SáraR. SáraR. komentáře u knih

☰ menu

Království těla a ohně Království těla a ohně Jennifer L. Armentrout

Mě se tenhle díl moc líbil. Poppy a Casteel jsou moje lásky a celý díl jsem si užívala jejich škádelní a vývoj jejich vztahu. Další co musím zmínit je Poppyin vývoj, jak se z ještě docela nejisté Panny stala, no... tím, čím se stala. ;) Ikdyž to byl rereading, tak jsem si čtení na plno užila. Musím se teda přiznat, že je to asi dva roky zpátky a ten úplný závěr jsem si pamatovala jinak, netuším proč. Alespoň to pro mě bylo překvapením. Každopádně se hned vrhám na další díl a moc, moc doporučuji! :)

22.04.2024 5 z 5


Z krve a popela Z krve a popela Jennifer L. Armentrout

Tak rereading je za mnou. Tuhle sérii jsem si hrozně oblíbila a rozhodla se, že se k ní vrátím. Miluju na ní všechno. Fantasy svět, hlavní postavy, u kterých je přitažlivost doslova hmatatelná. Zápletku a všechny zvraty. Nemám slov. ;)

15.04.2024 5 z 5


Spolek nemrtvých holek Spolek nemrtvých holek Lily Anderson

Za mě kniha velmi dobrá. Nebudu lhát, nejspíš bych si ji nekoupila, kdyby nebyla na Dobrovských za 9,- , ale nakonec mě příjemně překvapila. Děj byl zajímavý a celkově se mi líbil vývoj všech postav. A jsem ráda, že jsem se dozvěděla o pro mě dosud neznámém wiccanství. Autorce se povedlo vytvořit celkem čtivý a originální příběh. Zvratů tam taky pár bylo, ikdyž ne takových, u kterých byste si neřekli: ,, Hmm, ale ono to vlastně dává smysl..."

08.04.2024 4 z 5


Formulista Formulista Michaela Schmiedlová

Na knížku jsem se chystala hrozně dlouho a když jsem teďka od autorky vyhrála podepsaný výtisk, nemohla jsem být načenější. Já sama Formuli 1 nefandím, ale moje kamarádka a spolubydlící ano, takže vím vesměs o všech výsledcích závodů. Sama jsem byla na knihu velmi zvědavá, protože o F1 se knihy moc nepíšou a už vůbec ne romanťárny. Ale měli by, protože tohle bylo úžasný! Příběh se mi moc líbil a prostředí jsem si vyloženě užívala. Rozhodně nejlepší kniha za poslední dobu! Rozhodně moc moc doporučuji! ;)

03.04.2024 5 z 5


Nelži mi Nelži mi A. V. Geiger

První díl byl za mě určitě lepší, bylo to více napínavé. Druhý díl mi přišel takový dost nijaký. Pořád se opakovalo to samé dokola. Asi by to šlo trošku zúžit a udělat jednu tlustší knihu třeba na 400 stran. Jinak, příběhově to rozhodně odpovídá wattpadu. Postavy jsou dost přehnané a ne úplně reálné. Ze začátku mi přišlo zajímavé, že si autorka vybrala postavu zrovna takového typu, ale jakmile se ukázalo, že vlastně každá postava v knize trpí nějakou poruchou, bylo to už docela otravné. Mám velmi rozporuplné pocity, ale za Ericovu roztomilost přidávám hvězdu navíc. ;)

02.04.2024 4 z 5


Sleduj mě Sleduj mě A. V. Geiger

Tak takhle knížka pro mě byla velmi milým překvapením. Sehnala jsem oba díly po 19,- na Reknihách a jsem z toho hrozně nadšená. Příběh mě moc bavil, celou dobu jste napnutí jak kšandy, ale vlastně ani nevíte, co se stalo. Do toho ty výslechy tam atd. No a ten konec? A ten zavěrečnej výslech?!! :0

22.03.2024 5 z 5


Dva tajemství neudrží Dva tajemství neudrží Karen M. McManus

Tak tohle se mi líbilo. Knížku jsem vyhrála a jsem za to hrozně ráda. Příběh byl napínavý, postavy relativně uvěřitelné a zápletka sice trochu klišé, ale i to je někdy fajn. Ellery a Ezru jsem si oblíbila od prvních stránek a Malcolma taktéž. Rozhodně si v brzké době přečtu i autorčina další díla. Shodou okolností jsme vyhrála i duologii Jeden z nás lže. ;) Takže to se možná nebudu dlouho rozmýšlet a vezmu si je s sebou na intr hned příští týden. :)

20.03.2024 4 z 5


Lapeni Lapeni Emily McIntire

Hej, to bylo tak úžasný. Samotný nápad, udělat sérii inspirovanou pohádkami, je naprosto skvělý a sdílím tuhle obsesi. Na druhý díl se tedy těším ještě víc, protože Lví král je asi moje nejoblíbenější pohádka. Knihu jsem zhltla za den, o víkendu jsem se na ni nedostala. Už dlouho jsem se do knížky takhle nezamilovala... Příběh sice není zrovna uvěřitelný, ale velmi snadno vás vtáhne a donutí vás ho prožívat do nejmenších detailů. Rozhodně doporučuju!! Disney padouši do toho!! ;)

18.03.2024


Balada o ptácích a hadech Balada o ptácích a hadech Suzanne Collins

Za mě skvělý nápad a zpracování je taky moc dobré. Na knihu jsem měla značná očekávání, ale nakonec měla úplně jiný vibe, než jsem čekala. Což nemyslím vůbec zle. Celý příběh byl protkaný narážkami na budoucnost a někdy mi bylo až do breku ( prostě ta scénka u jezera... ), nebo naopak tam byly vysvětleny některé momenty ze základní trilogie. Nechci spoilerovat, já sama jsem si četla jen anotaci u prvního dílu a pak jsem se na ně už ani nedívala, takže jsem o knize věděla jen to, že je to příběh prezidenta Snowa. Myslím, že jsem ho díky tomuto příběhu opravdu poznala, pochopila jeho počínání. Ale myslím, že na to by si každý měl přijít sám. Ke konci jsem už maličko nedávala ty zvraty a všechno. Závěr pro mě byl poslední ranou. Jinak knihu moc, moc doporučuji!! ;)


* !! Spolier !!
Ze zamilovaného hocha se nám lusknutím prstu stal paranoidní psychopat, který byl schopný postřílet celý les, jen aby možná trefil Lucy Gray. Já jsem na ty stránky koukala s otevřenou pusou, jak kdyby se každou chvilku písmenka měla přeskládat zpátky do reality, protože to není možný!! :0

14.03.2024 4 z 5


Síla vzdoru Síla vzdoru Suzanne Collins

Tak na to, že mě kniha na začátku moc nebavila, chyběla mi tam ta akce Hladových her, konec všechno vynahradil. Rozhodně jsem nečekala, že to dopadne takhle, až mrazivě reálně. Líbilo se mi, jak se tento díl hodně točil kolem Katnissiny psychiky, to tomu dodávalo uvěřitelnost.

10.03.2024 4 z 5


Vražedná pomsta Vražedná pomsta Suzanne Collins

Tenhle díl mě moc bavil. Hodně se mi zalíbilo sestavení arény a celkově to mělo úplně jinou atmosféru. Ze začatku mě to moc nechytlo a trochu jsem se bála, že mě to nebude bavit tak, jak ten první. Říkala jsem si, že bez her, to nebudu ono, ale tohle jsem nečekala. V téhle knize se fakt nedá odhadnout skoro nic. Série nejspíš zůstane v mém srdíčku a těším se, až se pak dostanu i k filmům, ale samozřejmě knížky mají přednost. ;)

05.03.2024 5 z 5


Aréna smrti Aréna smrti Suzanne Collins

Na Hunger Games jsem se chystala už hrozně dlouho a též si hrozně dlouho odpírala filmy, abych si čtení užila naplno. Vesměs jsem tušila, o co půjde, ale zpracování mě velmi mile potěšilo. Knížku jsem zhltla za den, vyloženě na jeden zátah. A jinak, nic moc mě tam nepřekvapilo, teda až na jednu maličkost s tím oštěpem a šípem v krku, abych nespoilerovala. ;) Jsem zvědavá, co se bude dít dál. Přeci jen mám za sebou jen první díl. :)

28.02.2024


Sen Sen Pia Hagmar

Jsem moc ráda, že jsem si knížky koupila. Stály mě dohromady jen 60,- a čtení jsem si užila. Příběh má v sobě hloubku a ikdyž jsem starší, rozhodně nelituji, že jsem nad knihami dva večery strávila. Rozhodně doporučuji. ;)

26.02.2024 5 z 5


Zrada Zrada Pia Hagmar

Tak další díl je za mnou. Knihy se mi moc líbí, ikdyž to jsou jedno odpolední či jedno večerní jednohubky. Chystám se na třetí díl a asi ho dneska dočtu. Jinak příběhově mě série baví a pro mě jako středoškoláka je to vyloženě odpočinková četba. Millu jsem si oblíbila a celou dobu jí držím palečky. V takový konec jsem doufala a těším se na závěr. Série by klidně mohla být spojena do jedné knihy, ale co. Alespoň nezabírá místo v tašce. ;)

26.02.2024 5 z 5


Dárek Dárek Pia Hagmar

Za mě příjemné čtení. Ikdyž je to myšleno pro mladší čtenáře, příběh má v sobě hloubku a nejde tam jen o koně a závody. Jak říkám, nejsem cílová skupina, ale ve svojí kategorii je kniha rozhodně na vrchních příčkách a před pár lety bych byla touto sérií vyloženě posedlá. Za mě rozhodně ano!! ;)

25.02.2024 5 z 5


Hodní psi k jižnímu pólu nedojdou Hodní psi k jižnímu pólu nedojdou Hans-Olav Thyvold

Příběh se mi moc líbil. Úplně nevím jak hodnotit, nemám s čím srovnávat, ale za mě velmi povedené. Jak už tu pár lidí napsalo, příběh je spíše odpočinkový a smutný, ale také má v sobě humor a spousty dalších pocitů. Čtení jsem si užila, idkyž mi zabralo podstatně déle, než je u mě zvykem. Konec mě tedy opravdu rozesmutněl, ale když se nad tím zamyslím, vlastně jsem to čekala.

24.02.2024 4 z 5


Za hranou Za hranou Meredith Wild

Tento tip romantiky, ze tří pohledů, jsem četla poprvé, ale hrozně mě to bavilo. První půlku knihy jsem si říkala, kdo z koho, ale pak mi začalo svítat. Rozhodně jsem nečekala takový závěr. Ke konci už jsem jim jen držela palečky. Tahle série mě vážně chytla a rozhodně doporučuji!!

16.02.2024 5 z 5


Do plamenů Do plamenů Meredith Wild

Tak tenhle díl mě bavil ještě víc, než ten první. Vanessa se mi zalíbila už v prvním díle a byla jsem nadšená, když jsem zjistila, že je tento díl o ní. Do Darrena jsem se zamilovala stejně jako Vanessa na dovolené, ale děj po návratu mi docela pil krev. Hodně často jsem Darrena chtěla praštit a dost jsem u toho nadávala. ;) Za mě je kniha povedenější a zatím moje oblíbená. :)

08.02.2024 5 z 5


Na kolenou Na kolenou Meredith Wild

Tuto sérii jsem komplet sehnala na Dobrovských za 150,- a nemohla jsem udělat lepší kup. Tento první díl mě velmi mile překvapil. Sice jsem doteď nepochopila Camerona, ale jinak mi kniha přišla celkem uvěřitelná. Prostě proč se diví, že si ho nechce jen tak o víkendu vzít?? Pochopila jsem Mayu, ale v tomhle rozhodnutí je pro mě Cameron záhadou. Každopádně se kniha pěkně rozjela a já si čtení vyloženě užila. Rozhodně mi nepřišlo, že tam bylo až moc erotických scén. Za mě jich bylo akorát. Dotyčná asi nečetla sérii Royal, jinak by takový komentář nikdy nenapsala. Za mě rozhodně doporučuji pro osobní výzkum a následný korektní názor. ;)

06.02.2024 4 z 5


Teslův odkaz Teslův odkaz K.K. Perez (p)

Teslův odkaz. Už z názvu a obálky nám může být jasné, že se v knize setkáme s fyzikou. Nápad mi přišel dobrý a originální. Zpracování se mi líbilo a bylo vidět, že autorka ví, o čem mluví. Ze začátku byl děj trochu zdlouhavější a konec mi přišel zase hrozně rychlý. To že je kniha takto ukončena, a další díl asi nebude, mě trochu mrzí, ale zase máme spoustu prostoru pro fantazii, jak by příběh asi mohl skončit. Četla jsem ji déle, než je u mě zvykem, ale vlastně mi to ani tolik nevadí. Za mě je kniha lehký nadprůměr a pro fanoušky fyziky to bude rozhodně láska na první pohled. ;)

24.01.2024 4 z 5