Návrh
Elle Kennedy
Off-Campus série
1. díl >
Hanna Wellsová si je ve všech oblastech života jistá v kramflecích, až na sex a svádění. Jestli chce upoutat pozornost kluka, do kterého se zakoukala, musí vystoupit ze své ulity a udělat všechno, co bude potřeba, aby si jí všiml… I kdyby to znamenalo výměnou za předstírané rande doučovat namyšleného kapitána univerzitního hokejového týmu. Garrett Graham vždy toužil po jediném – hrát po vysoké profesionálně hokej, jenže teď hrozí, že kvůli stále se zhoršujícím známkám na svůj sen nedosáhne. Proto své spolužačce předloží návrh, který by mu zajistil pozici v týmu a jí zájem vysněného kluka. Stačil ale jediný polibek, aby si Garrett uvědomil, že už nic předstírat nehodlá. Teď ještě musí přesvědčit Hannu, že kluk, kterého chce, je ve skutečnosti on. A to tak snadné nebude.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno:Originální název:
The Deal, 2015

Jak tak přemýšlím, asi moje poprvé co se týče hokejové romance. A musím říct, že mě tohle neskutečně bavilo! Je fajn, že je zde i téma, které běžně v romanťárnách nejsou. Ono se ta jejich linka vyvíjí tak že jsem byla napjatá jak struna celou dobu :-D. Fakt jsem četla každou volnou chvilku. Za mě určitě doporučení! Škoda jen, že jsem na knihu nenarazila dříve… Na další díl jdu hned!

Tohle je moje první hokejová romantika a rozhodně nezklamala. Poslouchaní téhle audioknihy mi zlepšilo náladu a vážně jsem si to užila.
Jak hlavní hrdinka Hanna, tak i Garrett mi sedli a byla sranda poslouchat jejich hašteření. Několikrát jsem se smála i nahlas. Cestu jakou si k sobě pak našli byla sice chvilkami trochu trnitá, ale jejich vztah jsem milovala už od začátku. Vedlejší postavy jsou taky zábavné a skvěle vykreslené. Hlavně kamarádi Garretta, ti jsou top.
Vážnější témata jako zn*silnění a domácí násilí, jsou velkou součástí celého děje a autorka to za mě zpracovala moc hezky.
U některých věcí jsem musela protáčet oči, protože mi přišly totálně na hlavu. Sice to nebyla nejúžasnější kniha, ale její poslech jsem si užila a do dalších dílů bych se ráda někdy pustila.

První kniha od autorky a první seznámení s tímto žánrem vůbec. Musím ale říct, že to bylo super.
Děj měl spád. Líbilo se mi, že příběh nebyl vyprávěn jen z pohledu jedné postavy, ale obou hlavních hrdinů. Nechybělo trochu erotiky, maličko i drama a hlavně romantika a láska. Určitě si přečtu i další díly.

Hezká romance se šťastným koncem. Celkově napsala autorka tři série knih ze stejného prostředí, kde se objevují i stejní hrdinové. Jedná se o vcelku dobře napsané odpočinkové čtení. Jediné, co se dá autorce vyčíst je v podstatě stejná šablona všech knih, takže pokud jich přečtete více, začnou se vám osudy jednotlivých zamilovaných dvojic plést dohromady.

Návrh byla kniha, kterou jsem koupila na základě obalu. Zároveň s tím byla Elle Kennedy má první zkušenost s "erotickými romány" - a nemohla jsem sáhnout po lepším, i po letech je v tomto směru stále mou nejoblíbenější spisovatelkou. Lechtivé scény umí napsat trefně, úderně, aniž by to působilo trapně nebo krkolomně. A dokonce i ty dialogy o sexu (během, po, před...) jsou poměrně uvěřitelně reálné, což se zas tak často v knihách nestává.
Čtivé, svižné, vtipné - člověk se začte a čte, dokud nedočte.
Co se tedy týče té erotiky - pokud máte rádi knihy, co jsou spíše psaným pornem, tak Vás tahle série asi úplně neuspokojí. Ale komu stačí, že se příběh místy opepří, tak určitě doporučuji. Stejně tak neuspokojí milovníky umělecké literatury s hlubokým filozofickým přesahem. Ale pokud máte chuť na YA oddechovku, která Vám zpestří a zpříjemní den, tak rozhodně neváhejte.

Krásná, romantická oddechovka. Za mě spokojenost a vřele všem romantickým duším doporučuji. A já jdu na další díl.

Dynamický příběh o lásce, který je plný překážek minulosti. Tohle mě opravdu moc bavilo číst. Kniha plná překonávání sebe sama, lásky a přátelství. Nechybí tu ani humor a spicy scénky. Pohled obou hlavních hrdinů tomu dodává tu správnou jiskru. Autorka vás vtáhne do děje a nepustí, dokud si nepřečtete celou sérii. Brzy se rozhodně začtu do dalšího dílu.

Já bych takové knížky mohla číst pořád! Uvěřitelný příběh, hlavní i vedlejší postavy top, spice scény, menší dramato a happyend na konec.. nic jiného od toho nečekám!!! A hlavně nechápu, že jsem si to přečetla až teď. A rozhodně chápu to hodnocení.

Měla jsem náladu na nějakou hokejovou peprnou romanci a tahle 10let stará kniha mě do toho vtáhla. S přečtením jsem otálela fakt dlouho a nechápu proč. Návrh me oslnil, oblibila jsem si Garetta, Hannu i vedlejší postavy na které se proste budete těšit v dalších dílech. Poznáváte postupně ostatní hokejisty, traumata hlavních hrdinů a jejich seznamování. Spisovatelka se nebála ani těžších témat. Příběh byl čtivý, svižný a návykový.

Elle Kennedy je dosť uznávanou autorkou, ktorá si v rámci žánru new adult získala množstvo fanúšikov a séria Off-Campus je jednou z jej najpopulárnejších.
Vysokoškoláčka Hannah napriek traumatickej skúsenosti z minulosti, ktorá ju dlho brzdila v nadväzovaní vzťahov, je opät zamilovaná. Ak chce upútať jeho pozornosť, musí vystúpiť zo svojej ulity, a tak sa zoznámi s Garettom Grahamom, hviezdnym hokejistom, ktorý potrebuje pomoc s učením. Hannah súhlasí, že mu pomôže, no na oplátku chce, aby predstierali, že spolu chodia. Samozrejme si Garrett uvedomí, že mu falošný vzťah nestačí. Ale Hannah? Tú len tak nedostane!
Hannah je silná hlavná hrdinka, ktorá si ide za svojím a nebojí sa povedať svoj názor. Aj keď prešla traumou, zostala silná a snažila sa robiť všetko, čo ju napĺňalo.
Garrett je vynikajúci hokejista, ktorý sa za svoj vzhľad vôbec nemusí hanbiť. Veľa žartuje, je obľúbený a populárny (hlavne u dievčat). Aj keď sa môže zdať, že je miestami chladný a arogantný, má mäkké srdce a svojím chovaním mi bol veľmi sympatický.
Na vedľajšie postavy, ktoré uvidíme v ďalších častiach série, sa úprimne tiež teším.
Autorka píše pútavo, jej štýl je ľahký a veľmi dobre sa číta. Dialógy sú svižné, často vtipné a postavy majú medzi sebou skvelú chémiu. Kniha je písaná z pohľadu oboch hlavných postáv, čo je za mňa obrovské plus, pretože takto môžeme nahliadnuť do myšlienok oboch hrdinov.
Ak máte radi new adult žáner, v ktorom sa prelína romantika so štipkou spicy scén, táto kniha by vás mohla zaujať.

Pěkný příběh, milé postavy a dost dobře se to četlo. Mám radši víc erotické romány, tohle mi přišlo trochu lehčí, ale musím uznat, že tam nebyly extra trapné zápletky a vykonstruované podvádění a pak omlouvání atd. Jsem zvědavá na další díl. Určitě stojí za přečtení, ale mezi moje top eroticky laděné série se řadit nejspíš nebude.

Tohle bylo moc fajn čtení. Jasně, je to prvoplánové, ale vůbec mi to nebránilo v tom, abych si to i tak užila. Hanna ani Garrett to v životě neměli snadné, oba za sebou mají příběhy, které je poznamenali a dennodenně s nimi musí svádět boj. Ta chemie a jiskření mezi nimi nešlo přehlédnout. Jdu na druhý díl :-)

První díl z této série je jedním z mých nejoblíbenějších. S příběhem Garetta a Hanny jsem souzněla hned, hltala jsem každou stránku. Mohu jenom doporučit.

Dvacetiletý Garrett je hokejista a kapitán univerzitního týmu. Aby součástí týmu mohl být i dál, musí si udržet dobré známky. Jeden předmět mu je ale začíná kazit. Když zjistí, že jeho spolužačka Hanna, jako jedna z mála, předmět zvládá, rozhodne se ji přesvědčit, aby ho doučovala. Ona zprvu odmítá, ale nakonec přistoupí na jeho návrh, že když mu pomůže, on zase pomůže jí zapůsobit na kluka, který se jí líbí. Jak tohle asi dopadne?
Kniha je vyprávěna v ich formě střídavě z pohledu obou hlavních postav. Od autorky to byla moje první přečtená kniha a hned si mě získala. Polapila mě na první stránce, dala mi sympatické postavy s pečlivě propracovaným charakterem a hlavně romantiku přesně podle mého gusta. Chemie maximálně fungovala a já se při čtení jen culila nebo smála. A takhle to má vypadat.
Ač se může zdát dle anotace příběh předvídatelný, vlastně mě autorka párkrát převezla a šlo to úplně jinou cestou, než jsem čekala. Vztah Garretta a Hanny měl několik fází, z nichž některé byly překvapivě proházené a o to to bylo lepší, protože to všechno působilo přirozeně. A i když v knize proběhl relativně krátký časový úsek, přesto to bylo uvěřitelné a já jsem jim každou stránkou propadala víc a víc. Zejména i proto, že patřili k tomu typu páru, který byl spolu, i když spolu nebyl. A hlavně spolu komunikovali, takže každý problém se, víceméně ihned, vyřešil.
Nebyla jsem ochuzena ani o Garrettovy hokejové zápasy nebo Hanniny hudební zkoušky. Autorka také skvěle do příběhu zapracovala jejich těžkou minulost, pro kterou si byli vzájemnou oporou. Za to, jak se k tomu oba postavili, jsem je měla chuť obejmout. Všemu byl věnován dostatek prostoru a já tak s nimi prožila každou emoci a zase je za to víc milovala.
Až na Casse mi byly sympatické i další postavy. Hlavně Allie a Garrettův tým. Už teď se na všechny těším v dalších dílech. A tento příběh jsem rozhodně nečetla naposled.

Když jsem četla anotaci, říkala jsem si, že mě kniha asi nebude bavit. Ano, jedná se o klasické klišé, ale přesto jsem si čtení nečekaně užila. Oba hlavní hrdinové mi byli od začátku velmi sympatičtí a jejich dialogy mě často rozesmály.
Co se týče samotného děje, připomněl mi knihu Zachraň mě od Mony Kasten (i když ta kniha vyšla později). Rozdíl je v prostředí – zde jsme v Americe, na univerzitě, a hlavní hrdina je hokejista. I když se příběh nebojí lechtivých scén, vztah mezi hlavními postavami má hloubku, což oceňuji.
Velkým plusem je zahrnutí tématu vyrovnávání se s traumaty. Sledujeme nejen romantiku, ale i psychický růst hlavních postav, což příběhu dodává na opravdovosti.
Na závěr musím říct, že mě kniha mile překvapila.

Táto kniha sa ku mne dostala náhodou a kvôli skvelým odporúčaniam som sa do nej hneď pustila. Čítala sa dobre, príbeh v zásade pekný, postavy sympatické, no určená je skôr pre young adult, mala taký tínedžerský šmrnc :)

Jelikož jsem začala sérií Briar U. Tak jsi trochu pozadu, ale i tak se mi to moc líbilo.
Kniha plynula jako víno a vůbec se mi od ní nechtělo. Tihle dva prostě měli být spolu.
Zápletka, popis postav i dramatická linka s Garretovým otcem, všechno tak měli být a nebylo navíc.

Tenhle díl miluju, myslím že tohle je moje nejoblíbenější kniha od Elle Kennedy.
Garetha i Hannu bezmezně zbožňuju a jejich příběh...ach. Četla jsem ho už asi 5x a má své vyhrazené místečko v mé knihovně.

Tak tahle kniha je naprosto skvělá. Vzala jsem si ji s sebou na dovolenou a myslela si, že mě to ani nebude bavit. Ale jak jsem se spletla. Sympatický, uvědomělý hlavní hrdina, prostě idol žen a k tomu drzá Hannah. Moc se mi to líbilo, i když uznávám, že to místama bylo trošku nereálné a přitažené za vlasy.
sex přátelství, kamarádství láska pro ženy milostné romány 21. století znásilnění USA (Spojené státy americké) domácí násilí žárlivost lední hokej zpěvačky prostředí školy, studentské prostředí pro dospívající mládež (young adult) vysokoškoláciAutorovy další knížky
2018 | ![]() |
2016 | ![]() |
2019 | ![]() |
2017 | ![]() |
2019 | ![]() |
Když se střetnou dva rozdílné světy.
O ČEM KNIHA JE:
Hanna Wellsová studuje zpěv. Je tajně zblázněná do spolužáka, který sice hraje fotbal, ale zrovna on URČITĚ nepatří mezi ty namyšlené sportovce, jakým je například všem známý Garreth Graham!
Garreth je kapitán univerzitního hokejového týmu a nutně si potřebuje vylepšit známku z etiky, jinak pro něj hokej skončil.
Když zjistí, že ta holka, u které si není jistý, jak se vlastně jmenuje, má z etiky za jedna, rozhodne se ji přemluvit, aby ho doučovala. To ale není tak jednoduché, jenže on je sportovec a tak snadno se nevzdává! Nakonec ji přemluví díky oboustranně výhodnému návrhu.
Čím víc poznávají svět toho druhého, tím víc je jasné, že se dříve na mnoho věcí dívali příliš jednostranně. A co když jejich nečekané přátelství začne přerůstat v něco víc?
CO JÁ NA TO:
Návrh od Elle Kennedy patří mezi mé nejoblíbenější knihy vůbec. Úžasný, vtipný a čtivý romantický příběh z univerzitního prostředí se sympatickými hlavními postavami jsem četla už tak šestkrát. A nekončím.
Autorka Hanně a Garrethovi přidělila ne zrovna jednoduché životní události, ale i když na ně samozřejmě mají vliv, nevzali jim chuť do života a to je skvělé! Jejich slovní přestřelky mě strašně baví. A některé hlášky jsou naprosto legendární a nezapomenutelné.
Sice bych měla nějakou poznámku, ale je to jen drobnost. Pro mě je Návrh jedna z nejlepších romantických knih, které jsem četla.
Přiznání: Návrh byla moje první kniha od autorky a naprosto jsem jí propadla. O to zvláštnější je, že už mě žádná jiná kniha od Elle Kennedy tak nezaujala.
Přiznání č. 2: česká obálka téhle knihy mě moc nenadchla. Do MHD bych si ji nevzala.
KOMU BY SE MOHLA LÍBIT:
Všem, co mají rádi univerzitní romance s kapkou humoru.