knihy jsem dost váhala, zda mám koupit a přečíst nebo ne. Odrazovali mě od ní recenze - zejména ty, kde si lidi stěžovali, že fantasy svět je spíše bokem a celá kniha je spíše o vztahu dvou hlavních postav.

A bohužel se přidám právě mezi ně. Kniha se četla dobře a neměla jsem v tomto směru žádný problém, ale během čtení jsem se do knihy nedokázala úplně ponořit a neměla jsem potřebu se k ní vracet a číst dál. Přitom svět je zajímavý a mrzelo mě, že se mu nevěnovalo tolik pozornosti, stejně jako zajímavému příběhu. Ten byl spíše v pozadí. Ke konci se začalo něco dít a právě ten konec, který slibuje pokračování, mě nutí přemýšlet o tom, zda mám v této sérii pokračovat.

Desmond pro mě byl jeden z těch postav, co je nabušená a každá z něj jde, až do kolen - tím, že toho mám načteného více, tak už si mě další taková postava nedokáže získat jen tak. Není to žádný svatoušek, což mi většinou imponuje, ale asi se mi do paměti nezapíše. Rozhodně na něj budu vzpomínat lépe, než třeba na Warwicka z Divoké říše.

A potom je tu Callypso. Má oblíbená ženská hrdinka to rozhodně nebude. S ženskými postavami mám vždy problém a většinou je nemám ráda. Callypso byla snesitelná - což je pro ní alespoň nějaké plus, ale místy mi přišla, že nevidí, co je očividné a některá rozhodnutí jsem úplně nechápala.

A záporná postava mě v příběhu minula úplně. Věřím, že mohl být zajímavý, kdyby se mu autorka věnovala více. Během příběhu měl potencionál a byl celkem děsivý, ale ve finále jsme se toto příliš nedozvěděli a opět měl málo prostoru. Chybělo mi tam i trochu vysvětlení, co se tam vůbec přesně stalo.

Celkově to nebylo špatné. Četlo se to dobře, příběh byl zajímavý, ale na mě šel do moc do popředí vztah dvou hrdinů a v tomhle případě jsem předvídala, kam to směřuje. Kdyby se dalo více prostoru příběhu a světu, mohlo by to být o něco lepší. A já si promyslím, jestli chci číst další díl.

KajinaH722
23.01.2024 4 z 5

Kniha mě moc bavila a měla jsem nutkání číst dál a dál. Je to napínavé fantasy romance. Vztah mezi Desmondem i Callypsou mě moc bavila.
Konec byl hodně silný, bolestivý a emotivní. Přesto to dopadlo tak, že budou spolu bok po boku dál bojovat. Jsem zvědavá,co se stane v dalším díle.
Dodám, že jsem četla víc jak před třemi lety Dvory od Maasové, takže se to dá těžko srovnávat, ale za mě krásný fantasy.

Kudík
21.01.2024 4 z 5

Kniha se mi líbila, hlavně začátek a akčnější doba s únosem a vězněním na konci, ale upřímně, dle hodnocení jsem čekala ještě o trochu více, hlavně co se týče fantasy. Jak moc se dílo podobá knihám od Sarah J. Maasové zatím nemohu posoudit, protože její knihy mě teprve čekají. Sérii každopádně zdolám celou, protože Desmon Flyn/Handlíř/vílí král i Callypso Lillisová/Callie/sirénka jsou sympaťáci a já jim to šťastně na věky přeji. :) Současně jsem ráda, že nemusím čekat na další díly a vypořádám se sérií v kuse, jen kdyby na ní bylo více času.

Damonka18
18.01.2024 4 z 5

Takhle zpětně moc nechápu, proč tahle série má být pro fanoušky Maasové. Její knihy jsou dost dobře rozpracované, ale tady mě to chybělo. Bylo to hrozně rychlé, ani jsem se nerozkoulala a už byl konec. Na druhou stranu mě tato kniha vytrhla z mojí čtecí krize. Příhěh byl lehce předvídatelný, ale určitě ne špatný. Určitě přečtu i další díl.

ivka7708
01.01.2024 5 z 5

Super napísané fantasy. Hneď prvá kapitola ma vtiahla do deja a musela som čítať ďalej. Najviac ma bavilo stredanie časových liniek, kde sa postupne dozvedáme o začiatkoch bzťahu medzi Callie a Handlířem. Bolo tam trochu menej fantasy prvkov a kniha sa viac sústredila na budovanie vzťahu hlavných postáv. Viac fantasy som sa dočkala až v nasledujúcich dieloch. Celkovo ma ale kniha rýchlo a účinne vtiahla do svojho sveta a určite hodnotím ako veľmi podarené new adult.

Lucie.285
31.12.2023 5 z 5

Krásná fantasy, už dlouho jsem si knihu tak neužila. Pořád se něco dělo a člověk byl napjatý, jak to všechno bylo a jak to všechno bude. Moc doporučuji opravdu originální a krásně popsaný svět. Nenudila jsem se ani chvíli. Desmond i Callypso mě moc bavili. Hned se pustím do druhého dílu.

scarletblue
28.12.2023 5 z 5

(SPOILER) U tohoto dílka jsem si především vážila originality. Líbili se mi všechny postavy. I nové pojetí sirén. Jen jsem čekala že dluh Callie bude mít větší význam a nečekala jsem, že se to zvrhne do takové romance. Zároveň se mi však líbilo Handlířovo tajnůstkářství.

Dizzy3
18.12.2023 5 z 5

Ovšem tohle! Tohle bylo něco ÚŽASNÝHO! Námět, zpracování, čtivost - stránky letěly ani nevím jak. Bylo to vtipný a všechny postavy miluju! Handlíř a Callypso.. fuuha žhavost tak milion stupňů a zároveň romantika jako blázen. Mam pocit, že tahle kniha má v sobě všechno co je potřeba a je to tak dokonale namíchané až se tomu věřit nechce. Celou knihu jsem si v duchu říkala jak to může být tak moc boží! Miluju!

AnnaNes
20.11.2023 4 z 5

Na to jak nemám ráda střídání minulosti a přítomnosti, tak tady mě to hodně bavilo. I když byl příběh jednodušší, příjemně mě překvapil a jdu pokračovat druhým dílem.

Knihomolka_176
19.10.2023 4 z 5

Sakra, tohle mě fakt bavilo!
Přitažlivost mezi Callie a Handlířem byla hmatatelná z každé stránky - kapitoly se střídaly, takže jsme mohli nahlédnout jak do současnosti, tak do minulosti, kdy se Callie do Handlíře zamilovala.
Celý tenhle svět mě moc bavil, byl propracovaný a zápletka skvěle vymyšlená.
Za co ale musím pár bodů strhnout, je fakt, že jsem se v ději občas trochu ztrácela - chvílemi jsem nevěděla, jestli jsem v minulosti nebo přítomnosti. A taky bych ocenila víc z Jinosvěta, ale jelikož je Rapsodie teprve první díl, doufám, že v dalším díle to bude ještě lepší a propracovanější.

PS: Knížka má krásnou obálku!

Holubka
05.10.2023 5 z 5

(SPOILER) Já si to užila! Ano příběh není propracovaný, jiné postavy než Des a Callie vlastně neexistujou, ale mně to nevadilo. V knížce jde vlastně jen o vztah těch dvou, všechno ostatní je jen doplnění aby se v knížce taky něco dělo. Já jsem s tím ale v pohodě. Vývoj jejich vztahu jsem si zamilovala, jak v minulosti tak v součastnosti. Ano všechno bylo by konci vyřešeno lusknutim prstu, ale s tím dokážu žít. Hned jdu na druhý díl.