Na neVěčné časy

Na neVěčné časy https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/529665/bmid_na-nevecne-casy-659ae2f5529d6.jpg 5 65 32

Ponořte se do světa romantiky a magie. Osm příběhů o druhých šancích, které vám ukáží, kde všude je možné najít svou spřízněnou duši, pravou lásku nebo sílu začít znovu. Poznejte magický realismus, který si ve světě získal tisíce srdcí a v této jedinečné sbírce máte možnost se s ním seznámit i vy. Autorky: Štěpánka Horáková, Rina Vevesi, Martina Holešinská, Júlia Matulová, Marie Domská, Tereza Kadečková, Rosana Zvelebilová, Leandra Sold.... celý text

Přidat komentář

Z.Z.Cte
včera 5 z 5

Romantika, kterou jsem přečetla na jeden zátah a jsem mile nadšená. Je to zvláštní kombinace, ale já se tak cítila. Bylo mi mile a byla jsem nadšená.

Celkem je zde osm povídek, a kniha se dělí na temnou a světlou stranu. Povídky jsou zajímavé, zjišťuju, že romantika okořeněná magií nebo fantasy mě moc baví.

Navíc hned první dvě povídky, mě tak nadchly, že jsem nad tím světem, který popisují, ještě přemýšlela v noci a došla jsem k jedinému výsledku, chci víc!

Druhá půlka, ta temnější, měla správnou míru tajemna, napětí a šimravého znepokojení. Tady se mi asi nejvíc líbilo Pět otázek.

Rozhodně ale super čtení, a že povídky moc nemusím, tady to nevadilo, a jak jsem již psala, klidně bych toho brala víc, pokud vyjde další díl, jdu si pro něj.

katkatuckova
22.04.2024 5 z 5

Hledala jsem něco oddechového, ale aniž bych měla pocit, že to čtu jen tréningově, a šáhla po téhle knížce. Nemohla jsem vybrat líp, zhltla jsem ji takřka jedním dechem, protože jsem se nemohla odtrhnout. Velmi mě překvapila originalita jednotlivých povídek.


Radka.karasova
12.04.2024 5 z 5

Zaujala mě krásná obálka a vnitřní ilustrace. Je to útlá knížka, přečetla jsem jí za dva večery. Ale líbila se mi. Některé povídky byly slabší, třeba hned ta první má trošku šroubovaný styl, ale jiné se mi zase moc líbili. Maso a květina mě dostali nejvíc. Palec nahoru za doprovodné ilustrace, dnes se téměř nedělají a tady se mi moc líbili, dokreslovali atmosféru povídek.

Ashi
08.04.2024 5 z 5

(SPOILER) Očekávala jsem, že světlá strana skončí láskou a temná tragédií, kdy jeden bude umírat v náručí a druhý brečet a ono ne.

První čtyři povídky byly prostě ňuňu, takový příjemný pocit, jež mě nutil se přiblble usmívat.

Druhé čtyři vlastně nakonec taky koncilily dobře. Vždyť spolu neskončila jen poslední dvojice.

Jediná povídka s kočkami mě tolik nezaujala, ale ty ostatní byly skvělé.
Opravdu to byly takové příběhy s jemnou fantasy kapkou a originální zápletkou. Úplně nejvíc mě asi uchvátily povídky talentů a karmy.

Obecně. Personifikace je super námět

Anna.Pech
07.04.2024 5 z 5

Romantické povídky v této sbírce jsou opravdovým potěšením pro čtenáře. Autorky zručně vytváří zápletky a postavy, které okouzlují svou autentičností a emocionálním nábojem. Každý příběh je jako malý únik do světa lásky a vášně, který čtenáře pohltí a chcete pak víc, plus ta magie. Celkově je tato sbírka skvělým zpestřením pro milovníky romantických příběhů.

Ivushaak
30.03.2024 4 z 5

Taková příjemná oddechovka na jeden den. Kniha se skládá z osmi příběhů, některé byly lepší, některé horší, ale ani u jednoho jsem se vysloveně nenudila. Rozhodně stojí za přečtení.

JancaSpalena
26.03.2024 5 z 5

Fajnová sbírka. Nečekala jsem nic moc, jako u všeho, o čem se mluví, ale výjimka stvrzuje pravidlo. Sice to není něco, kvůli čemu bych nemohla spát, ale příběhy mě vtáhly. Opravdu jsem si je užila a cele se na ně soustředila, což je mě u mě známka toho, že to není nuda. Některé povídky byly slabší, a nebo nejsem už holt tak mladá, aby se mi líbily. O to víc jsem ocenila, že jsou tu dvě strany a našla jsem si tam i já něco, co mi sedlo. Kdo neumí milovat byla skvělá jízda a pět otázek mě zaujaly nejvíc.

Tess_BooksNerd
21.03.2024 4 z 5

Tato kniha je spíše sbírkou menších příběhu, než knihou. V prvé řadě potlesk za tak úžasnou obálku. Skvěle lahodí oku a krásně se vyjímá mezi ostatními. Uvnitř najdeme několik příběhů od různých autorů, více i méně známých. Od bájných démonů po anděli, vrahy, pozoruhodné bytosti s alergii na vše živočišné i rostlinné, osudové lásky. V knize si najde každý to svoje. Najdeme tu různé styly psaní, různé pohledy. Některé se mi líbily více, některé méně, ale rozhodně je to skvělé čtení na nudné večery.

B.kaspik
21.03.2024 5 z 5

Na knihu jsem narazila náhodou, zaujala mě obálka. No a pak jsem zjistila, že jsou tam vlastně dvě. Začala jsem z té strany kde je kostlivec a chytlo mě to od první povídky! Zábavná směsice různých světů a žánrů pokračovala až na druhou stranu. U každého příběhu mi představivost jela na plné obrátky. A u pár z nich bych z toho základu chtěla číst celou knihu. Konkrétně u Kdo neumí milovat a Tvůj hlas. Více jsem k povídkám napsala konkrétně. Ale můžu rozhodně doporučit.

wendys93
17.03.2024 4 z 5

Máte rádi spíš blbý konce nebo ty šťastný ve stylu "a žili spolu šťastně až navěky"? Radši princezny, víly a spol. nebo kostlivce a návštěvy ze záhrobí? Příběhy miloučké nebo spíš trošku kruťárenský? Ať tak či tak dá vám tenhle sborník od obojího něco. Každej si tu přijde na svý.
Na neVěčné časy je totiž jak vitrína v cukrárně. Od čokolády přes ovoce až po fondán a marcipán. Příšery hrůzohrůzné i méně hrůzné, alternativní reality, osudy pohnuté i pohnutější, autorky nové i profláklejší. Příběhů ranec, každý jiný, originální, s vlastním hlasem a stylem vyprávění.
Člověk tak velice dobře najde to, co má rád, co ho potěší, co mu...na duši polahodí. Jasně, nemusí vám sednout všechno, ale třeba vás zrovna nějaký autor překvapí a tak sáhnete po jeho další tvorbě. A přesně takhle, myslím si, by měly sborníky fungovat.

Bety.Černická
15.03.2024 4 z 5

Na antologiích je skvělé to, že je můžete číst na přeskáčku :) Povídky jsem četla tak nějak různě, tu z jedné strany, tu z druhé strany. Podle toho, kolik má kdo za sebou literární tvorby. Osvědčilo se mi to, protože i tady jsou povídky povedené i ty méně povedené (začala jsem "slabšími", takže jsem na ně neměla takové nároky, jako kdybych začala opačně). Je hodně vidět, kdo teprve začíná psát/vydávat a kdo už má nějakou tu knihu na svém kontu. Je škoda, že se některé povídky nepodařilo úplně vyšperkovat, určitě by si zasloužily víc redakčních úprav/přepsání autorkou. U jednotlivých povídek jsem napsala, co se mi líbilo a co ne. Celkově je ale antologie velice vydařená a doufám, že milé dámy nezůstanou jen u tohoto počinu a brzy si budu moci přečíst jejich další díla. Knížka "Na neVěčné časy" pohladí každou romantickou duši. Což je u čtení to nejdůležitější - zažít emoce.

Veronika.malova
14.03.2024 5 z 5

Po docteni jsem musela na chvili premyslet. Asi jsem jeste necetla neco takoveho. Vseho tam bylo tak akorat. Kazda povidka, jako by mela zahrat na ten spravny zvonecek. Romantika, humor, magie, romanticka klise, peklo, demoni... Ale preci jsem na strankach kazdeho pribehu vstoupila do sveta, ktery byl necim originalni a musim rict ze i novy. Z ceho jsem unesena je Kdo neumi milovat a Tvuj hlas. Tyhle dve povidky, respektive jejich svet a promyslenost, bych klidne navstivila znovu.

PosPol
12.03.2024 4 z 5

Canc je na trhu chvíli, ale už ukazuje, jak skvělé věci dokáže vytáhnout na světlo boží! Kniha Na neVěčné časy je sbírka 8 povídek plných magie, romantiky, koketování s bohem a démony, či smrtí, zkrátka takový mišmaš magického realismu. Objevují se jak známá jména Tereza Kadet Kadečková, Marie Domská, Rosana Zvelebilová, Alexandra Soldánová nebo Rina Vevesi, tak i pro mě zcela neznámá.

Kniha je graficky hotový poklad! Je oboustranná, začít číst můžete z obou stran vazby, kterou zdobí rovnou dvě nádherné obálky. Jak už to v antologii bývá, tak některé povídky jsou boží, některé slabší. Ale to miluji na antologii! Nevíte, o čem povídka bude, jaký bude průběh a jak skončí? Podaří se autorovi na pár stránkách vykreslit svět? Budou postavy dostatečně propracované? Nebude působit zápletka kýčovitě? To už musíte zjistit sami.

Vyzdvihla bych dvě povídky, které mě naprosto uchvátily a nutně bych potřebovala celou knihu! Tou první je Kdo neumí milovat od Marie Domské, kde se nám po zemi pohybují démoni převtěleni za sexy bytosti a svádí hříšné duše. Ale co když se takový démon potká s čistou, nehříšnou duší? Marie už v Sivé krvi ukázala, že umí psát poutavě a mě tak moc mrzel blížící se konec povídky...

Druhou povídkou, která mě nadchla, je Pět otázek od Terky Kadečkové. Autorka má podobně nevkusný humor jako já a věřím, že se taky často svým vtipům směje sama. Takže kombinace mafie, mordování lidí a zároveň sarkasmu a ironie? Jop, tohle je něco, co jsem vdechla jak babiččinu kremroli!

Hodnotím 4/5 a jsem ráda, že jsem se opět obohatila "novým" typem literatury, protože povídky pro mě dříve byly něco, co mi přišlo nudné.

LexiS
11.03.2024 3 z 5

Od knihy jsem čekala trošku něco jiného. Nejspíš kvůli obálce, názvu a pár recenzím, které mě nalákaly.
Nejsem úplně fanda povídkových knih a ani tato kniha to nezmění.
Ovšem povídky byly zajímavé. Některé více než jiné. Některé nebyly tak docela můj šálek čaje a zdály se mi lehce kýčovité.
Avšak u většiny z nich jsem se musela na chvíli zastavit a zamyslet se, jak by to mohlo fungovat v našem světě, nebo jak bych se v dané situaci sama zachovala.
Rozhodně se jedná o zajímavé dílo, ale mě víc než obsah zaujalo provedení.
Naprosto dokonalá obálka, oboustrannost, ilustrace... Klobouk dolů, protože je to opravdu originální.
3,5 z 5 hvězdiček.

kaczka79
08.03.2024 5 z 5

Povídky s trochou magie a romantiky. Skvělá odpočinková kniha, u které nemusíte moc přemýšlet, stačí se jen unášet pohodou, která vysloveně z příběhů čiší.

pogmanka
08.03.2024 5 z 5

Osvěžující a zajímavé povídky nabízí sborník Na neVěcné časy, takže byste ho neměli minout. Obsahuje přesně 8 povídek, což za mě bylo naprosto ideální množství. Ani málo ani moc. Často se mi stává u povídkových sbírek, že už je tam těch povídek moc a jsem toho přehlcena a ztrácím chuť číst dál, i když věřím, že by tam mohly být další poklady. Tady se mi to však nestalo.

Každá povídka byla svým způsobem originální a mě úplně překvapovalo, jak to ti autoři mohli vymyslet. Opravdu zajímavé náměty. Bylo super, jak se každý zakousl z jiné stránky do magického realismu.

Pro mě osobně byly nejlepší povídky Karma, Pět otázek a Maso a květina. Nejvíce mi sedly příběhem, zpracováním a atmosférou. To však neznamená, že by ostatní povídky byly špatné, to rozhodně ne. Jen mě tolik neokouzlily, nebo mi v nich něco málo chybělo k úplné spokojenosti.

Povídka Karma si mě prostě získala nápadem práce Karmy a jeho pojetím a vlastně i propletením s případem. Artura si nešlo neoblíbit, na rozdíl od jeho otce. U Pěti otázek bylo hezké, jak to vypadalo, že to jde jedním směrem a pak se to najednou obrátilo a člověk si říkal, aha, tak takhle to je. A Maso a květina? To nám k sobě přitáhlo dva opravdu zvláštní lidi.

Za mě příjemná sbírka povídek, která vás oblaží neobvyklými náměty a zpracováními. Asi jsem něco takového ještě nečetla. Proto si myslím, že je super, že se taková sbírka od českých autorů vydala.

A co říct na úplný konec? Že si nešlo nezamilovat naprosto úžasnou obálku, která se za mě opravdu povedla. Zaujala mě na první pohled a už jen tím mě sbírka nalákala.

HelcaKoudova
08.03.2024 5 z 5

Povidky me velmi mile prekvapily. Chvilemi jsem zapominala, ze se jedna o tuzemske autorky. Vsechny mely prekvapivou pointu a prvek magicna se mi moc libil. Stridani stylu a svetu me vazne bavilo, presto je vse na jedne vlne. Po precteni jsem mela pocit prazdna, ktery prichazi po dobre knize, kdy si clovek rika, chci jeste vic.

AlenaInfy
07.03.2024 5 z 5

Napadite, nove, opravdu zajimave povidky. Pristupovala jsem k tomu trosku s despektem, protoze co noveho cekat v romantice, jeste s magii, ale byla jsem nadmiru spokojene prekvapena. Obalka je top a tresniska navrchu. Povidky kde bych si klidne cetla dal jsou Tvuj Hlas, Kdo neumi milovat, Karma a naprosto nejlepsi Pet otazek.

petulkapeta
05.03.2024 5 z 5

Všechny příběhy byly super,ale nejvíc mě nadchnul Tvůj hlas a Kdo neumí milovat. O nich bych si klidně přečetla celou knihu...a jinak ta obálka prostě wau

andrejci
02.03.2024 4 z 5

Já si tuto knížku otevřela s 0 očekáváním a musím říct, že to bylo úžasné překvapení. Některé povídky mě moc bavili a dokázala bych si představit dostat i knížku z daného světa. Některé mě tak nenadchly, ale všechny i tak byly super. Za mě to je rozhodně zajímavá knížka