Spolek nemrtvých holek

Spolek nemrtvých holek https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/408231/bmid_spolek-nemrtvych-holek-Qtn-408231.jpg 4 58 14

Kouzlu těchto kamarádek na život a na smrt (a to doslova) nemáte šanci uniknout! Na Fairmontské akademii během několika dní zemřou za podezřelých okolností tři studentky. Dle policie se jedná o sebevraždy, ale Mile Floresové se to nějak nezdá. Mezi mrtvými je její nejlepší kamarádka Riley, která by si život přece nikdy nevzala. Mila se rozhodne Riley vrátit zpět k životu pomocí magie, aby společně našly jejího vraha. Kouzlo se jí ale vymkne z rukou a k životu probudí i protivné sprosté holky June a Daytonu. Bohužel všechny tři „živé mrtvé“ trpí ztrátou krátkodobé paměti a nepamatují si, kdo je zabil. Jenže kouzlo brzy vyprchá. Mají na to týden – sedm dní neuvěřitelných zvratů a překvapení. Výsledek ale rozhodně stojí za to!... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Jota
Originální název:

Undead Girl Gang , 2018


více info...

Přidat komentář

SáraR.
08.04.2024 4 z 5

Za mě kniha velmi dobrá. Nebudu lhát, nejspíš bych si ji nekoupila, kdyby nebyla na Dobrovských za 9,- , ale nakonec mě příjemně překvapila. Děj byl zajímavý a celkově se mi líbil vývoj všech postav. A jsem ráda, že jsem se dozvěděla o pro mě dosud neznámém wiccanství. Autorce se povedlo vytvořit celkem čtivý a originální příběh. Zvratů tam taky pár bylo, ikdyž ne takových, u kterých byste si neřekli: ,, Hmm, ale ono to vlastně dává smysl..."

Satyrka
13.12.2023 3 z 5

Tuhle knížku jsem hrozně moc chtěla, protože co si budem, ještě víc jak anotace mě zaujala ta obálka. Čekala jsem asi víc Monster High - víc knihu pro mládež, takže vlastně příjemné překvapení.
Hlavní hrdinka je skvělá! A já si málokdy oblíbím hlavní hrdinku. Sarkastická, upřímná. Magie dává smysl - nelze čarovat jen tak, aniž by se ti to nějak nevrátilo. Téma vyrovnávání se se zármutkem. Vtip, vážnost, láska, přátelství.
Tentokrát jsem tedy zloducha odhalila, ale to bude tím, že už mám něco málo načteno.
Jindy si moc nevšímám, ale tentokrát hrozně bily do očí překlepy. June byla věčně Jane. Například.
Celkově kniha pro mě takový možná lepší průměr.
PS: (SPOILER)
Nejvíc ze všech lituju Greenwayovi.


michaela5515
22.08.2023 3 z 5

Mila je skvělou kamarádkou, o tom žádná. Příběh o přátelství až za hrob (doslova). A taky o tragičnosti prvních lásek. Byla jsem příjemně překvapená.

SBH
06.06.2023 4 z 5

(SPOILER) Pěkná obálka (rozhodně vtipnější než originál) a zajímavá anotace mě sice nalákaly, ale na prvních stránkách jsem pociťovala především rozčarování.
Neprávem. Děj se skvěle rozjel, hlavní hrdinka byla úplně boží, ostatní postavy minimálně zajímavé, každá měla určité tajemství a Mila musela všechno do týdne odhalit, aniž by vzbudila podezření rodičů či přerušila školní docházku. Text byl zábavný, čtivý, sem tam probleskl vtípek či zemité moudro (co vyšleš, to se ti třikrát vrátí).
Důvod počáteční nedůvěry byl nepříjemně běžný, a sice odfláknuté korektury. Chyby ve tvarech mě/mně byly tak zásadní, že občas měnily význam vět. U Mily jsem si nebyla dlouho jistá, jak se vlastně jmenuje (podle všeho ani překladatelka ani korektor/ka). Angličtina totiž nezná příponu -ová, takže když se Mila poprvé označila Flores, asi si všichni řekli, že je to křestní jméno. Jenže pak se ukázalo, že nikoli, navíc i její příjmení měnilo tvary jako Foresová, Floresová, ehm, ehm. Ještě že tyto kiksy později převálcoval zábavný příběh.
Pachatele jsem odhalila poměrně brzo (nejvíc jsem tím překvapila sama sebe). Nebudu spoilerovat, co mě k tomu přivedlo, ale jo, byl to správný odhad. Pak už jsem byla nervózní vždy, když se dotyčná osoba objevila na scéně. No, závěr byl šokující.
Nesnáším série, ale s Milou bych si dala líbit další příběh, třeba i víc čarodějný a zamilovaný a míň detektivní. Magii provozovala uvěřitelně se všemi přešlapy i ukázkami výjimečné moci. Jinak covent obstarožních čarodějnic mi lezl na nervy, naštěstí pár členek v závěru projevilo záchvěvy zdravého rozumu ve stylu: kdo z nás nedělal v mládí hlouposti.
Jedna otázka zůstala nezodpovězená, a to sice jaké podezření proti Greenwayovým měla Aniyaha a zda to souviselo s obecně šířenými pomluvami. A jako poslední musím důrazně upozornit, že můry nemají tlukoucí srdce, jeho funkci zastává hřbetní céva. Autorce by neuškodila kapka znalostí středoškolské biologie.
Ale venkoncem vřele doporučuji. Bavila jsem se.

Veruu95
03.02.2020 3 z 5

Na příběh jsem se těšila, přečetla jsem ji rychle, ale nemůžu říct, že bych byla nějak extra nadšená. To čarodějnictví mi moc nesedlo. Nevadí, aspoň jsem zkusila něco trochu jiného... :)

Ivuska.09
19.01.2020

V young adult žánru se příliš často nestává, že bych neodhadla, jak příběh dopadne. A tady se to stalo: takže už tohle je důvod k tomu, abych autorku pochválila a její vyprávění doporučila. Pro mě nepředvídatelný děj. Romantika ustupuje detektivní zápletce, sem tam je sice nějaké to klišé, ale milostný trojúhelník se nekoná - takže i v této oblasti autorka sbírá plusové body. Ve svém žánru je kniha rozhodně nadprůměrná.

denisa7430
26.09.2019 2 z 5

Co všechno se stane během sedmi dní, během kterých se do světa živých probudí "oživlé mrtvoly"? Podaří se nakonec Camile přesvědčit okolí o tom, že její kamarádka byla zavražděna? Podaří se jí odhalit záhadného vraha? Nehrozí navíc Camile nebezpečí, když se do pátrání pustila na vlastní pěst?

rajcatko
19.09.2019 3 z 5

Originální, zábavné, oddechové čtení. Neurazí, ale ani nenadchne. Přesto jsem ráda, že jsem knihu přečetla.

KnihomolkaYulča
27.07.2019 5 z 5

"Když vám umře nejlepší kamarádka, přijdete najednou o parťáka na pohřby."

Mila se ocitá na pohřbu své nejlepší kamarádky Riley. Zemřela v šestnácti letech. Hrozné pomyšlení. Na pohřbu se sešly i děti z Fairmontské akademie, které byly uplakané tak hrozně falešně, protože do té doby se s Riley nikdo nechtěl kamarádit a jen jí házeli klacky pod nohy.

Riley s Milou - dokud žila - byly nerozlučná dvojka. Riley milovala čarodějnictví a vyznávala Wiccu. A jelikož Mila byla její jediná kamarádka, tak si hrály na čarodějky spolu. To jsem trošičku odbočila a teď se vrátíme k pohřbu. Když Mila pozorovala ostatní, jak jsou falešní, tak se rozhodla z pohřbu odejít dřív. Ale to neznamenalo, že by se nechtěla rozloučit, proplakala několik dnů i nocí. Její matka usoudila, že pokud odešla dřív z pohřbu, tak se může vrátit dřív i do školy. Jenže to nebyl zrovna ten nejlepší nápad......
Riley podle policie spachala sebevraždu tak, že se utopila. Ale to nebyla jediná sebevražda za onen týden. Pár dnů před její smrtí prý spáchaly sebevraždu ještě dvě dívky, které se oběsily na stromě. Jenže to nedávalo smysl. Byly oblíbené, proč by se chtěli zabít?
Mile to nesedělo a pořád si byla jistá, že je někdo zavraždil - jenže nevěděla, jak to dokázat.
Jednoho dne se vydala do starého opuštěného domu, kde s Riley kouzlily. A objevila záhadný balík, ve kterém objevila hodně zvláštní a starou knihu. Listovala si tak dlouho, dokud nedošla na konec, a tam bylo kouzlo, kterým se dá přivolat mrtvý na sedm dní zpět mezi živé.
Podařilo se jí přivolat Riley zpátky, jenomže se asi něco pokazilo a přivolala zpět i obě oběšené dívky. Jenže v tom byl hodně velký háček - nic si nepamatovaly.......
Podaří se jim odhalit vraha?
To už si budete muset přečíst sami.

Kniha je skvělá a napínavá. Téma čarodějnictví mě hrozně bavilo, protože mě prostě toto téma vždy lákalo a láká. Líbilo se mi, jak se dívky spolu skamaradily a co vše vyváděly. Jediné minus bych asi dala obálce knížky - spíše bych zvolila něco jiného, co by k příběhu sedělo víc. Ale i tak byla perfektní a těch 5 hvězdiček si zaslouží.

Lenka_S
06.07.2019 5 z 5

Příběh začíná pohřbem kamarádky. Hlavni hrdinka Mila je přesvědčená, že všeobecný názor, že se jednalo o sebevraždou není pravdivý, ze jí někdo zavraždili, ale nikdo jí nevěří. Rozhodne se proto, že povolá Rilay zpět a zjistí kdo ji zabil. Jenže ouha, něco se nepovede.... Původně jsem čekala oddychovku pro náctileté, ale příběh má v sobě nečekanou hloubku, která mě velmi příjemně překvapila. pojednává o přátelství a o tom, že ne vždy je člověk takový, jak ho vnímá jeho okolí.

okeey
05.07.2019 5 z 5

Pokud hledáte knihu s originálním námětem, která má spád a nedá vám spát, tak je tato kniha přesně to pravé. Příběh, o Mile, která se pokusila přivést svou nejlepší kamarádku ze záhrobí pomocí magie, a proč? Protože nevěřila, že se zabila sama, jak všichni tvrdí a chtěla zjistit, kdo ji zabil. Tato kniha je svižná a čte se jedním dechem, vtáhla mě do děje a druhou polovinu jsem jen hltala. Lidé, kteří zdánlivě ubližují všem kolem sebe, nemusí být zas až tak špatní, když jim dáte příležitost ukázat svou osobnost. Naopak Ti, kteří se tváří jako nevinnost sama, mohou být uvnitř pěkně zkažení. Přečtěte si tuto knihu, protože rozhodně stojí za to. Rozhodně doporučuji!

veronika0382
04.07.2019 5 z 5

Pokud hledáte zábavné letní čtení o mladých, které je absolutně originální, protože je plné čarodějnic, kouzel a zombie, pak si rozhodně přečtěte Spolek nemrtvých holek! Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách

anishta
25.06.2019 5 z 5

Kniha plná sarkasmu, černého humoru, ale také silného přátelství a magie. Myslím, že kniha se bude líbit všem, kteří mají rádi filmy typu Čarodějky, Hokus Pokus a Magická posedlost.

milunka21
23.06.2019 5 z 5

I přesto, že je kniha spíše pro náctileté, tak jsem si příběh užila. Pro mě slušná oddychovka.

Autorovy knížky

Lily Anderson
americká, 1988
2019  73%Spolek nemrtvých holek

Kniha Spolek nemrtvých holek je v

Přečtených75x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených4x
Knihotéce84x
Chystám se číst41x
Chci si koupit7x
dalších seznamech1x