pogmanka pogmanka komentáře u knih

☰ menu

Kroky pouští Kroky pouští Sára Hamplová

Za mě hrozně milé překvapení, knížka měla úžasný nádech exotiky a vzdálených zemí. A jak se tam objevoval střet rozdílných kultur bylo moc zajímavě pojato. Celkově mě sedlo snad úplně všechno. A postavu Amiry si prostě nešlo nezamilovat, byla dokonalá a já jí tak moc přála její šťastný konec, neměla to v životě vůbec jednoduché. A co se týká Edwarda, tak u něj musím říct, že jsem kroutila očima, nadávala na něj, někdy se choval jak blb, nechápavec, ale víte co? Tím byl tak opravdový a jak se choval na konci to bylo krásný. Takže vývoj u něj byl opravdu výrazný. Za mě moc pěkná knížka, ke které se určitě časem zase vrátím. A těším se na další díla autorky.

28.04.2024 5 z 5


Ve větvích Yggdrasilu Ve větvích Yggdrasilu Tereza Kadečková

Na knížku jsem narazila díky recenzím, které mě na ni navnadily a musím říct, ze dílko nezklamalo, spis naopak. Příběh jsem si moc užila. Líbilo se mi znázornění mytologie a celkově jak to autorka pojala.

20.04.2024 5 z 5


Dceřina kletba Dceřina kletba Tereza Bartošová

Další skvělá detektivka od autorky. Už jsem četla dvě předchozí, takže jsem věděla, že nebudu zklamaná a nebyla jsem. Znovu pěkně uchopené, jenom na mě bylo možná moc postav, trochu jsem se v tom ztrácela, ale jinak se mi to moc líbilo a ten závěr, co z toho vlastně vyšlo je prostě hustý. Autorka každou knížkou dokazuje, že vážně umí. Těším se na další díla.

14.04.2024 5 z 5


Omyl Omyl Elle Kennedy

Druhý díl nebyl špatný, ale už mě nevzal tolik jako první. Nějak to nemělo to kouzlo, jako první. I tak jsem si ale hrdiny oblíbila a čekala na jejich štastný konec. Jen trochu méně než u prvního dílu.

30.03.2024 4 z 5


Návrh Návrh Elle Kennedy

Moc pěkný příběh. Ze začátku jsem byla skeptická, ale příběh mě mile překvapil a já si ho užila. Oblíbila jsem si oba hlavní hrdiny.

29.03.2024 5 z 5


Tanec v srdci Tanec v srdci Petra Martišková

Tohle byla zároveň knížka, která se mi hrozně líbila díky tanečnímu prostředí. Mělo to energii a já si užívala vztah mezi ústřední dvojicí, pěkně to mezi nimi jiskřilo. Mám od autorky knihy prostě moc ráda.

23.03.2024 5 z 5


Letní vzplanutí Letní vzplanutí Petra Martišková

Knížky od autorky jsou prostě skvělé oddechovky. Miluju tu atmosféru, jsou napsané s citem a já se vždycky vrátím do těch let. Moc pěkné.

23.03.2024 5 z 5


Hellbound Hellbound Theresa Black

Máte rádi thrillery? Školní prostředí? Hrdinku se zajímavou milostí? Tak tohle dílko vás bude bavit. Vlastně už samotný název se ke knize krásně hodil.
Jako první bych chtěla zmínit, že kniha se opravdu hezky četla a odsýpala. Nic mě tam nezadrhávalo a pěkně to plynulo. Prostě a jednoduše jste chtěli vědět víc a víc. Zjistit, jak to celé nakonec dopadne. A to se opravdu dozvíte na posledních pár stránkách a máte chuť autorku zabít. Vlastně do teď nevím, jak se ke konci postavit. Na jednu stranu v něj prostě nevěřím, že to opravdu bylo tak, že jsem přehlédla padesát náznaků, přišlo mi to až našroubované, ale na druhou stranu mi to v jednu chvíli hlavou blesklo, než jsem to kvůli šílenosti a nedostatku náznaků zase vymazala z hlavy. Takže do teď nevím, jak na konec reagovat. Každopádně druhý díl, nebo víc vysvětlení by mi asi pomohlo být o něm na sto procent přesvědčená.
Co se týká postav, tak se mi moc líbilo, jak byly prokreslené. Byly zajímavé a rozhodně ne ploché. Maya s matkou hodně zažily a nebylo divu, že to na nich zanechalo následky. U Jamese se mi líbilo, jak si autorka dala práci s tím, aby sezení byla dobře popsaná a stejně tak samotná profese. Zaujalo mě, jak ji skvěle vedenými otázkami dostával tam, kam potřeboval. Ale i Lily s Jasonem byly zajímavými postavami.
Co mi na knize vadilo a rušilo čtenářský zážitek, bylo střídání vykání a tykání mezi Mayou a Jamesem. Vypadalo to totiž, že si pouze vykají, ale pak se tam objevovaly pasáže s tykáním a nebo se dokonce v jedné větě vyskytovalo tykání a vykání. To bylo ovšem asi jediné.
Chtěla bych tedy říct, že knížka rozhodně stojí za přečtení. Měla jsem ji během jednoho odpoledne přelouskanou. Čte se sama. Stejně jako autorčiny předchozí knihy, které jsem měla možnost číst a mohu také doporučit. Obzvlášť Kávu každé půlnoci, která zpracovává téma anorexie, a to velmi zdařilým způsobem.

16.03.2024 5 z 5


Na neVěčné časy Na neVěčné časy * antologie

Osvěžující a zajímavé povídky nabízí sborník Na neVěcné časy, takže byste ho neměli minout. Obsahuje přesně 8 povídek, což za mě bylo naprosto ideální množství. Ani málo ani moc. Často se mi stává u povídkových sbírek, že už je tam těch povídek moc a jsem toho přehlcena a ztrácím chuť číst dál, i když věřím, že by tam mohly být další poklady. Tady se mi to však nestalo.

Každá povídka byla svým způsobem originální a mě úplně překvapovalo, jak to ti autoři mohli vymyslet. Opravdu zajímavé náměty. Bylo super, jak se každý zakousl z jiné stránky do magického realismu.

Pro mě osobně byly nejlepší povídky Karma, Pět otázek a Maso a květina. Nejvíce mi sedly příběhem, zpracováním a atmosférou. To však neznamená, že by ostatní povídky byly špatné, to rozhodně ne. Jen mě tolik neokouzlily, nebo mi v nich něco málo chybělo k úplné spokojenosti.

Povídka Karma si mě prostě získala nápadem práce Karmy a jeho pojetím a vlastně i propletením s případem. Artura si nešlo neoblíbit, na rozdíl od jeho otce. U Pěti otázek bylo hezké, jak to vypadalo, že to jde jedním směrem a pak se to najednou obrátilo a člověk si říkal, aha, tak takhle to je. A Maso a květina? To nám k sobě přitáhlo dva opravdu zvláštní lidi.

Za mě příjemná sbírka povídek, která vás oblaží neobvyklými náměty a zpracováními. Asi jsem něco takového ještě nečetla. Proto si myslím, že je super, že se taková sbírka od českých autorů vydala.

A co říct na úplný konec? Že si nešlo nezamilovat naprosto úžasnou obálku, která se za mě opravdu povedla. Zaujala mě na první pohled a už jen tím mě sbírka nalákala.

08.03.2024 5 z 5


Moje vina Moje vina Mercedes Ron

Za mě moc hezký příběh, oba jsem si postupně oblíbila a co Noah musela prožít je opravdu něco. Je moc silná. V tuto chvíli mi stačí tento díl, pro mě se to hezky uzavřelo, ale třeba časem mrknu i na další.

27.02.2024 5 z 5


Příběh mateřídoušky Příběh mateřídoušky Miriam Blahová

Od autorky jsem četla již dvě předchozí knihy a obě jsem si zamilovala. Osobně mám ráda spojení historie a současnosti, které v knihách Miriam Bláhová ztvárňuje. A ač by se mohl člověk bát, že po třetím propojení už se budou motivy opakovat, že to bude na stejné brdo, opak je pravdou. Naopak mi přijde, že autorka vykresluje každý příběh ještě lépe a osobitěji.

Mám ráda oba předchozí příběhy, ale tento považuju za nejlepší. Je vidět, že autorka se neustále zlepšuje a každý její příběh je propracovanější. Například linka v minulosti v tomto románu za mě byla nejsilnější a nejzajímavější. Nevím, jestli to bylo daným obdobím, ale opravdu mě chytila za srdce.

Na příbězích je vidět, že si autorka dělá podrobné rešerše a snaží se to napsat co nejrealističtěji. Je tomu přizpůsoben jazyk, oblečení, popsání samotné oblasti a tamních problémů. Prostě všechno, co se pojí s danou historickou oblastí.

Ale i linka ze současnosti má své kouzlo. Hrozně se mi líbil hlavní motiv, jak vlastně jedna událost spustila lavinu dalších událostí a odhalila, co všechno nefunguje a v zajetých kolejích to vlastně druhý ani nevnímá, protože se soustředí na tu jedinou svou „věc“. A odloučení někdy může hodně věcem pomoci.

Co se týká postav, tak ty jsem si oblíbila. Jak postavy z minulosti, tak i z přítomnosti. Hlavně v minulosti jsme se s hrdiny seznámili v pohnuté době a sledovali, jak válčí se svými osudy.

Také se mi líbil způsob, jak se obě linky propojovaly. Vždycky si říkám, jak to autorka tentokrát pojme a znovu nezklamala. Usušená mateřídouška a její vůně nás zanesla do jiných dob. A vůbec prostředí, ve kterém se to odehrávalo, na mě působilo malebným dojmem, stejně jako chaloupka, ve které jsme prožili čas jak v přítomnosti tak i v minulosti.

Za mě je to krásný příběh o síle a odvaze a o tom nebát se a bojovat o to, co je pro nás důležité. Všem milovníkům romantiky a historie moc doporučuju. Je to skvělý zážitek.

22.02.2024 5 z 5


Vše, čím jsme nikdy nebyli Vše, čím jsme nikdy nebyli Alice Kellen

Moc pěkná a jemná dívka o těžkých tématech. Líbilo se mi, jak to autorka uchopila a nic mi nepřišlo zbytečně náročně napsané. Dojemné čtení, jen ten konec mě teda pěkně namíchnul. :D Proč?

19.02.2024 5 z 5


Má to háček Má to háček Tessa Bailey

První díl mě sice tolik neoslovil, ale řekla jsem si, že dám šanci i dvojce a jsem za to ráda, protože tento díl mi sedl víc a já si to moc užila. Obě postavy byly zajímavé i zajímavé prostředí a děj. Třeba další už bude tak super, že dám i tu poslední hvězdičku.

17.02.2024 4 z 5


Nové šance Nové šance Lilly Lucas

Tak to za mě byl skvělý díl. Obě postavy jsem si hned zamilovala a i Mayu. Moc se mi to líbilo, zase návrat do klidného městečka. Celá tahle série se mi moc líbila a určitě se k ní časem zase vrátím. Jsem ráda, že to autorka napsala. Děkuji za krásnou a milou sérii.

10.02.2024 5 z 5


S láskou z Londýna S láskou z Londýna Jules Wake (p)

Ani další díl této série mě nezklamal, líbilo se mi, jak se příběh vyvíjel a ajtáka si prostě nešlo nezamilovat. Bylo vůbec super samotné prostředí. Možná o maličko víc se mi líbilo S láskou z riviéry, ale ani tohle nebylo vůbec špatné, ale naopak. Obdivuju autorku, že stále má další a další nápady na takové knížky.

09.02.2024 5 z 5


S láskou z Riviéry S láskou z Riviéry Jules Wake (p)

Za mě další skvělá kniha od autorky, nemyslím si že je tahle série slabší, je prostě jiná a tenhle díl byl za mě zatím z těch co jsem četla nejlepší. Moc jsem si oblíbila obě hlavní postavy a puberťačka a její chování tam také skvěle zapadla. Moc jsem si to užila a těším se na další díl.

02.02.2024 5 z 5


Trnitá cesta Trnitá cesta Sarah Parsley (p)

Tato autorka to prostě umí. Znovu mě nechala nahlédnout do příběhu ale z pohledu Dariena a já zvědavě čekala, co bude dál. Musím říct, že tři dívky to bylo opravdu skvělé, pořád jsem čekala, která teda. Autorka má hrozně zajímavý styl psaní. Jenom mě trochu mrzelo, že ten konec byl tak rychlý, když na to člověk celou dobu čekal a pak najednou konec. Jinak však nemám výtek.

28.01.2024 5 z 5


Káva každé půlnoci Káva každé půlnoci Theresa Black

Knížku jsem četla už kdysi, když ještě nebyla vydaná a už tenkrát se mi moc líbila. Proto jsem chtěla počkat, až od ní dostanu odstup a budu si ji moci přečíst po úpravách a vydání a musím říct, že už podruhé jsem se do příběhu zamilovala. Za mě je skvělé, jak je tam zakomponovaná anorexie a bulimie a to, že to nejsou načtená fakta, ale co prožívala sama autorka. Že to není jen o tom, že chce dotyčný hubnout, ale ukazuje se, jak se ten dotyčný cítí a jak s tím bojuje a jak se vidí. Myslím si, že tohle by si mělo přečíst co nejvíc lidí i třeba těch, co mají v blízkém okolí někoho takového, protože nestačí jen říkat tomu dotyčnému aby jedl. Nejde to tak jednoduše. Za mě je to krásný příběh s důležitou myšlenkou.

20.01.2024 5 z 5


Hlava plná lásky Hlava plná lásky Ali Hazelwood

Druhá knížka od autorky a užila jsem si ji úplně stejně jako tu předchozí. Přesně takové komedie naprosto zbožňuju. Obě hlavní postavy jsem si oblíbila a přála jim, aby jim to dobře dopadlo. Těším se na další knížku od autorky.

14.01.2024 5 z 5


Ztracená láska Ztracená láska Tess M. Puffrová

Četla jsem celou sérii a i když k něčemu bych výhrady měla, k pohledů obou, které byly dost stejné, ale postupem času se to zlepšovalo. Nebo, v tomto díle až moc zvratů, které byly na ten stejný princip a možná až moc s tím spojeným rozchod spolu, prostě nemůžu hodnotit jinak, protože to byla emoční jízda a já všechny knihy přečetla neuvěřitelně rychle a obě hlavní postavy si prostě nešlo nezamilovat. Takže ano má to nedostatky, ale víte co? Mně to vůbec nevadí, bylo to skvělý.

01.01.2024 5 z 5