Zaslíbená

Zaslíbená https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/434215/bmid_zaslibena-BjE-434215.jpg 3 404 126

Zaslíbená série

1. díl >

Když se král Jameson veřejně vyzná ze svých citů k lady Hollis Briteové, Hollis to překvapí – a nadchne. Koneckonců vyrůstala na zámku Keresken a odjakživa soupeřila s dalšími šlechtickými dcerkami o královu pozornost. Získat si jeho srdce, to je splněný sen. Ale Hollis si brzy uvědomí, že zamilovat se do krále a stát se královnou možná není ten šťastný konec, který si představovala. A když se setká s neurozeným cizincem, který má záhadnou schopnost nahlédnout přímo do jejího srdce, pochopí, že budoucnost, po které opravdu touží, je úplně jiná, než by ji kdy napadlo.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

The Betrothed , 2018


více info...

Přidat komentář

mignon
08.04.2024

Nodopr, co ten konec?!? To jsem fakt nečekala.

M.C.SMITH
18.12.2023 2 z 5

Velké, velké zklamání. Od autorky jsem četla před delším časem Selekci a bavila mne, proto jsem se rozhodla, že si pořídím i tuto duologii a zdá se, že jsem šlápla vedle.
Bylo to ploché a takové nemastné neslané. Autorka pluje jen po povrchu a je to škoda.
Kdyby se děj více rozvedl a postavy byly propracovanější, dílko by bylo dobré.

Kniha se četla dobře, ale pro mne jedno velké ouvej. Druhý díl si přečtu, ale to už jen kvůli tomu, že ho mám v knihovně a nechci, aby zůstal nepřečtený.


Carol1122
26.11.2023 4 z 5

Přiznám se, že se mi nehodnotilo nejlehčeji. Která Cass má svůj osobitý styl postav, prostředí, celého světa i děje včetně zápletek. Série Selekce byla dle mého názoru velmi lehkým romantickým čtením oproti této knize. Četla se lehce, ale přitom těžko. Postavy byly občas jen povrchového charakteru a pouta vztahů mezi hrdiny nebyla plně rozvinuta. I přesto knížka ve mně zanechala hluboké emoce a zvrat na konci to dovršil. Takže i přes poměrně špatné hodnocení zde dávám 4* a ráda se pustím i do dalšího dílu.

ZNellyZ
21.10.2023 3 z 5

Někteří tu knihu mají rádi, ale převládá tábor, co jí přímo nesnáší. Selekci jsem nečetla a s autorkou jsem se setkala pouze u její knihy Siréna, která se mi velmi líbila. Zaslíbená je spíše pro naivní skupinu 12-14 let, která nemá moc načteno. Nevím zda za to může překlad, ale kniha vypadá jako dílo začátečníka. Postavy bez většího charakteru, jejich chování mnohdy postrádá logický smysl a i vztah mezi Silasem a Hollis je takový nijaký. Zvrat na konci byl nečekaný, ale přiznám se, že kdyby kniha skončila dobře a prvním dílem, tak mi to ani nevadí. Uvidíme, co přinese díl druhý, jako odpočinková kniha na dva dny je to fajn.

Ulrika
03.08.2023 4 z 5

(SPOILER) Určitě to není tak povedené jako Selekce, ale rozhodně to není špatné a musím si sehnat pokračování. Už v prvním díle jsem ale měla tušení, že Silas nemusí být tou životní láskou Hollis a nemýlila jsem se.

kristyna1305
04.07.2023 1 z 5

Do čtení jsem nešla s žádnou prvotní myšlenkou, chtěla jsem prostě něco nezávazného a klidného ke čtení během zkoušek. Moje věta při každé kapitole byla: "Na tohle už jsem fakt stará!"

Pokud se na čtení chystáte, tak to opravdu není žádné wow, postavy mastné neslané, vztahy primitivní a zároveň komplikované, horská dráha by to vystihla dokonale, konec předvídatelný.

Na druhý díl se nejspíš odhodlám až za delší dobu, ale to jen proto, aby mi v knihovničce neležel nepřečtený kus.

Za mě nedoporučuji, najdete mnoho lepších knih na vypnutí než tato

Hania932
04.07.2023 4 z 5

Kiera Cass patří mezi mé oblíbené autory. Selekci naprosto zbožňuju a patří k mým velmi oblíbeným sériií. Poté vyšla nové série a já na ní četla plno negativních recenzí.
Nedá se to srovnat se Selekcí, protože na tu snad nic nemá. Pokud jdete číst knihu s domněním, že to bude stejné jak Selekce, tak budete nejspíš zklamaní. Ale mě se naopak kniha líbila. Zase jiný příběh, postavy a prostředí. Hezky se to čte. Konec byl pro mě nečekaný a těším se na další díl.

Zruza
05.06.2023 odpad!

Tohle byl naprostý přešlap. Nevím, co se stalo, ale tohle se vůbec nepodobá Selekci a je to tak stokrát horší. Postavy jsou nemastný, láska mezi hlavními postavami jaksi neexistuje a ten konec je totální blbost.

amalka9594
10.04.2023 odpad!

Všechny díly Selekce čtu pořád do kola a nemůžu si je vynachválit, ale tohle mě opravdu zklamalo. Čekala jsem něco mnohem lepšího... Jelikož jsem byla s Kierou spokojená, tak jsem si hned koupila oba díly, Zaslíbenou i Zrazenou. Zaslíbenou jsem dočetla asi po měsíci a to čtu knihu většinou tak dva dny a mám ji přečtenou. Připadá mi, že to Kiera trochu nedomyslela, nebo možná ano, ale skoro nikdo to nepochopil. Asi se snažila rozjet novou Selekci. Většina postav mě vůbec nezaujala, spíš mě vytáčeli. Hollis jako hlavní hrdinka mi byla nesympatická a skoro od začátku jsem věděla jak to dopadne....... Nedoporučuji.

Marsí5
12.01.2023

(SPOILER) No.... Já nevím.... Tohle se asi nepovedlo tak, jak autorka zamýšlela....
Přišlo mi to takové povrchové, bez hloubky, rozhovory o ničem, postavy vás nezaujmou nebo vás vyloženě vytáčí...
Poměrně slušná je postava Silase, ale s tou se příliš neseznámíme, což mě docela mrzelo. Smutný konec velké lásky se autorce povedl, za mě je to nejlepší část knihy. Nicméně mě příběh nezaujal tak, jak by měl, protože pokračování neplánuji...

PajusenkaB
04.10.2022 2 z 5

Selekce byla fajn, tohle je jen laciná náhrada. Hollis je fakt na přesdržku, už od půlky knihy jsem tušila, jak to dopadne. Za mě velké zklamání, autorka se snaží stvořit novou Selekci.

Dyna08
26.09.2022 5 z 5

Kniha se mi líbila. Všechny knihy od Kiery Cass jsou krásné.

Sixtinka144
01.09.2022 3 z 5

Věděla jsem, že od knihy nemám mít takové očekávání, protože jsem na ni viděla jen špatné recenze, ale stejně jsem se chtěla sama přesvěčit. Začátek knihy byl vážně dobrý, až jsem si říkala, co se těm všem lidem sakra nelíbilo. Autorka píše svižně, příběh je poměrně tenoučký, takže stránky utíkají rychle. Hlavní hrdinka byla takový střed, nemilovala jsem ji, ale ani jsem ji nenesnášela. Zajímalo mě, jak se to bude celé vyvíjet, a tak jsem četla dál. No tak nějak ve 2/3 knihy se to celé zlomilo. Musela jsem si dát pauzu od čtení, protože jsem nevěřila svým očím. Takhle uspěchanou zápletku jsem snad ještě neviděla, navíc vztahy mezi všemi postavami lítali nahoru a dolů, a ani jednomu z těch vztahů, ať už šlo o kamarádský či partnerský nebo mateřský, jsem nevěřila. Autorka to nesmyslně překombinovala, a nemohla jsem pochopit, jak mohla toto dílo napsat ta samá osoba, jako mou milovanou Selekci. Dávám tři hvězdy, protože více jak polovina knihy byla celkem v pořádku a užívala jsem si ji, ale kvůli konci musím souhlasit s věčinovým názorem, že tento příběh je opravdu propadák.

KnihomolkaPája
15.05.2022 3 z 5

(SPOILER) Velké zklamání... Čekala jsem od této autorky více. Do hlavní hrdinky jsem se nemohla vžít, knížka se nedala číst, popravdě jsem se do četby nutila a doufala, že to bude lepší. Popravdě, posledních čtyřicet stránek mě zaujalo a už se to číst dalo. Konec byl smutný, škoda, že jsem Silasa nemohla poznat více... Ano, přiznávám, konec mě dojal. Snad druhý díl bude lepší...

romana5739
11.04.2022 5 z 5

Hezky se příběh četl, po dlouhé pauze od čtení fajn kniha na rozjezd :)))

Karolbookworld
08.03.2022 3 z 5

Zaslíbená je kniha , na kterou jsem slyšela neuvěřitelně moc špatné názory a skoro žádné pozitivní , i přesto jsem se do ní dlouhou dobu chtěla pustit , neboť mě to strašně lákalo .Když přišla situace kdy jsem nevěděla , po čem šáhnout , Zaslíbená dostala svou šanci a já vám povím , mě se to prostě líbilo.
Vím , že půjdu hodně proti proudu , ale nezlobte se na mě , ale to nebylo vůbec špatné . Kniha jako každá od Kiery Cass byla neskutečně čtivá a i hlavní hrdinka Hollis nebyla vůbec špatná a tak se za ní nečetlo vůbec špatně.
Sice jsem pocelou knihu měla pocit , že toto nemohla napsat Kiera Cass a speciálně u postavy Jamesona , chápete , že tato autorka napsala Maxona ?
Naopak Silas už mi mnohem více seděl a i více se podobal na Maxona . Celou knihu jsem čekala , co přijde tak špatného , že to všichni tak nesnáší , ale nic nepřišlo ba naopak se mi kniha líbila čím dál tím více a ten konec to vystřelil .
Ipřesto dávám ,,pouze´´ 3,7* ale i tak .
Podle mě jsem měla tak malá očekavání , že mě kniha mohla jen překvapit .
Jinak kdo taky už od začátku měl rád postavu Ethana ?

ElikaBendova
08.03.2022 4 z 5

Abyste pochopili podstatu této knihy, její děj a charaktery postav, musíte do ní dozrát. Dlouho jsem se bála ji přečíst kvůli nízkému hodnocení, ale jsem ráda, že jsem to udělala. Rozhodně nedoporučuji hodnotit se sérií selekce, která je spíše pohádkou. Tato kniha je úplně o něčem jiném. Zatímco selekce je pro dívky od 12 let, tak tuto knihu pochopí vyzrálejší ženy. Mě osobně dělí mezi čtením sérií od vydání prvního dílu 8 let života a je to znát. Hollis je úžasná dívka, která si uvědomuje svou hodnotu a jde za hlasem svého srdce. Život ji dal krutou překážku a ukápla mi i slza. Rozhodně se vrhnu na druhý díl. Nerozumím všem, kteří dávají nízké hodnocení. Hollis, nikdy v knize netvrdila, že krále miluje. Ano padlo to tam jednou, ale vynuceně když se svou přítelkyní Deliou Grace mluvila, když si nebyla jistá jestli je koruna pro ni to pravé.

knihomolka27
07.03.2022 3 z 5

(SPOILER) Zaslíbená je pro mě stále tak trochu oříšek, ale musím se přiznat, že opětovné čtení o Hollis a jejím milostném dobrodružství mi už nepřišlo tak strašné jako poprvé. Upřímně nevím co s těmi opětovnými čteními novějších selekcí a ted i Zaslíbené mám. Tedy konkrétně nechápu, jak se můžu při opětovném čtení těchto vcelku dost nenáviděných dílek, dostat z názoru co nemá daleko k odpadu...k tomu, že to vlastně není až zas tak špatný. Asi měknu nebo co...nebo zkrátka platí jen to, že je lepší od knihy nic neočekávat, jako jsem to čekala já, když sem ty knížky četla poprvé...no a když do nich jdete podruhé s tím, že si zase vychutnáte jak je sepsunete tak si vlastně uvědomíte, že nějakou tu kvalitu to přeci jenom má.

Při druhém čtení mi tedy:
A to jsem se nejvíc divila...postavy nepřipadaly zas tak tupé a hloupé, hlavně teda Hollis...DOKONCE jsem jí i chvílemi vlastně chápala, a souhlasila s ní.
Kniha je jak bývá u autorky zvykem velmi čtivá, i přesto, že se tam vlastně nic moc neděje...což je opravdu velké plus
Musím se přiznat, že se mi celkem líbí svět ve kterém se to odehrává, je to ten svět králů a královen, který známe třeba ze své historie, ale je okořeněný i o nějakou tu inovaci
Nerada to přiznávám, ale docela mě zajímá jak bude příběh pokračovat dál, mám nějaké své předpovědi, a zajímá mě jestli se vyplní
Drsný skoro až přestřelený konec už nehodnotím tak tvrdě, a celkem mi dává i smysl, vzhledem k tomu, že bude i pokračování
Moje alergická reakce na královu nebo Silasovu básnickou mluvu přetrvala, je to asi jako když se v českých pohádkách pokouší o mluvu ve verších...nic pro mě
Vztah Silase a H...to zůstává asi při starým...neuvěřitelný, takový nemastný neslaný...nevím no, každopádně chápu, že Silas byl fajn kluk se kterym se dalo dobře pokecat a asi už delší dobu cejtila, že to s králem nebudu vončo...no, vzhledem k tomu, že Silas je pravděpodobně mrtvý? tak na tom už vlastně zas tolik nezáleží.


Zakončím to tím, že se nejedná, o žádné veledílo, které by vám dlouho zůstalo v hlavě...to jakože fakt nee...ale to je na tý knížce vlastně fajn. Je to takový odpočinek, který ve vás nevyvolá moc emocí a nemusíte ho nutně běžet shánět do knihkupectví. Oproti Selekci tomu chybí štáva, větší propracovanost a návykovost...ale jako taková jednodenní oddychovka, to zas tolik neurazí..když tedy rozdýcháte, že by to samozřejmě mohlo být o dost lepší...Ale jako nakonec je to vlastně.....není to slunce, ale ani krupobití...prostě tak nějak zataženo, pod mrakem.

Princezna22
21.02.2022 2 z 5

Kniha je neuvěřitelně čtivá, ale to jí bohužel na hvězdičku nepřidá.. Obálka též krásná... A teď to přijde.. Hlavní postava je tak upřímně blbá nebo se mi to jen zdálo?! Že začátku jsem si říkala, že tomu dám šanci.. Pak ale.... Kde vzala lásku k tomu dalšímu netuším, v knize to nějak nebylo najednou prostě otočím stránku a bum.. Konec uspěchaný a obsolutně nedával smysl.... A hlavně proč otevřený konec a další díl? Vždyť to nemá logiku.. No co přečtu si ho protože jsem zvědavá zda na ni změním názor.... 2 ⭐

lucakuca
06.02.2022 3 z 5

Čtivé. Autorka píše opradu čtivě.
K ději.
Jakože všechno bez následků? Ach, tenhle královskej typek je hezkej, toho chci. Juuu, udělal na mě bububu. Co teď?
Jeee, tenhle týpeček je taky hezkej, prej jsem skvělá a úžasná, heč! Tak to já chci teď jeho. A královskej typek vzkazuje, ať jsem šťastná, že to vlastně nevadí a posílá truhličku kačáků.
Žádné uražené ego? Žádné následky? Ale no tak! I když je to pro mládež, tak je jasný, že tady chybí příběhová matika:
PŘÍČINA=NÁSLEDEK.

Štítky knihy

pohádky princezny pro dívky romantika romance

Autorovy další knížky

Kiera Cass
americká, 1981
2014  86%Selekce
2015  82%Elita
2016  76%Dcera
2016  84%Šťastně až navěky
2017  75%Siréna

Kniha Zaslíbená je v

Právě čtených12x
Přečtených543x
Čtenářské výzvě67x
Doporučených18x
Knihotéce288x
Chystám se číst297x
Chci si koupit100x
dalších seznamech10x