Exodus

Exodus https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/492104/bmid_exodus-A9c-492104.png 4 340 68

Havraní bratrstvo série

< 2. díl >

Dokázali byste žít ve lži? Je to město duchů. To místo, které mě pronásleduje. To místo, které mě stvořilo. Vím, že na Triple Falls nikdy nezapomenu a že si s sebou navždy ponesu všechno, co jsem tu zažila. Pořád je všechny cítím, své letní kluky. Podvolila jsem se jim, přestože jsem vycítila nebezpečí. Nedbala jsem jediného varování. Nechala jsem se ovládnout svými city a láskou a nechala se jimi taky zničit. Hrála jsem svou roli, přestože jsem měla oči otevřené dokořán, a pokoušela osud, dokud mi to nedal sežrat. Nikdy nebylo úniku. Za to, co se stalo, můžeme všichni. Každý si odpykáváme vlastní trest. Byli jsme neopatrní a lehkomyslní. Mysleli jsme si, že nás naše mladí chrání a oprošťuje od hříchů, a všichni jsme za to zaplatili. Už nebudu dál předstírat, že jsem největší kus sebe nezanechala v těchto kopcích a údolích, mezi mořem stromů, které skrývá moje tajemství. Proto jsem se vrátila zpátky. Abych se smířila se svým osudem. A jestli během svého pobytu tady nebudu schopná truchlit natolik, abych se vyléčila, zůstanu nemocná. Takové bude moje prokletí. Chci se teď smířit s tím, kdo jsem, bez ohledu na to, jak to dopadne. Protože já už ve lži žít nemůžu.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Red
Originální název:

Exodus , 2020


více info...

Přidat komentář

Anna_Malik_Ova
14.03.2024 5 z 5

Pět hvězd mi v tuto chvíli přijde zatraceně málo. Exodus mě naprosto rozebral, a to jak v tom dobrém, tak i špatném slova smyslu. Letos jsem přečetla už dost skvělých knih, ale to, co ve mně zanechala tato?! Nemám slov. Jsem nadšená, zdrcená a zamilovaná do tohoto příběhu. Je po okraj plný tajemství, neskutečné bolesti, ale hlavně ohromující lásky a chtíče. Několikrát jsem slzela a žasla nad tím, jak jsou tu emoce dokonale reálně vykreslené. Můžu říct, že jsem s hlavní hrdinkou děj doopravdy prožívala. Byla jsem vtažena do světa havranů natolik, že jsem nemohla přestat číst, a tak se stalo, že jsem knihu přečetla v jednom zátahu. A vím, že to rozhodně není naposledy. Prostě to miluju!

Domča153
02.03.2024

(SPOILER) "Milujeme deštivé dny, viď, zlato?"
To mi zlomilo srdce a úplně změnilo pohled na knihu. Číst bez oblíbené postavy sérii je těžké. Stále jsem doufala, že je to nějaký trik havranů ale bohužel ..to byla pravda a Dominik odešel.

Některé části knihy jsem už opravdu jen prolétla, 20 stran řeči o pocitech a 2 strany akce. Série by se podle mě vešla do 2 knih a již od začátku tam mohl být pohled i ze strany někoho jiného než Cecílie.


masul
06.02.2024 1 z 5

Mno o nic moc lepší než jednička to teda není. Absolutně nezdravý přístup a pohled na sexuální život (ne v této knize neznamená ne, ale vlastně ano, ačkoliv říkám ne). No, rozhodně nedoporučuju. Ztráta času a mozkových buněk.

pavla.ctenarka
15.01.2024 5 z 5

První díl se mi líbil, ale druhý mě vyloženě chytil za srdce. Ronila jsem slzy i na veřejnosti a bylo mi to jedno. Jsem ráda, že se po několika letech nějaké knížce podařilo ve mně vyvolat tolik emocí.

Nuttelka
06.11.2023 5 z 5

(SPOILER) I když mě Cecílie místy rozčilovala, i když byl Tobiáš tvrdohlavý paličák.. i tak dávám plný počet a to díky emocím, které ve mně tento díl vyvolal.. tato kniha je bolavá, jakože hodně.. srdce se několikrát zlomilo.. pro Dominika, pro Seana, ale i pro Tobiáše.. kapesníčky jsou nutnou výbavou ke čtení.. trošku mě překvapil skok v čase, 6 let je docela dlouhá doba, ale budiž :-) A nemůžu se ubránit srovnání Triple Falls - Mystic Falls.. i ti "bratři" :-) A ten rychlý konec?! Jakože najednou "blik, cvak, příjem, osvícení", nebo co a Tobiáš chce vše? Jako, má to hodně nedostatků, nevím, co očekávat od 3.dílu, ale kvůli těm emocím a všem Havranům prostě plný počet dávám s čistým svědomím :-)

ElizPetrova
04.11.2023 5 z 5

I přesto že měla kniha dle mého dost nedostatků a některé situace odehrávajíci se v knize pro mě byly těžko uvěřitelné, tak mě příběh vtáhl a zasáhl takovým způsobem, že nelze nedat pětihvězdičkové hodnocení. U knihy jsem se zasmála, byla jsem nervózní, frustrovaná, brečela jsem. Nespočet protichůdných emocí. Přečetla jsem ji na jedno sezení, protože jsem se nemohla vůbec odtrhnout, nešlo to. Bez spoilerů jen dodám, že pasáže s Dominikem jsou pro mě jednoznačně nejlepší a zároveň nejbolestnější části celého příběhu.

IroKlára
31.10.2023 5 z 5

Ufff... málo která knížka mne dostane do kolen... u téhle série jsem musela odkládat a rozdýchávat... A že nebrečím u knížek... tady mi tekly slzy hned několikrát. Pro mne emocionální bomba a ještě když si k tomu pustíte ty písničky... No, chystám se na ní znova, ale musím to nechat odležet...

michaela0704
29.09.2023 4 z 5

S touto sérií jsem měla na začátku trochu problém a nekonalo se u mě to davové nadšení jako u většiny čtenářů.

U 2. dílu jsem se cítila podobně jako u 1., ale rozhodně mi více seděla dospělá Cecílie. Bylo mi ji doopravdy líto, jak se všechno špatné svádělo pouze na ni.

Do poloviny knihy jsme v minulosti, pak jsme v přítomnosti, nakonec se posuneme ještě o 8 měsíců a v Epilogu nahlédneme o dalších 10 let dále.

Tento díl mě ale rozbrečel a v tom okamžiku mi došlo, proč knihu nehodnotím tak vysoko. Já se totiž zamilovala do špatného Havrana. Je to trochu jako ve Skleněném trůnu s Chaolem a Rowanem, tam jsem to také nikdy nepřekonala. Pro mě je Sean chlap, do kterého bych se zamilovala a vždy bych si vybrala jeho. Ne že by bratři nebyli ucházející, ale toto je to mé ale.

Rozhodně je tento díl zajímavější jak první, nechybí nečekané zvraty, velká tajemství a skok o 6 let dopředu rozhodně pomohl.

Wewe111
08.08.2023 5 z 5

Tak pro mě byla první polovina knihy naprostá pecka:) tisíc lidí, tisíc názorů. Ve druhé části jsem některé pasáže přeskakovala, číst stále dokola o tom, že má rozervané srdce už bylo únavné. Bavilo mě ale postupné odkrývání všech tajemství a polopravd. Kapesníky byly samozřejmě povinnou výbavou při konci. Už se těším na třetí díl z mužského pohledu:) jsem zvědavá na to, jakou ušli cestu a co je ještě čeká ;))

Lauriy
05.08.2023 3 z 5

První polovina knihy byla utrpení, prostřední zvrat mě nechal naprosto chladnou a to nejsem z kamene. Prostě jsme se s autorkou nepotkaly, motá se celý příběh pořád dokola v kruzích. Je to zbytečně natahované, kdyby byla kniha o 200 stran kratší, dle mě by jí to jen prospělo.
Jsem ráda, za celkem uzavřený konec a poslední díl vynechám.

libuse6749
30.07.2023 2 z 5

Tato recenze je nádherným příkladem toho, jak rozličné čtenářské chutě má každý z nás. Přestože je série Havraní bratrstvo velice úspěšná a u čtenářek oblíbená, s výbornými recenzemi, mě prostě tato série nesedla. Už z prvního dílu jsem byla rozpačitá, ale zvědavost mi dohnala k tomu dát šanci ještě dalšímu dílu. Ten mě však opět tuze natrápil.

Sama autorka vystihla přesně můj názor na první knihu, kdy napsala v jiné souvislosti větu, ze které jsem si půjčila část.

Sexuálně provokativní pohádka se špatným koncem, nebo nedejbože bez konce.

V druhém dílu se mi sice vyjasnil ten otevřený konec, ale v první třetině knihy jsem naprosto nevěděla o co běží. Dále pokračovalo plácaní hlavní hrdinky, která, ač trochu vyspěla, stále zůstala naivkou a některé její kroky byly naprosto nepochopitelné. Abych však byla upřímná, tak chápu čtenářky, které si zamilovaly hlavní mužské hrdiny, že potřebovaly v určitých pasážích kapesníčky na slzičky. Protože určité pasáže v knize jsou skutečně velmi emotivní. Některá místa v knize mi přišla naprosto zbytečná, jako by se autorka snažila jen nahnat strany.

Líbil se mi poměrně uzavřený konec této knihy, který mi dovolí tuto sérii již opustit a přenechat další čtení těm, kdo si HAVRANÍ BRATRSTVO oblíbili.

Kristy.Seb
29.07.2023 4 z 5

Bezpečí je jenom iluze. Ta nejmocnější. Ale jakmile se s tím smíříš, je snazší za cenu většího rizika mířit za většími odměnami.

Každí rozhodnutí, které v životě učiníme, je jedním tahem v šachové hře, kterou hrajeme s neviditelným protivníkem. Ať je tím nepřítelem nemoc, nebo třeba člověk, kterého si pustíme do postele, žijeme v nevědomí, dokud se nám ten nepřítel neukáže.

Sny jsou jen způsobem, jakým naše podvědomí zpracovává myšlenky, kterým se v bdělosti snažíme vyhýbat.

Člověk nikdy nemůže být příliš opatrný.

Pták, který neumí létat, je přesto ptákem; ale člověk, který neumí milovat, je jen obyčejný kámen.

Je možné, že když člověk přijde o všechno, co má, dodá mu to potřebnou pokoru a poskytne mu to šanci udělat se svým životem něco jiného. Najít smysluplnější cíl.

Láska je do značné míry prostě opojení, ve kterém se lidé vyžívají. Je to opojení, které vám může roztrhat duši na kusy, když o něj přijdete.

Nejdřív si něco vysníš, naplánuješ to, a teprve potom začíná těžká práce. V téhle fázi narazíš na nejvíc komplikací, můžou se ti pokazit plány, tvoje sny se můžou rozplynout a pomalu se vzdalovat, až ti začnou připadat nedosažitelné. A někdy i zapomeneš, na čem opravdu záleží, a ublížíš lidem, kteří na tebe spoléhají.

I když se snažíme jednat správně, nejsme svatí.

Náš hněv, naše nejistota, a to všechno je poháněné strachem. Když se budeme dál bát, nebudeme mít nikdy nic.

Opravdový muž si dělá nároky a nedovolí, aby mu cokoli nebo kdokoli stál v cestě za tím, bez čeho nemůže žít.

Tak tohle byl zajímavé čtení. Neustále se objevovaly další a další záhady, občas jsem se v nich ztrácela. Ale jednoznačně mě to vtáhlo.

KajinaH722
27.07.2023 5 z 5

No tak to bylo zajímavé. Hodně se toho stalo až jsem byla smutně překvapená a poprvé jsem byla smutná, až jsem měla oči zakalené slzami. I přesto musím říct, že se to četlo samo a dál jsem se nedokázala odtrhnout. Takže čekejte, že tajemství se postupně víc odkrývají. Hned se vrhám na poslední díl a jsem velmi zvědavá, jak to celé dopadne.

Přitahuje mě tvoje srdce tvoje srdce je na tobě to nejkrásnější, tvoje srdce z tebe dělá mého nejcennějšího protivníka.

mmmisulka.r
19.07.2023 5 z 5

Tak tenhle díl mě rozsekal na tisíc kousků. Dá se říct, že jsem si ho užila i o mnohem víc než ten první. A to jsem si myslela, že to nejde. Hltala jsem každé písmenko, každou větu a nemohla jsem se nabažit. Ke slunečným a deštivým dnům se přidávají dny plné temnoty. Tak dokonalé a tak moc přitažlivé. Možná jde o další romantickou eroťárnu s naivní hlavní hrdinkou, která neví, co chce nebo spíš chce všechno. Tohle nebylo bezduché, jádro příběhu mělo hloubku, možná nereálnou (ale kdo ví), ale hloubku to mělo.
Připravte si kapesníčky, protože se slzám neubráníte. Minimálně se neubráníte lehkého zakalení očí... Ale myslím, že nakonec tu slzu necháte skanout.
Série Havraní bratrstvo se dnešním dnem zařazuje mezi mé topky! Má to všechno co jsem si mohla přát a má to i něco navíc. Ok, není to žádné složité čtení, ale něco si z přečtení přeci jen odnesete a nebude toho málo!

Mishaacka
22.05.2023 5 z 5

Tahle kniha mě vtáhla, rozkousala a vyplivla... Přesně takhle se po dočtení cítím. Vůbec jsem takový vývoj po 1.dílu nečekala. Jen jsem díky předmluvě čekala horskou dráhu emocí a nějaké drama. Všechno jsem dostala vrchovatě. Tento díl je pro mě o něco temnější a divočejší, téma a příběh je opravdu neotřelý. Z předchozího dílu jsem si zamilovala Seana a tato kniha mi kvůli němu zlomila srdce. Jedna z nejlepších sérií, kterou jsem četla. Teď na poslední díl, který nám má vyplnit hluchá místa a pohled z JEHO strany. Víc napsat bez spoileru už nejde, jen asi to, že je potřeba si připravit kapesníčky

Hatshepsut
07.05.2023 5 z 5

Tak předně jsem ráda, že jsem měla druhý díl této série po ruce. Začala jsem číst po dočtení prvního příběhu a nemohla jsem se odtrhnout, takže skončila se čtením v ranních hodinách. Je to návykové, čtivé a budou chvíle, kdy si budete určitě přát jiný konec, ale tak už to s dobrými příběhy je. Pohltí vás, prožijete s hlavními hrdiny spousty krušných chvil, ale i krásných a pak se s nimi rozloučíte. Za mě velmi vydařené dílo a doporučuji.

JaAnička
03.05.2023 3 z 5

Celá tato série by se dala definovat jednou větou a to: "Přestaň už sakra žvatlat o svých pocitech a raději mi vysvětli, co se tam sakra děje?!" protože (jak je napsáno v komentáři níž) tato kniha je definice emocional damage po všech stránkách, u kterého vůbec ale vůbec nechápete, která bije, co se tam děje a už vůbec netušíte, co se bude dít dál, protože vás ta kniha, co pět stran kopne něčím novým/divným/nepříjemným až snad i nemožným s čím si ani hrdinka neví rady, i když se tváří, jakože přesně ví, co má dělat a chvílemi je tak otravná, že protáčíte oči a říkáte si ...už ne, ne další scénu o tom, jak jsi nemocná láskou a rozbitá...prosím, už opravdu ne. Navíc jsou ty její monogoly někdy tak dlouhé, že je prostě musíte přestočit nebo zkrátit (SPOILER: jen tak jsem otevřela třetí díl a Tobiáš je úplně stejně ukecaný jako ona...ach jo).

Jestli jste (trochu jako já) doufali, že vám Exodus dá odpověti, které jste si pokládali po Hejnu havranů, zklamu vás.

TerapieKNIHOU
25.04.2023 5 z 5

Dokázali byste žít ve lži?

Exodus zbožňuju a zároveň nesnáším. Bože, za co mě trestáš. Jako by to bylo včera, co jsem dočetla Hejno havranů a zjistila, že na další díl si ještě budu muset počkat. Bylo jasné, že to nedám a tak jsem se pustila do dalšího dílu v angličtině. Ten konec, ten příběh, musela jsem vědět, co bude dát Na ten emocional damage, který mi celkově kniha způsobila jsem však byla naprosto nepřipravená.

S přehledem můžete zapomenout na všechno, co jste si mysleli o Hejnu Havranů. Exodus je úplně jiný level. Máte pocit, že víte naprosto všechno, ale záhy zjistíte, že jste úplně mimo.

"Loving you made me sick, and I dont ever want to get well."

Po vydání knihy u nás jsem si ji dala cvičně ještě jednou, asi jsem trochu narušená a mám ráda sebetrýznění Never mind. Ale může mi někdo prosít vysvětlit, proč bylo nutné přeložit Tobias na Tobiáše? WTF. Naprosto otravný a smysl postrádající.

Nicméně ke knize. Lezla mi Cec občas na nervy? Protáčela jsem oči v sloup nad některým jejím chováním a ne jen jejím? Iritovalo mě její utápění v sebelítosti?

Ano, Ano a Ano. Ale vůbec to nemění nic na skutečnosti, že jsem si ten příběh zamilovala a užila si každou jeho stránku. Polapil mě do svých sítí a dostal se mi pod kůži.

"Yours. I was always supposed to be yours."

Popravdě je to asi jedna z nejlepších knih tohohle žánru, co jsem zatím četla. Odlišná, tajemná, napínavá a neskutečně čtivě napsaná. Tenhle příběh o zakázané a vše pohlcující lásce, zlomeném srdci, smíření, uzdravení, poznání a přijmutí sebe sama byste si prostě měli přečíst. Já se k němu v budoucnu nepochybně vrátím.

Každý z nás si zaslouží určitou formu šťastného konce ne jen konce.

"I dont get a happy ending. I just get an ending."

Šíla
23.04.2023 2 z 5

První díl jsem doslova zhltla...tento mě nebavil a nemohla jsem se dočkat, kdy to konečně skončí...Tak uvidím, co ten třetí díl přinese.

annaliesen
25.01.2023 2 z 5

Tak a mám to za sebou.
Co dodat , Vůbec se mi to nelíbilo. Cecílie pálila všechno co měla a když to spálila tak fňukala že nic nemá pak dolízala za tím co jí pořad odmítá a pak zase fňuká když jí ublíží, žádnou hrdost nic jen závislost.
A konec když už to vypadalo že se vzpamatovala z toxického vztahu tak odpustila vše tak rychle.
Přitom první díl byl super, dávam dvě hvězdy jen za Dominika

Autorovy další knížky

Kate Stewart
americká
2021  83%Hejno havranů
2022  88%Exodus
2022  79%Kluk napravo
2023  83%Vysněný cíl

Kniha Exodus je v

Právě čtených11x
Přečtených430x
Čtenářské výzvě20x
Doporučených36x
Knihotéce295x
Chystám se číst162x
Chci si koupit36x
dalších seznamech8x