Tajemství v nás

Tajemství v nás https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485060/bmid_tajemstvi-v-nas-EwY-485060.png 4 262 52

V nás série

1. díl >

Když se mladá herečka Tessa Thorn dozvídá, že se její nový film odehrává na Faerfaxské Univerzitě, tedy ve městě, kde vyrostla, je už příliš pozdě, aby vycouvala. Pokud totiž nechce ohrozit svou kariéru, nesmí se nikdo dozvědět, co se tu před lety stalo. Ale její plán natáčení rychle odbýt a nenápadně zmizet bere za své hned první den. Přitáhne na sebe pozornost celého kampusu, způsobí nehodu se studentem a zničí mu laptop. Cole Williams tedy není nadšen její přítomností ani portrétem, který má o ní napsat. Jeho novinářská budoucnost však na tomto článku závisí. Při zkoumání Tessiny minulosti pozná její pečlivě skrývanou stránku, do které se zamiluje až po uši. Zároveň se ale dostane nebezpečně blízko jejímu tajemství, které by mohlo jejich lásku zničit, než vůbec mohla opravdu začít…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Red
Originální název:

Keeping Secrets , 2021


více info...

Přidat komentář

Zuzíček77
09.03.2024 4 z 5

(SPOILER) Zajímavě pojatá kniha, je to zase trochu jiného. Tessa se mi moc zalíbila, už jen tím, že jako herečka nebyla nějak přehnaně namyšlená. Samozřejmě nasazovala hereckou masku a za to má můj obdiv. Neumím si totiž představit jak náročné to musí být, i když je vám fakt na nic pokouší se o vás panická ataka, tak nasadit úsměv a fanouškům rozdávat podpisy a selfie. Tessy příběh mě velmi zasáhl bylo mi jí opravdu líto a přála jsem si ať už má klid a je šťastná. Cole si mi taky moc líbil a příběh jeho rodiny mě pro změnu vytáčel, teda spíše chování rodiny k němu a Jo. Dějová linka se mi moc líbila, akorát chvilkami mi to přišlo zbytečně zdlouhavé. Asi bych to nepotřebovala číst znovu, ale stále si myslím, že příběh je to moc pěkný.

katallinka
20.11.2023 4 z 5

Za krásnou obálkou se skrývá nádherný romantický příběh. Zároveň se odkrývá tajemství hlavní hrdinky. Příběh mě moc bavil, hlavní postavy byly skvělé. A i přes celkem velký počet stran (na romantiku) se kniha poměrně rychle četla.


Lofda
17.10.2023 2 z 5

Už dlouho se mi nestalo, že jsem přeskakovala stránky, protože se mi děj vlekl a chtěla jsem "to už mít za sebou".. Pořád jsem si říkala, že to dočtu, že se chytím.. No dočetla jsem, ale další díly už si nechám ujít. Je mi líto, ani krásná obálka (za tu hvězdička navíc) to bohužel nezachránila..

Ála1968
11.10.2023 3 z 5

Zajímavy romantický příběh.Cole byl vyloženě sympaťák,jen Tessa mi přišla taková trošku divná,i když asi po tom co všechno prožila se jí nedivím.Na druhou stranu mi to přišlo takové zdlouhavé,ale dám šanci dalšímu dílu

sidonka
23.09.2023 5 z 5

Čtivý příběh hollywoodské hvězdy a novináře, kteří oba tápají životem, oba zklamaní z přístupu rodiny k nim samým, ona skrývající tajemství, které si svírá, on svázaný rodinnými tradicemi a nedůvěrou v něj, společně najdou cestu sami k sobě i k sobě navzájem

petulkapeta
21.09.2023 4 z 5

,,Ukázala jsem mu svou duši, svou zničenou duší a své zlomené srdce, kterému je tak za těžko důvěřovat. A namísto toho, aby se na mě díval s naprostým odporem a poslal mě pryč, zůstal u mě, naslouchal mi, utěšoval mě A byl jednoduše tady."

Příběh o tajemství lásce a hlavně o síle přátelství...i když Cole je ze začátku takovy bručoun,uvidite že si ho zamilujete jako Tess.

Linda007
26.08.2023 5 z 5

Líbilo se mi, že to drama nebylo velké a nebyly tam hloupé nedorozumění. Jen jsem na začátku nechápala tu averzi k ní.

Eva_Skala99
15.07.2023 5 z 5

Čtivě napsaný příběh, postavy mě zaujaly po prvních pár stránkách. Autorka má styl a ví jak zaujmout čtenáře. Stylem je kniha hodně podobná autorkám jako je Mona Kasten nebo Ava Reed, které mám moc ráda. Určitě doporučuji a jdu na další díl!

Eliska08
25.05.2023 4 z 5

(SPOILER) Kniha mě zaujala obálkou a samotným názvem a musím konstatovat, že mě ani nezklamala. Postavy mě zaujali a docela jsem si je oblíbila. Na konci mě trochu mrzelo, že nebylo napsané kdo zveřejnil článek a dal Tess drogy. Za mě super oddechovka a jdu se vrhnout na druhý díl.

jana1874
24.05.2023 3 z 5

Jako první z této série jsem četla 2. díl, a ten se mi líbil víc než tento. Asi za to mohlo to, že ve druhém díle je vše uzavřeno.
Tady nezjistili, kdo udělal 2 věci, které se přihodily hlavní hrdince, jen okrajově vyjádřili podezření, ale nic víc, přitom ta jedna záležitost se určitě dala říct s jistotou a vyřešit. Ale jinak to bylo milé čtení, sympatické postavy.
Ještě uvidíme, jaký bude 3. díl

whiolet
22.05.2023 3 z 5

Taková ligt verze Mony Kasten.
Nebylo to špatné čtení,ale chybělo mi tam něco,co by mě chytilo za srdce.
Knihu hodnotím spíše jako průměrnou.

Hypatia1010
18.04.2023 4 z 5

(SPOILER) Příjemný a celkem poutavý příběh. Začátek byl malinko utahaný a nezáživný, ale brzy se to změnilo a pak už jsem si četbu docela užívala. Kniha vypráví příběh mladé herečky Tess, která skrývá děsivé tajemství z minulosti a univerzitního novináře Colea, který je poznamenaný tlakem a očekáváními vlastní rodiny. Cole přijme úkol napsat novinový portrét Tess, aby rodině dokázal, že je schopným a dobrým novinářem. Jenže do hry vstupují city a Coleův záměr značně zkomplikují.
Oba hlavní hrdiny jsem si oblíbila a fandila jsem jejich rozvíjejícímu se vztahu. Ocenila jsem Coleovo rozhodnutí vzdát se článku o Tess, když si uvědomil, že Tess zjevně skrývá traumatizující tajemství, ale jeho sílící láska k ní mu brání, aby její tajemství odhalil světu. Tess zase projevila velkou sílu osobnosti a odhodlání vypořádat se s minulostí, když se její tajemství přece jen provalilo. Maličko mi vadilo, že jsem se nedočkala potvrzení totožnosti osoby, která Tessino tajemství světu odhalila.
Celkově mohu říct, že bych dílo hodnotila 3,5 hvězdami. Zaujalo mě totiž o něco málo méně než titul, který jsem četla bezprostředně před tímto - "Někdo nový" od Laury Kneidl. Navíc mě dost rozčilovalo nadužívání slova "perplex", navíc v kontextu mladých studentů kolem dvacítky (tohle slovo používala moje babička).

jitka_dankova
02.04.2023 5 z 5

Milý příběh mladé herečky a protivného studenta novinařiny. Příběh se odehrává ve vysokoškolském prostředí a ač jde o určité nerealistické klišé, musím ocenit, že zrovna tohle vyprávění mladé čerstvě dospělé bohaté filmové hvězdičky mi přišlo tak nějak opravdové. Realistické. Dokázala jsem si představit, že by se i zrovna takový příběh klidně mohl stát a to se cení.
Příběh vypráví střídavě oba aktéři a rozkrývají tam své problémy s rodinou, hledání sebe sama, toho, co chtějí v budoucnu dělat. Příběh je i o důvěře, odpouštění, pochopení. Cením si způsob, jakým autorka píše - tak přirozeně, normálně - je mi jasné, že se ke knížce někdy zase vrátím.

PS: naštěstí mám elektronickou verzi ve čtečce, takže si na rozdíl od majitelů knižní podoby můžu zkusit odmazat všechna ta "perplex", která tam od překladatelka nepochopitelně dala a která jsou v tom českém překladu tak nepatřičná, až to bolí.

Alieen
06.03.2023 2 z 5

Styl této knihy mi moc nesedl. Do postav jsem se absolutně nevžila. Snaha vykreslit skupinu přátel jako rodinu vážně selhala. Nevím, do jaké míry za to může překlad, protože ten se vážně nevyvedl. Není to vyloženě hrozné, jako podprůměrná oddechovka se to dá. Uvidím, co další díly.

Malíček
03.03.2023 4 z 5

Série která mi velmi připomněla knihy Mony Kasten, což už samo o sobě je trochu záruka kvality. Oblíbila jsem si hned na začátku všechny hlavní postavy i prostředí, kde se celý příběh odehrává. Cole je takovej vysněnej starší brácha a Tessa je na jednu stranu městská křehotinka, ale na druhou strašně silná osobnost.
Jednu hvězdičku jsem musela strhnout kvůli tomu, že mi místy kniha přišla až moc zdlouhavá a s některými rozhodnutími Tessy nebo Cola jsem se vůbec neztotožnila a přišla mi naprosto mimo mísu.
Jinak ale tuto knihu mohu rozhodně doporučit. Myslím, že si na prvním díle série V nás smlsnou hlavně beznadějné romantičky.

Annkag
13.01.2023 3 z 5

I když se snažíme neunikne tajemství našeho dětství
Naše dětství nás utváralo a pomáhalo nám stát se lepším člověkem.
A i když se známa herečka svého tajemství boji objeví se novinář který ji s tím pomůže.

Ella161
21.11.2022 2 z 5

Styl psaní mi nesedl, toho jsem si všimla už od začátku. Nějakou dobu mi totiž trvalo než jsem se začetla. Autorka popisovala hodně okolí a k tomu hlavnímu se dostávala až za nějaký čas, což někdy bylo únavné a člověka to svádělo k tomu, aby přeskočil pár stránek, protože tím by o nic nepřišel. Mimochodem, to jsem nedělala, ačkoliv jsem hrozně chtěla. Celkově se mi první polovina knihy hodně táhla a několikrát jsem měla chuť knihu odložit, bohužel.

No na to, že se celé to tajemství dozvíme až ke konci knihy, tak nebylo až tak obrovské a hrozné. Čekala jsem, že to bude něco horšího, když tam skoro celou knihu byly jen takové náznaky a vlastně celý ten příběh je hlavně o tom. Když si to tedy vezmu tak nějak zpětně, tak ten příběh byl takový o ničem… Jo a emoce tam všemi hrozně cloumaly a strašně rychle se jim měnily. Vůbec jsem to nechápala. Nejdřív byli veselý a v další chvíli naštvaný… co to mělo jako být?

Úplně nevím, jaký názor mám na Tessu. Sice jí bylo dvacet, ale někdy mi připadalo, že se chová tak na 40 a někdy tak na 14. Každopádně mi vůbec nepřišlo, že by se chovala na svůj věk. Byla to spíš taková ta "ustrašená" holka, která by nejraději celý život strávila někde v koutě. Což je docela ironie, když byla slavná herečka. No a bohužel takové postavy já moc v oblibě nemám, protože já jsem úplně jiné povahy. Každopádně chápu, proč taková byla. V dětství to neměla jednoduché a nechápala jsem, proč nechtěla, aby o tom někdo věděl. Tak jasně, že by to nevyprávěla každému na potkání, ale nedělala by z toho takové tajemství… Přeci ona za nic nemohla, ona nebyla ta špatná. A jo, taky chápu, že už na to nechtěla myslet a proto se o tom možná s nikým nechtěla bavit… jenže možná proto jí pronásledovaly noční můry. Protože to v sobě potlačovala, snažila se na to nemyslet a svou minulost měla prostě nevyřešenou. Taky mě už pak začínalo štvát, jak moc byla uzavřená. Vlastně celý ten příběh to bylo všechno dokola a nějak jsme se moc někam neposunuli. Ne, ona mi prostě nesedla.
Cole byl už něco jiného. Toho jsem si celkem oblíbila, ale rozhodně existují i lepší postavy. I na něho byl vytvářen hrozný tlak ze strany rodiny, což jsem mu vůbec nezáviděla. Každopádně byl moc milý a hodný. K Jo se vždy choval tak laskavě a chtěl pro ní jen to nejlepší, stejně jako pro Tessu. Kvůli ní se vzdal svého článku a tím si vysloužil nejednu nemilou poznámku.
Nejvíce jsem si asi oblíbila jejich kamarády (hlavně Ellu), kteří vůbec neměli chybu.

A poslední výtka… strašně mě tam štvalo slovo perplex, na které jsem už alergická! To se tam používalo tak často. Vůbec nechápu, proč tohle slovo nechali v angličtině a nepřeložili ho do češtiny. Znělo to hrozně! Např: Celý perplex jsem se na ní podíval. Oni prostě nemohli napsat celý zmatený jsem se na ní podíval… To stejné jako slovíčko fuck, které tam taky bylo několikrát a i just. No, překlad nic moc.

Já vím. Vlastně si tady jen stěžuji a nenapsala jsem žádné pozitiva, ačkoliv i těch tam bylo několik. Třeba jejich přátelé, jak už jsem zmiňovala. Nebo kapitoly z obou pohledů. A není to tak, že by to nešlo číst. Číst se to dá, ale moc jsem to neprožívala. Za mě tohle nee. Možná jsem měla prostě jen velká očekávání a nároky, protože anotace zněla slibně. Netuším, jestli si přečtu další díl, třeba bude lepší.

moma08
27.10.2022 3 z 5

Podle hodnocení, které je vlastně více než průměr, jsem si říkala "raději nečekej žádný zázrak ", někdy se stane, že jsem mile překvapená, ale tady to bohužel nebylo.
Nevím jestli to bylo špatným překladem, ale vůbec mi nesedl styl psaní, o slově "perplex" ani nemluvím.
Dám 3,5 ⭐️ a někdy zkusím přečíst i 2 díl, třeba bude lepší a já budu překvapená.

xmartikx
18.10.2022 3 z 5

První polovina knihy byla pro mě velmi zdlouhavá, místy mě až nebavila. Myslím, že kdyby se o pár stránek zkrátila, četla by se lépe. Na slovo "perplex" jsem už byla vysazená, v životě jsem to neslyšela někoho použít. Řekla bych, že překlad trochu pokulhával a někomu to může opravdu vadit. Jinak druhá polovina byla svižnější, jako oddychová kniha byla celkem fajn :-). I přes některá negativa sáhnu po další knize autorky.

tereza9371
28.09.2022 3 z 5

S velkým očekáváním jsem sáhla po další německé autorce. Boží obálka, anotace taky vypadala dobře a já zjistila, že jsem asi "čtenářsky rozmazlená", protože mě bohužel zklamala.

Na můj vkus se až moc vlekla a občas jsem měla nutkání přeskakovat stránky - což jsem nakonec neudělala! Možná kdyby se o třetinu zredukovala, tak bych teď psala úplně jiná slova.

Hlavní hrdinové byli v pohodě. Cole byl sice nerozhodný, ale zato trpělivý, chápající a starostlivý. U Tessy mi trochu vadila její naivita, ale líbilo se mi, jak se nakonec srovnala po vyzrazení tajemství, no a ten epilog...

Aby nedošlo k nedorozumění, kniha není špatná, vlastně bych řekla takový lepší průměr. Každopádně dám šanci druhému dílu a třeba ještě budu překvapená.

IG: vesnicka_knihomolka

Štítky knihy

tajemství žurnalistika vysoká škola o natáčení filmu

Autorovy další knížky

Anna Savas
německá, 1993
2022  75%Tajemství v nás
2022  86%Sny v nás
2023  79%Naděje v nás

Kniha Tajemství v nás je v

Právě čtených6x
Přečtených347x
Čtenářské výzvě28x
Doporučených11x
Knihotéce298x
Chystám se číst246x
Chci si koupit40x
dalších seznamech9x