Riley11 Riley11 komentáře u knih

☰ menu

Zvrhlý král Zvrhlý král Rina Kent

Naprosto souhlasím s komentářem od Behunka. Kniha je divná, vím že autorka uvadí, že to není pro všechny, myslím, že zvládnu hodně, ale tohle byla neskutečná slátanina. Ani jedna hlavní postava mi není sympatická, dokonce naopak. Aiden je psychopat a Elsa je zvláštní.

06.01.2023


Poškození Poškození Tijan (p)

(SPOILER) První díl mě docela bavil, ale druhá kniha byla o ničem. Pořád jedno a to samé co točí do kola. nevím jak ostatní čtenáři, ale musela jsem nutit, abych vůbec četla dál. Hlavní hrdinka byla nesmírně naivní a už mě vytáčela její touha poznat sourozence. Bylo to hrozně utažené za vlasy. A pak Kash? Veškeré jeho problémy s Bailey řešil v ložnici, už mi to připadalo že nemyslí mozkem.
V prvním díle byl aspoň nějaký děj, ale v tady to bylo hrozně povrchní. Jsem opravdu zklamaná.

06.01.2023


Nevinná navždy Nevinná navždy Abbi Glines

(SPOILER) Opravdu nerozumím tak vysokému hodnocení této knihy i celé série. Dočítala jsem jen proto, že nemám ráda nedočtené série. Uff
Blaire byla jako malé dítě, které neví co chce. Byla neskutečně naivní a zbrklá. Chvilku chce Rushe, pak zase utiká, a nakonec zase chce Rushe. Všude bylo zbytečne hodně sexu.
Úplně nemyslná byla linka Woodse a pak i Harlow & Granta.

04.10.2022 1 z 5


Domek v Irsku Domek v Irsku Julie Caplin

Kniha nebyla špatná, ale něco mi tady prostě nesedí. Hannah se mi vůbec nelíbila, a většinou mi připadala hrozně protivná.
Od autorky jsou lepší jiné knihy. Tato mi příjde slabší než všechny ostatní.

29.09.2022


Zasvěcení Zasvěcení Tijan (p)

Tahle autorka mě baví. Příběh byl měl hlavu a patu, hlavní a vedlejší postavy jsou fajn, ale ten překlad je opravdu katastrofický. Opravdu jsem se ztrácela a kolikrát jsem si říkala co je tím myšleno - ale tohle není chyba autorky. Moc se těším na další díl.

20.09.2022


Exodus Exodus Kate Stewart

Kniha naprosto předčila mé očekávání! První díl nebyl špatný, ale poprvé mohu říct, že druhý díl byl lepší. To byla emocionální jízda. Knihu naprosto doporučuji.
Jen doporučuji číst s bez časového rozestupu, chvilka jsem byla ztracená v postavách, ale pak jsem se rychle zorientovala.
Musím si to za čas přečíst znova (jako první a hned druhý díl) třeba mi pak dojdou věci, které jsem teď přehlédla. A po hodně dlouhé době mě kniha tak vtáhla do děje, že jsem jí zavírala až ve dvě ráno.

18.07.2022 5 z 5


Tajemství v nás Tajemství v nás Anna Savas

Kniha velmi veliký potenciál, ale bohužel ho autorka nevyužila. Kniha se mi opravdu nelíbila. Překlad byl podle mého taky velmi nešťastný ( neustálé oukej a perplex..).
Klasický klišé příběh.. Jediné co bych na knize pochválila je obálka.

04.07.2022 1 z 5


Tři drsné lekce Tři drsné lekce Nikki Sloane

(SPOILER) Na příběh Payton jsem byla pěkně zvědavá, a moc jsem se na něj těšila. První kniha byla o moc lepší. Poslední stránky slibovaly super příběh. Ale zápletka byla taková podivná. V první knize se Payton prezentovala úplně jinak měla jsem jí za bohéma, ale v této knize mi připadala jako obyčejná holka od vedle.
Sexuální linka v Japonsku se mi vůbec nelíbila. Za mě teda veliké zklamaní.

07.04.2022 1 z 5


Vášeň Vášeň Geneva Lee

Moc jsem se těšila na tuto knihu. Ale takovou slátaninu jsem dlouho nečetla. Překlad opravdu hrozný, na číču jsem v téhle knize už opravdu alergická. Na to, že Alex je následníkem trůnu má velmi volný program, a Clara byla no nevím jak to pojmenovat, ale vůbec mi nesedla, chvílemi byla naivní a pak zase mrcha. Celkově mi dialogy nedávali smysl.
Na další díl čekat nebudu, za mě opravdu zklamaní.

07.04.2022 odpad!


Jax Jax Kristen Callihan

Kniha se mě opravdu dotkla. Není jednoduché se potýkat s duševními problémy. Jednoduše se řekne, že se musí o tom mluvit, ale naše společnost není na to připravena. Kniha má hezký příběh. Autorka je naprosto skvělá.

06.03.2022 3 z 5


Odsuď mě Odsuď mě J. L. Beck

(SPOILER) Obsahuje SPOILER
Pár knížek s mafiánskou tematikou jsem už četla, ale tahle byla ta nejhorší.
Hlavní hrdinka naivní až to bolí a musela jsem přemýšlet i o její inteligenci. O Hrdinovi ani nemluvím.
Na začátku jsem se musela vracet, jestli jsem náhodou nepřeskočila pár stránek navíc, aby to dávalo smysl. Bylo to tak hrozně hrr. Bylo tam tolik nelogických věcí a dialogů, vlastně úplně všeho..

04.10.2021 odpad!


Muž v černém Muž v černém Sylvain Reynard

No hodně jsem se musela nutit, abych to vubec dočetla. Po Infernu a Florencii, to bylo za mě slabé. Vůbec mi nesedla hlavní hrdinka. A přišlo mi to celé takove nijaké. A závěr knihy byla neskutečná slátanina. Za mě to umí autor lépe..

16.09.2020 1 z 5


Zaslíbená Zaslíbená Kiera Cass

(SPOILER) !!!POZOR MŮŽE OBSAHOVAT SPOILER!!!
Na tuto knihu jsem se moc těšila. Zbožňuji celou Selekci.

Ale tohle jako vážně? Však Hollis je hrozně naivní a taková hloupoučká, která zase zná mírové postupy.. nechápu. Chybělo mi tam takové wau, na které jsem byla zvykla u této autorky. Vše bylo hrozně uspěchané, a ani mi nestihla ukápnou slza za mrtvé postavy. Postava Silase nebyla bohužel pořádně využita, byl tam super potenciál, ani jsem neměla čas si ho pořádně oblíbit, škoda.
Celkově ten příběh byl vágní. Neměl dynamiku a postrádal i zdravou logiku. Bylo to jedno velké klišé. Za mě opravdu jedno velké zklamaní.

21.05.2020 1 z 5


Ross Poldark - Návrat domů Ross Poldark - Návrat domů Winston Graham

velice hezké čtení, super oddychovka. Už se moc těším až si koupím další díl.

10.09.2018 5 z 5


Muž, který hledal svůj stín Muž, který hledal svůj stín David Lagercrantz

Jsem tak ráda, že jsem ji konečně dočetla. Tak dlouho jsem snad knihu nikdy nečetla. Hodně překombinované. uff, již nikdy více.

28.08.2018 2 z 5


Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Po velmi dlouhé době, co se mi kniha vůbec nelíbí, nechápu taky vysoké hodnocení!
Hrozně jsem se těšila na konec, až tu knihu odložím. Plno nejasností, plno náhod, hodně nadřízených, kteří jsou úplně hloupí a jedna hlavní postava, co je neskutečně protivná.
Nelíbil se mi ani styl popisů, a vlastně celý autorův styl, další knihu už si nekoupím.

27.07.2018 2 z 5


Muži, kteří nenávidí ženy Muži, kteří nenávidí ženy Stieg Larsson

Tady tu knihu opravdu miluji, je to moje Best Of. Sice jsem jí poprvé četla před léty, ale ráda se k ní moc vracím. Řekla bych , že právě tento díl je nejlepší ze všech tří knih.
Lisbeth je moje nejoblíbenější hlavní postava.
Všechny další knihy co čtu porovnávám se sérií Milenium. A zatím žádná mě tak neuchvátila. Příběh je tak dokonale promyšlený a vždy to co se stane, je přesně opak toho co si myslím.

26.07.2018 5 z 5


Upíří deníky 1-4 (box) Upíří deníky 1-4 (box) Lisa Jane Smith

docela dlouho mi trvalo, než jsem se začetla, znala jsem seriál, a pořád jsem vše srovnávala.Opravdu to nejde srovnávat. Nakonec jsem to, překousla a poté jsem se konečně začetla. A postupně dočítám ostatní díly. jako oddychovka super

20.07.2018 3 z 5


Panský dům a jeho dcery Panský dům a jeho dcery Anne Jacobs

Tak mám dočteno, velice rychle se to četlo, musím říct, že jsem opravdu těšila na další stránky. Místy mi to trochu zase Panství Downton, ale když se zamyslím, tak asi hodně bohatších rodin, zakládali lazarety.
Místy opravdu velice smutné. A jak se v první knize jsem neměla rádu Lisu, tak jsem jí měla radši než Kitty, která mi pořád lezla na nervy. Je škoda, že Marie, má v knize méně prostoru, než v předchozím díle. Jinak se mi to líbilo.
P.S. opravdu katastrofální překlad, a neskutečné přesmyčky a nelogická slova ve větách, kolikrát jsem si 3x četlu větu, a přemýšlela jestli nejsem blázen..

19.07.2018 3 z 5


Maminčin mazánek Maminčin mazánek Sarah Flint

Kniha má velmi silný příběh, velmi slibné, ale ten konec mi přišel no.. odfláknutý. Pachatel byl moc jednoduše dopaden, čekala jsem něco.. dle mého názoru to chtělo něco něco více.
SPOILER: A musím říct , že mi přišla hodně utažená za vlasy dějová linka s právničkou. Ale proti gustu..
Jinak hlavní hrdinka, nebyla špatná, byla samozřejmě super žena, ale to tak hrozný nebylo.

22.05.2018 2 z 5