Karma

Povídka od: * antologie , Martina Holešinská
Z knihy: Na neVěčné časy


Artur má velké životní poslání, jednoho dne z něj bude Karma. A to není snadná věc. Znamená mnoho sebeobětování a asketického života. Jenže pak mu do života jako hurikán vletí David.

Rok vydání originálu: 2024

Komentáře (4)

Přidat komentář

B.kaspik
21.03.2024 4 z 5

Lehké čtení pro mladší generaci, má tu správnou atmosféru první lásky. Pár vět mě tam dost upřímně pobavilo a konec byl klišoidně krásný.

Bety.Černická
11.03.2024 3 z 5

Bohužel, tato povídka mne úplně neoslovila. Byla zde dvě, a myslím si že skvělá, témata, ale autorce se nepodařilo ani jedno úplně dotáhnout do konce a udělat z něj to nosné. Takhle ani nevím, co bylo pro děj důležitější. Přisuzuji to hlavně krátkému formátu. Přesto držím palce. Martina Holešinská má dobré nápady a jistě je dokáže v další tvorbě více rozvinout.


Maud22
16.02.2024 5 z 5

Jo, karma je zdarma, praví úsloví, ale tady to tak docela neplatí. Artur tvrdě vychovávaný svým otcem, izolovaný od normálního života, má být jednou jako jeho otec ztělesněnou Karmou a trestat provinilce, ať už se jedná o zloděje nebo vrahy. Dost drsná představa. Když pak jednou se vymaní ze své izolace a pozná, co je přátelství a láska, všechno se změní a je to tak dobře.

Textařka
15.02.2024 3 z 5

(SPOILER) Povídka měla skvělý námět, ale v mých očích mu romantická linka spíš uškodila. Pátrání po vrahovi bylo nosné téma, ale postupně se vytrácelo a na konci se k němu autorka vrátila pouze jednou větou.
Když se zamyslím nad nějakým skrytým významem díla, zde jsem se nemohla zbavit dojmu, že David zneužil Arturovi zranitelnosti a toho, že neznal nic z našeho světa. Paradoxně to tak vrhalo stín na LGBT komunitu, což mě opravdu mrzí.