Neznámý žalm

Neznámý žalm https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/505028/bmid_neznamy-zalm-ySB-505028.jpg 4 234 44

Handlíř série

< 2. díl >

PŘEŽILA ŠÍLENÉHO KRÁLE. NOČNÍ MŮRA ALE JEŠTĚ NESKONČILA. Siréna a družka Desmonda Flynna Callypso unikla ze spárů šíleného krále Karnona. Jeho děsivé vězení se na ní trvale podepsalo, tím však její strasti zdaleka nekončí. Callie a Des se vydávají do Říše flory, aby pokračovali ve svém pátrání. Záhy zjišťují, že najít Zloděje duší je pouze jeden z mnoha jejich problémů. Na světě neexistuje krutější místo než vílí dvůr a před intrikami králů a královen nemůže Callypso ochránit ani Handlířova magie. Víly hrají nebezpečné hry. Některé touží po lásce nebo po pomstě, jiné baží po lidském mase a pár jich sní o věcech tak zvrácených, že je nelze ani vyslovit. Jedno je jisté: nikdo není tím, kým se zdá být. Dokonce ani Desmond. Také Říše flory má záhad víc než dost: od krvácejících stromů po ocejchované otroky a nezvěstné stráže. V království všeho, co roste, klíčí cosi temného, a když si Callie nedá pozor, přijde o všechno, na čem jí záleží. Včetně jí samotné... celý text

Fantasy Erotika Dívčí romány
Vydáno: , Mystery Press
Originální název:

A Strange Hymn , 2017


více info...

Přidat komentář

terikus
30.03.2024 4 z 5

Třičtvrtě knížky mě nebavilo...hodně jsem se nutila, trvalo mi to hrozně dlouho to vůbec přečíst...konec byl dobrej, ale to trápení, než se člověk dostane k tomu dobrýmu....možná že bych raději četla knížku o Temper :-D

Damonka18
29.03.2024 5 z 5

(SPOILER) Čtivá a příjemná kniha. Četla se velmi dobře, děj ubýhal dobře. Možná až moc rychle, ale to nevadí. Konečně jsme se dozvěděli více o naší záhadě a určitě si přečtu třetí díl, protože mě zajímá jak se to všechno vyvrbí.


denniys
02.03.2024 4 z 5

Bavilo, nebavilo, bavilo, nebavilo a tak pořád dokola až do konce...
Pořád je to docela čtivé a příjemné, ale na první díl to prostě nemá.. trochu zmizelo kouzlo mezi Callie a Handlířem.. některé věci jsou mírně nelogické a odporují si, ale to bych ještě odpustila, nejvíc mě dráždilo skloňování - nebo spíš teda neskloňování ženského jména Callie..
Další díl určitě přečtu, ale netěším se tolik jako po prvním díle..

AnDyB
22.02.2024 5 z 5

I 2. díl je opravdu boží. Možná, že to opravdu na začátku mělo pomalejší tempo, nicméně to nemění nic na čtivosti této knihy a hned vzápětí se vše rozjede naplno. Jediné co mě zaráží, je ta podoba na dvory od Sarah. Stále to má originální zápletku, ale přeci jen by mě strašně zajímalo, jak to v takovém autorském světě chodí. Jedna autorka vymyslí svět, který je tak čtivý tak HOT a tak prodávající na trhu a pak to další kvalitní autoři jen zkopírují a dají to do jiného kabátu ? Noo mě to nevadí, já mám kvalitní čtivo, které mě baví :D Nicméně by mě zajímalo, jak se taková Sarah na to tváří. Nebo je to jen náhoda a obě napadl stejný svět ? Jen taková vsuvka mé myšlenky, která mi v hlavě proběhla během čtení.
K samotné knize, jsem naprosto spokojená a konec je napínavý a hned se vrhám na následující díl :)

kirstinrau
04.02.2024 5 z 5

Konečne sme sa dočkali pokračovania a ja môžem byť naozaj spokojná s tým, čo sme dostali. Budem sa opakovať, ale toto bude naozaj patriť k mojím obľúbeným sériám.

Začiatok sa môže niekomu zdať nudný, ale mne sa ten pomalší rozbeh páčil. Sledujeme ako sa Callie vyrovnáva so svojou premenou a ja som sa dokázala do jej pocitov vžiť. Páči sa mi, že na všetko prichádza postupne, musí trénovať a nie je to tá hrdinka, čo je okamžite dokonalá a má všetko pod kontrolou. Zároveň nám je viac predstavený svet a kráľovstvo Desmonda Flynna.

Desmond je stále taký hajzlík, aký bol a to sa mi páči Dozvieme sa niečo o jeho detstve, rodine a aj keď stále obchoduje a málokedy prezradí niečo bez dohody, pomaličky sa otvára a prejavuje city. Je však stále záhadný a ja som mala aj trošku obavy, čo si mám o ňom myslieť. Ich doťahovanie som zbožňovala rovnako ako v prvej časti.

Spoznáme nové postavy a mne osobne sa Malachiáš - pán snov, celkom pozdáva. Škoda, že nemal viac priestoru a tak dúfam, že sa s ním ešte stretneme v ďalšej časti. Objaví sa aj Temper a jej hlášky boli naozaj skveké. Samozrejme sa mi niektoré postavy nepáčili a mala som z nich divný pocit, no napriek tomu som záver vôbec nečakala.
Posledné strany som doslova tŕpla a koniec mi prišiel krutý a naozaj som bola v šoku, takže som zvedavá na pokračovanie.

KajinaH722
28.01.2024 4 z 5

Začínám víc číst fantasy žánr a jsem za to neskutečně ráda,protože i druhý díl mě moc bavil, jen přiznávám,že druhy díl je trošku slabší, aspoň na začátku,kdy se to víc táhlo. A kniha mě začala víc bavit v polovině, kdy se začalo něco víc dít a bylo to víc napínavé. Konec byl nejvíc z celé knížky akčnější,napínavý a víc jsme se toho dozvěděli, co jsme potřebovali.

Kudík
23.01.2024 5 z 5

(SPOILER) Rozhodně akčnější než první díl (resp. od poloviny knihy)...., kdo by čekal tolik akce při Slunovratu, který ve vílím podání není pouze oslavou koloběhu života a ročních období. :) Část věcí jsem vydedukovala, ale přesto pro mě bylo překvápko, že Zloděj duší není jen měnič podob. Callie a Des zde dostali další rozměr a vstup na scénu přes portál v podobě Temper měl parádní grády. Callypso se mi líbila při ochraně "otroků", záchraně nočního vojáka a přístupu k Handlíři. A Des? Ten má parádní sbírku triček, super křídla a krásný vztah ke Callie. Nyní jen přemýšlím, zda se vrhnout na 3. díl "Temná harmonie", anebo na Desův příběh "Vládce hvězdné oblohy", který je někde uváděn jako 4., ale na goodreads je jako 2,5.

Lucie.285
06.01.2024 5 z 5

Opět skvělé čtení jako první díl. Ani vteřinu jsem se nenudila. Vše spojené se Slunovratem nemělo chybu. Ochranitelský Des? Nemusím snad psát více. Z Callypso, po tom všem co se jí v životě stalo, se postupně stává silná a nebojácná hrdinka. A odhalení na konci? Musím říct, že něco jsem čekala a něco mě překvapilo. Jdu se hned pustit do posledního dílu.

Dizzy3
31.12.2023 5 z 5

Opět dokonalost! Boží boží boží a nechápu proč se mi tahle série dostala do ruky až teď.. skvělá zápletka, ktera graduje a Handlíř.. prostě aaaach extra ochranitelský typ to já můžu :D vrhám se na poslední díl a snad to i obrečím, že už budu mít přečteno

scarletblue
28.12.2023 4 z 5

Na tomto díle mi asi nejvíc vadilo, že se to až nebezpečně začalo podobat Dvoru trnů a růží. Pořád hezké dílko, jen čím dál méně originální. Přesto tu však vystupuje originální padouch a není to jako přes kopírák, takže to stále za napínavost stojí za přečtení. Des mi až nebezpečně připomínal Rhysanda. Stejně tak i tento nový svět víl se svými dvory.

Holubka
14.10.2023 3 z 5

(SPOILER) Na to jak mě uchvátila první kniha, tak tady jsem zklamaná. Vůbec jsem se nedokázala začíst. V první polovině se nic neděje, ale opravdu nic. Ani žádných odpovědi se nedočkáme. Poznáváme tady vílí zemi a to zase tak skvělí není. S mapou by to bylo lepší.
Des a Callie byli opět skvělí, ale tentokrát to jejich pouto knížku neutáhlo.
Pořádně se vlastně začne něco dít až na konci. I když jsem konec hltala, nepřinesl to správné uspokojení. Spíš než odpovědi přinesl další otázky.
Na třetí díl jsem ale zvědavá, vztah Callie a Dese mě baví a já jsem zvědavá jak bude fungovat jejich pouto. Ale dám si před třetím dílem pauzu.

klarunas
25.09.2023 5 z 5

(SPOILER) Callie a Des, miluju je čím dál víc. To napětí a roztomilost mezi nima. Opravdu jsou jedna velká láska. Nicméně děj je ještě lepší než v jedničce. Ty šílenosti, co Zloděj duší vyvádí, by snad nenapadli nikoho. Od půlky do konce jsem četla s otevřenou pusou a nemohla uvěřit tomu, co se v říši Flory děje. Moc se mi líbila myšlenka, že ti vojáci co mizí, nakonec pohltil posvátný dubový háj, moc pěkný a strašidelný.

Kromě Callie a Dese absolutně žeru postavu Temper. Ten její slovník :D a jak je taková svá a nespoutaná. Moc jsem se bavila, když byla na scéně.

Určitě doporučuji a těším se na Temnou harmonii.

SáraR.
24.09.2023 5 z 5

(SPOILER) No teda! Druhý díl byl mnohem větší vzrůšo!! Dese jsem si oblíbila ještě víc, než v prvním díle ( jestli to teda ještě jde) a Callie mi opravdu přirostla k srdci a miluju ji na věky věků. Celý příběh bych nazvala mixem Dvorů, Krutého prince a Vlků zaslíbená, což je velmi zajímavá kombinace, ale všechno funguje jak má, takže já si nemůžu stěžovat. Konec mě dostal a přesně v něco takového jsem doufala ( musím se tedy přiznat, že to s těmi stromy mi došlo mnohem dříve, ale samozřejmě jsem nevěděla proč se to děje a na Zeleném muži mi taky něco nesedělo už od začátku ). Miluju zvraty a taková nevysvětlitelná zmizení jsou strašně napínavá. Tohle je prostě ta vysněná kniha, kde se smíchá všechno co milujete a nějakým prapodivným způsobem to dává smysl. I LOVE IT!!

JanaDor
22.09.2023 5 z 5

Svět, který autorka vytvořila se mi líbí, hlavně díky čtivosti. Opět jsem četla až do noci. Jsem nepoučitelná. Nevím, jestli mi za to nevyspání a ta migréna stojí. Asi jo.
Těším se další díl, kdy vyvrcholí boj dobra a zla. Hlavní dvojce Callie a Des jsou věrohodně vykresleny. Jejich hašteření a sarkasmus zvýrazní přitažlivost mezi nimi. Není to sladké a má to jiskru. Stále je tu otázka, proč se to děje? Proč zloděj duší touží po Callie a kdo to je? Sérii doporučuji.

PetraKysova
14.09.2023 4 z 5

Výborná knižka, mala trošku pomalejší rozjazd, ale akonáhle prišlo na oslavu Slnovratu, tak sa to pekne robehlo. Bolo super, že sme sa dozvedeli niečo nové o Temper, pretože mi celú prvú knihu hlodalo hlavou kto to vlastne je. A Bum tu sme sa to vo veľkom štýle dozvedeli. Škoda že sa autorka nevenovala viac aj tejto vedľajšej postavy, lebo jej tam bolo pomálo, čo bola škoda.
Užila som si opis nového dvora, aj ďalších miest Desovej ríše. Trošku sme sa posunuli v zápletke okolo miznúcich víl aj keď iba troška (rozzuzlenie si autorka schováva na záver).
Čo ma ale mierne štvalo v tomto dieli. Callie mi prišla trošku naivná, ako jej stačili maličké drobky od Desa a vždy to dokázal zakecat sexom. Akože haló.
Plus ma neskutočne vytáčalo ako snáď na každej strane bolo spomenúte, že je Des neskutočne krásny a úžasný a dokonalý. Chápem je to boh sexu ale nemusím o tom stále čítať. Plus kožené klahoty? Autorka ich evidente nikdy nemala na sebe, pretože rozhodne nie sú pohodlné a je v nich teplo na zbláznenie a keď si ich človek vyzlečie no rozhodne to nie je sexi .
Každopádne sa mi knižka veľmi páčila a teším sa na záver.

Mamka_cte
13.09.2023 4 z 5

Druhý díl ze série Handlíř. Tento díl se mi líbil o trochu méně. Na začátku trvalo, než se příběh rozjel (pomohl bombový příchod Temper a ona sama o sobě) a chyběla mi nějaká pořádná akce, i když se "něco" dělo stále.
ALE! To nemění nic na tom, že tuhle sérii stále miluju a těším se na třetí závěrečný díl.

Objevuje se zde mnoho zajímavých vedlejších postav a ještě více vílích intrik. Nejvíce oživovala knihu Temper a ta její prořízlá pusa. Miluju jí! A ten její příchod na scénu? TOP.

Tentokrát jsem ani nebyla úplně odvařená z romantické linky mezi Callypso a Handlířem. Romantická linka byla až moc pozvolná a jistá, ale zato se objevovalo více erotiky.

Největším překvapením byl konec, který vytáhl celou knihu. Škoda, že autorka nepsala tak čtivě od začátku. Třeba to vylepší třetí závěrečný díl, který rozhodně dost slibuje.

Konec ukázal, kdo za tím vším stojí a já to teda vůbec nečekala! Fuuha.

ydnac
09.09.2023 4 z 5

TAJEMSTVÍ GRADUJE.

Desmond čekal staletí na svou sirénu Callypso, jež se stala jeho družkou.
Zachránil ji před šíleným králem, ale neobešlo se to bez následků.
Callypso má teď drápy a křídla :-).
Létání si opravdu užívá :-) a učí se bojovat.
Zatím je však nečeká šťastný konec, v říši víl se stále ztrácejí vojáci, ale jak je to možné, když viník je po smrti?
Nebo není?
Temné děti něco ví...
Ale nepoví...

Callypso a Desmond se musí zúčastnit slavnosti v Říši flory, ale pro člověka tam není bezpečno.
Lidé jsou tam otroky.
I v této říši mizí vojáci...

Do Jinosvěta si našla cestu i kamarádka Callypso Temperance :-).
Její příchod byl velkolepý :-) a muži se musí mít na pozoru :-).
Se slovníkem si hlavu nijak neláme, co na srdci, to na jazyku :-) a Callypso tu má konečně také svoji podporu :-).

Druhý díl se mi líbil víc než první a tak i moje hodnocení jsou čtyři hvězdy.
Pátou si šetřím na finále :-) a už se na něj těším :-).

Njangu
01.09.2023 5 z 5

Zpočátku dílů jsem měla čím dál větší dojem, že je to víc a víc napodobenina Dvorů od SJ Maas. Objevuje se tam moc podobností. Chtělo to maličko se víc zamyslet nad vlastním zpodobněním vílího světa. Tady se autorka hodně inspirovala Maas.
Ale cca od poloviny se dej začíná měnit, příběh rozvíjet a konec byl pecka. Konečně jsem měla pocit, že čtu nový příběh.
Knížky jsou poutavě napsaný a ihned začínám poslední, finálový díl.

Slůník
24.08.2023 4 z 5

Propracovaný vílí svět + dobrá detektivka = báječné čtení.

Jaklová.katka
22.08.2023 5 z 5

To bylo úžasné. Potřebuji nutně další díl.
Ještě že vyjde tak brzy.
Des i Calypso jsou skvělý